DIY-upgrade voor keukenverlichting: LED-verlichting onder de kast

<div>DIY Kitchen Lighting Upgrade: LED Under-Cabinet Lights & Above-the-Sink Light</div>

Doet de verlichting in uw keuken u ineenkrimpen? Is het onvoldoende? Smerig? Vreselijk verouderd? Als u last heeft van problemen met de keukenverlichting, is er goed nieuws voor u: het bijwerken van uw keukenverlichting is niet zo moeilijk als u misschien denkt! Deze tutorial begeleidt u stap voor stap bij het upgraden van uw keukenverlichting op twee manieren: (1) keukenverlichting boven de gootsteen en (2) LED-verlichting onder de kast. Voel je vrij om een of beide delen van deze tutorial te gebruiken om zelf een goed verlichte, uitnodigende keuken te creëren.

<div>DIY Kitchen Lighting Upgrade: LED Under-Cabinet Lights & Above-the-Sink Light</div>

Angle view Under cabinets Light for kitchen

De materialen die je nodig hebt voor je eigen verlichtingsproject zullen waarschijnlijk afwijken van deze tutorial. Bovendien is iedere keukenopstelling anders. Voel je vrij om ideeën uit deze tutorial op te doen, zodat ze in je eigen ruimte passen. We raden u ook aan deze hele handleiding door te lezen voordat u bepaalt welke materialen nodig en geschikt zijn voor uw situatie.

*Opmerking: de auteur is een ervaren, maar geen professionele, liefhebber van woningverbetering. Noch de auteur, noch Homedit is verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt tijdens het volgen van deze tutorial.

DEEL 1: KEUKENLICHT BOVEN DE Gootsteen

Kitchen Light Upgrade - Above the sink light

Als je een lelijk licht boven de gootsteen in je keuken hebt, zoals dit fluorescerende kleine getal, ben je misschien toe aan een upgrade. Het is echter niet altijd even eenvoudig om een lamp uit te wisselen als er kasten bij betrokken zijn. Deze tutorial laat u één manier zien om uw verlichting volledig te moderniseren zonder kostbare kastvloerruimte te verliezen.

turning off all electrical going to your light

Zoals altijd bij elk elektrisch project, wil je beginnen met het uitschakelen van alle elektriciteit die naar je lamp gaat.

Removing the old kitchen lighting fixture

Begin vervolgens met het verwijderen van de oude lamp zelf.

Dealing with electrical situation behind

Zodra deze is verwijderd, kunt u beter zien met wat voor soort elektrische situatie u te maken heeft.

Match the lighting wire

Als uw nieuwe verlichting overeenkomt met de bedrading van de oude verlichting, heeft u geluk. Eenvoudig uw nieuwe verlichting aansluiten en monteren, en bam-o! Directe update. Als de verlichting echter niet mooi bij elkaar past, lees dan verder voor een eenvoudige oplossing. In dit geval kwam de oude bedrading voor de keukenlamp boven de gootsteen door de onderste "lip" of flens van de kast. Met het nieuwe licht zou dit volledig zichtbaar zijn, dus moesten we met een alternatief lichtinstallatieplan komen.

Bottom shelf for many cabinets

Veel kasten hebben een soort verzonken onderste plank, verborgen door een onderlip of flens. Het nieuwe moderne armatuur is verzonken gemonteerd, wat betekent dat het is ontworpen om rechtstreeks aan het plafondoppervlak te worden bevestigd. Om te voorkomen dat de bedrading opnieuw wordt aangelegd EN kostbaar kastruimte in de bovenkast verloren gaat, hebben we besloten om een soort koof onder de kast te creëren om het licht vast te houden en tegelijkertijd een verborgen opslagruimte voor de bedrading te bieden.

Cut a piece of wood or plywood

Snij een stuk hout of multiplex zodat het in de ruimte onder de kast boven de gootsteen past. Misschien wilt u een klein sierstuk voor de voorkant aanschaffen, afhankelijk van uw keukenontwerp en uw eigen stijl of voorkeur. Zodra de stukken zijn uitgesneden, houdt u ze vlak tegen de onderkant van de lip van uw kast om er zeker van te zijn dat ze perfect passen.

use wood glue to attach the trim

Zodra je hebt ontdekt dat ze passen, gebruik je houtlijm om het sierstuk aan de voorkant van de koofplaat te bevestigen. Breng een klein lijntje lijm aan op beide stukken (de rand en de houten rand) voor de beste hechtingsresultaten.

Make sure to keep one edge of the trim

Zorg ervoor dat één rand van de bekleding gelijk ligt met één rand van de houten plank, als de twee verschillende breedtes hebben. Zorg ervoor dat de stukken in een rechte hoek staan en laat ze vervolgens goed drogen.

Paint the board

Nadat de bekleding van uw koofbord grondig is opgedroogd, is het tijd om de blootgestelde zijkanten te primen en te schilderen. Dit betekent dat je het hele sierstuk en de ONDERkant van de binnenwelving gaat schilderen, want dat is de kant die je ziet zodra deze boven je gootsteen is geïnstalleerd. Laat alle jassen goed drogen.

After your board is dry - measure

Nadat je bord droog is, is het tijd om te markeren waar je de lamp op het bord wilt installeren. Voor onze Feiss verzonken armatuur met enkele montage was gecentreerd het beste.

attach the mounting hardware

Je moet het bevestigingsmateriaal (dat normaal gesproken aan een verlichtingskast wordt bevestigd, maar in dit geval niet kan) aan de geverfde kant van je bord bevestigen. U moet echter eerst de plekken markeren waar de montageschroeven en de aarddraadschroef komen, omdat deze plekken moeten worden uitgeboord voor een vlakke pasvorm en voor toegankelijkheid.

Large hole is for wires

Het grotere middengat op de foto hierboven is voor de draden; de twee buitenste gaten zijn voor de daadwerkelijke montage van de lamp, en het laatste willekeurig uitziende gat is voor de aardedraad, die uit het bord zou steken en geen echte verzonken montage mogelijk zou maken als er geen plek was om " stop in” het bord zelf.

Attach a small ground wire

Bevestig een kleine aardingsdraad (deze hoeft alleen maar lang genoeg te zijn om de reeds geïnstalleerde elektrische aardingsdraad, die zich boven uw aanrecht bevindt) te bereiken aan de aardingsschroef en stuur vervolgens de aardingsdraad door het middelste bedradingsgat. Plaats de montageschroeven van uw armatuur zo dat ze klaar zijn om uw lamp aan de koofplaat te bevestigen.

Position your light fixture

Plaats uw verlichtingsarmatuur over de montageschroeven.

Carefully carry your soffit board

Draag uw koofbord voorzichtig naar de gootsteen en laat iemand hem vasthouden terwijl u de draden van het licht aansluit op de elektriciteit. Combineer zwart met zwart en wit met wit en combineer aardedraden. Gebruik grote draadmoeren om ze allemaal bij elkaar te houden. (Opmerking: als u LED-verlichting onder de kast aan dit circuit toevoegt, moet u die draden hier ook aansluiten. Zie deel 2 van deze tutorial voor hoe u dat doet.)

Attach electrical tape around

Bevestig voor de veiligheid elektrische tape rond het uiteinde van elke draadmoer.

Take note of which cabinet lips

Let op welke kastlippen/flenzen het beste zijn om de binnenwelving te bevestigen – hoe breder, hoe beter. Zodra alle draden zijn aangesloten en afgeplakt, duwt u de koofplaat omhoog in de gereserveerde ruimte en schroeft u deze op zijn plaats.

Soffit board

We gebruikten acht 1-1/4” schroeven voor een 36” binnenwelvingsplaat.

Flip on your electrical

Schakel uw elektriciteit in en probeer het licht uit. Goed gedaan! En je kunt niet eens zien dat het een koofplaat is, vooral omdat het sierstuk alles camoufleert.

DEEL 2: LED-VERLICHTING ONDER KAST

LED under the kitchen cabinets

Voordat u met uw LED-verlichtingsproject voor onder de kast begint, wilt u uw keuken bestuderen om te bepalen waar de beste plaatsen voor verlichting zouden zijn. Waar is het zinvol om voor wat meer licht te zorgen? In onze kleine keuken zijn de plaatsen die voor ons het meest logisch waren, op de bovenstaande foto met rode lijnen weergegeven.

LED lighting system for cabinets

Er zijn tegenwoordig veel soorten LED-verlichting voor onder de kast verkrijgbaar. Ze kunnen variëren van zeer complexe systemen tot zeer eenvoudige systemen. In een kleine keuken is een eenvoudig LED-verlichtingssysteem voldoende voor een grote impact. Wij hebben gekozen voor de Ikea Dioder LED-lichtstrips.

installed and plugged in on the outside of your cabinets

Uiteraard is het DIoder-systeem ontworpen om aan de buitenkant van uw kasten te worden geïnstalleerd en aangesloten. Het is heel gemakkelijk om het op die manier te doen. Maar als je geen zin hebt in al die blootliggende snoeren en een opgebruikt stopcontact voor je verlichting onder de kast, wil je een andere route kiezen… zoals het installeren van een enkel stopcontact in een kast, zodat alles weggestopt is. weg, uit het zicht. We wilden dat onze LED-lampen verbonden zouden worden met de keukenlamp boven de gootsteen, dus hebben we een stopcontact aangesloten op de bedrading van de lamp.

Drill a hole through the bottom

Boor een gat door de onderkant van uw kast en leid vervolgens Romexwire van de bestaande elektriciteitsbron naar de enkele stopcontactdoos.

determine size of outlet

Trek uw enkele stopcontactdoos eruit om de maat te bepalen en geschikt te zijn voor de nieuwe installatie.

type of electrical outlet is ideal for post-construction installation

Zo ziet het er vanaf de zijkant uit. Dit type stopcontact is ideaal voor installatie na de bouw, omdat het klein is en gemakkelijk op bestaande muren kan worden gemonteerd, in tegenstelling tot traditionele stopcontacten, die in dozen binnen de omlijsting van het huis moeten worden gemonteerd.

Hold the box up to its position

Houd de doos op zijn plaats en zorg ervoor dat (a) de LED-lichtstekker past, (b) de Romex-draden reiken en (c) de stopcontactdoos zelf zo uit de weg zit als mogelijk is. aan deze twee vereisten voldoet.

metal mounting plate

Installeer de metalen montageplaat.

Check for level while installing

Controleer tijdens het installeren of het waterpas staat, zodat het goed aansluit.

Mount the single outlet box

Monteer de enkele stopcontactdoos op de montageplaat. Noteer op de doos waar de elektrische draden moeten worden ingebracht en zorg ervoor dat uw plaatsing dienovereenkomstig overeenkomt. In dit geval lijkt het stopcontact ondersteboven te zijn (aangeduid op de volgende foto), maar dit komt doordat de gaten voor het plaatsen van de draden zich aan dat uiteinde bevinden.

Pull the Romex wire up

Trek de Romex-draad omhoog in de richting van de stopcontactdoos. U kunt de Romex-draden desgewenst bloot laten liggen, maar omdat de keuken mogelijk een natte ruimte is, raden wij u aan de draden te beschermen met een kabelgoot. Dit is een beveiliging die gemakkelijk te doen is.

Cut your conduit

Knip uw leiding (het blauwe plastic stuk, te zien op de foto hierboven) zo af dat deze net onder de uitlaatdoos reikt. Laat bij voorkeur zo weinig mogelijk ruimte tussen de bovenkant van de leiding en de onderkant van de uitlaatkast

Set the conduit aside

Leg de kabelbuis opzij en bereid uw Romex-draden voor op installatie in de enkele stopcontactdoos. Trek de gele behuizing een paar centimeter los en scheid vervolgens de draden zelf. Er moeten ten minste zwarte, witte en aardedraden zijn.

Measuring carefully and trim the wires

Zorgvuldig meten, knip de draden af zodat ze tussen 1/4 "en 1/2" langer zijn dan de onderkant van de doos – u wilt net genoeg lengte (maar niet meer dan) om de draden in hun respectievelijke installatiegaten te steken en ze stevig vast te schroeven .

traditional electrical installation

Net als bij een traditionele elektrische installatie knipt u de behuizingen van het uiteinde van elke draad af. Je wilt ongeveer 1/2″ tot 3/4″ van het uiteinde verwijderen.

Slide wires into the tube

Schuif de draden door de leiding.

Check the length of your wires again

Controleer nogmaals de lengte van uw draden, nu ze in de kabelgoot zitten. Snijd ze indien nodig bij.

Guide the wire ends

Leid de draaduiteinden in de installatiegaten.

Tighten the wires into place

Draai de draden op hun plaats met een schroevendraaier.

The conduit can now be painted

De leiding kan nu worden geverfd als u dat wenst. Dit helpt beschermen tegen vocht en biedt een extra bescherming tegen haken en ogen of wat dan ook.

Prepare the LED wires

Nu wil je alle LED-draden van onder de kasten naar de enkele stopcontactdoos leiden, indien nodig naar binnen in de kasten gaan, maar toch uit de weg blijven van de inhoud van je kast. Boor eerst een gat (zorg ervoor dat het groot genoeg is om zoveel draden en koppen er doorheen te laten als je nodig hebt) door de onderkant van de aangrenzende kast. Let op: Waar u de LED-lampen onder uw kasten plaatst, zowel aan de voorkant als aan de achterkant, is geheel aan u. Bedenk waar u naar op zoek bent: als u wilt dat uw LED-lampen dienen als taakverlichting voor uw keukenwerkbladen, installeer ze dan meer aan de voorkant van uw kasten. Hoe verder je naar achteren gaat in de richting van de muur/achterwand, hoe groter het reflectiedrama. Uw keuze.

two wires going through this hole

Je ziet twee draden door dit gat gaan; later hebben we er nog één toegevoegd om er drie te maken voor deze kant van de keuken.

drill a hole through the cabinet wall

Vervolgens wilt u een gat door de kastwand boren in de richting van de enkele stopcontactdoos. Trek alle LED-draden door dat gat. Dus nu zou je de uiteinden van de LED-draden op de plaats van de enkele stopcontactdoos moeten hebben, waarbij de rest van de draden door het gat naar de zijkant van de aangrenzende kast lopen en vervolgens naar beneden door het gat in de bodem van diezelfde aangrenzende kast.

Wire must pass through

Als uw draden door een plank moeten gaan, verwijdert u de plank en knipt u een klein driehoekig stukje uit de juiste hoek. (Dit voorbeeld toont de achterste hoek.)

Reinstall the shelf

Installeer de plank opnieuw zodat de draden door de driehoekige ruimte gaan.

Wires into the corner

Dit maakt een groot verschil in het vermogen van de draden om uit de buurt van de inhoud van de kast te blijven. Bovendien zullen de draden die naar de bodems van aangrenzende kasten 'reizen' onzichtbaar zijn als u gaten door de lip (flens) van de onderste kastrand boort en vervolgens de draden daar doorheen voert.

Place the LEDS

Zodra de draden op hun plaats zitten, bent u klaar om de lampen zelf te monteren. Pak een van je LED-lichtstrips. Bevestig een eindkap (indien nodig).

Attach the LED strips

Mount the LED strip to wire

Bevestig vervolgens de draad aan de LED-lichtstrip.

Mount the light strip brackets

Monteer de lichtstripbeugels aan de onderzijde van de kast waar u ze wilt hebben. (Opmerking: zoals vermeld toont deze tutorial de LED-lichtstrips die zeer dicht bij de muur/achterwand zijn geplaatst.)

Snap the Strip

Klik de lichtstrip voorzichtig op zijn plaats.

pull the excess wire up through the cabinet bottom

Zodra de lichtstrip(s) op hun plaats zitten, trekt u voorzichtig de overtollige draad omhoog door het onderste gat in de kast.

Continue pulling the wires

Ga door met het omhoog trekken van de draden door de planken (met hun driehoekige uitsparingen) en door het gat dat zich het dichtst bij de plaats van de enkele stopcontact bevindt.

Click each light’s wire

Klik de draad van elke lamp in de Dioder-stekker met vier sleuven en sluit vervolgens de stekker aan op de adapter, die op uw enkele stopcontact moet worden aangesloten.

Flip the breaker

Draai de stroomonderbreker om en zet vervolgens de lichtschakelaar aan. Zet de handmatige diodeschakelaar op 'aan' en laat hem daar staan. Hierdoor wordt uw lichtschakelaar de bediening van uw verlichting onder de kast, in plaats van dat u zich zorgen hoeft te maken over het installeren of bedienen van nog een schakelaar wanneer u de verlichting aan wilt hebben.

Three LEDs under the corner cabinet

Deze voorheen donkere hoek heeft nu drie LED-lichtstrips die zorgen voor geweldige taakverlichting. (Het middelste licht is achter de radio geïnstalleerd, dichter bij de muur.)

Clean up the wire mess

Zodra u zeker weet dat u alle bedrading heeft en alles werkt, is het tijd om de rommel in de bedrading bij uw enkele stopcontact op te ruimen. Zorg er voorzichtig voor dat alle draden strak staan en gebruik vervolgens kabelbinders om de overtollige draad bij het stopcontact bijeen te houden. Indien gewenst kunt u deze massa gerust aan de achterkant van uw kast monteren.

Add LED lights under the kitchen cabinets

Gefeliciteerd, je hebt het gedaan. Die verlichting maakt echt een verschil!

Beautiful kitchen backsplash with tiles and turquoise lighting fixture

Zelfs als de lichten uit zijn, is een mooi armatuur voor boven de gootsteen een genot om naar te kijken. We vinden het leuk hoe deze een vleugje kleur toevoegt en een statement maakt in een zee van wit.

Overall kitchen design with LED lights under cabinets

Wij hopen dat u geniet van de nieuwe, vernieuwde verlichting in uw keuken!

 

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook