Hoe u de woonkamerstoelen op de juiste manier kiest en gebruikt

How To Properly Choose And Use The Living Room Chairs

Bij het inrichten van een woonkamer is een van de grootste en belangrijkste uitdagingen het bepalen welk type zitmeubel je gaat gebruiken. Moet je een bank, een grote hoekbank, twee banken, een bank en twee stoelen of een stel fauteuils kopen? Misschien zouden sommige voetenbankjes en poefs ook goed werken. Er zijn veel mogelijke meubelarrangementen waaruit u kunt kiezen. Stoelen zijn lastig omdat ze wat moeilijk zijn om mee te werken. Bovendien is het vinden van de juiste look nooit eenvoudig, met zoveel verschillende ontwerpen en stijlen om uit te kiezen.

How To Properly Choose And Use The Living Room Chairs

Kies uw woonkamerstoelen op basis van de stijl die u voor de rest van de kamer kiest. In een moderne woonkamer kunnen stijlvolle stoelen zoals de Eden of Mag een sculpturaal tintje aan het interieur toevoegen. Hun ontwerpen zijn eenvoudig maar toch ook een tikkeltje opvallend dankzij de onverwachte vormen. Afhankelijk van hoe de rest van de kamer is ingericht, kunnen deze stoelen opgaan of juist opvallen.

Gervasoni1882 collections for ghost seating

Het is belangrijk dat de stoelen en de bank comfortabel zitten. Collecties zoals de Ghost zijn dus geweldige opties. Ze zijn gekleed in luxe stof en zien er heel knus en comfortabel uit. Kies brokaatstof voor een opvallende look of de eenvoudigere versie van wit linnen voor een strakke en frisse look.

ungarohome purple comfortable armchair with ottoman

Fauteuils zoals deze uit de Ungaro Home collectie zijn perfect voor gezellige leeshoekjes. De vorm van de stoelen maakt meerdere comfortabele zitposities mogelijk, vooral in combinatie met een bijpassende voetenbank of poef. Voeg voor meer comfort meer accentkussens toe.

Jo and Jill small armchairs

Ontwerpen zoals Jill kunnen prachtige accentstoelen maken voor woonkamerdecors die er uitnodigend uitzien en aanvoelen. Het ontwerp is zelfs veelzijdig en eenvoudig genoeg om er ook in andere omgevingen, zoals in een slaapkamer of thuiskantoor, mooi uit te zien.

Patchwork Jacquard Armchair

Een woonkamerstoel kan een bron van kleur zijn voor deze ruimte. Stoelen kunnen deze rol in het algemeen op veel stijlvolle manieren vervullen. De mogelijkheden zijn talrijk. Eén optie is om voor die specifieke kamer een of meer accentstoelen in de geselecteerde accentkleur te kiezen. Een ander idee is om stukken als de Joya-fauteuil te overwegen die meer dan alleen kleur aan de kamer toevoegen.

Low comfortable Ondarretacontract

Probeer bij het inrichten van een kamer het meubilair zo te rangschikken dat persoonlijke gesprekken worden geoptimaliseerd. Zet bijvoorbeeld de bank en stoelen tegenover elkaar, met daartussen een salontafel. Dit geldt ook als u alleen stoelen gebruikt zonder bank of hoekelement op de foto. Ondaretta biedt u in dit geval een aantal unieke ontwerpopties.

Bai pastel armchair

Een van hun meest stijlvolle stukken is de Bai stoel die verkrijgbaar is in verschillende modellen en kleuren, waaronder een versie met draaivoet. Draaistoelen voor de woonkamer zijn een praktische optie, al ogen ze vaak wat nonchalanter dan andere modellen. Ze passen bij ontspannen, moderne ruimtes en kunnen vaak ook als bureaustoel worden gebruikt.

Corner armchair and lighting

Het is belangrijk om een comfortabele afstand te bewaren tussen een stoel en andere meubelstukken in de kamer. De afstand tussen een salontafel en een bank of stoel moet ergens tussen de 14 en 18 inch zijn.

Beautiful designed chairs for living room

De afstand tussen twee stoelen of een stoel en een bank mag niet meer dan 3 meter maar niet minder dan 1 meter bedragen. Zo weet u zeker dat u een comfortabele zitgelegenheid creëert, ideaal voor een gesprek, terwijl u toch iedereen zijn privacy gunt.

Gold frame armchair

Om een ruimte in te delen kun je meubels gebruiken. Natuurlijk zijn scheidingswanden altijd een optie, maar stoelen en banken kunnen een goed alternatief zijn. Het is ook mogelijk om een roomdivider als muurvervanger te gebruiken als je wilt dat de woonkamerstoelen een soort achtergrond achter zich hebben en comfortabeler aanvoelen.

Green armchair design for living room

Woonkamerstoelen kunnen dienen als middelpunt van de kamer. Deze rol kan ook worden vervuld door de salontafel, de open haard en tal van andere elementen. Als je wilt dat een stoel opvalt, overweeg dan een stoel met een interessante kleur die contrasteert met de rest van het decor, een interessante vorm, of overweeg om hem in een hoek te plaatsen of iets verwijderd van andere zitopstellingen.

Low armchairs with a stainless steel frame

Zorg er bij het inrichten van de zitmeubels in de woonkamer voor dat je alle zitmeubels óf met de poten helemaal op, óf helemaal van het tapijt af zet. Voorkom wiebelende stoelen of het veroorzaken van doorn in het oog. Dit is iets waar u rekening mee moet houden voordat u de afmetingen van het vloerkleed kiest.

Deep grey velvet chairs

Zorg ervoor dat u voldoende ruimte laat tussen de salontafel en de stoelen, zodat u en uw gasten zich niet ongemakkelijk voelen. Let ook op de maatverhouding tussen de salontafel en de stoelen of de bank. Vermijd grote contrasten en zorg voor een samenhangend en harmonieus decor.

Brown leather armchairs

Woonkamerstoelen zijn een geweldig alternatief als er niet genoeg ruimte is voor een bank in de kamer of als je de ruimte gewoon een luchtiger en opener gevoel wilt geven. Stoelen zijn ook beter dan banken of elementen als je iedereen een beetje intimiteit wilt bieden.

sumptuous armchair for living

Een ander detail waarmee u rekening moet houden bij het plaatsen van de meubels in uw woonkamer is de afstand tussen de bijzettafel en de stoelen. In principe moeten de stoelen zo dicht bij de tafel staan dat je zonder moeite een drankje op tafel kunt zetten en zonder bang te hoeven zijn dat je het per ongeluk omstoot.

simple grey pattern armchair

Er is een mooie relatie tussen stoelen en bijzettafels. In veel gevallen vullen ze elkaar op verschillende manieren aan. Een stoel en een bijzettafel kunnen bijvoorbeeld complementaire kleuren of vormen hebben. Elk van hen kan dienen als accentstuk of zelfs als middelpunt van de kamer.

White base armchair design

Stoelen en losse elementen zijn ook praktischer dan zitbanken, in die zin dat ze meerdere zitconfiguraties mogelijk maken en op veel verschillende manieren herschikt en gepositioneerd kunnen worden. Deze vorm van flexibiliteit heeft in bepaalde gevallen de voorkeur, vooral als u een open plattegrond of een flexibele indeling heeft.

Comfortable velvet grey armchair

Combineer een zitopstelling met een vloerkleed. Vergeet echter niet wat we eerder zeiden over het plaatsen van de stoelen met alle voeten of helemaal geen voeten op het tapijt. Dit geldt ook voor banken, elementen en tafels. Het is een manier om een samenhangende, georganiseerde en symmetrische uitstraling te behouden.

Grey large chairs for living room

Zorg ervoor dat u ten minste een meter loopruimte rond de kamer laat. Je wilt je kunnen verplaatsen zonder tegen meubels aan te botsen of te voorkomen dat lampen, stoelen, bijzettafels en andere dingen omvallen. Je moet ook proberen een loopbrug te creëren van ongeveer 10 "tot 36".

High chair for living room in brown leather

Er zijn ook tal van andere details waarmee u rekening moet houden bij het inrichten en organiseren van een woonkamer. De hoogte van het kunstwerk aan de muren is daar één van. Normaal gesproken moeten kunstwerken op ooghoogte worden geplaatst, wat betekent dat ze ongeveer 150 cm van de vloer verwijderd zijn. Neem echter even de tijd om na te denken over hoe de ruimte zal worden gebruikt. Als iedereen altijd blijft zitten, kun je het kunstwerk iets naar beneden halen.

Grey velvet low chairs

Er zijn ook tal van decoratiefouten die u moet vermijden. Probeer bijvoorbeeld de ingang vrij te houden. Dit betekent dat u geen meubels in die ruimte moet plaatsen die ongemak kunnen veroorzaken. Plaats stoelen niet te dicht bij de ingang of in een oncomfortabele hoek.

Green chairs that wrapp you for living

Van alle mogelijke zitindelingen met een bank en accentstoelen zijn er drie het populairst. De ronde indeling zorgt voor een intieme sfeer. In dit geval staan de bank en stoelen tegenover elkaar en zijn de stoelen iets naar binnen gedraaid. Dit type lay-out inspireert tot gesprekken en ziet er erg uitnodigend uit.

Luxury white tufted leather and armchair for living room

Een andere populaire optie is de vierkante indeling waarbij de bank en de stoelen in een rechte hoek naar elkaar toe staan. De klassieke versie bevat een bank en twee stoelen en variaties zijn mogelijk met meer stoelen die ook de zijkanten bezetten. In het midden staat de salontafel.

High back chairs with a large seat

Door de L-vorm zijn de zitplaatsen aan twee zijden van de kamer. Dit is een gezellige en ongedwongen indeling die zowel met als zonder bank kan worden gecreëerd. Er kunnen extra meubelstukken worden toegevoegd. Een bijzettafel kan bijvoorbeeld de ruimte aan de zijkant van de bank innemen, terwijl aan de andere kant een stoel staat. De salontafel is geen must-have, hoewel hij de boel wel mooi bij elkaar brengt.

Brown leather armchairs for living room with a steel base

Vermijd het om al het meubilair tegen de muren van de kamer te duwen. Trek de stoelen en de bank minstens 30 cm uit de muur om een meer ontspannen en minder formele sfeer te creëren. Dit ontwerpidee kan worden aangepast voor zowel kleine als ruime woonkamers.

Egg style rattan chair for living

Let bij het kiezen van de bijzettafel voor de woonkamer of een andere ruimte op de hoogte. Het mag niet hoger zijn dan de hoogte van de armleuning van de stoel en niet lager dan de hoogte van de zitting. Het is het beste om uit deze stukken te kiezen, het te meten en vervolgens uit te zoeken wat het beste complementaire stuk ervoor zou zijn. De ideale hoogte voor de bijzettafel is 7,5 cm korter dan de armleuning van de stoel.

White textile pattern chairs for living

Ook de vorm en kleur van de bijzettafel zijn belangrijk. Een bijzettafel met een rond blad kan bijvoorbeeld een mooie optie zijn voor een woonkamer met stoelen met ronde zittingen en rugleuningen. Op deze manier zou het ronde blad andere soortgelijke kenmerken van bestaand meubilair benadrukken.

sumptuous tufted armchairs

Gebruik stoelen om een grote ruimte te verdelen. Met robuuste fauteuils als deze gaat dat makkelijker. U kunt er twee naast elkaar plaatsen om bij een open plattegrond een barrière te creëren tussen de zitplaatsen en de aangrenzende eetruimte. Je kunt dit ook doen met een bank.

Perfect reading armchair design for living room

Plaats meubels diagonaal om een kleine kamer ruimer te laten lijken. Dit geldt natuurlijk niet voor alles in een kamer, maar een stoel die diagonaal in een hoek van de kamer wordt geplaatst, kan echt een verschil maken, zelfs als je denkt dat dit niet bepaald de meest efficiënte manier is om die specifieke ruimte te gebruiken.

Floor pouf for extra seating

Als je vindt dat fauteuils te groot en robuust zijn voor je kleine kamer, of als je een ongedwongen en ontspannen sfeer wilt creëren, overweeg dan om in plaats daarvan poefs te gebruiken. Zitzakken kunnen ook een heel fris alternatief zijn. Ook deze kunnen gebruikt worden in combinatie met een salontafel of een bijzettafel.

Living room black framed chairs

Wees voorzichtig bij het plaatsen van de TV in de woonkamer. Vooral de hoogte waarop hij wordt geplaatst is belangrijk. De tv moet 30 inch boven de laagste zithoogte in de kamer worden geplaatst. Houd hier dus rekening mee als je stoelen aanschaft of als je al een zithoek hebt en de beste plek voor de tv wilt vinden.

Mid century style with gold accents

Let ook op de verlichting in de kamer. Je wilt niet dat tafellampen gemakkelijk omvallen of dat de staande lampen vanuit ongemakkelijke hoeken licht werpen. Neem de tijd om elke zitplaats in de kamer uit te proberen en na te gaan of de verlichting voldoende is en mooi door de kamer is geplaatst.

Large and comfortable leather armchair

Een van de grootste uitdagingen bij het selecteren van stoelen of zitmeubelen in het algemeen voor de woonkamer is het vinden van de juiste balans tussen uiterlijk en comfort. Je wilt uiteraard dat het meubilair comfortabel zit en de functie vervult waarvoor het bedoeld is. Tegelijkertijd moet het er in de context goed uitzien.

Colorful chairs for living room

Verhoudingen zijn ook belangrijk. Een kleine accentstoel zou er ongemakkelijk uitzien in een kamer, ook al heeft hij een heel stijlvol ontwerp of een mooie kleur. Denk aan elk stuk in relatie tot al het andere in de kamer. Dit heeft te maken met kleuren, afmetingen, vormen, materialen en al het andere dat met hun ontwerpen te maken heeft.

Blue pattern armchair

Loungestoelen hebben soms de voorkeur in woonkamers, omdat ze erg comfortabel zijn. Niet alle indelingen en stijlen zijn echter geschikt voor een loungestoel. U moet aan alle details denken voordat u een aankoop doet. Bedenk waar de stoel geplaatst zal worden en hoe deze gepositioneerd zal worden ten opzichte van de bijzettafel, salontafel, bank en al het andere.

Armchair daybed in leather for living room

Loungestoelen zijn meestal een goede optie voor leeshoekjes. Op dezelfde manier kunnen zitzakken, loveseats en vloerkussens interessante opties zijn voor een comfortabele en gezellige leeshoek.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook