Hoe u een gelaagde blok DIY-kerende muur vanaf nul kunt bouwen

How to Build a Tiered Block DIY Retaining Wall from Scratch

Als u weet hoe u een doe-het-zelf-keermuur helemaal opnieuw moet bouwen, bespaart u belangrijke middelen die u voor een externe aannemer moet uitgeven. In deze tutorial leert u hoe u een doe-het-zelf-steunmuur met gelaagde blokken bouwt. De hoogte van elk niveau is minder dan een voet. Met deze tutorial kunt u deze belangrijke stappen op een gemakkelijke helling oefenen en uw kennis vergroten als u besluit dat u in de toekomst een hogere keermuur wilt aanpakken.

How to Build a Tiered Block DIY Retaining Wall from Scratch

Korte keerwanden zijn ideaal voor de enthousiaste doe-het-zelver. Met een lage muur kunt u de veelvoorkomende valkuilen van waterafvoerproblemen, uitpuilende of instortende muren vermijden.

DIY-kerende muur stap voor stap

We zullen kijken naar de materialen en kennis die u nodig heeft voor het bouwen van een keermuur met blokken. De algemene principes in deze handleiding gelden voor keermuren waarbij andere materialen zijn gebruikt, zoals baksteen, natuursteen en bielzen.

Voordat u aan uw muur begint

Vergunningen – Voordat u het eerste gereedschap verzamelt of een greppel graaft, moet u contact opnemen met de codehandhaving in uw regio. Keermuren hebben invloed op andere mensen in uw omgeving. Vaak zijn er vergunningen nodig voor uw plannen. Er zullen ook regels zijn die u moet volgen voordat u een keermuur kunt bouwen. Nutsvoorzieningen – Neem contact op met uw nutsbedrijven om er zeker van te zijn dat u nu belangrijke leidingen gaat graven of bouwen die uw huis van diensten voorzien. Buren – Het is het beste om met hen te praten om hen op de hoogte te stellen van uw plannen als het bouwen van een keermuur een directe impact heeft op uw buurman. Dit geldt ook als er voor uw keermuur geen bouwvergunning vereist is. Landschap – Denk aan het landschap van het gebied waar u de muur wilt bouwen. Leent het zich voor een bepaald muurontwerp of een bepaalde hoogte? Fundering – U moet nadenken over het type grond dat zich in het gebied bevindt waar u uw muur wilt bouwen. Lichte korrelige bodems zijn het beste omdat ze drainage mogelijk maken. Organische en kleigronden zijn zwaarder en houden water vast. U moet de grond vervangen als deze te nat of zacht is om een zware constructie zoals een muur te ondersteunen.

Plannen van keermuren

Pak een stuk rasterpapier en een potlood en schets het gebied waar je de muur gaat bouwen. Houd rekening met eventuele grote vaste objecten, zoals bomen of airconditioningunits, waarmee u rekening moet houden in uw ontwerp. Meet de helling van uw gebied en markeer dit op uw papieren plan. Begin op het laagste punt en markeer de hellingsveranderingen in stappen van één voet de helling op. Nadat de hellingsberekeningen zijn bepaald, bepaalt u hoeveel lagen u wilt creëren terwijl u uw bloksteunmuur bouwt. Het aantal niveaus bepaalt de hoogte van elk niveau, afhankelijk van de helling. Bepaal voor elke laag de uitgraaf- en opvullocatie. Op de snijlocatie zaag je in de grond en verwijder je de grond die je nodig hebt om elk niveau te bouwen. De vullocatie is de plaats waar u achter elke sectie moet opvullen om een vlakke ondergrond achter de muur te creëren. Bereken en bestel het juiste aantal keermuurblokken voor uw project. Gebruik deze tutorial van Allan Block. Dit zal u helpen begrijpen hoe u met hun systeem kunt werken om het aantal blokken te bepalen dat u nodig heeft voor uw project. Keermuurblokken variëren in grootte van 12-18 inch lang en 4-6 inch hoog. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de waterafvoer voor uw blokkeermuur. Voor een gelaagde muur met kleine muren moet de grindopvulling voldoende waterafvoer bieden. Als u een hoge keermuur plant, moet u hier meer rekening mee houden.

Verzamel uw gereedschap

Veiligheidsbril Schop Bezem Plaatverdichter Touwpalen Rubberen hamer Waterpas Meetlint Blokken Grind met stukjes van ½-¾ inch

De keermuur bouwen met blokken

Building the Retaining Wall with Blocksafbeelding van imgur

1. Verwijder al het gras en andere planten uit het gedeelte, zodat het tot op het vuilniveau komt. Voer het overtollige vuil af, omdat dit vanwege de overtollige wortels en vuil niet als opvulvuil kan worden gebruikt.

2. Begin bij een gelaagde of oplopende keermuur met een basislaag op het laagste deel van de muur.

3. Graaf een basissleuf van ongeveer 24 inch breed (600 mm).

4. Bepaal de diepte van de basissleuf door de hoogte van de laag te berekenen. Graaf de greppel 6 centimeter naar beneden voor elke 1 voet muurhoogte. Voor deze lage muur was slechts een sleuf van 15 cm diep nodig.

5. Vul de greppel met klein grind. Dit zorgt voor een sterke basis voor de muur.

6. Verdicht de bodem van 5 tot 8 cm grind met het compactorgereedschap, met minimaal twee passages voor maximale verdichting. Controleer het niveau om er zeker van te zijn dat de fundering waterpas is. Met een grindbodem van deze hoogte kunt u de helft van het blok in de sleuf laten zakken om een sterkere funderingslaag te creëren.

Foundation layerafbeelding van imgur

7. Graaf de volgende laag uit door nog een greppel uit te graven. Bepaal hoe hoog en ver naar achteren u moet beginnen met graven, op basis van de hoogte van de muur van de eerste laag, de helling en het aantal niveaus. Plaats palen aan de onder- en bovenkant en bind er een touwtje tussen om de helling te helpen bepalen.

8. Graaf een greppel van 24 inch breed en 6 inch diep. Laag met grind en tweemaal compacteren om een stevige basis te creëren. Controleer het niveau van de tweede greppel.

9. Begin met het plaatsen van de keermuurblokken in de basis van de onderste greppel. Plaats het blok tegen de voorkant van de greppel en van links naar rechts. Controleer terwijl u werkt het niveau van de blokken om er zeker van te zijn dat ze waterpas op de fundering staan. Gebruik een rubberen hamer om elk blok op niveau te krijgen.

retaining wall blocksafbeelding van imgur

10. Leg in de open ruimte achter je blokkenblok een laag grind van 5-7 cm. Compacteer het vuil achter de verticale grindlaag. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw muren niet onder druk bezwijken.

11. Zodra u de basiscursus van het laagste niveau heeft voltooid, gaat u naar het tweede niveau en voltooit u de basiscursus. Zodra deze cursussen zijn afgerond en op niveau zijn, kunt u op beide niveaus beginnen met de tweede cursus.

12. Neem een bezem en veeg de blokken weg om er zeker van te zijn dat er geen vuil tussen de blokken terechtkomt. Verplaats de naden van de eerste reeks blokken met de tweede reeks blokken en zorg ervoor dat de naden van elke groep blokken niet uitgelijnd zijn.

13. Plaats de diepte van de tweede laag blokken terug in de grond, op slechts een paar centimeter afstand van de voorkant van de eerste laag. Dit biedt een manier voor de muur om de druk van het vuil erachter aan te kunnen, zonder na verloop van tijd vooruit te duwen.

14. Controleer het niveau van de tweede cursus. Pas indien nodig aan met een rubberen hamer of meer grind. Voeg grind toe achter de tweede laag en verdicht het vuil achter het grind.

Excavate the third and fourth tierafbeelding van imgur

15. Graaf de derde en vierde laag uit en herhaal de stappen voor het leggen van de banen.

16. Graaf zijgleuven in de heuvel als je wilt dat loodrechte blokken de lagen met elkaar verbinden. Gebruik dezelfde sleufgrootte en dezelfde methoden voor het vullen, aanstampen en nivelleren om een stabiele basis voor de blokken te creëren.

Dig side trenchesafbeelding van Imgur

Soorten blokken voor keermuren

Blokkeerwanden zijn slechts een van de vele soorten keermuurmaterialen die beschikbaar zijn. Keermuurblokken zijn een van de meest voorkomende materialen voor doe-het-zelvers. Vergeleken met andere materialen zijn deze blokken goedkoper, gemakkelijk te gebruiken en verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Er zijn drie hoofdtypen keermuurblokken: standaard betonblokken, blokken met gespleten gevels en keermuursysteemeenheden.

Standaard betonblokken – Dit zijn het meest basale type betonblokken. Ze zijn sterk, duurzaam en goedkoop. Deze blokken werken goed als een sterkere basis voor buitenmuren met stenen gevels of hout. Standaard betonblokken hebben twee identieke openingen die je kunt opvullen met beton voor extra versteviging. Veel bouwvoorschriften vereisen extra versterking voor keermuren van meer dan 1,20 meter hoog. Betonblokken zijn een uitstekende keuze vanwege hun sterkte en lage kosten. Blok met gesplitst oppervlak – Blok met gespleten oppervlak is een betonblok met aan één kant een aangepaste textuur. Dit biedt een kant om een aantrekkelijkere muur te creëren. Dit elimineert de noodzaak voor een duur fineer zoals steen of baksteen. Gesplitste blokken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en unieke texturen, zodat u uw muur aan uw voorkeuren kunt aanpassen. Keerwandsystemen Eenheid – Keerwandsystemen zijn een van de meest populaire opties voor doe-het-zelvers. Deze systemen zijn ontworpen om een structureel wandmeubel te creëren met een steenachtig oppervlak. Verschillende wandsystemen van bedrijven als Allan Block en Versa-Lok passen op hun eigen manier bij elkaar. Elke groep past zijn eigen blokken aan om klanten verschillende opties te bieden met betrekking tot kleur, textuur en grootte.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook