Hoe zich te ontdoen van eekhoorns op zolder

How To Get Rid Of Squirrels In the Attic

Eekhoorns op zolder maken er een zooitje van – en kunnen duur uitvallen als er een plaag ontstaat. Als u ze vroegtijdig verwijdert, beschermt u de isolatie, bedrading, omlijsting en zolderinhoud. Eekhoorns kunnen verantwoordelijk zijn voor schimmels, elektrische problemen en ziekten.

How To Get Rid Of Squirrels In the Attic

Tekenen van eekhoorns op zolders

Er kunnen jaren voorbijgaan zonder dat sommige zolders worden geïnspecteerd. (Het minstens tweemaal per jaar inspecteren van zolders is een goede preventieve onderhoudspraktijk.) Tekenen van een mogelijk eekhoornprobleem zijn onder meer:

Zoldergeluid. Ritselende geluiden, vooral 's ochtends en 's avonds. Krabben. Kauwen. Geuren. Ophopingen van uitwerpselen, urine en ontbindende karkassen. Gaten. Vaak in boeiboord boven de goot. Eekhoorns kauwen zich een weg naar zolders. Verhoogde activiteit. Een plotselinge toename van de eekhoornactiviteit op uw terrein kan duiden op eekhoorns op zolder. Eekhoorngevechten. Eekhoorns die op zolder om territorium vechten, zijn een goede indicatie voor een plaag.

Schade die eekhoorns veroorzaken op zolders

De voortanden van alle knaagdieren – eekhoorns, muizen, ratten, enz. – groeien voortdurend. Ze knagen aan harde dingen om de tanden te verslijten. Zolders bieden veel kauwmogelijkheden. Eekhoorns veroorzaken andere soorten schade dan kauwen.

Eekhoorns kauwen op elektrische bedrading en loodgieterswerk. Ze krijgen de schuld van elektriciteitsbranden en lekkages in de leidingen. Ze kauwen op houten kozijnen, inclusief spanten en spanten. Schade aan de lijst kan zo erg zijn dat reparatie nodig is.

Eekhoorns kunnen door elk gat met een diameter van 1 ½ inch of groter komen. Eenmaal op zolder konden eekhoorns de rest van het huis binnendringen en meer schade aanrichten, zoals kauwen, nesten, uitwerpselen en urine. Ze kunnen ook in huis afsterven en ontbinden, wat bijdraagt aan de andere geuren die ze veroorzaken. Het snel en efficiënt elimineren van eekhoorns op zolder levert veel op.

Eekhoornschade aan isolatie

Zolderisolatie biedt zachte, warme nestplaatsen voor eekhoorns. Ze scheuren stukjes isolatiemateriaal uit de matten en graven zich in losse isolatie, waarbij ze bladeren en twijgen toevoegen om het nest te bekleden. Uitgeholde en ontbrekende isolatie vermindert de efficiëntie van de isolatie, waardoor meer warme vochtige lucht de zolder binnenkomt en de energiekosten stijgen.

Uitwerpselen en urine van eekhoorns, gecombineerd met het organische materiaal dat ze binnenbrengen, vormen de perfecte combinatie voor schimmelgroei. Schimmel groeit niet op de isolatie, maar op het vochtige organische materiaal dat eekhoorns creëren.

Hoe eekhoorns uit zolders te halen

Eekhoorns geven de voorkeur aan rustige, donkere woningen. De eenvoudigste manier om van eekhoorns af te komen, is door ze een ongemakkelijk gevoel te geven. Elk van de volgende opties kan werken, maar als u ze samen gebruikt, wordt de kans op succes groter.

Licht. Laat de zolderlamp continu branden of breng er eentje naar boven. Een bewegingssensor of flitslicht werkt het beste. Lawaai. Plaats een radio op zolder en zet hem luid genoeg om de ruimte te vullen. Het geluid van menselijke stemmen uit een praatstation maakt ze ongemakkelijk. Geur. Eekhoorns hebben een hekel aan bepaalde geuren. Plaats een doek gedrenkt in ammoniak, azijn of muntolie zo dicht mogelijk bij het nest. Mottenballen zijn een andere optie, maar in sommige rechtsgebieden is het gebruik ervan bij eekhoorns verboden. Controleer de lokale regelgeving.

Als een moeder-eekhoorn baby's op zolder krijgt, zal ze zeer terughoudend zijn om ze in de steek te laten, ongeacht licht, geluiden en geuren.

Andere opties zijn onder meer:

Commercieel eekhoornafweermiddel. Gebruik er een gemaakt met paprika. Spuit het in de buurt van nesten, toegangsgaten en rond tekenen van uitwerpselen en urine. Veel insectenwerende middelen gebruiken roofdierurine als ingrediënt, wat kan bijdragen aan de geuren op zolder. Vallen. Dood vallen of vang vallen en laat ze los. Het is het beste om gevangen eekhoorns op minstens 16 km afstand los te laten om te voorkomen dat ze terugkeren. (Controleer de plaatselijke statuten. Sommige plaatsen verbieden het vrijlaten van gevangen eekhoorns overal behalve op uw terrein, wat het doel tenietdoet.) Huur een professional in. Het professioneel verwijderen van eekhoorns is sneller maar duurder. Maar voor iedereen die het werk niet kan of wil doen, is het inhuren van een professional de beste optie.

Kosten voor het verwijderen van eekhoorns van zolder

Het professioneel verwijderen van eekhoorns kan slechts $ 250,00 kosten als er maar één of twee zijn. Bij ernstige plagen gaan de kosten omhoog. De extra kosten voor het vervangen van aangetaste isolatie, elektrische bedrading, loodgieterswerk of versleten framewerk maken het vroegtijdig detecteren en elimineren van eekhoorns essentieel.

Net als bij het bestrijden van muizen op zolder, is het vroegtijdig opsporen en verwijderen van eekhoorns een vrij eenvoudig en goedkoop doe-het-zelf-project. Een combinatie van licht, radio en schoonmaakproducten voor thuis doen meestal het werk. Vroegtijdige detectie en eliminatie bespaart geld.

Eekhoorns van zolder houden

Als de eekhoorns eenmaal van zolder zijn, zorg er dan voor dat ze niet meer terugkomen.

Gaten. Dicht alle gaten in de zolder van buitenaf af. Metalen patches zijn eekhoornbestendig. Ventilatieopeningen. Installeer fijn draadgaas over alle ventilatieopeningen en afzuigkappen. Vezelgaasschermen vertragen eekhoorns nauwelijks. Penetraties. Vul de gaten rond pijp- en ventilatiemuurdoorvoeringen en kleine gaatjes op met staalwol; schuim ze vervolgens op of maak ze dicht. (Het inslikken van scherven van staalwol doodt eekhoorns.) Schoorsteen. Installeer zwaar stalen gaas over schoorstenen. Bomen. Snoei indien mogelijk boomtakken minstens 3 meter van het huis af. Eekhoorns kunnen horizontaal 2,5 meter springen. (Er zijn suggesties dat ze tot 20 voet kunnen springen.)

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook