Wanneer en waar kunnen marmeren vloeren een elegant ontwerpelement worden?

When And Where Can Marble Floors Become An Elegant Design Feature

De redenen waarom we over het algemeen zo dol zijn op marmer zijn talrijk en omvatten details zoals het feit dat marmer heel gemakkelijk is om mee te werken en kan worden gefreesd, bewerkt en getrommeld, waardoor het meerdere toepassingen kan hebben. Marmeren vloeren zijn heel gebruikelijk, hoewel minder populair dan marmeren toonbanken of tafelbladen. Natuurlijk passen marmeren vloeren niet in elk type ruimte.

Badkamers met marmeren vloeren

When And Where Can Marble Floors Become An Elegant Design Feature

Elk stuk marmer is uniek en anders dan alle anderen. Het uiterlijk hangt nauw samen met het type marmer, de nerven en de kleur, maar ook met de kwaliteit van het marmer en de herkomst ervan.

Large bathroom with marble floor

Een badkamer met een marmeren vloer heeft geen andere marmeren elementen nodig om er elegant uit te zien, hoewel een bijpassend aanrecht er chic en stijlvol uit kan zien. Zorg ervoor dat u de vloer benadrukt en vermijd dat u deze bedekt met veel meubels of armaturen.

Master bathroom with brown cherry furniture and marble floor

U kunt de schoonheid van uw marmeren badkamervloer ook benadrukken door te kiezen voor meubels in een contrasterende kleur en materiaal, zoals deze rijke houttint die hier wordt gebruikt. Het kan worden aangevuld met een marmeren toonbank die voor samenhang bij de vloer past.

Beautiful white bathroom with marble and wood deck for shower

Afhankelijk van het type marmer, de kleur en de nerven, kunt u kiezen voor grote vloertegels of voor kleinere die samen een mozaïek vormen met een uniek patroon. Grote tegels zijn het beste voor het tonen van zachte en uniforme marmeraders en patronen.

Small tiles of mosaic for bathroom floor

Zelfs als u kleine tegels of mozaïekontwerpen voor uw badkamervloer kiest, kunt u nog steeds marmer gebruiken om een elegante en verfijnde uitstraling te creëren die past bij andere elementen in de kamer. Overweeg lichte kleuren als je de ruimte groter wilt laten lijken.

Full white marble interior design

Net als bij elk ander materiaal zijn er zowel voor- als nadelen verbonden aan marmeren vloeren. Zo is marmer enerzijds heel verfijnd en elegant en heeft het altijd unieke patronen, maar anderzijds is het ook een zacht en sterk absorberend materiaal waardoor het gemakkelijk vlekt en gemakkelijk beschadigd raakt door zure stoffen en schoonmaakmiddelen.

Honeycomb marble tiles with wood floor

Dit is een nogal interessant en ongebruikelijk ontwerp met onregelmatig gevormde marmeren tegels aan de rand rond het bad, aangevuld met hout voor de rest van de vloer. Het is een manier om het badgedeelte af te bakenen in het geval van een open badkamer.

Marmeren vloeren woonkamer

Living room with marble floor

Zoals eerder vermeld is marmer een materiaal dat heel gemakkelijk vlekken en etst, waardoor het een slechte keuze is voor ruimtes zoals de kinderbadkamer of de keuken. Ook de woonkamer is een problematisch geval. Hier kan een marmeren vloer gemakkelijk door veel dingen worden beschadigd, dus zorg ervoor dat u alles in overweging neemt voordat u een definitieve beslissing neemt.

Entryway Living Room Marble Floor

Houd er rekening mee dat marmeren vloeren regelmatig moeten worden afgedicht en onderhouden als u wilt dat ze er lang mooi uitzien en ook langer meegaan. De woonkamer is niet bepaald een ruimte waar je compromissen kunt sluiten, dus wees voorbereid.

Small living room with marble floor

Als u besluit een marmeren vloer in uw woonkamer te leggen, moet u deze zoveel mogelijk maximaliseren. Bedek het niet met vloerkleden, tapijten, robuust meubilair en andere voorwerpen en accessoires.

Keukens en eetgedeeltes met marmeren vloeren

Luxury kitchen and dining area with marble floor

In een ruimte als de eetkamer kan een designelement zoals een marmeren vloer zeer geschikt blijken, gezien het verfijnde karakter van de kamer. U moet het vloerkleed opgeven om zoveel mogelijk van de vloer bloot te leggen.

Mid century dining chairs and marble floor

De vloer kan het middelpunt van uw eetkamer worden als u bijvoorbeeld kiest voor een marmersoort met rijke nerven en uitgesproken kleurcontrasten. Om het nog opvallender te maken, kun je een willekeurig patroon overwegen, zoals hier weergegeven.

Leather chairs and floor marble

Aan de andere kant kunnen marmeren vloeren met zachte en delicate aderen en patronen er ook zeer verfijnd en elegant uitzien, vooral als de rest van de inrichting net zo stijlvol en simplistisch is. Hoogwaardig marmer wordt meestal gekenmerkt door een zacht en gelijkmatig kleurenpalet en minder uitgesproken aderen.

L shaped kitchen with clean marble floor

Het hebben van een marmeren vloer in de keuken is lastig als je bedenkt op hoeveel verschillende manieren deze beschadigd of bevlekt kan raken. Denk eraan om het alleen met milde producten schoon te maken en vlekken van citroenen, tomaten en zure stoffen in het algemeen onmiddellijk te verwijderen.

Marble floor and kitchen island

Nog meer zorg is vereist bij het werken aan een marmeren aanrecht of als je een marmeren eiland hebt. Het is echter de extra zorg waard als je bedenkt hoe mooi zo'n keuken er uitziet.

White marble floor and brown kitchen

Een mooie match bij een marmeren keukenvloer is een eiland en een serie kasten van hout of met een mooie bleke kleur en een gladde afwerking. Je kunt ook met contrasten spelen en een donkergekleurd aanrechtblad aan de mix toevoegen.

The mix of marble honeycomb and wood

Hout is zeker een mooie optie voor keukenvloeren, maar sommige ruimtes zijn beter af met tegels. U kunt een praktisch ontwerp krijgen dat er ook nog eens prachtig uitziet door hout met marmeren tegels te combineren op een manier die ze allebei een artistieke uitstraling geeft.

Marmeren entree- en gangvloeren

Entryway Marble Floors

Met een marmeren vloer in de hal kunt u vanaf het begin zeker een sterke indruk maken. U moet echter weten dat dit niet bepaald een praktisch idee is, omdat marmer gemakkelijk verkleurt en voortdurend onderhoud nodig heeft.

Marble entryway floors

Als je de stijlvolle uitstraling van marmer wilt krijgen zonder de nadelen van het materiaal of de hoge prijs, kun je als alternatief kiezen voor porseleinen tegels. Dit zou wel eens de beste oplossing kunnen zijn voor de entree, een gebied met veel verkeer.

Modern marble floor

Gangen zijn ook gebieden met veel verkeer, maar in dit geval kunnen marmeren vloeren eigenlijk een goede optie zijn. Vergeleken met badkamers waar de luchtvochtigheid hoog is, vormen gangen niet echt schadelijke omstandigheden en zijn ze een geschikte omgeving voor marmer.

Black and white marble floor

Omdat marmer mineralen bevat, gaat het ijzergehalte na verloop van tijd roesten, vooral als het wordt blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid. Hoewel het misschien niet aan te raden is om marmeren vloeren in badkamers en douches te hebben, zijn gangen een heel ander verhaal.

Inloopkast met marmeren vloer

Walk in closet with marble floor

Er zijn verschillende goede redenen om marmer op je kastvloer te leggen. Ten eerste ziet het er voortreffelijk uit. Bovendien is het een zeer veelzijdig en gemakkelijk te verwerken materiaal en in sommige gevallen ook nog eens heel betaalbaar.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook