Hoe u een interieurontwerper kunt worden: stappen en kwalificaties per staat

How to Become an Interior Designer: Steps and Qualifications by State

Om interieurontwerper te worden, heb je scholing nodig en, in veel staten, een licentie voor interieurontwerp. Als je erover hebt nagedacht om dit pad te volgen, zijn er veel stappen om je carrière van de grond te krijgen.

In dit artikel onderzoeken we de basisstappen om interieurontwerper te worden en de staatskwalificaties.

Hoe u een interieurontwerper kunt worden: stap voor stap

How to Become an Interior Designer: Steps and Qualifications by State

Hoewel je binnenhuisarchitect kunt worden zonder scholing of vergunning, zijn de stappen om binnenhuisarchitect te worden veel ingewikkelder. Interieurontwerpers zijn verantwoordelijk voor de functie van een ruimte en moeten naast het leren van ontwerpconcepten ook bekend zijn met bestemmingsplannen en computerondersteunde ontwerpprogramma's.

Stap 1: Verdien een Associate- of Bachelordiploma

De eerste stap om interieurontwerper te worden, is het volgen van een interieurontwerpprogramma en het behalen van een associate- of bachelordiploma. Tijdens je opleiding moet je lessen volgen over de basisprincipes van ontwerpen, computerondersteunde ontwerpsoftware en tekenen. Als je een bachelordiploma hebt behaald, volg je ook cursussen in marketing en bedrijfskunde, waardoor je aan de slag kunt.

Hoewel niet alle staten een bachelordiploma nodig hebben om als binnenhuisarchitect te werken, doen veel staten dat wel. Bovendien is een bachelordiploma de betere route als je voor een ontwerpbureau wilt werken, aangezien de meeste dit vereisen.

U kunt beginnen met het behalen van een associate degree en vervolgens verdergaan met uw opleiding op basis van uw doelen en de vereisten van uw staat. Houd er rekening mee dat sommige staten, om een gecertificeerde interieurontwerper te worden, van aanvragers vereisen dat ze naar een CIDA-ontwerpschool (gecertificeerde interieurontwerpaccreditatie) gaan.

Stap 2: Meld je aan voor stages

Stages kunnen je helpen praktische ontwerppraktijken op te doen en de nodige ervaring op te doen om het NCIDQ-examen af te leggen. Als je in een staat woont waar dit examen moet worden afgelegd, heb je tussen de 3.520 en 7.040 ervaringsuren nodig om in aanmerking te komen.

Naast het aanvragen van stages, zul je waarschijnlijk voor een ontwerpbureau of onder een erkende binnenhuisarchitect moeten werken om voldoende ervaringsuren te verzamelen.

Gedurende deze tijd kunt u beslissen in welk type interieurontwerp u zich wilt specialiseren, zoals commerciële, residentiële, gezondheidszorgomgevingen, enz.

Stap 3: Voltooi het NCIDQ-examen

Als u in een van de 27 staten woont waarvoor de NCIDQ moet worden voltooid, moet u dit examen afleggen en slagen voordat u uw licentie voor interieurontwerp ontvangt. Zelfs als u niet in een staat woont waar NCIDQ-certificering vereist is, kan het voltooien van dit examen uw kans vergroten om door een ontwerpbureau te worden aangenomen en uw carrière helpen opbouwen.

Om deel te nemen aan het NCIDQ-examen moet u aan de volgende deelnamerichtlijnen voldoen:

Behaal een Associates degree, certificering of diploma en voltooi 5.280 ervaringsuren. Voltooi een bachelor- of masterdiploma in een andere major of een interieurontwerpcertificaat, diploma of graad en voltooi 3.520 werkervaring-uren. Voltooi een bachelor- of masterdiploma en voltooi 3.520 werk -ervaring uren

De National Council for Interior Design Qualification (NCIDQ) bestaat uit drie delen. Het eerste gedeelte is Fundamentals IDFX/IDFX Only. Je kunt dit deel van het examen afleggen als je in het laatste jaar van je master- of bacheloropleiding zit of wel aan de opleidingseisen hebt voldaan, maar nog niet aan de werkervaringseisen.

De andere twee delen van het examen omvatten Professional IDPX en Practicum PRAC. U moet aan de vereisten voor opleiding en werkervaring voldoen voordat u in aanmerking komt om deze te volgen.

Stap 4: Maak uw portefeuille

U kunt beginnen met het maken van uw portfolio voor of na het voltooien van de NCIDQ. Uw portfolio moet vol staan met foto's van hoge kwaliteit waarin uw beste werk is vastgelegd. U kunt uw portfolio online zetten als u uw eigen klanten probeert aan te trekken of deze aan een ontwerpbureau voorleggen.

Stap 5: Laat uw bedrijf groeien

Als u voor uzelf werkt, bouw dan aan uw merkidentiteit, ontwikkel een socialemediastrategie en netwerk op lokale evenementen. Het kan enige tijd duren om jezelf als nieuwe ontwerper te profileren, dus hoe meer je netwerkt, hoe beter.

Vereisten voor interieurontwerpers per staat

Het belangrijkste pad om interieurontwerper te worden is als volgt:

Verdien een associate- of bachelordiploma in een ontwerpgerelateerd vakgebied. Doe relevante werkervaring op. Volg de NCIDQ om een licentie voor interieurontwerp te ontvangen

Maar in de Verenigde Staten stelt elke staat zijn eigen regels vast, wat de weg ingewikkelder maakt. Sommige staten hebben strikte regels voor interieurontwerpers, terwijl andere geen regels hebben. Hier vindt u de interieurontwerpkwalificaties per staat.

Omdat staten de vereisten op elk moment kunnen wijzigen, klikt u op de bijbehorende website hieronder om de huidige kwalificaties te bekijken.

Alabama

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Alabama Kwalificaties geregistreerde interieurontwerper

Om een geregistreerde interieurontwerper in Alabama te worden, moet u aan de opleidings- en werkervaringsvereisten voldoen en slagen voor de NCIDQ. De minimale opleidingseis is een associate degree in interieurvormgeving plus 3-4 jaar werkervaring.

Aanvragers moeten ook een registratie indienen en 10 uur permanente educatie per jaar voltooien.

Alaska

Alaska heeft geen opleidings- of licentievereisten voor interieurontwerpers.

Arizona

Arizona heeft geen opleidings- of licentievereisten voor interieurontwerpers.

Arkansas

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Arkansas Geregistreerde interieurontwerpvereisten

Om in aanmerking te komen als geregistreerde interieurontwerper in Arkansas, moet je een CIDA-opleiding of een gelijkwaardig programma voltooien en aan de minimale werkervaring voldoen. U moet slagen voor het NCIDQ-examen. Geregistreerde interieurontwerpers moeten zes uur permanente educatie per jaar voltooien.

Californië

Titel: Certified Interior Designer Website: California Certified Interior Design-kwalificaties

Om een gecertificeerde interieurontwerper in Californië te worden, moet u de vereiste opleidings- en minimale werkervaringsuren voltooien en slagen voor het IDEX-examen in Californië. Californië vereist elke twee jaar tien uur permanente educatie.

Colorado

Titel: Gelicentieerde interieurontwerper Website: Colorado gelicentieerde interieurontwerpkwalificaties

Hoewel Colorado geen specifieke opleidingsvereisten opsomt om een erkend interieurontwerper te worden, moeten ze wel slagen voor de NCIDQ, die zijn eigen richtlijnen voor onderwijs en werkervaring heeft.

Connecticut

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Connecticut

De vereisten om een geregistreerde binnenhuisarchitect in Connecticut te worden, omvatten het behalen van de NCIDQ of andere examens van gelijke of grotere waarde. Inschrijvers moeten elke drie jaar vier uren voor permanente educatie voltooien.

Delaware

Er zijn geen specifieke licentieregels voor interieurontwerpers in Delaware.

Florida

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Florida

Om een geregistreerde interieurontwerper in Florida te worden, moet u slagen voor de NCIDQ en een bewijs van slagen indienen bij uw aanvraag. Je moet elke twee jaar 20 uur permanente educatie voltooien, waarvan 14 uur over gezondheid, veiligheid en welzijn, 2 uur over de bouwvoorschriften van Florida en 2 uur over gespecialiseerde onderwerpen.

Georgië

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Georgia

Om een geregistreerde interieurontwerper in Georgië te worden, moet u aan de minimale opleidings- en ervaringsvereisten voldoen en slagen voor de NCIDQ. U moet uw licentie elke twee jaar verlengen, waarbij u 12 uur permanente educatie moet voltooien.

Hawaii

Hawaii heeft geen licentievereisten om als binnenhuisarchitect te werken.

Idaho

Er zijn geen specifieke opleidings- of licentievereisten om als binnenhuisarchitect in Idaho te werken.

Illinois

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Illinois

Om een geregistreerde interieurontwerper in Illinois te worden, moet u aan de minimale opleidings- en werkervaringsvereisten voldoen. Daarnaast moet je slagen voor alle onderdelen van het NCIDQ-examen. Er zijn geen vereisten voor permanente educatie voor interieurontwerpers in Illinois.

Indiana

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Indiana

Om een geregistreerde interieurontwerper in Indiana te worden, moet u de NCIDQ invullen of een actief licentienummer voor een architect in Indiana hebben. U moet uw licentie halfjaarlijks verlengen en 12 uur permanente educatie voltooien.

Iowa

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Iowa

Om een geregistreerde interieurontwerper in Iowa te worden, moet je minimaal twee jaar studie hebben gevolgd met een gecombineerde studie- en werkervaring van zes jaar. Je moet ook slagen voor het NCIDQ-examen. Daarnaast moet je elke twee jaar tien uur permanente educatie volgen.

Kansas

Er zijn geen specifieke licentievereisten om als binnenhuisarchitect in Kansas te werken.

Kentucky

Titel: Certified Interior Designer Website: Vereisten voor Kentucky Certified Interior Designer

Om een gecertificeerde interieurontwerper in Kentucky te worden, moet je een postsecundair diploma behalen, de vereiste ervaring opdoen en slagen voor het NCIDQ- of NCARB-examen. U moet uw certificaat verlengen en elk jaar 12 persoonlijke ontwikkelingseenheden voltooien.

Louisiana

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Louisiana

Om een geregistreerde interieurontwerper in Louisiana te worden, moet u aan de minimale opleidings- en ervaringsvereisten voldoen en slagen voor de NCIDQ. U moet uw registratie jaarlijks verlengen en vijf permanente educatie-uren volgen op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn.

Maine

Titel: Gecertificeerde interieurontwerper Website: Vereisten voor gecertificeerde interieurontwerper in Maine

Om een gecertificeerde interieurontwerper in Maine te worden, moet u voldoen aan de minimale opleidings- en ervaringsuren en slagen voor de NCIDQ. Hoewel u uw certificering jaarlijks moet vernieuwen, bestaan er geen vereisten voor permanente educatie.

Maryland

Titel: Gecertificeerde interieurontwerper Website: Maryland Certified Interior Designer-kwalificaties

Om een gecertificeerde interieurontwerper in Maryland te worden, moet u aan een minimum aantal opleidings- en werkervaringsuren voldoen en slagen voor het NCIDQ of een gelijkwaardig examen. Je moet elke twee jaar een verlenging en tien uur permanente educatie voltooien. Een van de bijscholingsuren moet gericht zijn op duurzaam ontwerpen.

Massachusetts

Er zijn geen registratie- of licentievereisten voor interieurontwerpers in Massachusetts.

Michigan

Er zijn geen registratie- of licentievereisten voor interieurontwerpers in Michigan.

Minnesota

Titel: Gecertificeerde interieurontwerper Website: Vereisten voor gecertificeerde interieurontwerpers uit Minnesota

Om een gecertificeerde interieurontwerper in Minnesota te worden, moet je een CIDA-goedgekeurde (of gelijkwaardige) bacheloropleiding interieurontwerp voltooien. Je moet ook over kwalificerende werkervaring beschikken en slagen voor de NCIDQ. De verlengingsperiode is om de twee jaar en je moet 24 uur professionele ontwikkeling voltooien, waarvan twee uur gericht op beroepsethiek.

Mississippi

Titel: Gecertificeerde interieurontwerper Website: Vereisten voor gecertificeerde interieurontwerpers in Mississippi

Om een gecertificeerde interieurontwerper in Mississippi te worden, moet je een vierjarige opleiding in interieurontwerp hebben en slagen voor de IDQE, of tien jaar werkervaring hebben en slagen voor de IDQE. U moet elke twee jaar twaalf uur permanente educatie volgen over onderwerpen op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn.

Missouri

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Missouri

Om een geregistreerde interieurontwerper in Missouri te worden, moet u aan de opleidings- en ervaringsvereisten voldoen en slagen voor de NCIDQ. Je moet elke twee jaar 1 eenheid goedgekeurde permanente educatie voltooien, gelijk aan tien contacturen.

Montana

Er zijn geen licentie- of registratievereisten om als binnenhuisarchitect in Montana te werken.

Nebraska

Er zijn geen licentie- of registratievereisten om als binnenhuisarchitect in Nebraska te werken.

Nevada

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Nevada

Om een geregistreerde interieurontwerper in Nevada te worden, moet u een door de CIDA of een gelijkwaardig programma voor interieurontwerp hebben afgerond, of een diploma hebben behaald van een door de NAAB geaccrediteerd architectonisch programma. Daarnaast heb je twee jaar ervaring nodig en ben je geslaagd voor het NCIDQ-examen. Na uw inschrijving moet u jaarlijks acht permanente educatie-eenheden voltooien op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn.

New Hampshire

Er zijn geen registratie- of licentievereisten om als binnenhuisarchitect in New Hampshire te werken.

New Jersey

Titel: Gecertificeerde interieurontwerper Website: Vereisten voor gecertificeerde interieurontwerpers uit New Jersey

Om een gecertificeerde interieurontwerper in New Jersey te worden, moet u een CIDA-geaccrediteerd ontwerpprogramma of een gelijkwaardig programma voltooien. Daarnaast dien je over de nodige ervaringsuren te beschikken en te slagen voor de NCIDQ. U moet uw certificering elke twee jaar vernieuwen en 12 uren permanente educatie volgen. Zes van die twaalf uur moeten gericht zijn op gezondheid, veiligheid en welzijn.

New Mexico

Titel: Gelicentieerde interieurontwerper Website: Vereisten voor gelicentieerde interieurontwerpers uit New Mexico

Om een erkende interieurontwerper in New Mexico te worden, moet u aan de minimale opleidings- en ervaringsvereisten voldoen, slagen voor de NCIDQ en drie referentiebrieven verstrekken. Eenmaal gecertificeerd, moet u elk jaar acht uur goedgekeurde permanente educatie voltooien.

New York

Titel: Gecertificeerde interieurontwerper Website: Vereisten voor gecertificeerde interieurontwerpers in New York

Om een gecertificeerde interieurontwerper in New York te worden, moet je een goedgekeurd programma van 2 tot 5 jaar in interieurontwerp voltooien en minimaal twee jaar werkervaring op het gebied van interieurontwerp hebben. U moet ook slagen voor alle drie de onderdelen van het NCIDQ-examen.

Noord Carolina

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in North Carolina

U kunt een geregistreerde interieurontwerper in North Carolina worden nadat u het NCIDQ-examen heeft behaald en behaald.

Noord-Dakota

Er zijn geen registratie- of licentievereisten om als binnenhuisarchitect in North Dakota te werken.

Ohio

Er zijn geen registratie- of licentievereisten om als binnenhuisarchitect in Ohio te werken.

Oklahoma

Titel: Geregistreerde commerciële interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde commerciële interieurontwerper in Oklahoma

Om een geregistreerde commerciële binnenhuisarchitect in Oklahoma te worden, moet u een diploma interieurontwerp behalen aan een door CIDA geaccrediteerde universiteit, twee jaar aanvaardbare opleidingspunten hebben en slagen voor het NCIDQ-examen. Elke twee jaar moet u 24 uur permanente educatie volgen op het gebied van gezondheid, veiligheid en welzijn.

Oregon

Er zijn geen registratie- of licentievereisten om als binnenhuisarchitect in Oregon te werken.

Pennsylvania

Er zijn geen registratie- of licentievereisten om binnenhuisarchitect te worden in Pennsylvania.

Rhode Island

Rhode Island vereist geen licentiestatus of registratie om als binnenhuisarchitect te werken.

zuid Carolina

Er zijn geen registratie- of licentievereisten om als binnenhuisarchitect in South Carolina te werken.

zuid Dakota

South Dakota vereist geen registratie of licentie om als binnenhuisarchitect te werken.

Tennessee

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerpers in Tennessee

Om een geregistreerde interieurontwerper in Tennessee te worden, moet u een ontwerpdiploma behalen aan een door CIDA geaccrediteerde universiteit of hogeschool en aan een minimum aantal ervaringsuren voldoen. Ook moet u slagen voor het NCIDQ-examen. Voor de eerste registratieverlenging zijn 12 professionele ontwikkelingsuren per twee jaar vereist. Voor verlengingen na de eerste twee jaar zijn 24 professionele ontwikkelingsuren per twee jaar vereist.

Texas

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Texas

Om een geregistreerde interieurontwerper in Texas te worden, moet u slagen voor het NCIDQ-examen. Om uw licentie te verlengen, moet u 12 uren permanente educatie per jaar voltooien.

Utah

Titel: Door de staat gecertificeerde commerciële interieurontwerper Website: Vereisten voor een door de staat Utah gecertificeerde commerciële interieurontwerper

Om een door de staat gecertificeerde commerciële interieurontwerper in Utah te worden, moet u slagen voor het NCIDQ-examen. U moet uw licentie elke twee jaar verlengen, in de oneven jaren, en minimaal 20 uur permanente educatie voltooien.

Vermont

Vermont vereist geen registratie of licentiestatus om als binnenhuisarchitect te werken.

Virginia

Titel: Certified Interior Designer Website: Vermont Certified Interior Designer-vereisten

Om een gecertificeerde interieurontwerper in Virginia te worden, moet je minimaal een vierjarige graad in interieurontwerp hebben behaald aan de CIDA-geaccrediteerde school en minimaal twee jaar werkervaring hebben. Daarnaast moet u slagen voor het NCIDQ-examen. U moet uw licentie elke twee jaar verlengen, waarbij u 16 uur permanente educatie moet voltooien.

Washington

Er zijn geen licentie- of registratievereisten om als binnenhuisarchitect te werken in de staat Washington.

West Virginia

West Virginia vereist niet dat interieurontwerpers zich registreren of een licentie aanvragen.

Wisconsin

Titel: Geregistreerde interieurontwerper Website: Vereisten voor geregistreerde interieurontwerper in Wisconsin

Om een geregistreerde binnenhuisarchitect in Wisconsin te worden, moet u een interieurontwerp- of architectuurprogramma voltooien en voldoen aan de minimale werkervaringseisen. U moet uw licentie voor de even jaren verlengen en 9 uur goedgekeurde permanente educatie voltooien.

Wyoming

Er zijn geen licentie- of registratievereisten om binnenhuisarchitect te worden in Wyoming.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook