Geen gordijnen? 7 budgetvriendelijke ideeën om het licht buiten te houden

No Curtains? 7 Budget-Friendly Ideas for Blocking Out the Light

Een mooie set gordijnen is duur. Als je vervolgens de stangen, haken en jaloezieën meetelt, kan de prijs voor het bedekken van één raam meer dan $ 100 bedragen. Gelukkig kunnen degenen die het licht moeten blokkeren, voor veel minder geld een alternatieve raambekleding proberen.

Deze ideeën zijn praktisch als u wilt sparen voor kwaliteitsgordijnen of snel een raam wilt bedekken.

1. Breng matglasfilm aan

No Curtains? 7 Budget-Friendly Ideas for Blocking Out the Light

Matglas raamfolie verduistert glas en laat toch licht binnen. Het is een mooie, budgetvriendelijke oplossing die privacy creëert. De gemakkelijkst te installeren optie is matglas. Er is geen lijm voor nodig en het is eenvoudig te verwijderen als je toe bent aan een nieuwe look.

Je kunt met deze film een raam bedekken voor ongeveer $ 5 tot $ 10, afhankelijk van het ontwerp en het merk van de film. Vind geweldige opties bij Amazon, Walmart en grote retailers voor woningverbetering.

2. Bedek de ramen met een spanstang en dekens

Drop cloth curtains

Spanstangen (zoals je die gebruikt voor een douche) passen tussen raamkozijnen zonder dat je spijkers of schroeven nodig hebt. Deze verstelbare stangen zijn ideaal voor het draperen van een deken om het licht tegen te houden.

Raamspanstangen kosten ongeveer $ 7- $ 15. Als dat niet binnen uw budget valt, sla dan kleine spijkers in de buitenste hoeken van uw raamkozijn en leg er een dunne deken of handdoek overheen.

3. Zet een privacyscherm op

Hanging Large window Curtains

Een privacyscherm is een paneel dat u overal kunt plaatsen waar u extra privacy nodig heeft. Als u een privacyscherm voor een raam plaatst, kan het het licht blokkeren en voorkomen dat voorbijgangers uw huis binnenkijken. U kunt kleine privacyschermen kopen of uw eigen schermen maken van dik papier, multiplex, traliewerk of houten strips.

4. Doe-het-zelf namaak-gebrandschilderd glas

DIY Faux Stained GlassAfbeelding door REISSUED

Glas-in-lood is een eeuwenoud designelement dat klasse en privacy aan een ruimte kan toevoegen. Hoewel het vervangen van je raam door authentiek glas-in-lood niet praktisch is, kun je de uitstraling wel verkrijgen met raamfolie.

Glas-in-lood raamfolie vind je in tientallen uitvoeringen, dus er zit vast wel een optie tussen die bij jouw ruimte past. Kies voor huishoudfolie in plaats van het lijmtype. Raamfolie is eenvoudig aan te brengen en te verwijderen wanneer u klaar bent voor een nieuwe look.

5. Hang macramé- of kralenstrengen op

Liefhebbers van Boho en eclectisch design kunnen de gordijnen overslaan en macramé- of kralenstrengen ophangen.

Overweeg het gebruik van spijkers om grote macramé-ophangingen te installeren, zodat ze aan de bovenkant of in het midden van uw ramen zitten. Als alternatief kunt u houten kralenstrengen zelf maken of kopen en deze over het raam hangen om privacy te bieden.

6. Installeer zonwering

Faux roman shade for bath

Raamgordijnen zijn veel goedkoper dan gordijnen en zijn er in vele soorten, waaronder stof, papier en celstof. Papieren tinten zijn het minst kostbaar en rollen op en neer, zodat u het licht kunt blokkeren als dat nodig is. Je kunt zelfs een set Romeinse zonneschermen zelf maken voor een persoonlijke look.

7. Combineer Command Hooks en Pretty Fabric

Burlap Window cover

Creëer de perfecte goedkope raambekleding voor uw huis met commandohaken en uw favoriete stof. Commandohaken zijn een tijdelijke, schadevrije manier om een afdekking aan uw raam toe te voegen. Voeg een haak toe aan de buiten- (of binnen)hoeken van uw raamkozijn. Zoek vervolgens een dunne stof, knip deze op maat en drapeer deze over de haken.

Je kunt goedkope stoffen vinden bij Walmart. Zoek naar lakens of stoffen bij uw plaatselijke kringloopwinkel voor een nog goedkoper geïmproviseerd gordijn.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook