Zwarte keukenkasten: één kleur die voor iedereen geschikt is

Black Kitchen Cabinets: One Color Fits All

Zwarte keukenkasten zijn de nieuwste interieurtrend. Veel huiseigenaren zijn van mening dat zwart het nieuwe wit is, tenminste in keukenruimtes.

Black Kitchen Cabinets: One Color Fits All

Als u overweegt nieuwe keukenkasten te installeren, zorg er dan voor dat u vooruit plant.

Volgens de National Kitchen Bath Association (NKBA) vormen kasten de topcategorie die wordt vervangen door elk van de vier industriële segmenten van keukens en badkamers: productie, bouw en constructie, detailhandel en design. Zoals een ontwerper het verwoordde

“Het duurt ruim twintig weken voordat de kasten binnen zijn.”

Zwarte kleurbenodigdheden

Things to know about black color

Zwart is een van de basiskleuren die belangrijk zijn voor het interieurontwerp en het algehele palet. Het is neutraal, hetzelfde als wit en grijs.

Deze nuances zijn zeer veelzijdig en worden op veel verschillende manieren gebruikt. Vooral zwart is een krachtige kleur die subtiel kan zijn wanneer dat nodig is en ook een statement kan maken.

Bekend om zijn elegantie en verfijning, is evenwicht dus essentieel bij het decoreren met zwart. De kleur is makkelijk als accent te gebruiken omdat hij bij alles past. Het is eenvoudig en robuust en contrasteert met andere kleuren.

Zwarte keukenkastideeën

black kitchen cabinets

Zwarte keukenkasten zijn tegenwoordig in meer keukens te vinden dan ooit tevoren. Het maakt niet uit hoe groot de keuken is. Als je een eigentijdse look wilt, dan helpen zwarte kasten je om je ontwerpdoel te bereiken.

Oud en nieuw

black cabinetsTessfijn

In dit voorbeeld wordt een rustiek groen keukenbuffet gecombineerd met zwarte keukenkasten.

Natuurlijk licht zorgt voor balans

Natural ligh as balancing feature

Keukens hebben een zware natuurlijke lichtbron. Zwarte keukenkasten die contrasteren met natuurlijk licht zorgen voor een frisse draai.

Boerderij zwarte keukenkasten

black farmhouse kitchen cabinets

Over inspiratie voor een boerderijkeuken gesproken. De witte achterwand en gekleurde cementvloer brengen zoveel ruimte in deze keuken. De hoge zwarte voorraadkast en lades laten zien dat je zwarte kasten in vrijwel elke keuken kunt gebruiken.

Kleine zwarte ruimtes

small kitchen with black cabinets

Als donkerste kleur is zwart niet beperkt tot grote ruimtes. Deze kleine keuken ziet er chic en modern uit met zijn zwarte kasten met platte voorkant. {Te vinden op creatief}.

Zwarte, witte en rode accenten

Hints of green in black kitchen

In dit voorbeeld zorgt de klassieke kleurencombinatie voor een ideale keuken. Compleet met zwarte keukenkastjes, witte metrotegelachterwand en geruite theedoeken.

Traditionele zwarte keukenkasten

Traditional Black Kitchen Cabinets.Keukenontwerpen

Zwarte kasten vertegenwoordigen misschien niet de ‘traditionele keuken’, maar dat is aan het veranderen.

Zwarte keukenkastbeslag

Black Kitchen Cabinet Hardware

Als je geen zwarte kasten wilt, probeer dan zwarte hardware. Zwarte keukenkastdeurgrepen zijn een goed begin. Deze keuken is inspirerend als je geen zwarte keukenkastjes wilt, maar toch zwart wilt gebruiken in je keuken.

Zwart en slagersblok

black cabinets with green backsplashAppartementtherapie

De grimmigheid van de zwarte keukenkasten wordt hier verzacht door een medium gebeitst aanrechtblad van slagersblokken. Een lentegroene backsplash-kleur draagt bij aan de natuurlijke sfeer.

Kombuis keukenkasten

Black cabinets gallery kitchen

Eenvoudige, strakke zwarte keukenkasten in een keuken in kombuisstijl vormen een mooi omlijstingselement voor het prachtige roestvrijstalen assortiment aan het einde van de keuken.

Zwarte keukenkastdeuren

Black Kitchen Cabinet Doors

Zwart-witte schoonheid overal in deze keuken. Er is een combinatie van witte kasten met zwarte deuren, die echt opvalt. De zwarte keukentafel, afzuigkap en decoraties zorgen voor een ingewikkeld keukendisplay.

Zwarte kasten met gouden hardware

black cabinets in kitchen with wood countertops

Bestaat er een luxere of verfijndere combinatie dan zwart met goud? In een verder eenvoudige keuken biedt zwart de perfecte achtergrond voor deze goudglimmers.

Zwart-witte keukenkasten

Black and White Kitchen Cabinets

Zwarte keukendeurgrepen op de witte bovenkasten boven de toonbanken illustreren hoe zwart als accentkleur wordt gebruikt. En er staan geheel zwarte kasten onder de toonbanken.

Zwart en marmer

Small black cabinets kitchenJewettFarms

Een geometrische zwart-witte achterwand zorgt voor een geweldig samenhangend element en een visuele overgang van de duisternis van zwarte keukenkasten naar de lichtheid van werkbladen van Carrera-marmer.

Glanzend zwart rondom

Glossy black kitchen

In de glanzend zwarte kasten van deze droomkeuken zijn glanzend zwarte apparaten geïntegreerd, en het gestroomlijnde uiterlijk kan er niet strakker en chiquer uitzien. Het ook zwart houden van de kroonlijst is een staaltje designgenie.

Witte keukenkasten met zwarte apparaten

white cabinets black appliances

Als je op zoek bent naar een vleugje zwart in je keuken, kun je altijd voor zwarte apparaten kiezen. Ze vallen echt op tegen de witte kasten en voegen geen overweldigende hoeveelheid zwart toe aan de ruimte.

Rustiek keukeneiland

Traditional kitchen black cabinets white island

Vaak omgekeerd ontworpen, met bleke keukenkasten en een donker keukeneiland, zet deze opstelling dat ontwerpidee op zijn kop, niet alleen vanwege het kleurenschema, maar ook vanwege de fantastische traditionele details.

Klassiek zwart en wit

Black and white kitchen

Een 50/50 verdeling van zwart en wit in deze keukenruimte resulteert in een prachtige, tijdloze uitstraling. Zwarte keukenkasten tonen prachtige kroonluchters en balanceren de donkere vloeren in de ruimte.

Zwarte onderkasten

Black lowers kitchen cabinets

Als een hoekkeuken zo klein is dat volledig zwarte keukenkasten overweldigen, overweeg dan om zwarte kasten aan de onderkant te plaatsen en de bovenkant wit te laten. Combineer dit met een dambordvloer en je hebt een winnende combinatie van traditioneel en modern.

Zwarte Kasten Met Gekleurde Verlichting

Colored lights for black kitchen cabinets

Net zoals witte keukenkasten veelzijdig zijn wat kleuraccenten betreft, zijn zwarte keukenkasten dat ook. Ze bieden een gedurfde, neutrale basis waartegen kleuren (zoals deze oranje geblazen glashangers) kunnen schijnen.

Zwart keukeneiland

Black kitchen island marble countertop

Het is geen nieuwe truc: de kleur van je keukeneiland contrasteren met de rest van je keukenkastjes. Maar als dat contrast zo dramatisch is als zwart-wit, heb je een echte knaller van een brandpunt.

Geheel zwarte keukenkasten

Black Kitchen Cabinets: One Color Fits All

Dit is een tijdloze keuken met zijn geheel zwarte kasten. Als je voor een voornamelijk zwarte keuken gaat, is dit een uitstekend voorbeeld van zwart en het gebruik ervan in deze ruimte.

Rustiek zwart

Rustic black kitchen cabinets subway white tiles

De rustieke uitstraling en warmte van korrelige houten oppervlakken, of het nu gaat om vloeren, werkbladen, planken of plafondbalken (of, in dit geval, al het bovenstaande) is absoluut adembenemend wanneer ze worden gecombineerd met zwarte keukenkasten.

Zwart met glas

Black cabinets with glass

Omdat het de ultieme kleurabsorberende kleur is, is het interessant om op te merken dat zwart zowel wordt versterkt door lichtreflecterende oppervlakken als deze versterkt. Veel glas in deze keuken maakt de zwarte keukenkasten een voor de hand liggende en prachtige keuze.

Matzwarte keukenkasten

matte black kitchen cabinets

Matzwarte kasten zijn naadloos en hebben geen zichtbare hardware of handgrepen. De zwarte kasten gecombineerd met het hout en wit geven deze keuken een elegante en strakke, moderne uitstraling.

Zwarte Kasten Met Kleurrijk Tapijt

Black kitchen cabinets with colorful rug

Keukenstijlen veranderen met de wind. Niet elk onderdeel is permanent. Een kleurrijk vloerkleed, zoals dit Oosterse vloerkleed in dieprode tinten dat je hier ziet, zorgt voor een mooi patroon en een visuele onderbreking van de chunk-o'-kleur van de zwarte kasten.

Zwarte kasten met binnenwelvingen

Black kitchen cabinets Soffits

Verleng het drama van uw zwarte keukenkasten door de binnenwanden in dezelfde kleur te verven. De impact van vloer tot plafond is verbluffend.

Houten kasten met zwarte werkbladen

Small kitchen with small black tiles

Het is verleidelijk om zwart als accentkleur te gebruiken, simpelweg omdat het overal goed bij past. Het is bovendien heel eenvoudig en sterk en contrasteert mooi met hout.

Eigentijdse keuken in zwart

Traditional kitchen decor black cabinets

Zoals je duidelijk hebt gezien, is zwart een kleur die heel goed bij moderne en hedendaagse keukens past. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet ook in combinatie met andere stijlen kan worden gebruikt. Deze rustieke keuken heeft zwarte kasten aan de boven- en onderkant met een mooie verweerde afwerking, glazen paneeldeuren en elegant metalen beslag. Het aanrecht en de achterwand zijn daarentegen gemaakt van hout.

Minimalistische geheel zwarte keuken

Modern black kitchen design

Dit is een geheel zwarte keuken die, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, er niet erg donker uitziet of aanvoelt. Het feit dat het plafond wit is, helpt zeker om de inrichting in evenwicht te brengen.

Houten achterwand en opbergruimte

Black kitchen layout with open shelves

Een mooie manier om te voorkomen dat zwarte keukenkastjes de ruimte overheersen, is door hout aan het ontwerp toe te voegen.

Dit warme en natuurlijke materiaal contrasteert op een zeer aangename manier met het zwart. Hier werd het gebruikt om een stijlvolle accentmuur met zwevende planken te creëren.

De achterwand wordt naadloos onderdeel van de muur zelf. Dit is een keuken van Leicht Westchester-Greenwich.

Ga voor een industriële keuken

Brick kitchen backsplash with black cabinets

Deze keuken in industriële stijl, ontworpen door Nina Williams Interiors, maakt ook gebruik van zwart als primaire kleur.

Alle kasten, inclusief het eiland, zijn zwart, wat een sterke sfeer aan de inrichting toevoegt en ervoor zorgt dat de bakstenen accentmuur en het houten aanrechtblad meer opvallen.

De metalen pijp en houten planken overbruggen de kloof tussen deze elementen heel goed.

Zwarte keukenkasten met gouden handgrepen

Black kitchen with brass hardware accents

Moderne keukens en zwarte kasten gaan hand in hand, zoals je van zo’n eenvoudige en veelzijdige kleur mag verwachten.

Studio Hurst vulde de grote zwarte kasten aan met een prachtige witmarmeren achterwand en gebruikte dit materiaal ook voor het eilandblad.

Een ander opvallend detail is het gebruik van gouden metalen accenten om de elegantie van alle betrokken materialen en kleuren te benadrukken.

Kleine zwarte keukenkastjes

Small Black Kitchen Cabinets

Als je een kleine keuken en compacte ruimte hebt, kunnen zwarte kasten ruimte en dimensie toevoegen aan het uiterlijk van je keuken. Het gebruik van wit en hout brengt deze ruimte tot leven en maximaliseert de omvang van de ruimte.

Alle natuurlijke verlichting

Modern black cabinets kitchen decor

Te veel zwart kan ervoor zorgen dat een ruimte donker aanvoelt. Om dat goed te maken, heeft studio Renovation Design Group deze keuken veel natuurlijk en kunstlicht gegeven.

De kasten zijn allemaal geconcentreerd op één muur, waardoor een biteenheid ontstaat met zeer eenvoudige en strakke lijnen. De stijl is duidelijk industrieel, vandaar het plafondontwerp.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Hoeveel kosten nieuwe keukenkasten?

Op maat gemaakte kasten kosten u $ 300 tot $ 750 per lineaire voet als u het zelf doet. En 500 tot 1.200 als je de kasten laat installeren. En de prijzen variëren ook, afhankelijk van of u multiplexkasten of massiefhouten kasten gebruikt.

Wat is de beste zwarte verf voor keukenkasten?

Benjamin Moore Onyx (2133-10) is de beste zwarte verf voor keukenkasten.

Moet u zwarte eiken keukenkasten schilderen?

Zwart eiken is slechts de naam van het hout. Zodra het hout tot keukenkasten is verwerkt, is het hout bruin.

Hebben zwarte keukenkasten invloed op de temperatuur van een keuken?

De kleur zwart compenseert de natuurlijke warmtebron van een keuken. Omdat het een donkere kleur heeft, helpen zwarte keukenkasten de binnentemperatuur in balans te houden.

Zwarte keukenkasten: inpakken

Zwart is een essentiële kleur voor interieurdesign. Het is zeer veelzijdig en is een krachtige kleur die een krachtig statement kan maken of een subtiele verschijning op de achtergrond kan hebben. Voeg zwarte keukenkasten toe als je je keuken met elegantie en verfijning wilt verfraaien.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook