Hoe u een pompoen kiest voor herfstdecoraties die het hele seizoen meegaan

How to Pick a Pumpkin for Fall Decorations That Last All Season

Weten wat de beste manier is om een pompoen voor de herfst te plukken, is de eerste stap naar een langdurig herfstdecor. Het plukken van de ideale pompoen is niet alleen nuttig, het is een manier om het hele gezin te betrekken bij een geliefde herfsttraditie.

Deze traditie symboliseert de dramatische verandering in onze omgeving en de nieuwe ritmes en patronen die ons leven gedurende het seizoen zullen vormgeven.

How to Pick a Pumpkin for Fall Decorations That Last All Season

Pompoenen vormen het middelpunt van veel herfstactiviteiten, van het snijden van jack-o'lanterns tot herfstdecoraties voor veranda's. Maar hoe je een pompoen dit najaar ook gaat gebruiken, je moet beginnen met de beste pompoen die je kunt vinden.

Stappen om een pompoen voor de herfst te plukken van een pompoenboerderij

Choosing the Perfect Fall Pumpkin at a Farm

Het selecteren van de perfecte pompoen voor uw herfstfestiviteiten omvat verschillende belangrijke stappen:

Kies het juiste moment

Op een optimaal tijdstip naar het pompoenveld gaan is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je de beste pompoenen kunt kiezen. De meeste pompoenplekken openen hun deuren eind september tot begin oktober. Als je aan het begin van het seizoen gaat, heb je de meeste pompoenopties wat betreft vorm, kwaliteit en grootte.

Loop door het Pompoenveld

Veel pompoenboerderijen bieden pompoenen in een grote verscheidenheid aan pompoenen. Door de tijd te nemen om door het pompoenveld te lopen, kun je alle beschikbare pompoenopties overwegen. Bekijk alle beschikbare pompoenen van verschillende soorten en bedenk welke maat, vorm en kleur het beste bij jouw behoeften past.

Denk aan de kleur van de pompoen

Pompoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van oranje, wit, blauwgroen, felgroen en geel. Oranje pompoenen zijn de meest traditionele en populairste pompoenen. Kies oranje pompoenen met een diepe en egale kleur. Zoek naar een pompoen zonder groene of gele vlekken, deze duiden op een pompoen die nog niet helemaal rijp is. Wat de kleur van de pompoen ook is, je moet een pompoen onderzoeken op een gelijkmatige kleur over het hele oppervlak. Gevlekte plekken op het pompoenoppervlak kunnen op een ziekte duiden.

Bestudeer de stam

Een van de belangrijkste indicatoren voor de gezondheidstoestand van een pompoen is de stengel. Een groene stengel geeft aan dat de pompoen onlangs is geoogst. Het kiezen van een pompoen met een groene stengel is goed als je wilt dat de pompoen het hele herfstseizoen meegaat. Maar als je van plan bent de pompoen binnenkort te snijden, is een groene stengel geen goede optie, omdat ze nog niet volledig volgroeid zijn. Zoek naar een pompoen met een bruine, stevige en volledig vastzittende stengel, wat aangeeft dat de pompoen rijp en volledig volgroeid is. Bruin gekleurde stengels duiden op een gezonde pompoen die perfect is om te snijden.

Elke pompoen die je kiest, moet een stevige en vastzittende stengel hebben. Vermijd pompoenen met broze, beschadigde of papperige stengels, ongeacht hun kleur. Dit type stengel geeft aan dat een pompoen zijn beste tijd heeft gehad en niet lang zal meegaan in je herfstdecoratieschema.

Onderzoek op vlekken

Controleer de pompoen die u overweegt op zichtbare oneffenheden op de huid. Vlekken zijn diepe wonden van welke aard dan ook en kunnen snijwonden, zachte plekken of blauwe plekken omvatten. Ondiepe krassen zijn geen groot probleem, hoewel de krassen niet diep genoeg mogen zijn om een opening in de huid te creëren.

Vlekken zijn niet alleen een esthetisch probleem, het kunnen aanwijzingen zijn dat de pompoen niet in goede interne staat verkeert. Perforaties zoals snij- en snijwonden dienen als toegangspunt voor bacteriën, schimmels en schimmels. Deze zullen bederf zoals rot in de pompoen veroorzaken, wat de levensduur en het uiterlijk van de pompoen zal verminderen.

Lift en voel

Til en onderzoek het hele oppervlak van de pompoen. Voel de kwaliteit van de huid en zorg ervoor dat deze stevig aanvoelt. De huid moet licht leerachtig aanvoelen.

Druk met uw vinger op de huid. Het oppervlak van de pompoen mag niet indeuken zonder terug te springen. Controleer de onderkant van de pompoen op tekenen van zachte plekken.

Tik met je knokkels op de pompoen en onderzoek het resulterende geluid. Als je pompoen een echoënd geluid maakt, is het een goed geluid. Hoe luider en holler de pompoen klinkt, hoe beter hij is.

Controleer op evenwicht en symmetrie

Je zult waarschijnlijk willen controleren hoe de pompoen op een vlakke ondergrond rust, afhankelijk van hoe je hem in je interieur gaat gebruiken. Pompoenen met platte bodems en symmetrische vormen zijn stabieler voor jack-o'-lanterns die je met kaarsen gaat aansteken. Symmetrische pompoenen zijn ook beter voor decoraties zoals gestapelde vormsnoei.

Persoonlijke voorkeuren

Mensen kiezen om verschillende redenen voor pompoenen. Of je nu een pompoen kiest voor snij-, culinaire of decoratiedoeleinden, dit heeft invloed op het type en de stijl van de pompoen die je kiest. Minipompoenen zijn goed geschikt voor decoratie en presentatie, maar zijn niet geschikt voor snijwerk. Op dezelfde manier kunnen vreemd gevormde en getextureerde pompoenen interesse toevoegen aan herfstversieringsschema's, maar het is moeilijk als je ze bij andere pompoenen wilt passen.

Een pompoen uit een winkel kiezen

Picking the Perfect Store Pumpkin

Sommige mensen hebben niet de toegang, tijd of wens om een pompoenveld te bezoeken. Dit betekent niet dat u geen uitstekende pompoen voor uw behoeften zou moeten kunnen kiezen. Maar het proces zal iets anders zijn dan het kiezen van een pompoen van een boerderij.

Denk eens aan de winkel

Zelfs als je niet naar een pompoenveld gaat, is het de moeite waard om na te denken over de winkel waar je de pompoen gaat kopen. Praat met de kruideniers of deskundigen op het gebied van tuinproducten in verschillende winkels om te zien waar de pompoenen vandaan komen en hoe ver ze zijn verzonden. Pompoenen die lokaal worden geteeld, zullen verser zijn dan pompoenen die over lange afstanden worden verzonden. Vergeet niet de lokale boerenmarkten te bezoeken, die misschien een frissere en interessantere pompoenselectie hebben dan grote winkels.

Onderzoek het uiterlijk

Onderzoek het uiterlijk van de pompoen, net zoals je zou doen op een pompoenveld. Het moet een gelijkmatig verdeelde kleur hebben en geen diepe vlekken zoals zachte plekken of wonden in de huid. Inspecteer de onderkant van de pompoen om er zeker van te zijn dat deze stevig is in plaats van zacht.

Bestudeer de stengelstomp aan de bovenkant van de pompoen. Het zal hoogstwaarschijnlijk een donker groenbruine tot donkerbruine stengel zijn. Dit geeft aan dat het een paar dagen eerder is geoogst. Kies een pompoen met een stevige en goed vastzittende steel. Vermijd pompoenen met een zachte, papperige of broze stengel.

Test het gewicht en gevoel

Pak een pompoen die je overweegt om het gewicht en het gevoel van de huid te bepalen. Kies een pompoen die stevig en zwaar aanvoelt vanwege zijn formaat. Klop op de zijkant van de pompoen en luister naar het geluid. Een gezonde pompoen klinkt hol van binnen.

Test de rijpheid van de pompoen door een vingernagel in de schil te drukken. Rijpe pompoenen hebben een harde en dikke schil die bestand is tegen penetratie. Pompoenen die te vroeg geplukt zijn, zullen gemakkelijk doordringen. Vermijd deze omdat ze sneller zullen rotten dan pompoenen die volledig volgroeid waren toen ze werden geplukt.

Hoe u een pompoen het hele seizoen kunt bewaren

Als u uw pompoen het hele herfstseizoen wilt bewaren, moet u het natuurlijke vervalproces vertragen.

Kies een vlekvrije pompoen

Beginnen met een schadevrije pompoen is de eerste stap om ervoor te zorgen dat je pompoen zo lang mogelijk meegaat. Kies een pompoen zonder diepe schade aan het oppervlak, één met een stevige schil en één met een goede kleur over het oppervlak. Vergeet niet te controleren of de stengel groen of bruin is, volledig vastzit en niet papperig of broos is.

Slim transport

Als je je pompoen draagt, draag hem dan vanaf de onderkant en niet door de stengel vast te pakken. Als je je pompoen bij de steel draagt, vergroot je de kans dat de steel afbreekt. Zodra de stengel is afgebroken, begint de pompoen te rotten.

Vermijd externe lekke banden of snijwerk totdat dit nodig is

Hele pompoenen gaan langer mee dan pompoenen die zijn uitgesneden. Door snijwerk en andere lekke banden worden ze opengesteld voor bacteriën. Deze bacterie veroorzaakt schimmel die het lichaam van de pompoen aantast. Daarom kun je het beste tot het laatste moment het snijden of doorprikken van je pompoenen vermijden. Gesneden pompoenen gaan een paar dagen tot een week mee, afhankelijk van de externe omstandigheden. Hele pompoenen kunnen, onder de juiste omstandigheden, enkele maanden meegaan.

Was de pompoen

Het oppervlak van de pompoen bevat vuil en bacteriën die het vervalproces zullen versnellen. Het wassen en desinfecteren van een hele pompoen is essentieel om deze zo lang mogelijk te kunnen bewaren. Was het met een oplossing van milde afwasmiddel en water om het oppervlak schoon te maken. Desinfecteer het oppervlak door het te wassen in een oplossing van bleekmiddel en water. Meet een of twee theelepels bleekmiddel af op een liter water. Week de pompoen minimaal een uur in deze oplossing. Verwijder de pompoen en droog hem grondig.

Breng een beschermende laag aan

Sommige mensen doen er alles aan om hun pompoenen te conserveren door een beschermende laag op de buitenkant van de pompoen aan te brengen. U kunt een verscheidenheid aan producten kiezen die hetzelfde resultaat hebben, waaronder vaseline, plantaardige olie, WD-40, acrylafwerkingsspray, vloerwas of vloeibare acrylvloerreiniger. Kies een van deze producten om over het oppervlak van uw pompoen te wrijven, zodat deze het interne vocht behoudt.

Vermijd extreme omstandigheden

Overmatige externe hitte en vocht zullen uw pompoen sneller bederven dan droge en koele omstandigheden. Plaats uw pompoen uit de buurt van direct zonlicht en breng hem naar binnen op warmere dagen dan normaal. Houd uw pompoen ook uit de buurt van sproeiers of regen. Til je pompoen van het grondoppervlak, zodat hij droog blijft. Breng je pompoenen binnen als er een voorspelde bevriezing is, omdat de vries-/dooicyclus ervoor zorgt dat je pompoenen bederven.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook