Hoe vinylbeplating te schilderen voor het beste resultaat

How To Paint Vinyl Siding For Best Results

Als u vinylbeplating wilt schilderen, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Als u bij het schilderen van vinylbeplating niet oppast, kan de verf loslaten of kan uw vinyloppervlak kromtrekken. Als u het de eerste keer goed doet, hoeft u zich geen zorgen te maken over problemen die zich in de toekomst kunnen voordoen.

How To Paint Vinyl Siding For Best Results

Om u te helpen meer te leren, laten we u de basisprincipes van vinylbeplating zien. Ook laten we u zien hoe u de beste verfkleur kiest en welke verf het veiligst is voor vinyloppervlakken.

En we geven u ook instructies voor het schilderen van vinylbeplating.

Wat is vinylbeplating?

What Is Vinyl Siding?

Vinyl gevelbeplating is gemaakt van PVC-hars. Het materiaal heeft een natuurlijke houtuitstraling, terwijl de toplaag duurzaam en weerbestendig is.

Vinyl gevelbeplating is kwetsbaar voor thermische uitzetting en kan afbladderen en barsten. Voordat u begint, heeft u twee keuzes: nieuwe gevelbeplating installeren of over uw bestaande gevelbeplating schilderen.

De gevelbeplating zal op een gegeven moment vervagen, maar niet veel. Als u niet tevreden bent met de kleur van uw gevelbeplating, of als deze zijn levendigheid heeft verloren en beschadigd is, dan is een nieuwe verfbeurt de beste optie.

Vinyl gevelbeplating: schilderen of niet schilderen

Vinyl Siding: To Paint Or Not To Paint

Voordat u begint met het schilderen van de buitenkant van uw huis, moet u de voor- en nadelen overwegen om u te helpen wat het beste is.

Pluspunten

Schilderen kost minder dan vervangen. Een nieuw gevelbeplating kost gemiddeld $ 10.000. De prijs is inclusief arbeid, die gemiddeld ongeveer $ 12 per vierkante meter bedraagt. Ondertussen kost een nieuwe verfbeurt $ 3 per vierkante voet. Grote verscheidenheid aan kleuren. Er zijn tal van vinylveilige kleuren waaruit u kunt kiezen, waarmee u de gewenste look voor uw huis kunt bereiken. Bescherming van vinyl gevelbeplating. U kunt de levensduur van uw gevelbeplating verlengen met een nieuwe verfbeurt. Een nieuwe verfbeurt voorkomt scheuren, putjes en splijten.

Nadelen

Gevelbekleding zet uit en trekt samen bij hitte. Wanneer muren worden blootgesteld aan hitte, zullen ze kromtrekken en buigen. Gevelbeplating zorgt voor thermische uitzetting, waardoor verfspleten ontstaan. Zorg ervoor dat u verf kiest die met de gevelbeplating meebeweegt. Vermijd donkere kleuren. Donkere kleuren trekken meer warmte aan. Wanneer gevelbeplating heet wordt, kan deze kromtrekken. Nieuwe gevelbeplating biedt een langere levensduur. Een nieuwe verfbeurt gaat ongeveer tien jaar mee. Nieuwe gevelbeplating zal echter tussen de 20 en 40 jaar meegaan.

Vinyl gevelbeplating verfkleuren

Vinyl Siding Paint Colors

Veel verfkleuren zijn veilig en visueel aantrekkelijk voor vinylbeplating.

Populaire kleuren voor de buitenkant van uw huis zijn onder meer:

Saliegroen Klassiek wit Goudhoning Amandelgeel Stonecrest grijs Lichtbruin bruin

Donkerdere kleuren vervagen sneller dan lichtere tinten. Donkere kleuren trekken ook meer warmte aan.

Vinyl gevelbeplating verf

U wilt verf gebruiken die veilig is voor vinyl, omdat deze een grotere duurzaamheid biedt, zich aan oppervlakken hecht en bestand is tegen hoge temperaturen. Daarom is het een goed idee om premium verf te kopen. De beste verf voor vinylbeplating is 100 procent acrylverf. Het is lichtgewicht en hecht aan vinyloppervlakken, terwijl het scheuren en kleine gaten opvult.

Latexverf voor buiten is een andere goede keuze, maar zorg ervoor dat deze veilig is voor vinyloppervlakken. Dit is echter belangrijk, maar vinylverf is niet geschikt voor vinyloppervlakken.

Sherwin Williams

Sherwin Williams offers 100 vinyl siding paint colors

Sherwin Williams biedt 100 kleuren vinyl gevelbekleding die bestand zijn tegen kromtrekken en knikken. Hun verfsoorten die veilig zijn voor vinyl zijn Emerald, Duration, Resilience, SuperPaint-latexverven en SnapDry Door

De gemiddelde kosten voor een liter VinylSafe-verf bedragen ongeveer $ 70.

Benjamin Moore Regal Select buitenverf

Most Popular Vinyl Siding Colors Benjamin Moore Regal Select Exterior Paint 1024x502

Benjamin Moore biedt zijn Regal Select-verflijn aan met 75 vinylveilige kleuren. Deze buitenverf is 100% acryl en vereist geen primer. De kosten per gallon Regal Select bedragen ongeveer $ 60.

De verf is van hoge kwaliteit en wordt geleverd tegen een redelijke prijs in vergelijking met concurrenten.

Hoe vinylbeplating te schilderen

How to paint a vinyl exterior house

Het is essentieel dat u zich aan het juiste proces van het schilderen van gevelbeplating houdt, inclusief het voorbereidende werk. Verzamel al uw materialen voordat u aan het project begint.

Zorg ervoor dat de weersvoorspelling minimaal 48 uur goed is voordat je gaat schilderen.

Benodigde materialen:

Kwast, zachte haren Verfroller, 3/8 tot 1/2 inch nop Verfspuit Hogedrukreiniger Schildersplastic en schilderstape voor maskeren

Was gevelbekleding

Bereid de gevelbeplating voor door het oppervlak te wassen met een hogedrukreiniger. Zorg ervoor dat u een reinigingsoplossing aan uw hogedrukreiniger toevoegt om schimmel, meeldauw en stof te verwijderen. Spoel de gevelbeplating af met zoet water en verwijder alle zeepresten.

Maskerversiering, deuren en ramen

Gebruik schilderstape om de bekleding rond de gevelbeplating en ramen te maskeren. Gebruik plastic om deuren en ramen te beschermen. Hoewel maskeren tijd en extra materialen kost, is het veel gemakkelijker om verfspatten te voorkomen dan te verwijderen.

Primer

U moet een primer aanbrengen als het vinyloppervlak grote schade heeft. Primer vult putjes, scheuren en spleten op, waardoor een gladde afwerking ontstaat. U kunt veilige vinylprimer kopen bij dezelfde fabrikant van uw verf.

Fabrikanten maken een alles-in-één primer- en verfcombinatie, waardoor de hoeveelheid product en arbeid die nodig is om de klus te klaren, wordt verminderd.

Breng verf aan op gevelbeplating

Je hanteert verschillende benaderingen van schilderen en gebruikt verschillende gereedschappen. Een borstel met zachte haren is bijvoorbeeld ideaal voor sierlijsten en ramen.

Voor uw gevelbeplating is een brede verfroller of verfspuit aan te raden. Breng de verf zo gelijkmatig mogelijk aan. Als de textuur verkeerd is, gebruik dan een penseel voor volledige dekking en verdun zware delen.

Het proces vereist twee lagen om het gehele oppervlak te bedekken. Breng de eerste laag aan en laat deze twee uur drogen. Zodra de verf droog aanvoelt, brengt u de tweede laag aan.

Geef de verf 30 dagen de tijd om uit te harden. Controleer voordat u gaat schilderen uw weersvoorspelling en kijk of er regen wordt verwacht.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Kun je vinyl gevelbeplating schilderen?

Het schilderen van gevelbeplating is een haalbare optie om vervaagde gevelbeplating op te frissen. U moet de juiste stappen volgen om ervoor te zorgen dat de verf aan de gevelbeplating hecht en geen kromtrekken veroorzaakt.

Hoe vinyl gevelbeplating schilderen?

Het schilderen van vinylbeplating begint met het voorbereiden van de gevelbeplating met een diepe reiniging met een hogedrukreiniger. Gebruik vervolgens een reinigingsmengsel in de hogedrukreiniger om de beste vuilverwijdering te krijgen.

Primer is niet nodig, tenzij de vinylbeplating beschadigd is. Er zijn twee lagen nodig om de oude kleur van de gevelbeplating te bedekken. Eenmaal voorbereid, brengt u de eerste laag aan met de juiste verf voor vinylbeplating. Eenmaal droog, breng de tweede laag aan.

Hoe verf verwijderen van vinylbeplating?

Het verwijderen van verf van vinylbeplating kan lastig zijn. Als je verfvlekken probeert te verwijderen, probeer dan isopropylalcohol te gebruiken. Minerale alcohol verwijdert verf op oliebasis.

Hoe verwijder ik dekverf van vinylbeplating?

U moet weten of uw terrasverf op oliebasis of op waterbasis is. Dekverf op oliebasis kan worden verwijderd met terpentine. Dekverf op waterbasis verwijdert u met isopropylalcohol. Behandel het gebied, laat de reinigingsoplossing inwerken en schrob vervolgens met een schone doek.

Hoe gedroogde verf van vinylbeplating verwijderen?

Schraap de gedroogde verf eraf om de bovenste laag te verwijderen. Vervolgens behandelen met terpentine of isopropylalcohol, zodat de oplossing kan intrekken. Tenslotte afschrobben met een doek.

Kan vinyl gevelbeplating in een andere kleur worden geverfd?

Ja, u kunt elke gewenste kleur kiezen, zolang deze niet donkerder is dan de originele gevelbeplating.

Kun je vinyl gevelbeplating een donkerdere kleur geven?

Verf uw vinylbeplating niet donkerder dan de oorspronkelijke kleur van de gevelbeplating. Als u dit wel doet, kan de gevelbeplating kromtrekken door de hitte en de zon.

Welke soort verf gebruik je op vinylbeplating?

De beste verfsoorten voor vinylbeplating zijn verven op acrylbasis. Je kunt ook latexverf gebruiken.

Hoeveel kost het om vinyl gevelbeplating te schilderen?

De kosten voor het schilderen van vinylbeplating kosten tussen de $ 1 en $ 3 per vierkante voet. De gemiddelde kosten voor het schilderen van een huis met vinylwanden bedragen $ 1500 tot $ 5000.

Kun je vinyl gevelbeplating spuiten?

Technisch gezien kun je verf spuiten zolang het veilig is voor gevelbeplating. Wij raden echter aan een verfspuit en een kwast met zachte haren te gebruiken.

Hoe lang gaat verf mee op vinylbeplating?

Met de juiste toepassing gaat een verfbeurt op vinylbeplating ongeveer tien jaar mee.

Kun je vinyl gevelbeplating op een stacaravan schilderen?

Ja, zolang de gevelbekleding in goede staat verkeert.

Conclusie over verfvinyl gevelbeplating

Misschien denkt u erover om uw gevelbeplating te vervangen door nieuw materiaal in plaats van eroverheen te schilderen. Er zijn voor- en nadelen aan beide beslissingen, maar schilderen is veel goedkoper en geeft je meer kleuropties dan het kopen van nieuwe gevelbeplating.

Het schilderen van gevelbeplating gaat echter ongeveer tien jaar mee, terwijl het vervangen van gevelbeplating ongeveer 20 tot 40 jaar oplevert.

Er zijn een paar veilige verfopties die zich aan gevelbeplating hechten als u de oppervlakken correct voorbereidt. Als u ervoor kiest om uw eigen huis te schilderen, zijn de kosten lager. Toch wilt u misschien betrouwbare professionele schilderdiensten inhuren die de ervaring hebben om de juiste schildertechnieken te garanderen, waardoor u de meest verlengde levensduur van de verf krijgt.

Over het algemeen kan geschilderde vinylbeplating een goede keuze voor u zijn als u de buitenkant van uw huis wilt opfrissen en tegelijkertijd de levensduur van uw gevelbeplating wilt verlengen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook