Eettafel-middenstukken die je versteld zullen doen staan

Dining Table Centerpieces That Will Blow Your MInd

Middenstukken van de eetkamertafel zijn indrukwekkende decorartikelen. Als u op zoek bent naar een decorstuk om uw eetkamer te accentueren, is een tafelstuk de oplossing.

Dining Table Centerpieces That Will Blow Your MInd

Je zou net als de meeste mensen kunnen zijn en een vaas vol bloemen als middelpunt kunnen gebruiken. Uw eetkamer en keukentafel verdienen meer aandacht en zorg. Als u problemen ondervindt bij het nemen van een beslissing, dan zijn wij hier, en u kunt er zeker van zijn dat wij u kunnen helpen.

Een creatief middelpunt op de eettafel kan er echter voor zorgen dat uw gasten zich welkom voelen en de sfeer creëert die u graag wilt hebben terwijl u uw vrienden en familie vermaakt. Naarmate potlucks en buffetten populairder zijn geworden, begon het belang van het dekken van een mooie en creatieve keukentafel af te nemen.

Zoals je zult zien in de voorbeelden die we speciaal voor jou hebben uitgekozen, zijn bloemen weliswaar populair, maar niet verplicht als je een nieuw middelpunt wilt. Wat je ook besluit te doen, je wilt je creatieve sappen laten stromen.

38 Geweldige ideeën voor het middelpunt van een eettafel

Na zorgvuldig onderzoek door ons team van interne ontwerpexperts hebben we een lijst samengesteld met de beste pronkstukken die je in het hele land thuis kunt vinden.

Permanent eettafel middelpunt

Black table with a cool led light design on top

Het meest moeiteloze middelpunt is er een die in uw eettafel is ingebouwd. Sommige tafels hebben een kenmerk in het midden, zoals deze verlichte tafelloper met heldere kristalvormen.

Een middelpunt is een dramatisch middelpunt dat geschikt is voor de feestdagen en speciale evenementen. Als u zich het hele jaar door geen zorgen hoeft te maken over uw middelpunt, kunt u zich concentreren op de couverts en een ander interieur.

Monochrome eettafelvazen

Monochrome Vases Dining area

Een andere optie voor het middelpunt van een eettafel is het gebruik van kisten en vaten die dezelfde kleur hebben. Als de kleur die je kiest neutraal is – zoals deze witte vazen – heb je veel vrijheid bij het decoreren voor het seizoen of voor een bepaald thema, waarbij je elke keer dezelfde vazen gebruikt.

Het enige wat u hoeft te doen is de kleur van uw linnengoed en onderkleding of de materialen die u erin en eromheen plaatst, veranderen. Dit is een geweldig idee als je niet genoeg opslagruimte hebt voor extra vazen.

Groen keukendecor

Greenery and kitchen items

Voor een meer organische uitstraling gebruik je groen en inspiratie voor je dinermenu. Het combineren van bloemen, weelderige bladeren of takken, samen met producten of keukenartikelen kan een prachtig tafereel creëren.

Je kunt de formaliteit altijd een boost geven door wat glitterelementen toe te voegen of gewoon een groot aantal votieven toe te voegen voor extra drama.

Minimalistische eettafel

Minimalist Futuristic

Voor degenen die niet van overdreven eettafel-middenstukken houden, is het omarmen van minimalisme, misschien met een vleugje futuristisch, een goede optie. Je kunt dit concept ook gebruiken als de tijd – of de inspiratie – schaars is.

Haal er een dramatisch serveerservies of een interessant vat uit en maak er de ster van de show van met een paar metalen elementen, of pluk een enkele bloem en presenteer deze samen met enkele takken uit de achtertuin.

Eettafel van natuurlijke materialen

Stark Natural Elements

Deze strak versierde moderne tafel vertegenwoordigt een van de beste pronkstukken voor een moderne eetkamer. Dit idee voor het middelpunt van de eettafel is gebaseerd op de grimmige aard van de takken en het feit dat er niets anders is toegevoegd.

Soortgelijke takken kunnen worden gekocht bij de bloemenvoorraad, of u kunt een groter stuk drijfhout, een interessante boomstam of delen van kale takken gebruiken die een bepaalde uitstraling hebben. De andere sleutel tot succes bij deze look is om ook de rest van de tafel minimalistisch te houden.

Potplanten eettafel middelpunt

Potted Plant

Een krap budget of een geïmproviseerd diner betekenen niet dat u afstand moet doen van een middelpunt. Kijk eens naar de potplanten die je al in huis hebt en die centraal staan op je eettafel. Eén grote plant is alles wat je nodig hebt, maar als je er niet één hebt, kun je een reeks kleinere potten alleen of met votieven gebruiken.

Je kunt zelfs potten met keukenkruiden als middelpunt gebruiken. Of, als het zomer is of als u zich in een warm klimaat bevindt, heeft u misschien een buitenpot met bloeiende planten die voor de avond binnengebracht worden.

Fruitdecor eettafel middelpunt

Dramatic Fruit Centerpiece table

Met ideeën voor het middelpunt van de eettafel is fruit een no-brainer. Laat voedsel het middelpunt van het idee zijn. Hier vormt een grote kom met rode appels een dramatisch middelpunt van deze zwarte eethoek, maar zou evenzeer opvallen in elke eetkamer.

Groene appels, herfstpompoenen, artisjokken, stapels druiven, maar blijf bij het productthema. Het geheim van het maken van een grote indruk is het vullen van de kom of het vat dat je als middelpunt wilt gebruiken.

Favoriete bloemen

Red dining table accents

Bloemen zijn het meest voorkomende middelpunt van de tafel, en met goede reden. Ze brengen een vleugje buiten naar binnen, voegen kleur toe en verlevendigen de tafel. Je hebt geen traditioneel bloemig middelpunt nodig.

In plaats van grotere boeketten tulpen te gebruiken, worden in deze setting afzonderlijke stelen gebruikt in een groter aantal slanke vazen, die de indruk wekken van overvloed zonder veel geld uit te geven. het kan met allerlei soorten bloemen en alle soorten containers.

Boerderij eettafel

Bring some blue accents for dining table

Een luxe ruimte kan nog steeds een elegant en informeel diner organiseren door de tafel minder formeel te maken. Deze setting maakt gebruik van een dekenachtige plaid met franjes als tafelkleed en bevat mandjeshouders en veel losjes gerangschikte bloemen.

Je kunt serviesgoed van verschillende formaten mixen en matchen. Blijf binnen het raamwerk van hetzelfde kleurenschema en straal een stijlvolle sfeer uit, ondanks de kroonluchter erboven. Bovenal geven de fauteuils in bistrostijl buiten een vleugje landelijke, casual flair.

Kleurrijke eettafel middelpuntideeën

Terwijl we onze reis door de centerpieces van eettafels voortzetten, tonen de volgende ideeën elegantie en originaliteit.

Mooi middelpunt

Decorating a small table with dishes and fresh flowers

Over het algemeen zijn we geen fan van nepbloemen, maar deze setting combineert prachtige lentebloemen op tafel met extra grote papieren bloesems die aan het plafond hangen. Dit is een geweldige manier om maximale impact te krijgen met een bescheidener budget.

De tekens op deze tafel zijn bedoeld om aan te geven dat liefde liefde is, ongeacht wie de betrokken mensen zijn. Voor andere soorten gelegenheden kunnen kleurrijke borden – samen met de bloemen – een neutrale ruimte opvrolijken.

Kleurenschema

Bring some gold dishes for dining table

In een tentachtige ruimte, omringd door levendige, met bloemen bedrukte wandbekleding, hoeven de bloemen op tafel geen grote investering te zijn. Hier wordt een bescheiden aantal bloemen op tafel gebruikt, terwijl extra bloemen in sprays aan het plafond worden gehangen. De techniek, samen met de cocoonruimte, geeft het gevoel omringd te zijn door bloemen.

Bloemstuk

Round dining table with glass flower bowl on the middle

Af en toe is er gewoon geen tijd – of geen budget – om alles uit de kast te halen voor een bloemendisplay. Kies in die gevallen een bloem die u zich kunt veroorloven om in een behoorlijke hoeveelheid te kopen en zet deze vervolgens centraal in een doorzichtige glazen kast in het midden van de tafel. Dit is geweldig om te combineren met een minimalistische couvert die het ingetogen karakter van het decor doorvoert.

Witte Orchideeën

Glass dining table top decorated with flower vases

Als je het geluk hebt een lange tafel te hebben, probeer dan meerdere schalen van dezelfde stijl in verschillende maten en vormen te gebruiken. Over het algemeen zijn bloemen de beste pronkstukken als ze worden gecombineerd met boeketten gevuld met dezelfde bloemen.

Dit creëert een tafelsetting die er echt overvloedig uitziet zonder een hoop verse bloemen te gebruiken, omdat de vaten groot zijn, maar de halzen klein zijn, zodat ze niet zoveel stelen nodig hebben om vol te zijn.

Eetkamertafel ontwerp

Traditional dining table decor with flower vases

Een iets bescheidener optie is om twee arrangementen op tafel te zetten met in het midden een soort dienblad of decordisplay. Dit kan een gespiegelde schaal met kaarsen zijn, een dienblad met fruit of ander seizoensmateriaal. Gebruik je fantasie, want dit is een prachtige manier om de impact die twee boeketten kunnen hebben te vergroten.

Groene duim middelpunt

Glass table top with succulent flowers

Niet elke tafel hoeft verse snijbloemen te hebben. Het gebruik van potplanten, alleen of in combinatie met bloemen, is een budgetbewuste manier om een interessante tafel te dekken. Hier zijn enkele minimalistische grassen en groene planten in twee dramatische, bijpassende containers geplaatst als onderdeel van het tafeldecor. De planten worden gecombineerd met kleine decoratieve containers die goed passen bij het donkere decor in de kamer.

Moderne stijl middelpuntverlichting

Ecletic dining room lighting fixtures

Planten, gemengd met gedroogde elementen, worden geaccentueerd met een zeer grote, lange verlichtingsfunctie. Elke keer dat u ongebruikelijke verlichting kunt toevoegen aan het middelpunt van een tafel, maakt u zeker een designstatement. De kristallen die eruit zien alsof ze uit het uiteinde vloeien, zijn een ander element dat extra interessant maakt. Dit is een zeer fantasierijke manier om een dramatische tafelsetting te creëren.

Traditioneel eetkamerontwerp

Dining table tray centerpiece

Zelfs een enkele potplant kan een goed middelpunt zijn als je er het hoogtepunt van de tafel van maakt. Probeer de plant op een dienblad of spiegel te plaatsen, zodat hij het middelpunt wordt. Je kunt altijd votieven of andere kaarsen toevoegen als het tijd is om het diner te serveren.

Fruit En Diverse Artikelen

How to decorate a dininig table for fall

Accessoires en fruit vormen de beste centerpieces als je een tafellandschap wilt creëren. Dit soort items zijn ideaal voor het creëren van een thematafel zoals in deze mondiale setting. Vergulde, met granaatappel bedekte schalen passen goed bij natuurlijke rieten stolpen die worden geaccentueerd met grote veren.

Rondom deze grotere stukken zijn allerlei soorten fruit gerangschikt, wat kleur en een natuurlijk element aan de tafel toevoegt. Door een loper te gebruiken om het midden van de tafel te definiëren, wordt de aandacht over de hele lengte van het display getrokken.

Ontwerp van de keukentafel

Fall dining table decor

Fall centerpieces for dining table

Groen eetkamertafelontwerp

Accent dining room in green with acrylic chairs

Naast bloemen en potplanten vormen gewoon groen en dennenappels prachtige highlights. Een idee is om te beginnen met een groot dienblad en een enkele glazen vaas te plaatsen met een grotere bos groen.

Gebruik daarna grote bladeren rond de onderkant van de kandelaars om het blad in het midden van de tafel te vullen. Dit is vooral dramatisch als de kamer al veel groene elementen bevat.

Pampasgras middelpunt

Oval dining table with blue plates

Een andere budgetbewuste optie is om meerdere vazen vol met hetzelfde soort groen te gebruiken, zoals deze eucalyptusstelen. De herhaling is ideaal om een statement te maken zonder veel snijbloemen en de vazen zijn allemaal even hoog, wat voor een specifieke uitstraling zorgt. Ze zijn in een specifieke volgorde gerangschikt, ook al zijn de kleuren verschillend.

Metalic dining table centerpiece

Op dezelfde manier vertrouwt deze intieme tafel op een enkel stuk groen, niet alleen vanwege de impact, maar ook vanwege de tafelgrootte. Het is een goed voorbeeld van hoe een kleinere tafel toch een prachtige setting kan hebben als je een beetje creativiteit gebruikt. Door het paardenbloemsculptuur bij de tafel te plaatsen, kan de metalen vaas met groene tinten het kunstwerk uitspelen en de tafel groter laten lijken.

Bringing some moss for dining table centerpiece

Als je wilt dat de tafel er overdreven uitziet, probeer dan groen of iets dramatisch op de vloer toe te voegen. Zelfs als je ervoor kiest om het simpel te spelen, creëert de mix van groenblijvende en gedroogde takken een overvloedige, bosachtige omgeving die een vleugje rustiek en toch verfijnd is.

Hoewel de bekleding op boomschors lijkt, kun je hetzelfde idee bereiken met je eigen eetset door een tafelkleed, placemats of andere elementen te gebruiken die de sfeer van het bos versterken.

Verse kruiden middelpunt

Wood dining table with fruits basket on center
De fruitschaal die je op je aanrecht zet, kan ook dienen als middelpunt van je eettafel. Voeg wat kaarsen en al je servies toe en je hebt een tafelsetting die ideaal is voor elk diner met vrienden of familie. Er is geen reden waarom je dingen niet opnieuw kunt gebruiken als middelpunt!

Bloemen en fruit

Black minimalist dining table with dried fruits on top

Voor een echt dramatische tafel combineer je je favoriete verse bloemen met een overvloed aan fruit als middelpunt. De weelderige bloemen, het overvloedige groen en de watervallen van druiven en ander fruit zorgen ervoor dat het lijkt alsof het echt barst.

In deze setting is de luxe factor hoog door de frisse bloemenpanelen op de hoeken, maar de tafelsetting op zichzelf is super. Met een middelpunt dat zo vol en weelderig is, werken minimalistische couverts goed omdat ze niets afdoen aan de algehele look.

Moderne kunst middelpunt

Dining table with an oversized lamp

Als je echt creatief bent, probeer dan een tafellandschap te bedenken dat niets van het typische tafeldecor bevat: geen bloemen, fruit, groen of vazen. Deze specifieke tafel speelt in op het concept van ‘de olifant in de kamer’ en heeft als middelpunt de olifant van gaas die aan het plafond hangt.

Met zo'n dramatisch ding boven het hoofd, heeft de tafel een eenvoudige, minimalistische stijl, met LED-verlichte opladers onder elk donker bord. Met dit gedurfde decor is een minimum aan spullen op tafel de beste keuze.

Kunstzinnige opstelling eettafel

Dining table with an oversized elephant lighting fixture

Als dit jouw idee van een mooi middelpunt niet opnieuw definieert, is de kans groot dat je niet in staat bent om van de fijnere dingen in het leven te genieten.

Eetkamertafelkaarsen

Gray dining tabel centerpiece with large pendant light

Veel drama creëren met een minimum aan bloemen – of helemaal geen – is mogelijk als je veel kaarsen gebruikt. Of je nu alle maten en vormen verzamelt of bij één soort en maat blijft, bij kaarsen is meer meer.

Doe het licht uit en steek de lonten aan en je hebt meteen een dramatische sfeer tijdens het diner. Kaarsen zorgen ervoor dat iedereen er goed uitziet en zorgen voor een warme, humeurige sfeer. Deze tafel gebruikt een paar orchideeplanten afgewisseld met een verzameling taps toelopende delen, die een elegante vorm hebben en tegenwoordig iets minder vaak worden gebruikt.

Leather dining rable chairs and candle stick for centerpiece

Zelfs zonder bloemen zijn kaarsen nog steeds een goede optie. Een interessante houder met meerdere voetstukken is een strakke, eigentijdse look voor een middelpunt, of je hem nu gebruikt tijdens het diner of gewoon als decoratie. Eenvoudige armaturen zoals deze zorgen voor veelzijdigheid als het gaat om serviesgoed of het toevoegen van andere elementen. Heb je extra tijd? Je kunt ook verschillende items toevoegen om de kandelaar op te fleuren.

Posies en personalisatie

How to decorate a dining table for party

Dit middelpunt van de eettafel heeft een beetje van alles, plus iets heel bijzonders. Het tafellandschap bevat kaarsen, bloemen, fruit, groen en meer. Maar wat de tafel echt onderscheidt, zijn de gepersonaliseerde stoelhoezen voor elke gast.

Dit zou geweldig zijn om te doen voor een heel speciale gelegenheid. Als u handig bent met machinaal borduren, kunt u eenvoudig kant-en-klare stoelhoezen personaliseren. Zelfs opstrijkletters kunnen worden gebruikt om stoelhoezen te verfraaien.

Schepen en vazen

Upholstered dining chairs and bold glass vase for centerpiece

Voor een zeer kostenbewust middelpunt gebruik je gewoon een groot en interessant vat dat je al bezit. Of investeer in een exemplaar dat u herhaaldelijk kunt gebruiken voor verschillende diners.

Het is een geweldige manier om een favoriete kunstzinnige vaas of vat in de kijker te zetten. Als het van een kunstenaar is die je echt leuk vindt, is het stuk ook een prima gespreksaanzet tijdens de maaltijd.

Middenstukken met verschillende maten

Dining table with bench and ceramic large vases on the centerpiece

Of gebruik, in plaats van één groot stuk, een verzameling potten, vazen en vaten om een onderhoudsarm tafellandschap te creëren. Met of zonder kaarsen, dit is een interessante manier om een middelpunt te creëren waarvoor je niets nieuws hoeft te kopen.

Shop je eigen collectie door het hele huis en kies stukken waarvan je denkt dat ze goed bij elkaar kunnen passen, en bewerk de stukken vervolgens totdat je een ensemble hebt gevonden dat je echt leuk vindt.

Moderne vaas eettafel middelpunt

Ceramic vases for dining table centerpieces

Eettafel Cloches

Large chandelier over dining table

Glazen stolpen zijn een uitstekend item om te gebruiken voor centerpieces. Hetzij afzonderlijk, hetzij in veelvouden. je kunt er werkelijk alles in stoppen. Fruit, bloemen, eten – alles wat je hartje begeert. U wilt kaarsen in een cloche vermijden, omdat het gebrek aan zuurstof ervoor zorgt dat ze vrij snel uitgaan.

Cloches zijn echt dramatisch, vooral als je er voedsel onder legt als middelpunt en ze later allemaal optilt zodat de gasten toegang hebben tot wat erin zit.

Accessoires voor woondecoratie

Rustic dining table decor decorated with candles

Last but not least: al uw woonaccessoires zijn potentieel voer voor een tafelstuk. Kaarsen, beeldjes, sculpturen, vogelhuisjes, putjes, gereedschap – zo ongeveer alles kan met een beetje creativiteit een rol spelen in het middelpunt van uw tafel.

Volg een thema en ze halen alle dingen op die je bezit en die passen. Probeer verschillende combinaties uit en ontdek wat het beste werkt. Soms zijn het slechts een paar accessoires en soms is het een middelpunt boordevol items.

Farmstyle dining table desith decorated with glassware

Je eettafel kan alles zijn wat je maar wilt. Dit voorbeeld is voorzien van zitbanken in bankstijl en is in lijn met de moderne boerderij-esthetiek.

Moderne hanglamp

Large pendant lights and black bowls on centerpiece

Zoals u kunt zien, zijn de opties voor tafeldecoraties talrijk en hebben ze niets te maken met een groot budget. Zeker, een explosie van verse bloemen in het midden van de eettafel zorgt voor een prachtige setting. Ook andere arrangementen kunnen dezelfde impact hebben. Wees creatief en probeer verschillende dingen.

Als je wat minder sluw bent of denkt dat je niet iets echt nieuws kunt bedenken, kies dan voor een veiligere keuze, zoals veel kaarsen of een enkele vaas vol groen. het belangrijkste is dat u iets heeft om uw tafel te verankeren en ervoor te zorgen dat gasten zich welkom voelen.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Hoe kies ik een middelpunt voor een eettafel?

Een populaire methode is om twee kaarsen aan weerszijden van een vaas met een rijk boeket bloemen te plaatsen. Voor iets moderners kun je kaarsen of een botanisch decor in oneven genummerde groepen proberen. Bovendien hoef je niet slechts één vaas te gebruiken. Je kunt een paar kleine vazen en kleine bloemen gebruiken om een meer intieme en delicate tafelsfeer te creëren.

Hoe lang moet het middelpunt van een eettafel zijn?

Als algemene richtlijn kun je het beste je hoge stukken op 60 cm of hoger houden en je korte stukken op 30 cm of minder. Sommige klanten aarzelen om hoge centerpieces te gebruiken. Als uw klant besluit de hoge kasten te verwijderen, moet u uw inrichting dienovereenkomstig aanpassen.

Wat is de meest populaire vorm van centerpieces?

Middenstukken vormen een belangrijk onderdeel van de decoratie voor een huwelijksreceptie en worden veel gebruikt bij huwelijksrecepties, waarbij bloemen de meest populaire vorm van middenstukken zijn.

Kan ik een aquarium gebruiken als middelpunt van de eettafel?

Met het juiste ontwerp en een doe-het-zelf aquarium zou het een stijlvol en origineel tafelstuk zijn. Je wilt niet dat het aquarium een grote bovenkant heeft als de vis water op je tafel spettert.

Kies ook de juiste vis voor het aquarium. Sommige visrassen worden nerveus of opgewonden als andere mensen zich in dezelfde kamer of te dicht bij het aquarium bevinden.

Wat zou een genderneutraal idee zijn voor een tafelstuk?

Een veilig genderneutraal middelpunt zou een kleurrijk ballonboeket zijn. Als je niet voor iets kleurrijks wilt gaan, dan zouden neutrale tinten zoals wit, zilver en grijs een aangename toets zijn.

Eettafel Centerpieces Conclusie

Een eettafel is niet hetzelfde zonder een middelpunt. Het kiezen van een middelpunt voor uw tafel is eenvoudig. Bloemstukken zijn favoriet bij huisontwerp. Decoratieve kommen zijn ook populair.

U hoeft geen binnenhuisarchitect in te huren om u te helpen bij het vinden of creëren van een tafelstuk. Hoe moeilijk is het om votiefkaarsen te kopen of een kunstig arrangement met levendige bloemen voor je eettafel te creëren? Een twaalfjarige zou de klus net zo goed kunnen klaren als ieder ander.

Een tafelstuk moet een mooie aanvulling zijn op uw eetkamer. Alles minder zou een ontwerpfout zijn. Voor het volledige effect moet u rekening houden met uw natuurlijke lichtbronnen. Wees niet bang om verder te gaan dan een glazen vaas en verse bloemen bij het maken van centerpieces voor de eettafel.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook