12 gratis hoogslaperplannen voor kinderen en volwassenen

12 Free Loft Bed Plans for Kids and Adults

Hoogslapers zijn ruimtebesparend, omdat je matras van de vloer komt en je de ruimte eronder kunt gebruiken als opbergruimte, bureau of speelplek.

We hebben de beste hoogslapers op een rijtje gezet die passen bij een reeks stijlen, van volwassen tot grillig. Gebruik deze hoogslaperideeën in een kinderkamer of de slaapruimte van een volwassene.

12 Free Loft Bed Plans for Kids and Adults

1. Eenvoudig, modern doe-het-zelf-hoogslaper

Simple, Modern DIY Loft Bed

Een eenvoudige hoogslaper als deze past bij alle soorten interieurs en voor mensen van alle leeftijden. Het gratis plan van Joinery Design Co. omvat alle bouwstappen en maakt gebruik van wit eikenhout voor een hoogwaardige uitstraling.

De afmetingen zijn 78″ lang bij 38,5″ diep en 53″ hoog. In het bed past een typisch twin-size matras, en u kunt de hoogte aanpassen aan uw voorkeuren.

2. Ingebouwde hoogslaper met trap

Built-In Loft Bed with Stairs

Ingebouwde hoogslapers bieden een op maat gemaakte look, en deze tweekleurige witte en houten optie heeft een frisse stijl voor kust-, boerderij- en moderne kamers. Een trap leidt naar het bed en onder de zolder is ruimte voor planken, een klein bureau of een speelhoek.

Rogue Engineer heeft deze doe-het-zelf-inbouwhoogslaper ontworpen en levert een materiaallijst en uitgebreide instructies. Het duurde ongeveer twee weken om het bed als doe-het-zelf-project te voltooien, en de materialen bedroegen in totaal ongeveer $ 800.

3. Tweekleurig hoogslaperplan met ladder

Two-Toned Loft Bed Plan with Ladder

Als u met een kleine ruimte werkt, probeer dan deze “zwevende” hoogslaper. Omdat hij geen poten heeft, ontstaat er meer ruimte onder het bed, waardoor er meer vloeroppervlak ontstaat. Er past een tweepersoonsmatras in en is toegankelijk via een bijgevoegde ladder.

De materiaallijst voor dit bed is kort en vereist slechts 13 planken plus bevestigingsmiddelen. biedt het complete zwevende hoogslaperplan met foto's en instructies.

4. Hoogslaper in boerderijstijl voor kinderen

Farmhouse Style Loft Bed for Kids

 

Een hoogslaper in boerderijstijl kan elk kind het gevoel geven dat hij zijn eigen huis in een huis heeft. Er kan een groot bed op de zolder worden geplaatst, en het frame heeft ramen, een schuifdeur en een dak.

Jen Woodhouse ontwierp en bouwde deze hoogslaper in huisstijl en geeft de plannen weer op haar blog. De totale materiaalkosten bedragen ongeveer $ 550, een aanzienlijke besparing vergeleken met een vergelijkbare, in de winkel gekochte versie.

5. Plannen voor queensize hoogslapers

Queen Size Loft Bed Plans

 

Hoogslapers zijn niet alleen geschikt voor twin- en full-size matrassen – je kunt dit plan ook gebruiken om een queensize matras te plaatsen. Het eenvoudige ontwerp maakt hem geschikt voor een kinder- of volwassenkamer.

Angie van Fashion by Mayhem biedt de gratis abonnementen op haar blog. De afmetingen zijn 90″ lang, 63″ breed en ongeveer 80″ hoog. De materiaalkosten bedroegen $ 200, exclusief verf of gereedschap.

6. DIY-hoogslaper met bureau

DIY Loft Bed with Desk

Een hoogslaper met ingebouwd bureau is een geweldige oplossing voor een kleine slaapkamer. De ruimte onder het bed biedt plaats aan een bureau en opbergruimte, terwijl een ladder toegang geeft tot het slaapgedeelte.

Je kunt dit eenvoudig te bouwen hoogslaper aanpakken met een bureau, het schilderen of beitsen om het bij jouw stijl te laten passen. Het Home Depot deelt deze tutorial met een materiaallijst, kniplijst en gemakkelijk te volgen aanwijzingen.

7. Twin XL hoogslaperplan

Twin XL Loft Bed Plan

Op deze hoogslaper met zwevende look en een laddertje voor ondersteuning kun je een tweepersoons XL-matras plaatsen. Het bed is ruimtebesparend en heeft een frame van gebeitst hout dat je kunt aanpassen aan je interieur.

Kristen van The Love Notes Blog heeft dit bed voor haar zoon gebouwd en beschrijft alle stappen en materialen op haar blog.

8. Hoogslaper voor kinderen met bureau en opbergruimte

Loft Bed for Kids with Desk and Storage

Gebruik deze blauwdruk van het zolderplan als u op zoek bent naar een dure manier om een bedframe en opbergruimte aan een kamer toe te voegen. Op de zolder staat een tweepersoonsmatras en het gebied eronder biedt ruimte voor een ingebouwd bureau, planken en opbergruimte.

De materiaalkosten bedragen ongeveer $ 350, en je kunt een complete set plannen vinden op Saving by Design. Het ontwerp is eenvoudig genoeg om in een jongens- of meisjeskamer te passen.

9. Zwart hoogslaper met ladder

Black Loft Bed with Ladder

Degenen die modern design waarderen, zullen dit zwarte hoogslaper DIY met een full-size matras leuk vinden. De ruimte eronder is groot genoeg voor een slaapbank, maar je kunt deze naar eigen wens inrichten.

Jenna Sue Design biedt een uitgebreide tutorial voor het bouwen van dit bed. Ze voorzag het bed van een hoofdeinde in plankstijl, verlichting onder de zolder en een ladder om toegang te krijgen.

10. Plannen voor hoogslapers voor volwassenen

Adult-Sized Loft Bed Plans

Bouw een hoogslaper in industriële stijl met dit plan van Simplified Building. Het bed maakt alleen gebruik van buizen en pijpfittingen en geen hout. Er past een full-size matras in, maar u kunt de afmetingen aanpassen aan uw behoeften.

Het hoogslaperplan bevat een materiaallijst met de benodigde buisfittingen, schema's en montage-instructies.

11. Goedkope en gemakkelijke handleiding voor hoogslapers voor junioren

Cheap and Easy Junior Loft Bed Tutorial

 

Als u wilt dat uw kind een bed lager bij de grond heeft, past dit plan goed, met een hoogte van ongeveer 65,5 inch. Het beschikt ook over trappen die veiliger zijn voor een klein kind dan een ladder.

De totale materiaalkosten bedragen $ 50- $ 100, waardoor dit bed een goedkoop en eenvoudig te bouwen project is. Vind de volledige materiaallijst en tutorial op Ana White.

12. DIY Princess Castle hoogslaper

DIY Princess Castle Loft Bed

Laat de dromen van je kleine meid uitkomen met dit DIY Princess Castle hoogslaper. Het beschikt over een speelhuisje onder de zolder en een trap voor gemakkelijke toegang tot het slaapgedeelte.

U vindt het plan op Remodelaholic, waar de bouwer u begeleidt bij het aanpassen van het bedframe aan de maat van uw matras. De totale materiaalkosten bedragen minder dan $ 250.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook