Wat zijn de kosten voor het schilderen van keukenkasten?

What’s the Cost to Paint Kitchen Cabinets?

De gemiddelde kosten voor het schilderen van keukenkasten variëren tussen $ 2.000 en $ 6.500. Bij dit gemiddelde wordt rekening gehouden met professionele arbeidsuren en materialen. Er is ook een gemiddelde van $ 200 en $ 774 voor doe-het-zelf-projecten. Het verven van je keukenkastjes is een snelle manier om het uiterlijk van je keuken te verbeteren.

What’s the Cost to Paint Kitchen Cabinets?

Factoren die de kosten van verfkeukenkasten beïnvloeden

De totale prijs voor het schilderen van keukenkasten varieert sterk vanwege de keukenruimte, de staat van de kast en de kwaliteit van de materialen. Hier vindt u een overzicht van hoeveel het kost om keukenkasten te schilderen.

Verftype en kwaliteit

Hoewel de gemiddelde prijs van een liter kastverf rond de €20,- tot €100,- ligt, zijn de uiteindelijke kosten afhankelijk van het type verf dat u selecteert. Vergeet niet dat een enkele gallon 350 tot 400 vierkante meter aan kasten beslaat.

Afhankelijk van de houtsoort en de kleur die je kiest, heb je mogelijk twee of meer lagen nodig voor de klus, waardoor de uiteindelijke kosten voor het verven van keukenkasten stijgen. Als het hout beter bestand is tegen het absorberen van de verf en je een lichte kleur hebt, kan het meerdere lagen nodig hebben om het schilderij af te werken.

Latex-/acrylverf: waterbestendig, ademend en gemakkelijk schoon te maken. Het kost gemiddeld $ 20 tot $ 60 per gallon. Alkydverf: water- en vlekbestendig, duurzaam en ideaal voor ruimtes met een hoog vochtgehalte. Het kost gemiddeld $ 25 tot $ 70 per gallon. Spuiten: spuiten geeft een gladde afwerking en bedekt smalle spleten en gedetailleerd houtwerk. Het kost gemiddeld $ 40 tot $ 100 per lineaire voet.

Oppervlakte en kastontwerp

Verschillende bedrijven en schilders hebben verschillende manieren om hun werk te budgetteren. Ze kunnen de kasten meten aan de hand van de volgende maatregelen:

Per vierkante voet – $3 tot $15 Per lineaire voet – $30 tot $70 Per deur – $70 tot $125 Per lade – $30 tot $110 Per kast – $120 tot $190

Keukengrootte

Uw keukenindeling is een variabele waarmee u rekening moet houden bij de prijs van het schilderen van uw keukenkasten. Als het ontwerp ingewikkeld is, met veel hoeken en kasten met verschillende dieptes, zal de prijs van de arbeidsuren stijgen. Als je een grote keuken hebt, verwacht dan ook een hogere prijs.

Voor een kleine keuken (70 vierkante meter of minder) – $1.000 tot $3.500 Voor een gemiddelde keuken (100 vierkante meter) – $2.000 tot $6.500 Voor een grote keuken (meer dan 200 vierkante meter) – $5.000 en $10.000

Staat van kasten

Afbladderende verf, vuile oppervlakken en gebarsten hout belemmeren het schilderen van de kast. Als de keukenkasten schade hebben die gerepareerd moet worden voordat ze worden geverfd, kunnen deze reparaties tussen de €120 en €600 kosten.

Arbeid en materialen

Afhankelijk van de kosten van levensonderhoud in uw regio, zal de prijs van professionele arbeidsuren variëren. De gemiddelde prijs van de arbeid van een professionele schilder bedraagt ongeveer €20 tot €100 per uur.

De geschatte tijd voor het voltooien van een project bedraagt ongeveer 10 tot 20 uur. Nogmaals, dit zal afhangen van de grootte en indeling van uw keuken en de staat van de kasten. Andere diensten, zoals het repareren van de kasten en het afwerken ervan, verhogen de totale prijs.

Andere kosten om te overwegen

Naast arbeids- en materiaalkosten kunnen andere diensten de uiteindelijke prijs van het schilderen van keukenkasten verhogen.

Voorbereiding van de locatie

Voordat u met schilderen begint, moeten alle keuken- en hardwareoppervlakken bedekt zijn. Dit voorkomt ongewenste verfvlekken op hardhouten vloeren, werkbladen, gootstenen, apparaten of ventilatieopeningen.

Deuren en laden verwijderen

Omdat het schilderen van de laden en hun deuren, wanneer ze op hun plaats zitten, moeilijk kan zijn, is het verwijderen ervan een onderdeel van het proces. Dit zorgt voor een beter schuurresultaat en een zorgvuldiger schilderwerk. Maak zelf de kasten schoon en verwijder lades en deuren om de arbeidskosten te verlagen.

Apparaten verwijderen

Een andere manier om een beter schilderij te krijgen, is door uw apparaten uit de keuken te verwijderen. Als uw keuken een complexe indeling heeft, kan het nodig zijn om apparaten zoals de vaatwasser, de oven of de koelkast te verwijderen. Dit kan oplopen tot twee of meer dagen schilderen, waardoor de arbeidsuren van de schilders toenemen en daarmee ook de uiteindelijke kosten.

Overspuiten versus opnieuw schilderen

De gemiddelde prijs voor het schilderen van keukenkasten van €2.000 – €6.500 omvat al het werk van het verwijderen van oude verf of vlekken en het schuren van de kasten indien nodig. Dus hogere prijzen voor opnieuw schilderen dan voor het schilderen van nieuwe houten kasten.

Het overspuiten van kasten omvat het vervangen van deuren en ladefronten, het verwijderen van oude verf en het beitsen van de kasten. Deze service heeft een gemiddelde prijs van $ 1.500 tot $ 4.500.

Kosten voor het schilderen van keukenkasten: doe-het-zelf versus het inhuren van een professional

Het doe-het-zelf schilderen van keukenkasten kost gemiddeld tussen de $ 200 en $ 600, inclusief verf en benodigdheden. Zelf de kasten verven heeft voordelen, zoals het besparen van geld op de arbeidsuren van professionals. Je kunt de kasten en apparaten verwijderen en de ruimte voorbereiden. Het kan echter langer duren en u loopt de kans fouten te maken of een ongeluk te krijgen.

Wanneer u een professional inhuurt, zijn de totale kosten hoger. Maar ze zullen hun ervaring delen met het werken met houten kasten, het uitvoeren van reparaties en het veilig aan- en uittrekken ervan. U betaalt voor verf, maar niet voor materialen als kwasten, rollen, hangdoeken of schuurmaterialen.

De keuken is een van de ruimtes met meer verkeer, en kasten hebben een hekel aan de constante voedselresten, hitte, vet en water. Ze schilderen is een van de snelle en betaalbare manieren om je keukenkastjes een facelift te geven. En als u overweegt uw keuken te verbouwen, zijn de kasten een van de eerste plaatsen om te beginnen.

Veelgestelde vragen

Is het goedkoper om keukenkastjes te schilderen of te vervangen?

Het schilderen van uw keukenkasten is aanzienlijk goedkoper dan het vervangen van de hele kasten. De gemiddelde prijs voor het verven van uw keukenkasten ligt tussen de €2.000 en €6.500, terwijl de totale kosten voor vervanging van de kast €4.500 tot €15.000 bedragen. Schilderen en vervangen is afhankelijk van de staat van uw kasten. Mogelijk hebt u vervanging nodig als ze oud, gedeukt, gedeukt of bekrast zijn.

Is het verven van keukenkastjes een goede investering?

Ja, het verven van keukenkastjes is een van de meest betaalbare manieren om ze een nieuwe look te geven en waarde toe te voegen aan je huis. U kunt uw keuken een nieuwe look geven zonder de totale verbouwingskosten (ongeveer € 25.000) te betalen.

Is professioneel kastenschilderen de moeite waard? Of is het beter om zelf te klussen?

Zelf klussen is een optie als je minder wilt betalen voor het verven van keukenkastjes. Houd er rekening mee dat dit complex en gedetailleerd werk en vrije tijd vereist. Als u niet over de vaardigheden beschikt, of als uw keuken groot is of een complexe indeling heeft, overweeg dan om professionals in te huren voor €20 tot €100 per uur.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook