Grijze keukenkasten die de stijlfactor in uw huis verhogen

Gray Kitchen Cabinets That Ramp Up the Style Factor in Your Home

Grijze keukenkasten zijn een fantastische keuze als je een neutrale basis wilt voor een stijlvolle keuken. Welke keukenstijl je ook hebt, neutrale kasten vormen de basis voor het maken van veelzijdige decorkeuzes en een veranderlijk kleurenpalet.

Gray Kitchen Cabinets That Ramp Up the Style Factor in Your Home

Inhoudsopgave

Soorten kasten die u aan uw keuken kunt toevoegen

Met zoveel verschillende soorten keukenkasten om uit te kiezen, kan het behoorlijk overweldigend aanvoelen.

Kasten in Shaker-stijl zijn een van de meest populaire opties, en je vindt ze vaak in moderne huizen in plaats van in meer traditionele kasten. Glazen frontkasten zijn een populaire optie voor iedereen die zijn sierborden wil laten zien. Andere populaire keukenkastopties zijn beadboard-kasten, kasten met platte voorkant, kasten van multiplex en kasten van natuurlijk hout.

Het draait allemaal om het vinden van een perfecte oplossing die past bij de stijl en ruimte in je keuken, zodat je voldoende ruimte hebt om alles op te bergen wat je nodig hebt.

De kleurenpsychologie achter grijs

The Color Psychology Behind Adding Gray to Your Home

Grijs is een neutrale en uitgebalanceerde kleur die het goed doet in uw keuken of welke andere kamer dan ook. Het wordt soms beschouwd als een humeurige en saaie kleur of een gebrek aan emotie. Dit is de reden waarom je het misschien wilt combineren met een gedurfde en heldere kleur voor meer pop.

Grijs is echter een tijdloze, veelzijdige kleur die praktisch, conservatief en verfijnd is. Het verbergt vuil ook beter dan wit of heel lichtbeige.

Tijdens de recente onzekere tijden kozen veel mensen voor grijs voor hun huismake-over. Dit komt omdat het u een gevoel van veiligheid kan geven en ervoor kan zorgen dat u zich elke keer dat u binnenkomt, meer op uw gemak voelt.

Aan de andere kant kan grijs ervoor zorgen dat u zich meer geïsoleerd of depressief voelt, dus houd hier rekening mee als u veel grijs aan uw huis toevoegt.

De do's en don'ts van decoreren met grijs

Gray Kitchen cabinets

Als het de eerste keer is dat je met grijs decoreert, zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden.

Grijs is een neutrale kleur – Hoewel sommige mensen een mix van grijs en beige aan een kamer toevoegen, zijn de meeste aanbevelingen dat je bij de een of de ander blijft. Let op andere grijze elementen in uw keuken – Vergeet geen plekken in de keuken waar al grijze elementen in zijn verwerkt, inclusief apparaten. Voeg textuur toe aan uw keuken – Wees niet bang om textuur aan de keuken toe te voegen wanneer u grijze kasten toevoegt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte veel opener, spannender en gevarieerder wordt. Het breekt ook eventuele grotere grijs geschilderde vlaktes op. Gebruik gewoon grijs als accent – Als je bang bent om je keukenkastjes volledig in grijs te decoreren, overweeg dan om het als accent toe te voegen, net zoals je met zwart zou doen. Voeg een paar keukenaccessoires toe of gebruik grijze verf op een paar kasten. Dit zal je helpen te zien hoe de tint eruit ziet met andere kleuren, zoals beige, in je huis. Veel plezier – Grijs kan een leuke kleur zijn om in kasten te verwerken, omdat er zoveel tinten zijn en ze goed samengaan met zilvertinten.

Hoe u uw keukenkasten kunt schilderen

Kitchen with top kitchen cabinets in gray

Nadat je hebt besloten welk type kasten je wilt, kun je overwegen om zelf je keukenkasten grijs te verven. Als dat het geval is, volg dan deze tips om ervoor te zorgen dat u een kaststijl van hoge kwaliteit creëert die uw keuken opfleurt en jarenlang meegaat.

Hout is de beste basis – Als het gaat om het schilderen van je keukenkastjes, is hout altijd de perfecte keuze. Het creëert een gladde basis waarmee u elke gewenste verf of afwerking kunt toevoegen. Label uw kasten terwijl u ze verwijdert – neem de tijd om uw kasten en componenten te labelen terwijl u ze verwijdert om te schilderen. Dit kan een redder in nood zijn als het tijd is om de kasten terug te plaatsen nadat je hebt geverfd. Gebruik glanzende, halfglanzende of satijngrijze verf – Voor keukenkasten raden experts aan om halfglanzende, satijnen of glanzend grijze verf te gebruiken. Deze zijn veel gemakkelijker schoon te maken en kunnen worden afgeveegd als u er eten of drinken op morst. Gebruik geen roller – Hoewel het gebruik van een roller om te schilderen het handigst kan lijken, verdient een borstel met fijne haren van 2 of 2,5 inch de voorkeur. Het helpt je om kleine hoekjes en lastige details in je keukenkastjes te omzeilen. Bovendien laat u geen rolsporen achter op de kasten. Bespaar tijd met spuitverf – Gebruik spuitverf voor een snelle en snelle oplossing. Het is een geweldige optie voor iedereen die een hekel heeft aan schilderen, maar toch tijd en geld wil besparen door het zelf te doen.

Mooie grijze keukenindeling ontwerpideeën

1. Lichtgrijs als hoofdkleur

Light Gray as the Main Color

Het gebruik van lichtgrijs als hoofdkleur op kasten is zeer veelzijdig en vergevingsgezind. In sommige gevallen kan het echter saai en saai lijken. Vermijd dit door een complementaire kleur of afwerking te introduceren, zoals in deze tijdloze keuken van studio RS | MANNINO. De koperen armaturen en kleine hardwaredetails op de kasten in Shaker-stijl vallen echt op.

2. Grijs gecombineerd met wit of heel lichtblauw

Pair Gray with White or Pale Blue

Probeer de grijze Shaker-kaststijl te combineren met andere kleuren die op elkaar lijken, zoals wit en heel lichtblauwgrijs. Het eiland in deze open, luchtige keuken is voorzien van kasten in de donkerste kleuren. Roestvrijstalen apparaten passen er goed bij en alle armaturen, inclusief werkbladen, passen perfect bij de verfijnde neutrale paletkasten.

3. Divers palet aan materialen

Use A Diverse Palette Of Materials

Er zijn veel verschillende manieren om grijzen in de keuken te introduceren. Hier creëerde studio Great Falls Construction een traditionele keuken met een divers palet aan materialen en afwerkingen. De muurkleur wijkt slechts een beetje af van die van de kasten en de grijze achterwand laat ze samenvloeien. Het eiland heeft een donkergrijze basis waardoor het erg opvalt.

4. Lichtgrijze kasten en bijpassend eiland

Light Gray Cabinets and a Matching Island

Andrew Roby heeft deze traditionele keuken verbouwd om een meer uniforme verdeling van verschillende kleuren te krijgen. Lichtgrijze kasten passen bij het eiland. De beige muren en de witte achterwand voegen samen met de rijkelijk gebeitste houten vloer en de aardse accenten warmte toe. De frisse grijze kasten en de witte werkbladen passen goed bij elkaar en niets voelt misplaatst.

5. Donkergrijze tinten

Add Dark Grays to Create a Beautiful Kitchen

Donkerdere grijstinten kunnen er ook prachtig uitzien voor kasten. Over het geheel genomen voelt het traditionele ontwerp van de kamer fris aan dankzij het ingetogen, moderne kleurenpalet en het blauwgrijs. Natuurlijk helpen elementen zoals het houten eiland en de vloer, zichtbare plafondbalken en sommige armaturen de kasten te aarden. Orren Pickell Building Group ontwierp dit perfecte interieur met ook grijze werkbladen.

6. Moderne grijze marmeren keuken

A Stylish and Modern Gray Marble Kitchen

Marmer ziet er geweldig uit in bijna elke keuken. Witte werkbladen in marmer hebben een zeer stijlvolle en moderne uitstraling. Hier wordt het gecombineerd met een middelgrijze kast, lichtgrijze achterwand en een houten vloer. Het geeft het decor meer pit, zonder te opvallend te zijn.

7. Gedurfde accentkleuren

Pair Gray Cabinets with Bold Accent Colors

Deze moderne keuken combineert een middelgrijze kast met een opvallende blauwe contrasterende accentkleur. In dit geval heeft het blauw de vorm van een glazen achterwand die het gebied tussen de twee sets bovenkasten en een deel van het plafond vult. Je kunt ook een gedeelte van de keuken blauw verven.

Studio Sustainable Nine introduceerde ook een perfecte grijze bakstenen accentmuur die de witte werkbladen en gladde kasten goed tot zijn recht laat komen.

8. Grijs als secundaire kleur

Use Gray as a Secondary Color

Grijs is ook een uitstekende secundaire kleur of accent voor kasten. De moderne keuken van Atelierzero beschikt over een complementair kleurenpalet met unieke nuances van blauwgrijs. De witte muren en het plafond vormen een strakke achtergrond voor de kasten en de lichtgekleurde houten vloer complementeert de koelere kleuren, zoals de werkbladen.

9. Combineer keuken en eetkamer

Combine the Kitchen and Dining Area into a Single Large Space

In veel moderne en hedendaagse woningen vormen de keuken en de eetkamer vaak één ruime leefruimte. Dit eclectische appartement van Coblonal Interiorisme duwde de keukenkastjes tegen een enkele muur. Het heeft een luchtige, open, op de woonkamer geïnspireerde sfeer, gecombineerd met warmgrijze kasten en achterwand die passen bij het ingewikkelde vloerontwerp.

10. Houd het keukenontwerp eenvoudig

Keep Your Kitchen Design Simple

Eenvoud is de sleutel tot het creëren van een perfect eigentijds interieur. Deze ORKO Studio-keuken is de definitie van verfijnd. Het palet aan kleuren en materialen is eenvoudig en puur. Het onderdeel dat het meest opvalt, is de serie grijze kasten zonder details of zichtbare hardware, samen met de werkbladen.

11. Gebruik grijstinten en neutrale tinten voor een zwart-witeffect

Use Grays and Neutrals to Create a Black and White Effect

Dit lijkt op een zwart-witafbeelding, maar is in kleur. In de ruimte wordt veel grijze verf en neutrale kleuren gebruikt. Ondanks dit nogal saaie kleurenpalet heeft het gedetailleerde ontwerp van QUADRUM STUDIO een stemmige, unieke look met veel karakter dankzij de afwerkingen en texturen.

12. Focus op texturen met armaturen

Focus on Textures with Light Gray Kitchen Fixtures

Olga Paliychuk ontwierp dit eveneens eenvoudige en stijlvolle interieur. De nadruk ligt hier op lichte grijstinten en hoe deze omgaan met gestructureerde afwerkingen. Deze keuken heeft een open, luchtige sfeer en de grijze kasten versmelten met de verf op de muren waardoor de leefruimte groter lijkt.

13. Match apparaten met grijze kasten

Match Appliances to the Cabinets

Zilverkleurige of grijze apparaten zijn gemakkelijk te vinden, dus profiteer hiervan wanneer u de keuken opnieuw inricht. Je zult ook merken dat deze een perfecte moderne en stijlvolle esthetiek creëren bij elke achterwand en kasten. Hier hebben de werkbladen ook een extra vleugje grijs.

14. Subtiel grijs in een landelijke keuken

A Country-Style Kitchen with Subtle Hints of Gray

De toevoeging van grijs komt ook landelijke keukens ten goede, zelfs die met beige kleuren. Grijze armaturen en grijze kasten passen heel goed bij een houten keuken en werkbladen, en het grote contrast zorgt voor meer textuur.

Nog meer interesse komt van de bakstenen achterwand. Je zult merken dat grijs grotere keukens opfleurt en wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van het keukeneiland of kasten.

Combineer grijze kasten met warme kleuren

Grijs kan koud lijken in vergelijking met andere kleuren, en in de keuken, die warm en uitnodigend hoort te zijn, kan het gebruik van deze tint lastig zijn. De sleutel is om grijs te combineren met warme materialen zoals gebeitst hout en opvallende kleurrijke accenten zoals geel, rood of oranje.

15. Moderne donkergrijze keuken

A Modern Dark Gray Kitchen

Kijk voor een moderne keuken eens naar donkerdere grijstinten voor kasten. Zwart kan overweldigend zijn voor een keuken, dus dit is een geweldige manier om wat meer stijl toe te voegen. Je zult ook genieten van het contrast tussen de lichtere apparaten en witte werkbladen en de donkergrijze keukenkasten.

16. Combineer Backsplash met grijs meubilair

Pair Your Backsplash and Gray Furniture

Vergeet de achterwand en het meubilair niet wanneer u de keuken opnieuw inricht. Je kunt ze matchen met je aanrecht of een contrasterende kleur kiezen om je grijze keukenkastjes te accentueren. Hoe dan ook, grijs is zeer veelzijdig.

17. Witte en grijze keuken

A White and Gray Kitchen

Witte muren en grijze kasten zijn een van onze favoriete veelzijdige kleurencombinaties voor een luchtige keuken. Het is perfect voor het creëren van een minimalistische keuken en wit zorgt ervoor dat de ruimte fris, lichter en helderder aanvoelt, zelfs met de donkere werkbladen.

18. Verscheidenheid aan lichtkleuren

Use a Variety of Subtle Colors

Als het gaat om het inrichten van uw keuken, hoeft u niet altijd heldere en opvallende kleuren te gebruiken. Gebruik een verscheidenheid aan subtiele kleuren, waardoor een stijlvolle en tijdloze uitstraling ontstaat en uw kasten jarenlang geen update meer nodig hebben.

19. Helderheid van witte armaturen

Add Brightness to the Space with White Fixtures

Witte armaturen en werkbladen met massief oppervlak zijn niet moeilijk te onderhouden en ze zien er absoluut prachtig uit bij de kasten. Ze zorgen ervoor dat uw keuken nog groter aanvoelt, en u zult het heerlijk vinden om tijd door te brengen in deze lichte, opbeurende ruimte.

Laat materialen opvallen

In een keuken met rijke materialen zoals marmer en sommige houtsoorten kan te veel kleur afleidend zijn. Een goede strategie is om een neutraal palet te behouden, zodat de materialen opvallen.

20. Creëer visuele contrasten Create Visual Contrasts with Darker Shades of Gray

Als je niet over de grootste keukenruimte beschikt om mee te werken, denk er dan over na om contrast te creëren om meer interesse te creëren. Deze keuken combineert donkergrijze keukenkasten met zilveren apparaten voor een moderne en stijlvolle keukenmake-over.

21. Vloeiende overgang van grijs naar wit

A Smooth Transition from Gray to White

Als u verschillende tinten gebruikt of andere kleuren in uw keuken gaat schilderen, zorg dan dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Dit creëert een visueel aantrekkelijkere keukenruimte en zal niet te overweldigend zijn voor de ogen wanneer u de kamer binnenkomt. De donkere werkbladen zijn hier het belangrijkste accent met de backsplash en kasten van de metrotegel.

22. Betegelde achterwand met donkere voeg

A Tiled Backsplash with Dark Grout

Misschien besteedt u niet veel aandacht aan de voegen in uw keuken. Als u echter een donkere voeg met helderwitte tegels gebruikt, kunt u een moderne en stijlvolle look creëren voor de backsplash van uw metrotegel. Past goed bij de kasten en is gemakkelijk schoon te maken.

23. Uniek backsplash-patroon

A Tiled Backsplash with Dark Grout

Muren zijn een geweldige plek om extra textuur toe te voegen, en we houden ervan hoe de rotsachtige strandtint deze ruimte meer interesse geeft. Het is een goede manier om meer kleur en patronen aan je keuken toe te voegen zonder dat het te overweldigend wordt met de kasten.

24. Moderne verlichting en witte accenten

Add Modern Lighting and White Accents to Brighten Up The Kitchen

Vergeet de verlichting niet als u uw keukenkastjes opnieuw gaat inrichten. Zo creëer je een ruimte waarin je op elk moment van de dag met plezier kookt. Het verlicht ook de prachtige grijze kasten en grijze achterwand die u zojuist aan de ruimte hebt toegevoegd.

25. Laat kasten opvallen met een glanzende afwerking

Gray glossy kitchen design

De afwerking van uw nieuwe grijze keukenkasten kan de look en feel van de ruimte volledig veranderen. Voor een moderne en funky keukenmake-over zijn wij dol op deze glanzende grijze kasten. Door de afwerking onderscheiden ze zich van de rest van de kamer en contrasteren ze met de witte metrotegelachterwand, de gootsteen en de werkbladen van de boerderij.

26. Een lichtere grijstint

Choose the Palest Shade of Gray

Wees niet bang om een heel bleke tint voor kasten te kiezen. Het is een goede manier om van wit naar grijs over te gaan. Bovendien kun je in de toekomst altijd donkerdere elementen toevoegen als je meer durf voelt.

Gebruik lichte kleuren voor een heldere uitstraling

Als je de keuken er licht en ruim uit wilt laten zien, is een donkere grijstint voor de kasten misschien niet de beste optie. Overweeg in plaats daarvan lichtere grijstinten voor kasten en schilder de muren wit.

27. Opvallende groene accenten

Add Bold Green Accents

Dit is een verrassende kleurkeuze om toe te voegen aan grijze keukenkasten, maar de funky groene plons doet de ruimte opvallen. Voeg kleine accessoires en stoelen in een contrasterende kleur toe om een modernere esthetische en unieke look te creëren.

28. Een vleugje vrolijk geel

A Splash of Cheerful Yellow

Een andere leuke kleur om aan de keuken toe te voegen is geel. Het werpt een vleugje zonneschijn in zelfs de donkerste keukens, waardoor je het hele jaar door zomergevoel krijgt. Het heldere contrapunt van de blauwgrijze plafondverf en de kasten zorgt ervoor dat deze ruimte ook opvalt.

29. Opwarmen met houtaccenten

Gray kitchen island decor

Soms kunnen grijze keukens een beetje steriel aanvoelen, dus voeg houtaccenten toe om het wat warmer te laten aanvoelen. Dit is ideaal voor huizen met een landelijke of rustieke esthetiek. De houten kasten voegen ook meer textuur toe aan de keuken en creëren een gezellige sfeer. Het toevoegen van warmer gekleurde werkbladen met een massief oppervlak past goed bij de donkere verf op de muur.

30. Maak grijs de hoofdkleur

Make Gray the Main Color for Your Kitchen

Grijze keukenkasten en decor zijn fantastisch. Waarom zou u daarom niet van grijs de hoofdkleur in uw keuken maken? Je kunt bijna elk deel van de keuken in deze kleur schilderen, dus wees niet verlegen om grijs te gebruiken waar je maar wilt.

31. Grijs als accentkleur

Add Gray as an Accent Color

Als je nog niet helemaal klaar bent om alles uit de kast te halen met een grijze keuken, kies dan voor kleinere accenten. U kunt ervoor kiezen een deel van uw keuken grijs te maken, zoals de kasten, muren of vloer. Dit exemplaar heeft ook wat donkerder beige accenten boven de kasten.

32. Paar kasten en marmeren werkbladen

Match the Cabinets and Marble Countertops

Grijze kasten en marmeren werkbladen kunnen worden gecombineerd met mooie grijze werkbladen die er stijlvol en stijlvol uitzien. Deze werkbladen verbergen vuil gemakkelijk en zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

33. Combineer de koelkast met kasten

Match Your Fridge to the Gray Kitchen Cabinets

Je koelkast is de grootste toevoeging aan je keukeninrichting, dus zorg ervoor dat hij niet opvalt. We zijn dol op deze opstelling van Wayfair, die een zilveren koelkast, fornuis en magnetron aan de kasten toevoegt. Dit zorgt voor een moderne en stijlvolle esthetiek en past bij deze lichtgrijze kasten. Ze passen goed tegen de witte muren, waardoor een licht en toch modern design ontstaat.

34. Minimalistische witte, groene en grijze keuken

A Minimalist White, Green, and Gray Kitchen

Deze keuken van Sharyn Cairns Design: Fiona Lynch volgt een minimalistisch ontwerp met grijs en wit met de toevoeging van pastelkleuren. Hoewel de groene kasten nog steeds behoorlijk gedempt zijn, maken ze een krachtig statement wanneer ze worden gecombineerd met de andere kleuren in de keuken. Het trekt de ogen naar boven om de groene kasten te zien. Dit werkt met elke pastelkleur, maar wij denken dat groen en blauw perfecte kleuropties zijn.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Is grijs een goede keuze voor keukenkasten?

Grijs is altijd een aantrekkelijke keuze voor keukenkasten, omdat het neutraal is en verkrijgbaar is in een breed scala aan tinten. Het past bij bijna alle stijlen, van traditionele grijze kasten in Shaker-stijl tot moderne, minimalistische modellen.

Zijn grijze kasten te trendy?

Nee, dat zijn ze niet. Ze passen bij vrijwel elke interieurstijl en zijn een fantastische neutrale kleur waar je jarenlang een keuken mee kunt bouwen.

Zijn grijze keukens uit de mode?

Grijze kasten zullen altijd populair blijven. Grijze kleuren vormen een geweldige neutrale basis voor elke keuken en de perfecte tint voor moderne keukenstijlen. Wanneer u er klaar voor bent, kunt u het uiterlijk veranderen met kleuraccenten voor items die gemakkelijk te vervangen zijn.

Welke zijn betere witte of grijze keukenkasten?

De keuze tussen grijs en wit voor je keukenkastjes is geheel afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Natuurlijk zullen witte kasten de ruimte groter laten lijken, maar dat geldt ook voor lichtgrijze keuzes of zelfs lichtbeige. Beide kasten zijn populair voor wederverkoop.

Hoe voeg je warmte toe aan een grijze keuken?

Het toevoegen van hout en warme accenten zijn de snelste manieren om een koelgrijze keuken op te warmen. Experts zeggen dat je houten stukken met rode of oranje ondertonen moet kiezen voor een casula, rustieke keuken. Aan de andere kant zullen koelere houttinten een Scandinavisch gevoel creëren.

Grijze keukenkasten: conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er zoveel geweldige manieren om grijze keukenkastjes toe te voegen. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan verschillende vormen en maten, dus ongeacht uw huidige keukeninrichting kunt u een oplossing vinden die aan uw behoeften voldoet.

Denk goed na over de grijstinten die je aan de keuken kunt toevoegen, vooral als dit de eerste keer is dat je grijs in huis gebruikt. Er zijn zoveel tinten dat u een ruimte zult creëren waar u en uw gezin in de toekomst graag nog vele jaren samen tijd in zullen doorbrengen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook