DIY kippengaasframe met een schattige touwbloem

DIY Chicken Wire Frame With A Cute Twine Flower

Veel doe-het-zelf-projecten en ambachten zijn gebaseerd op creativiteit. Een deel van creatief zijn is dat je buiten de gebaande paden kunt denken en eenvoudige en alledaagse voorwerpen op nieuwe en interessante manieren kunt gebruiken. Een fotolijst is bijvoorbeeld een stuk veelzijdiger dan je denkt. Je kunt er een prachtige en unieke decoratie van maken door er slechts een paar wijzigingen in aan te brengen. Als je klaar bent, heb je een mooi kippengaasframe dat je op je bureau kunt laten staan of ergens anders in huis kunt neerzetten.

DIY Chicken Wire Frame With A Cute Twine Flower

Benodigde materialen om een kippengaasframe te maken:

houten frame kwast kippengaas tang mini wasknijpers touw lichtblauwe acrylverf schaar hete lijm lijm decoratieve tape

Hoe maak je een kippengaasframe: stap voor stap handleiding

Stap 1: Bereid de materialen voor

Het is altijd handig om alle benodigdheden voor een project te verzamelen voordat u er daadwerkelijk aan gaat werken. Door georganiseerd te zijn, kunt u de zaken onder controle houden en krijgt u een beter idee van wat er gaat komen. We hebben ervoor gekozen om het frame lichtblauw te schilderen, maar zoals altijd kun je desgewenst een andere kleur kiezen.

DIY Chicken Wire Frame materials

Stap 2: Verwijder de achterkant

Voordat u iets anders doet, verwijdert u de achterkant van het houten frame. Je hebt het niet nodig en je kunt het opzij leggen en voor een ander project gebruiken. Verwijder het voorzichtig zodat u het frame niet beschadigt.DIY chicken wire frame 1

DIY chicken wire frame 2

DIY chicken wire frame 3

Stap 3: Verf het frame

Het volgende dat u hoeft te doen, is het frame schilderen. Koop een paar handschoenen als je geen verf op je handen wilt krijgen. Begin dan met het schilderen van de hele voorkant van het frame en zorg ervoor dat je ook de binnen- en buitenranden schildert. Zodra de eerste laag droog is, ga je gang en breng je nog een laag verf aan. Hierdoor krijg je een mooie en egale dekking zonder oneffenheden.

DIY chicken wire frame 4

DIY chicken wire frame 5

DIY chicken wire frame 6

DIY chicken wire frame 7

DIY chicken wire frame 8

DIY chicken wire frame 9

Stap 4: Knip een stuk kippengaas af voor de nieuwe achterkant

Wacht tot de tweede verflaag mooi droog is, draai dan het frame om en plaats het kippengaas erover. Gebruik je tang om het af te snijden, zodat je een nieuwe achterkant voor het frame kunt maken. Je moet een stuk kippengaas afknippen dat precies in het frame past, zonder dat het te ver naar buiten uitrekt.

DIY chicken wire frame 10

DIY chicken wire frame 11

DIY chicken wire frame 12

DIY chicken wire frame 13

DIY chicken wire frame 14

DIY chicken wire frame 15

DIY chicken wire frame 16

Stap 5: Lijm het kippengaas op het frame

De volgende stap is het lijmen van de achterkant van kippengaas op het frame. Sluit uw hete lijmpistool aan en laat het heet worden. Breng vervolgens kleine beetjes hete lijm aan rond de binnenrand van het frame en plaats vervolgens het stuk kippengaas er bovenop. Voeg meer lijm toe om de achterkant vast te zetten en zorg ervoor dat deze mooi gecentreerd is. Laat de lijm drogen.

DIY chicken wire frame 17

DIY chicken wire frame 18

DIY chicken wire frame 19

DIY chicken wire frame 20

DIY chicken wire frame 21

DIY chicken wire frame 22

Stap 6: Verf het kippengaas

Gebruik je penseel en een deel van de overgebleven acrylverf om de achterkant van kippengaas te schilderen, zodat deze bij het frame past. Overhaast het proces niet en zorg ervoor dat je alle hoeken en alle stukjes bedekt. Zet vervolgens het frame opzij en laat de verf een beetje drogen. In de tussentijd kunt u doorgaan met de volgende stap van het project.

DIY chicken wire frame 23

DIY chicken wire frame 24

Stap 7: Maak een klein touwbloempje

Terwijl je wacht tot de verf droog is, kun je aan het kleine touwbloempje werken. Neem een stuk touw en doe er een beetje hete lijm op, en maak dan een kleine lus die op een bloemblad lijkt. Voeg nog een beetje lijm en nog een bloemblaadje toe en ga door totdat je de bloem hebt voltooid. Probeer de bloemblaadjes symmetrisch te maken, maar maak je geen zorgen als de bloem er uiteindelijk niet perfect uitziet. Als je klaar bent, knip je het overtollige touw af.

DIY chicken wire frame 25

DIY chicken wire frame 26

DIY chicken wire frame 27

DIY chicken wire frame 28

DIY chicken wire frame 29

DIY chicken wire frame 30

DIY chicken wire frame 31

Stap 8: Plaats een klein parelkraaltje in het midden van de bloem

Deze stap is optioneel. Je kunt je touwbloem laten zoals hij is, maar je kunt ook een klein parelkraaltje in het midden toevoegen om het wat meer detail te geven. Je kunt hiervoor ook andere items gebruiken, zoals bijvoorbeeld een klein knopje. Kijk gewoon rond en kijk wat je kunt vinden.

DIY chicken wire frame 32

DIY chicken wire frame 33

Stap 9: Versier de boven- en onderkant van het frame met tape

Het project is bijna klaar. Het enige wat u hoeft te doen is er de laatste hand aan te leggen. Neem je decoratieve tape en plak er wat langs de boven- en onderkant van het frame. Afhankelijk van het type tape dat je gebruikt, kun je het ontwerp een beetje veranderen en een aantal verschillende patronen proberen.

DIY chicken wire frame 34

DIY chicken wire frame 35

DIY chicken wire frame 36

DIY chicken wire frame 37

DIY chicken wire frame 38

DIY chicken wire frame 39

Stap 10: Voeg de bloem toe in de linkerbovenhoek

De laatste stap is om de touwbloem die je eerder hebt voorbereid, in de linkerbovenhoek van het frame te lijmen. Eigenlijk kun je hem plaatsen waar je maar wilt en kun je zelfs nog meer bloemen maken als je dat wilt. Nadat dat is gebeurd, ben je klaar om een klein schilderij aan je nieuwe lijst te hangen met behulp van mini-wasknijpers.

DIY chicken wire frame 40

DIY chicken wire frame 41

DIY chicken wire frame 42

DIY chicken wire frame 43

 

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook