30 tips om uw schoorsteenmantelplank zelf te maken en te versieren

30 Tips to DIY and Decorate Your Fireplace Mantel Shelf

Het hebben van een open haard zonder schoorsteenmantel is als het bezitten van een bank zonder kussens. De kans is er en het is duidelijk dat de bank er beter uit zou zien met de sierkussens, maar je hoeft ze alleen maar toe te voegen.

30 Tips to DIY and Decorate Your Fireplace Mantel Shelf

Bekijk deze 30 tips voor het zelf maken en decoreren van je schoorsteenmantelplank en je woonkamer ziet er in een weekend uit als een geheel nieuwe ruimte.

Als u denkt dat u niet over de timmervaardigheden beschikt voor het installeren van een schoorsteenmantel, zou u blij moeten zijn te horen dat u deze niet nodig heeft. Er zijn veel manieren om een plankachtige schoorsteenmantel op uw haard te installeren en nog meer manieren om deze te stylen.

Inhoudsopgave

Wat zet je op een schoorsteenmantel?

What Do You Put on a Mantel Shelf?

Voordat u erin duikt en ideeën gaat bekijken voor het maken van een schouwplank voor uw open haard, vraagt u zich waarschijnlijk af wat u überhaupt op een schoorsteenmantel moet zetten. Dit is het leuke aan schoorsteenmantels: ze zijn heel veelzijdig, dus je kunt er bijna alles op zetten wat je maar wilt!

Veel mensen kiezen ervoor om in de loop van het jaar de inrichting van hun schoorsteenmantel te veranderen. Ze versieren het voor verschillende seizoenen en wisselen het af als de seizoenen veranderen. Maar u hoeft dit niet te doen, want er zijn verschillende manieren om uw schoorsteenmantel te versieren. Hieronder vindt u een lijst om u enkele ideeën te geven.

Dingen om op een schoorsteenmantelplank te zetten:

Boeken Foto's Seizoensinrichting Bloemenvazen (echt of nep) Kaarsen Decoratieve potten Kunstwerken Beelden/beeldjes Souvenirs van reizen Een verzameling voorwerpen Decoratieve rotsen/stenen Lichten Kaarten die u heeft ontvangen Klok Spiegel Antieke voorwerpen Vetplanten

Hoeveel items moeten er op een schoorsteenmantel staan?

How Many Items Should Be on a Mantel?

Hoewel er veel spullen zijn die je op een schoorsteenmantel kunt zetten, betekent dit niet dat je alle spullen in één keer erop moet zetten. Dit kan voor een botsing zorgen en kan er eerder druk dan stijlvol uitzien.

Het wordt aanbevolen om niet meer dan 3-5 grote voorwerpen tegelijk op uw schoorsteenmantel te hebben. Als je een verzameling hebt, is het natuurlijk prima om er nog een paar te hebben, maar je moet er niet zo veel hebben dat je schoorsteenmantel overvol lijkt. Voor degenen met een grote verzameling items kunt u overwegen om te wisselen welke items u tentoonstelt om overbevolking te voorkomen.

Hoe diep moet een schoorsteenmantelplank zijn?

Wanneer u uw schoorsteenmantel ontwerpt, hangt de diepte die u maakt over het algemeen af van wat u ermee van plan bent. Als u een grote verzameling items wilt tentoonstellen, moet u een diepere schoorsteenmantelplank maken, maar deze neemt ook meer ruimte in beslag voor uw open haard en kan een gevaar opleveren voor voorbijgangers.

U wilt waarschijnlijk een schoorsteenmanteldiepte van ongeveer 19 cm, omdat u hierdoor ruimte heeft voor alle soorten decoraties zonder te ver in de kamer uit te steken. U wilt er zeker van zijn dat uw schoorsteenmantel helemaal dezelfde diepte heeft, zodat deze er niet scheef uitziet.

Hoe hoog moet een schoorsteenmantel boven een open haard zijn?

De meeste schoorsteenmantels zijn gemaakt van hout. Hierdoor is het een extreem brandgevaar als u een schoorsteenmantel te dicht bij de bovenkant van uw haard bouwt.

De regels en voorschriften variëren afhankelijk van uw type woning en de staat waarin u woont. Bekijk deze dus voordat u uw schoorsteenmantel gaat bouwen. Als er geen specifieke regels zijn in uw regio of type woning, stelt de National Fire Protection Agency dat de onderkant van uw schoorsteenmantel minstens 12 inch of één voet verwijderd moet zijn van de bovenkant van de haardkast.

Hoe breed moet een schoorsteenmantelplank zijn?

Het lijkt misschien een beetje raar, maar uw schoorsteenmantelplank mag niet dezelfde breedte hebben als uw haard. Dit komt omdat de meeste open haarden vrij klein zijn en een zo korte schoorsteenmantel vreemd lijkt (en weinig ruimte laat voor decoratie).

Als vuistregel geldt dat uw schoorsteenmantel aan weerszijden minimaal vijf centimeter voorbij uw open haard moet uitsteken, maar zelfs dit wordt nog steeds als vrij klein beschouwd. De meeste mensen kiezen ervoor om hun schoorsteenmantel minimaal 15 cm aan hun kant van de haardkast te laten uitsteken.

Heeft u veel items om tentoon te stellen? Zorg er dan voor dat u uw schoorsteenmantel aan beide zijden nog verder doortrekt. Je kunt hem zelfs van muur tot muur laten doorlopen en om de hoeken wikkelen: het plafond is de limiet!

Welke benodigdheden heb je nodig om een schoorsteenmantelplank te maken?

Het bouwen van een schouwplank is eenvoudig, zolang je maar over de juiste materialen beschikt. Voordat u naar de winkel gaat, moet u beslissen welke stijl schoorsteenmantel u wilt installeren, aangezien dit bepaalt welke van de volgende benodigdheden u nodig heeft.

Benodigdheden die nodig zijn om een schoorsteenmantelplank te bouwen:

Houten plankbeugel Schroeven Nagels Schuurpapier Verf Houtbeits Houten afdichtingsmiddel Leveler

Hoe bouw je een schoorsteenmantelplank?

How Do You Build a Fireplace Mantel Shelf?

Heeft u geen schouw in huis maar wel een open haard? Maak je geen zorgen, want het is vrij eenvoudig om je eigen schoorsteenmantel te installeren. Het zal echter een paar uur duren, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om dit project te voltooien voordat je begint.

Stap 1: Meten

Zelfs als u een schoorsteenmantelplank wilt die aan weerszijden vijftien centimeter voorbij uw open haard uitsteekt, is dit misschien niet mogelijk met de ruimte waarmee u werkt. Ontdek vooraf hoeveel ruimte u heeft, rekening houdend met de brandvoorschriften die moeten worden nageleefd.

Stap 2: Koop benodigdheden

Verrassend genoeg is het heel gebruikelijk om een schoorsteenmantelplank te bouwen met hout dat je uit de schappen kunt kopen – er is geen speciale bestelling nodig. Ga naar de winkel nadat u uw metingen heeft gedaan, zodat de medewerkers daar u indien nodig kunnen helpen met het zagen van uw hout.

Je hebt ook iets nodig om je schoorsteenmantelplank op zijn plaats te houden. Je kunt een fantasierijke versie maken en een volledige schoorsteenmantel bouwen met steunen aan de zijkant, of je kunt een paar plankbeugels kopen en het simpel houden. Als je wilt dat je schoorsteenmantel opgaat in de ruimte, is dit ook het moment om de verf te kopen die je nodig hebt om bij de sfeer rond je open haard te passen.

Dit is ook het moment om uw hout te schuren en te verzegelen, zodat het zo lang mogelijk meegaat in uw huis. U hoeft zich nog geen zorgen te maken over verf, want u kunt dit doen nadat u uw schoorsteenmantelplank hebt geïnstalleerd.

Stap 3: Zet uw schoorsteenmantel waterpas

Word nog niet blij met de spijker, want u wilt ervoor zorgen dat uw schoorsteenmantel waterpas staat voordat u spijkers of schroeven in de muren gaat plaatsen. Dit komt omdat uw artikelen eraf vallen als de plank niet waterpas staat. Pak een vriend en een waterpas en wees extra voorzichtig om ervoor te zorgen dat je plank perfect waterpas staat voordat je hem aan de muur bevestigt.

Stap 4: Bevestig uw schoorsteenmantel aan de muur

Dit is waar het handig is om een vriend te hebben, omdat hij of zij de schoorsteenmantel op zijn plaats kan houden terwijl je de eerste schroeven of spijkers bevestigt. Op deze manier wordt het waterpas geïnstalleerd zoals u het heeft gemeten.

Voordat u iets op uw schoorsteenmantel plaatst, moet u een paar items plaatsen om er zeker van te zijn dat deze stevig en veilig zijn. Voor degenen die van plan zijn uitzonderlijk zware voorwerpen op hun schoorsteenmantel te plaatsen, wilt u misschien een extra plankbeugel toevoegen ter ondersteuning.

Stap 5: Verf en versier!

Nu je schouwplank is bevestigd, is het tijd om hem te decoreren zoals jij wilt dat hij eruit ziet! Je kunt het schilderen zodat het opgaat in je muur, of het in de natuurlijke houtkleur laten. Je kunt hem ook schilderen om op te vallen, het is tenslotte jouw schoorsteenmantel! Doe ermee wat je wilt!

Wat is een drijvende schoorsteenmantel?

Een zwevende schoorsteenmantel is een schoorsteenmantel die is gemaakt uit één stuk hout en geen zichtbare tekenen vertoont van bevestiging aan de muur. Zwevende mantels zijn gemaakt van meerdere stukken sterk hout, meestal eikenhout.

Om een zwevende schoorsteenmantel te maken, moet u een gat in de muur maken dat iets kleiner is dan het formaat van het stuk hout dat u voor de zwevende schoorsteenmantel wilt gebruiken. Dan moet je een stuk hout uithollen om de plank te maken. Dit kan moeilijk zijn om te doen, en het wordt aanbevolen dat u zich door een professional laat helpen als dit het type schoorsteenmantel is dat u wenst.

Welke houtsoort wordt gebruikt voor mantels?

Terwijl u hout koopt om uw schoorsteenmantel te maken, moet u weten dat u een schoorsteenmantel kunt maken van vrijwel elk type hardhout dat u maar wilt. Hardhout is duurzaam en zal jarenlang meegaan als decor voor uw interieur. Hieronder vindt u een lijst met alle hardhoutsoorten.

Soorten hardhout:

Kersen Walnoot Mahonie Antiek Grenen Populair Esdoorn Eiken Ceder Cipres Hickory Els

Hoe te meten voor een schoorsteenmantelplank

Het installeren van uw eigen schoorsteenmantel lijkt misschien een fluitje van een cent, en dat kan ook zo zijn, zolang u maar de tijd neemt om de ruimte goed op te meten. Om de juiste maat hout voor uw schouwplank te selecteren, moet u meerdere metingen uitvoeren.

Stap 1: Meet de breedte

Meet eerst hoe breed uw haard is en bepaal hoeveel u wilt dat de schouwplank in beide richtingen uitsteekt. Het wordt aanbevolen om minimaal 3 tot 6 inch te hebben. Zorg ervoor dat u deze optelt bij uw uiteindelijke breedtemeting.

Stap 2: Meet de diepte

Hoe ver wil je dat je plank uitsteekt? Hoewel 19 cm wordt aanbevolen, wil je misschien dat je plank iets verder naar buiten komt, of iets minder diep als je huis klein is. Gebruik een meetlint om te zien hoe dit eruit zou zien.

Houd er rekening mee dat brandvoorschriften ook kunnen bepalen hoe diep uw plank mag zijn, en u wilt deze controleren voordat u hout koopt.

Stap 3: Meet de hoogte

De plank van uw schoorsteenmantel moet zich minimaal 30 cm boven de bovenkant van uw haard bevinden. Controleer nogmaals of de bovenstaande twee metingen op deze hoogte boven uw haard werken.

Stap 4: Meet de totale hoogte

Wil je een meer traditioneel ogende schoorsteenmantel met de zijkanten naast de bovenste plank? Dan moet u ook uw plank tot aan de vloer opmeten. Zo kun je hout kopen voor de zijkanten van de schouw. Deze stap is niet nodig als u een basisplankontwerp als schoorsteenmantel gebruikt.

Weet u nog steeds niet zeker of u een schoorsteenmantel nodig heeft om uw haard te accentueren? Blijf lezen om enkele geweldige manieren te zien om uw schoorsteenmantelplank te versieren die misschien wel van gedachten verandert!

Toptips voor het decoreren van uw schoorsteenmantelplank

1. Live Edge schoorsteenmantelplank

Live Edge Mantel Shelf

Neem even de tijd om te zwijmelen over die levende rand op de schoorsteenmantel. Het zou het gemakkelijkste zijn om te installeren en je een reden geven om uit te geven aan dat houten stuk met levende rand waar je naar hebt gekeken. (via Houzz)

2. Houten schoorsteenmantel voor uw open haard

wood fireplace mantel shelf

Je hebt het project voor nephouten balken waarschijnlijk op Pinterest gezien. Gebruik dezelfde methode om een mooie houten schoorsteenmantel voor uw open haard te creëren. Zo'n klassieke uitstraling past bij elke stijl die je woonkamer maar kan hebben. (via Addicted 2 Decoreren)

3. Installeer een plank boven een open haard in de muur

Install a Shelf Above a Fireplace Inside the Wall

Staat uw haard in de muur? Geloof niet dat dit scenario je buiten het spel op de schoorsteenmantel houdt. Bouw er een uit mooie vormstukken en het maakt het plaatje van de open haard compleet. (via ontwerper gevangen)

4. Gebruik grote vintage beugels

Use Large Vintage Brackets

Voor het plaatsen van een schouwplank heb je eigenlijk alleen de plank en de beugels nodig. Zoek een paar mooie grote vintage beugels die wat slijtage vertonen en breng wat leven in je schoorsteenmantelplank. (via @magnolia)

5. Beits uw schoorsteenmantelplank voor een nieuwe look

Stain Your Fireplace Mantel Shelf for a New Look

stained fireplace shelf

Misschien kijk je minachtend naar je schoorsteenmantel, maar heb je niet het geld om een grote make-over van de schoorsteenmantel te doen. Met een simpel blikje beits in je favoriete tint geef je je schouwplank een heel andere sfeer. Ga voor donker of licht, hoe dan ook, ga voor het tegenovergestelde van wat je hebt voor een nieuwe look. (via Sarah Sherman Samuel)

6. Een zwarte en omvangrijke plank

black and bulky shelf

Op zoek naar een grote schoorsteenmantelverandering? Je kunt niet fout gaan met iets dat zwart en omvangrijk is. Zoek de grootste beugels die je kunt en voeg een rand aan de onderkant toe voor interesse. (via thuisbos)

7. Een lange haardplank

a long fireplace mantel shelf

Sommige haarden hebben de lastige oriëntatie dat ze aan één kant een set planken hebben in plaats van aan beide. Wat doe je daarmee?

Je installeert een schouwplank die over de haard loopt en de planken aan de zijkant. Plotseling is de hele muur in perfecte harmonie samengebracht. (via HGTV)

8. Een plank boven een fornuis

shelf above a stove

Het feit dat je een kachel hebt in plaats van een open haard, betekent niet dat je ook geen schoorsteenmantel zou moeten hebben. Plaats er een in de hoek achter de kachel en je zult merken dat het hebben van die plank je helpt een anders lastige ruimte te vullen. (via het geschilderde scharnier)

9. Hang een groot kunstwerk op

hang a piece of art

Grote kunst is een van de beste dingen die ooit zijn gemaakt. Met één eenvoudig stuk dat boven je schoorsteenmantel hangt of zelfs gewoon tegen de muur leunt, kun je je ruimte een make-over geven en met iets dat je doet glimlachen elke keer dat je ernaar kijkt. (via Unskinny Boppy)

10. Een grote spiegel om meer licht toe te voegen

large mirror to add more light

Natuurlijk is een grote spiegel ook een geweldige manier om je schoorsteenmantel te vullen zonder dat deze er rommelig en superversierd uitziet. Bovendien weerkaatst het licht door de kamer, waardoor uw ruimte groter aanvoelt, dus het is eigenlijk een win-winsituatie voor iedereen. (via Rachel Bishop-ontwerpen)

11. Een minimale en chique schoorsteenmantelplank

minimal and chic fireplace mantel shelf

Als je niet van de versierde schoorsteenbeweging houdt, is dat oké. Voeg een snufje groen en een foto van je favoriete plek of je gezin toe voor een minimalistische maar toch chique schoorsteenmantellook. (via Centsationeel meisje)

12. Hang een poster boven je open haard

decorative poster above the fireplace mantel shelf

Veel mensen zeggen dat posters altijd moeten worden ingelijst. Wij zeggen anders. Gebruik de methode die u geschikt acht, hang hem boven uw schoorsteenmantel en niemand zal slechter over u of uw open haard denken als u touw gebruikt. (via HGTV)

13. Gebruik gelaagdheid om diepte te creëren

layering to create depth

Zelfs op een schoorsteenmantel is het vrij eenvoudig om het gevoel van diepte te creëren. Door ingelijste foto's of kunstwerken in laagjes te plaatsen, stapels boeken in verschillende formaten, kleine snuisterijen met sentiment voorop, de verschillende lagen helpen je om in een handomdraai interesse aan je schoorsteenmantel te geven. (via Emily Henderson)

14. Een eenvoudig leeg venster

simple empty windowpane

Ben je verliefd op de afbladderende verf en het verweerde uiterlijk van vintage stukken? Gebruik uw schoorsteenmantelplank om een eenvoudig leeg raam tentoon te stellen voor een leuk en minimaal boerderijgevoel. (via The Lettered Cottage)

15. Update uw schoorsteenplank elk seizoen

seasonal update the fireplace mantel shelf

Als u uw interieur verandert met de seizoenen en de feestdagen, vergeet dan niet uw schoorsteenmantel mee te nemen. Laat je favoriete bloemen zien in de lente, een quote op een schoolbord in de zomer, felle bladeren in de herfst en mini-evergreens in de winter. (via Duke Manor Farm)

16. Geef kamerplanten weer

houseplant display

Mantels zijn meestal ook geweldige plekken om kamerplanten tentoon te stellen. Als je een verzamelaar bent van bladeren en cactussen, plaats dan je allerbeste potten met planten op verschillende hoogtes langs je mantelplank voor een broeikaseffect. (via @shophesby)

17. Installeer lampen

install lamps

Sommige haarden hebben dringend behoefte aan extra verlichting, maar hebben geen ruimte in de schoorsteenmantel om lampen te huisvesten. Dit is de kans voor u om uw favoriete schansen te installeren om voor dat licht te zorgen zonder enige schoorsteenruimte in beslag te nemen. (via Huis van Jade)

18. Kadreer uw televisiescherm

frame your television

Televisieschermen zijn een nogal lelijk maar noodzakelijk onderdeel van de woonkamer. Vaak betekent dit dat u hem boven uw haard moet monteren. Maar u kunt het zicht op uw schoorsteenmantel helpen verbeteren door uw scherm zo in te kaderen dat het op een zwart canvas lijkt in plaats van op een lelijk scherm. (via Remodelaholic)

19. Baseer uw decoraties op het thema van uw kamer

decorate based on room's theme

Terwijl u aan het kiezen bent wat uw schoorsteenmantel moet weergeven, moet u ervoor zorgen dat u uw beslissingen neemt op basis van het thema van uw woonkamer. Roze bloemen werken niet als er geen ander roze in de ruimte is. (via Een mooi leven in de buitenwijken)

20. Hang een spandoek op

hang a banner on the fireplace mantel shelf

Heeft u geen geld voor een make-over van een schoorsteenmantel? Dat is goed. Hang een spandoek op dat je hebt gekocht of zelfs zelf hebt gemaakt om je ogen af te leiden van de schoorsteenmantel die je niet mooi vindt. (via Dining Delight)

21. Installeer een plank boven uw bank

install a shelf above the sofa

Weet je dat je niet eens een open haard nodig hebt om een schouwplank te hebben? Installeer er een boven je bank, boven je piano of boven je tv, waar je ook een blinde muur hebt die er met een schoorsteenmantel gewoon beter uit zou zien. (via @angelascozyhome)

22. Een eenvoudige witte plank

white fireplace mantel shelf

Soms is minder meer, en dit is vaak het geval in de moderne woninginrichting. Het doe-het-zelf-speelboek laat ons zien hoe je deze eenvoudige witte plank boven de open haard kunt decoreren.

Door minimale decoratie aan de ruimte toe te voegen, heb je een strakke en stijlvolle toevoeging aan elk huis. Vaak kiezen huiseigenaren ervoor om veel te veel versieringen in deze ruimte te plaatsen, waardoor het er ongeorganiseerd en rommelig uit kan zien.

23. Een rustieke open haardplank

rustic shelf

Apartment Therapy deelt deze prachtige woonkamer in New Orleans, die een rustieke uitstraling heeft. Deze eenvoudige houten plank omlijst de haard mooi en reikt helemaal tot aan de vloer.

Als je een plank hebt die zo mooi is als deze, zorg er dan voor dat je het simpel houdt om de aandacht op het ontwerp te vestigen. De drie kaarsen voegen de perfecte finishing touch en een beetje kleur toe aan de ruimte, zonder dat deze er rommelig of slordig uitziet.

24. Voeg vetplanten toe

display some succulents

Als je niet graag grote kamerplanten in huis hebt, zijn vetplanten een goed alternatief. Iedereen die moeite heeft om grotere planten in leven te houden, zal merken dat ze minder aandacht en verzorging nodig hebben. Ze voegen echter nog steeds wat broodnodig groen toe aan uw huis en fleuren wat anders een lege schoorsteenmantel zou zijn.

Sugar and Cloth biedt ons deze prachtige witte schouwplank aan die prachtig is gedecoreerd in harmonie met de rest van de kamer. We denken ook dat de spiegel die boven je hoofd hangt, helpt om meer licht in elke woonkamer te brengen.

25. Kaarsen of een kandelaar

candles or a candelabra

Kaarsen staan geweldig in elk deel van uw huis, en de woonkamer vormt hierop geen uitzondering. A House in the Hills deelt deze leuke schouwplank die gebruik maakt van kandelaars om decoratie aan de kamer toe te voegen.

Je kunt kiezen voor slechts een paar kleine stompkaarsen of voor iets extravagants, zoals op deze foto te zien is. Zelfs als je de kaarsen niet gebruikt, is het een leuke manier om een uniek tintje aan je lege schouwplank te geven.

26. Een eenvoudige vaas

minimalist fireplace mantel shelf witha simple vase

Als u een minimalistische look in uw woonkamer wilt creëren, zult u zich graag laten inspireren door Rip

Aan het uiteinde zijn één vaas en één stompkaars geplaatst, die een subtiel vleugje decoratie toevoegen zonder afbreuk te doen aan de open haard. Als je een haard hebt die net zo prachtig is als deze, wil je de focus op dat gebied houden.

27. Een gekleurde plank

a colored shelf

Hoewel het merendeel van de planken op deze lijst van hout of wit is, is er geen reden waarom je geen vleugje kleur aan je woonkamer zou kunnen toevoegen. Deze groene plank van The Spruce maakt een gewaagd statement, maar past toch in het decor.

Groen is de ideale tint voor iedereen die planten aan zijn schoorsteenmantel wil toevoegen, en we vinden het geweldig dat deze plank veel unieke items bevat die het karakter en de persoonlijkheid van de huiseigenaren laten zien. Wanneer u een vrije ruimte in uw huis heeft, zorg er dan voor dat u items toevoegt waar u elke dag graag naar kijkt, omdat ze zoveel vreugde in uw leven zullen brengen.

28. Een met planten gevulde schoorsteenmantel

fill with plants

Woon je in een appartement of huis zonder tuin, dan ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om meer planten en natuur in huis te halen. Apartment Therapy deelt dit prachtige appartement in Toronto, waar veel planten op de schoorsteenmantel staan.

Je hoeft het niet bij slechts één of twee planten op je plank te houden, maar je kunt er een hele rij aan toevoegen, zoals op deze foto. Planten zien er geweldig uit naast een witte plank, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat de potten botsen met de kleur van de plank.

29. Voeg antiek toe aan uw schoorsteenmantelplank

add some antiques

Voor iedereen die antiek of unieke verzamelobjecten verzamelt, is dit een fantastische ruimte in je huis om extra spullen toe te voegen. Als u moeite heeft met het vinden van plekken om uw aankopen tentoon te stellen, zult u de extra ruimte in uw woonkamer geweldig vinden.

Country Living laat ons zien hoe je deze woonkamermantelplank maakt die een prachtige collectie antiek op de plank samenstelt.

30. Kleurrijke vazen

colorful vases on the fireplace mantel shelf

Zelfs als u niet van plan bent om bloemen aan uw vazen toe te voegen, zult u ze graag op uw schoorsteenmantel zetten voor een vleugje kleur. Completely Coastal deelt deze leuke make-over voor de schoorsteenmantel, die elke kamer een heldere en strandachtige uitstraling geeft.

Veel woonkamers houden zich aan neutrale kleuren, maar in een strandhuis of appartement kan het leuk zijn om wat kleur aan de ruimte toe te voegen.

Veelgestelde vragen over schoorsteenmantelplank

Kun je een plank boven een open haard plaatsen?

Ja! Een plank boven een open haard plaatsen is een van de gemakkelijkste manieren om een schoorsteenmantel aan uw huis toe te voegen. Zorg er wel voor dat deze plank hoog genoeg is rond uw haard om aan de brandvoorschriften te voldoen.

Kun je een zwevende plank gebruiken als schoorsteenmantel?

Een zwevende plank is een geweldige schoorsteenmantel, maar deze kan moeilijk te installeren zijn, dus misschien wilt u hulp inhuren als het huis waarin u woont er nog geen heeft.

Hoe ver steekt een open haard uit?

Hoe ver een haard uitsteekt, hangt doorgaans af van uw woning en het model haard. Maar u kunt ervan uitgaan dat de gemiddelde haard een vrije ruimte van 26”-28” nodig heeft voordat de deur volledig geopend kan worden.

Is Pine een goede schoorsteenmantel?

Grenen kan er prachtig uitzien als schoorsteenmantel, maar moet vermeden worden als u wilt dat de schoorsteenmantel lang meegaat. Het is bekend dat grenenhout na verloop van tijd barst.

Kun je hout gebruiken voor een schoorsteenmantel?

Het gebruik van hout als schoorsteenmantel is een geweldige manier om die rustieke uitstraling in uw huis te krijgen! Zorg ervoor dat het hout dat u gebruikt van goede kwaliteit is en dat het is geschuurd om breuk en mogelijk letsel te voorkomen.

Is Ceder goed voor een schoorsteenmantel?

Ceder is een duurzame houtsoort die gemakkelijk te bewerken is en daarom perfect te gebruiken in uw schoorsteenmantel.

Schoorsteenplanken worden zo vaak over het hoofd gezien tijdens een make-over in huis, maar ze bieden extra opbergruimte en planken. Als u weinig ruimte heeft in uw huis of appartement, zult u merken dat dit een geweldige plek is om uw favoriete items of kunstwerken tentoon te stellen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat u uw schoorsteenmantel er niet te rommelig uit wilt laten zien.

Stel een bijpassende selectie samen van items die goed samenwerken om een leuke toevoeging aan je huis te creëren. Wanneer u uw schoorsteenmantelplank decoreert, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het een permanente toevoeging is. Voor meer seizoensplezier in huis kun je de items elk seizoen wisselen om een nieuw thema en een nieuwe look te creëren.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook