Hoe u de juiste zonwering en zonwering kunt meten en installeren

How to Measure and Install the Right Blinds and Shades

Door te leren hoe u jaloezieën en zonwering moet meten, kunt u dure fouten voorkomen. De juiste maatvoering voor zonwering en zonwering zorgt voor een goede pasvorm. Nauwkeurige metingen verkrijgen is eenvoudig als u over de juiste tools en inzichten beschikt.

Gereedschappen en materialen

Hulpmiddelen:

Meetlint Niveau Schroevendraaier Boor Potlood Verstekzaag of ijzerzaag Opstapje

Materialen:

Jaloezieën of zonneschermen Montagebeugels Schroeven en ankers Papier en potlood Vasthoudbeugels (optioneel) Reinigingsbenodigdheden

Binnenmontage versus buitenmontage zonwering en zonwering

How to Measure and Install the Right Blinds and Shades

Beide bieden verschillende methoden voor het installeren van zonwering en zonwering. Ze variëren in de manier waarop de raambekleding aan het raamkozijn of in de raamuitsparing wordt bevestigd.

Binnen gemonteerd

Binnenmontage verwijst naar het monteren van de jaloezieën of zonneschermen in het raamkozijn of de uitsparing. De bovenrail van de raambekleding wordt aan de raamopening bevestigd.

De binnenmontage zorgt voor een strak, gestroomlijnd uiterlijk en geeft de illusie van een ingebouwde raambekleding. Het bedekt geen enkel deel van het raamkozijn, waardoor er meer natuurlijk licht binnenkomt.

Het montagetype neemt ook niet veel van de binnenruimte van de kamer in beslag. Het is ideaal voor kleinere kamers of ramen dichtbij meubels.

Buiten Mount

Buitenmontage zijn raambekledingen die aan de buitenzijde van de raamkozijn worden gemonteerd. Door ze buiten het raamkozijn te monteren, is maximale lichtcontrole mogelijk.

Ze bedekken het hele raamoppervlak om te voorkomen dat er licht langs de randen sijpelt. Ze zijn ideaal voor ramen waar jaloezieën de enige afdekking vormen.

Buiten gemonteerde raambehandelingen vereisen geen specifieke diepte. Ze zijn geschikt voor ondiepe ramen of ramen met obstakels zoals handgrepen of krukken.

Meten voor binnen gemonteerde jaloezieën en zonwering

Controleer eerst of er voldoende ruimte is om een rolgordijn en de bijbehorende header in de raamopening te installeren. Je moet er ook voor zorgen dat de rand van het raam niet gelijk ligt met de muur.

Measuring for Inside Mount Blinds and Shades

Stap 1: Meet de breedte

Breedte is de afstand van de ene binnenrand van de behuizing tot de andere. Gebruik tape om de uitsparing op drie horizontale punten te meten.

Houd beide uiteinden van de tape vast aan de binnenranden van de uitsparing bovenaan, in het midden en onderaan. Meet van de ene binnenrand naar de andere en niet vanaf de buitenranden van het raamkozijn.

Zorg er ook voor dat u de afmetingen tot op de dichtstbijzijnde ⅛ inch meet. Als de breedtes niet uniform zijn, gebruik dan de smalste maat. Dit zorgt ervoor dat de zonwering vrij kan bewegen zonder obstakels. Gebruik de bovenste breedte om verticale jaloezieën, transparante jaloezieën of rolgordijnen te installeren.

Stap 2: Meet de hoogte

Hoogte of verval is de afstand van de dorpel tot de onderkant van de bovenste behuizing. Om de hoogte van de jaloezieën te meten, voert u uw tape in drie verticale punten door het raamkozijn.

Houd de tape aan de binnenranden vast en meet de rechter-, linker- en middensecties van de uitsparing. Zorg ervoor dat de afmetingen binnen ⅛ inch liggen.

Extra lange jaloezieën zijn niet hinderlijk, maar te korte jaloezieën laten teveel licht binnen. Indien de lengtes verschillen, gebruik dan voor de jaloezieën de langste van de drie hoogtematen.

Stap 3: Meet de diepte

Diepte concentreert zich op het vlakke oppervlak aan de onderkant van de bovenste raamkozijn. Op het vlakke oppervlak kunt u een bovenrail of behuizing voor de mechanische componenten van het rolgordijn bevestigen. Diepte is cruciaal omdat je specifieke dieptes nodig hebt om binnen gemonteerde jaloezieën in het raam te passen.

Meet de binnendiepte tot op de dichtstbijzijnde ⅛ inch aan de bovenkant van het raamkozijn, waarbij u rekening houdt met raamobstakels. De kortste maat geeft de diepte aan die u voor de jaloezieën gebruikt.

Meten voor buitengemonteerde jaloezieën en zonwering

Measuring for Outside Mount Blinds and Shades

Met buitenmontage kunt u zonwering installeren op ramen met unieke eigenschappen. Gebruik een waterpas of waterpas bij het meten van jaloezieën die aan de buitenkant gemonteerd zijn, om een perfecte rechte lijn te verkrijgen.

Zo meet u voor buiten gemonteerde zonwering en zonwering:

Stap 1: Meet de breedte

Breedte is de ruimte van links naar rechts waar u de raambekleding wilt bedekken. Gebruik uw meetlint om ten minste drie horizontale punten te meten, van de ene buitenrand van de raamkozijn naar de andere. Voer deze metingen uit aan de boven-, midden- en onderkant van het venster.

Bij het meten moet u elke zijde minimaal ¾ inch extra laten overlappen om optimale lichtcontrole en maximale privacy te garanderen. Als er architraven zijn, begin dan vanaf de buitenste randen om nauwkeurige metingen te krijgen.

Stap 2: Meet de hoogte

Hoogte is de verticale afstand van uw bovenrail tot de onderkant van de drempel. Meet deze afstand vanaf minimaal drie punten tot op de dichtstbijzijnde ⅛ inch en noteer de langste afstand.

Meten voor aan de buitenkant gemonteerde ramen met lijstwerk of sierlijst

Het installeren van zonwering op ramen met lijstwerk vereist nauwkeurige metingen die aansluiten bij functionaliteit en esthetiek.

Stap 1: Meet de breedte

De breedtemeting moet beginnen van uiterst links tot uiterst rechts. Als uw raam is voorzien van een afdekking met montagebeugels, trekt u ¼ inch af voor de beugels. Doe dit voor aluminium, houten en nephouten jaloezieën.

Stap 2: Meet de hoogte

Hoogte is de verticale afstand van de bovenrand tot de onderrand van de raamlijst of dorpel. Houd bij het monteren van de jaloezieën boven de raambekleding rekening met een afstand van 2 inch voor de bovenrand van de bekleding.

Meten voor aan de binnenkant gemonteerde ramen met lijstwerk of sierlijst

Hier zijn een paar overwegingen bij het meten van aan de binnenkant gemonteerde ramen met lijstwerk:

Stap 1: Meet de breedte

Meet de afstand tussen de buitenste punten waar u de jaloezieën gaat plaatsen. Neem de breedtematen tot op de dichtstbijzijnde ⅛ inch. Voor een optimale lichtcontrole moeten de jaloezieën aan elke kant 3,5 cm voorbij de raamopening reiken.

Stap 2: Meet de hoogte

Hoogte is de hoogste en laagste verticale afstand waar je de jaloezieën gaat plaatsen. Meet de hoogte tot op de dichtstbijzijnde ⅛ inch.

Voor een optimale lichtcontrole moet de bovenkant van de jaloezieën 3,5 cm voorbij de raamopening reiken. Als er geen dorpel is, meet dan tot het punt waar u de jaloezieën wilt laten hangen.

Meten voor verticale jaloezieën voor terrasdeuren

Verticale jaloezieën zijn het beste voor schuifdeuren, omdat ze in de uitsparing van de deur passen. Sommige deuren kantelen echter naar binnen voordat ze weer naar achteren schuiven, waardoor er weinig ruimte overblijft voor de jaloezieën. Het meest praktische gordijn voor kantel-schuifdeuren is de buitenmontage.

Stap 1: Meet de breedte

Als u een schuifpui heeft, meet dan minimaal drie horizontale punten en neem de kleinste maat aan.

Als u een kantelschuifdeur heeft, meet dan de breedte van de binnennis van muur tot muur. Hier voeg je aan elke kant minimaal 15 centimeter toe. Het maakt een bovenhandse rond de uitsparing mogelijk, zolang er geen obstakels zijn.

Stap 2: Meet de hoogte of de val

Als u een schuifdeur heeft, meet dan de afstand tussen de onderkant en de bovenkant van de deur. Je moet minimaal drie verticale punten meten en het kleinste cijfer aannemen.

Heeft u een kantel-schuifdeur, meet dan de nishoogte. Voeg minimaal 10 centimeter toe voor beugelbevestigingen en de bovenbak.

Meten voor verticale jaloezieën voor Franse deuren

Deurjaloezieën worden aan de buitenkant gemonteerd, omdat ze niet in een nis passen. De afdekkingen passen op de buitenkant van de deur.

Stap 1: Meet de lengte

Meet eerst de lengte van het glas. Als u een lijst rondom het glas heeft, meet dan vanaf de binnenkant van de lijst tot aan de buitenrand.

Ten tweede, voeg minimaal twee of drie centimeter toe aan de lengte van het deurmontagegordijn. Dit zorgt voor extra jaloezielengte voor privacy en installatieruimte.

Stap 2: Meet de breedte

Zorg ervoor dat u minimaal een centimeter aan de breedte toevoegt. Als u een lijst rondom het glas heeft, meet dan vanaf de binnenkant van de lijst tot aan de buitenrand. Voeg niet te veel toe aan de breedtemaat om interferentie met deurklinken of sloten te voorkomen.

Het kiezen van de juiste zonwering voor uw huis

Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van zonwering:

Doel – Denk na over het doel van de kamer waar de zonwering wordt geïnstalleerd. Als de kamer bijvoorbeeld een slaapkamer is, wilt u misschien zonwering die privacy biedt en het licht tegenhoudt. In een woonkamer of keuken wilt u misschien natuurlijk licht binnenlaten terwijl u toch wat privacy heeft. Stijl – Kies een stijl van zonwering die bij de inrichting van uw kamer past. Er zijn veel soorten jaloezieën, waaronder rolgordijnen, cellulaire zonwering, vouwgordijnen, verticale en horizontale jaloezieën. Lichtregeling – Bedenk hoeveel licht u wilt binnenlaten. Als u het licht wilt blokkeren, zijn verduisteringsgordijnen of zonneschermen een goede keuze. Als u licht wilt filteren, overweeg dan doorschijnende of transparante tinten. Energie-efficiëntie – Sommige zonwering zorgt voor isolatie en houdt warmte of kou buiten. Cellulaire zonneschermen zijn een goede keuze voor energie-efficiëntie. Onderhoud – Kijk eens hoe gemakkelijk de zonwering schoon te maken en te onderhouden is. Sommige jaloezieën, zoals houten of kunsthouten jaloezieën, hebben mogelijk meer onderhoud nodig dan andere. Veiligheid

Maattips voor zonwering en zonwering

Nauwkeurige metingen voor zonwering en zonwering zijn cruciaal om een goede pasvorm te garanderen. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het meetproces:

1. Gebruik een metalen meetlint

Een metalen meetlint is het meest betrouwbare hulpmiddel voor nauwkeurige metingen. Vermijd het gebruik van stoffen of flexibele meetlinten, die kunnen uitrekken of buigen, wat tot onnauwkeurige metingen kan leiden.

2. Controleer de metingen nogmaals

Controleer uw metingen nogmaals om de nauwkeurigheid te garanderen. Fouten in de metingen kunnen ertoe leiden dat jaloezieën of zonneschermen niet passen of niet functioneren zoals bedoeld. Het is beter om grondig te zijn en twee keer te meten, dan om raambekleding van de verkeerde maat te bestellen.

3. Vergeet niet rekening te houden met obstakels

Let op eventuele obstakels in het raamkozijn, zoals raamkrukken, krukken of lijstwerk. Meet rond deze obstakels en zorg ervoor dat uw zonwering of zonwering past zonder de werking ervan te verstoren.

4. Overweeg overlapping

Als u kiest voor een binnenmontage, bepaal dan hoeveel overlap u verkiest. Overlapping zorgt voor een betere lichtregeling en privacy. Meestal is een overlap van ½ tot 1 inch aan elke kant voldoende. Houd hier rekening mee bij het opmeten van het raamkozijn.

5. Raadpleeg de fabrikant of detailhandelaar

Sommige fabrikanten of detailhandelaren van zonwering en zonwering geven instructies of richtlijnen voor het meten van producten. Raadpleeg deze bronnen of neem contact op met hun klantenondersteuning om correcte metingen te garanderen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook