Gerecycleerde stalen buizen – ongebruikelijke meubels en woonaccessoires

Recycled Steel Pipes – Unusual Furniture And Home Accessories

Dit komt misschien als een verrassing en het lijkt misschien een behoorlijk gek en ongebruikelijk idee, maar stalen buizen zijn eigenlijk behoorlijk multifunctioneel en kunnen op veel verschillende manieren worden gerecycled. Ze kunnen worden gebruikt om allerlei accessoires en stukken te maken die u in uw huis kunt gebruiken. Sommige zijn misschien ontwerpen die je al hebt gezien, terwijl andere misschien intrigerend zijn. Wie weet kun je er zelf een proberen te maken…

Recycled Steel Pipes – Unusual Furniture And Home Accessories

Laten we beginnen met iets eenvoudigs. Dit is een kapstok gemaakt van gerecyclede stalen buizen. Nou ja, het is eigenlijk gewoon een pijp die elke gewenste afmeting kan hebben. De kranen zijn haakvervangers. Ze zijn gelijkmatig verdeeld over de leiding en je kunt ze gebruiken als hangers voor je jas, tas etc. Daarnaast zijn er kleinere haakachtige stukjes tussen de kranen geplaatst.

Candelabra Three Black

Hier is nog een idee: een kroonluchter gemaakt van stalen buizen. Het klinkt waarschijnlijk gek, maar als je het ziet, ziet het er eigenlijk beter uit dan je je had voorgesteld. Er zijn allerlei ontwerpen die gemaakt kunnen worden. U kunt een eenvoudige kroonluchter laten maken van twee of drie pijpen, of u kunt een uitgebreider en complexer ontwerp hebben met pijpen in verschillende maten en vormen. Beschikbaar voor € 58,00.

Coat Rack Black

Dit is weer een kapstok, eveneens gemaakt van gerecyclede stalen buizen. Deze heeft een uitgebreider ontwerp. In plaats van een enkel, lang stuk te zijn, heeft het een cirkelvormig ontwerp met kranen in het midden en met kleine haken aan de boven- en onderkant. De kleine haakjes kun je gebruiken voor jassen en de kranen voor het ophangen van tassen of sjaals. Verkrijgbaar voor € 125,00.

Pipes base desk1

Pipes base desk

Als je je vaardigheden wilt inzetten in het maken van een echt meubelstuk, dan kun je iets soortgelijks als dit project proberen. Dit is een tafel waarvan het onderstel is gemaakt van gerecyclede buizen. U hoeft eigenlijk alleen maar de afvoerbuizen te nemen en deze samen te voegen om een basis voor uw tafel te creëren. De tafel moet gelijkmatig worden ondersteund. Het is een goedkoop en creatief project. {Te vinden op appartementtherapie}.

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps 4

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps 2

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps 3

Als je wilt, kun je ook een lamp maken van gerecyclede voorwerpen. Met een paar gasleidingen en een lege glazen fles kun je bijvoorbeeld een hele mooie lamp maken. De lamp krijgt een vintage uitstraling en geeft karakter aan je huis. Je kunt het aan de muur bevestigen of op tafel, bureau, enz. plaatsen. Je kunt allerlei ontwerpen maken, dus wees creatief. {Te vinden op hiconsumption}.

Light 1 mesharch2

Light 2 mesharch1

Pijpen hebben, ongeacht hun vorm, een industriële uitstraling of het zou geweldig zijn als je ze zou kunnen gebruiken om een industrieel stuk te creëren. U kunt bijvoorbeeld iets maken dat lijkt op dit verlichtingsarmatuur. Dit is de Knot Pipe Light en is verkrijgbaar in vier verschillende afwerkingen: roestvrij, aluminium, gegalvaniseerd en ruw ijzer. Verkrijgbaar op Etsy.

Industrial furniture 1

Industrial furniture 2

Industrial furniture 3

Pijpen zijn extreem veelzijdig en kunnen voor zoveel projecten worden aangeklaagd. Je kunt er allerlei meubelstukken mee maken. Je kunt een plank, een tafel, een stoel en nog veel meer maken. Als je besluit meerdere projecten met gerecyclede pijpen te maken, zorg er dan voor dat je creaties een vergelijkbare stijl hebben. {Te vinden op de site}.

Quick diy mid century modern shelving

En aangezien we rekken van buizen noemden, is hier een voorbeeld van een dergelijk ontwerp. Deze minimalistische stellingkast kan ook een goedkope creatie zijn als je hem zelf maakt. De structuur is gemaakt van gerecyclede buizen en de planken zijn gemaakt van hout. Je moet ze allemaal zorgvuldig aansluiten en de leidingen aan de muur bevestigen.

Diy desk of salvaged door and pipes

Diy desk of salvaged door and pipes1

Diy desk of salvaged door and pipes2

Als uw thuiskantoor geen bureau heeft, is er een eenvoudige en creatieve manier om het probleem op te lossen. Je zult een oude deur en wat afvoerleidingen moeten vinden. Gebruik de buizen om de basis voor de tafel te maken en dan kan de deur het blad worden. Om het een mooie frisse uitstraling te geven kun je de deur opnieuw verven of beitsen en ook kun je de leidingen een nieuwe afwerking geven.

Modern plumbing fixture furniture

Stoelen kunnen ook gemaakt worden van gerecyclede buizen. In feite zijn ze een van de eenvoudigste meubelstukken die je kunt maken. Verzamel dus wat pijpen en bedenk een structuur. Deze stoel heeft bijvoorbeeld een zeer eenvoudige structuur en ontwerp. De buizen vormen de draagstructuur en de zitting is gemaakt van stof met kussens die het comfort vergroten.

Pipes bookshelf

Pipes bookshelf1

Met gerecyclede buizen kun je bovendien een heel praktisch rekkensysteem creëren. Gebruik je creativiteit en bedenk originele vormen en ontwerpen. Je kunt de stukken op elke gewenste manier mixen. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat alles goed wordt ondersteund en dat je de stukken kunt vasthouden die je wilt opbergen. Het beste kun je de buizen op meerdere plekken aan de muur bevestigen.

Diy wood and pipes shelving system3

Diy wood and pipes shelving system

Diy wood and pipes shelving system1

Diy wood and pipes shelving system2

Hier zijn nog een paar voorbeelden van stellingkasten die zijn gemaakt met gerecyclede buizen. De buizen kunnen worden toegepast als elementen die de structuur van het meubel vormen of als verbindingsstukken voor de planken. Je kunt kleine ontwerpen maken of iets complexers. Je kunt ook afgesloten opslagruimtes inbouwen.

Pipes table lamp

We gaan afsluiten met nog een hele mooie lamp gemaakt van gerecyclede buizen. Dit is Agnes. Het is een tafellamp gemaakt van gegalvaniseerd leidingwerk en een buis waarin de gloeilamp zit. De lamp lijkt op een waterdruppel en de gelijkenis is nog sterker door de pijpen en de vorm van de lamp. Verkrijgbaar voor € 195,00.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook