Hoe zich te ontdoen van spinnen op zolders

How to Get Rid Of Spiders In Attics

Spinnen zijn nuttige jagers die zich voeden met vervelende insecten, maar een plaag op zolder is niet positief. Vooral als iemand in huis last heeft van arachnofobie (pathologische angst voor spinnen) of spinnen gewoon eng vindt. Het wegwerken ervan is relatief eenvoudig, maar het buiten houden ervan vergt wat nadenken en moeite.

How to Get Rid Of Spiders In Attics

Waarom zijn spinnen op zolder?

Spinnen eten andere insecten. Vliegen, muggen, mieren, motten en alle insecten die hun web kan vangen en vasthouden. Ze volgen prooien naar zolders en zetten winkels op, bouwen webben en maken babyspinnen. Vrouwelijke spin-eizakjes bevatten tussen de 100 en 3000 eieren. Ze broeden en leggen eieren gedurende hun hele levenscyclus. Zelfs een paar luiken vullen een zolder en hebben overal vliezen.

Spinnen houden van donkere, besloten ruimtes om in te leven, maar webben kunnen zich over open ruimtes verspreiden en vastzitten aan spanten, balken en isolatie. Als er voldoende voedselbronnen op zolder zijn, zullen er overal spinnen en spinnenwebben zijn.

Het wegwerken van spinnen

Bij grote plagen kan de hulp van een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf nodig zijn. Ongediertebestrijdingsbedrijven zijn ook de beste optie voor iedereen die bang is voor spinnen. Arachnofobie treft 3,5% – 6,1% van de wereldbevolking.

Stofzuig ze uit

De eenvoudigste manier om van spinnen af te komen is door ze en hun web op te zuigen. Als ze in de machine terechtkomen, zouden ze dodelijk moeten zijn, maar verwijder voor de zekerheid de zak of leeg de container in een vuilniszak om deze weg te gooien.

Inspecteer het gehele zolderdak en de vloeroppervlakken op spinnenwebben. Ook alle dozen, dozen, meubels of kleding die op zolder zijn opgeslagen. Het kan meer dan één passage met het vacuüm duren om ze allemaal te verwijderen. Wees volhardend en plan twee of drie schoonmaakbeurten.

Wees voorzichtig als u stofzuigt in de buurt van losse cellulose-isolatie of glasvezelisolatie. Het lichte, pluizige materiaal bevindt zich in een mum van tijd in de stofzuiger, waarbij de zak wordt gevuld of de slang wordt aangesloten. Verwijder spinnenwebben in de buurt van de isolatie met een bezem of een vochtige dweil. De spin kan ook tevoorschijn komen om gemakkelijk te doden.

Spinnen van zolder houden

Het verwijderen van spinnen en webben is geen oplossing voor de lange termijn. Zolang de zolder een voedselbron bevat, zullen ze proberen terug te keren. Tenzij er afschrikmiddelen worden gebruikt.

Sluit de zolder af

Het volledig afdichten van een zolder om te voorkomen dat insecten binnendringen is moeilijk, maar het afdichten van voor de hand liggende grotere gaten of gaten beperkt de toegang van insecten en spinnen. Afdichting rond ramen en ventilatieopeningen. Zorg ervoor dat de schermen niet gescheurd zijn of ontbreken. Installeer fijnmazige metalen schermen over ventilatieopeningen. Gebruik kit- of spuitschuim om eventuele zichtbare gaten of scheuren af te dichten.

Maak de zolder schoon

Rommelige zolders bieden schuilplaatsen voor allerlei soorten insecten. Spinnen spinnen webben om ze te vangen en zich te verstoppen in spullen die op zolder zijn opgeslagen. Natte of beschimmelde isolatie trekt ook insecten aan. Het moet worden verwijderd en vervangen. Of de spinnen zullen volgen.

Spray insecticide

Het kan nodig zijn om een universeel spuitinsecticide te gebruiken om grote plagen onder controle te houden, vooral op zolders met een lagere helling die de toegang tot dak- en muurverbindingen beperken. Het sproeien van insecticiden op zolder doodt niet alleen spinnen, maar zal waarschijnlijk ook hun voedselbron vernietigen.

Natuurlijke insectenwerende middelen

Zodra de spinnenpopulatie is verminderd of geëlimineerd, zijn er verschillende opties beschikbaar om ze buiten te houden.

Pepermunt olie. Spinnen worden afgestoten door de geur van etherische olie van pepermunt. Meng 20 druppels in een spuitfles van een liter en spuit rond de zolderranden, ventilatieopeningen en ramen. Eucalyptusolie werkt ook goed. Spinnen vermijden beide. Diatomeeënaarde. Diatomeeënaarde doodt de meeste zachte insecten door hun lichaam door te snijden. Strooi een fijn laagje op zoldervloeren of bovenplaten waar spanten of spanten tegen de muren zitten. Azijn. Azijn vermengd met water en op spinnen gespoten, doodt ze. Borax. Borax doet hetzelfde werk als diatomeeënaarde en kan op dezelfde manier op dezelfde locaties worden gebruikt. Mottenballen. Mottenballen die rond de zolder worden geplaatst, stoten ook spinnen af.

De meeste van deze insectenwerende middelen moeten om de paar maanden worden vernieuwd, omdat ze na verloop van tijd aan kracht verliezen.

Gevaar veroorzaakt door spinnen

De meeste spinnen bijten alleen als ze worden bedreigd, maar er zijn twee soorten waar je je zorgen over moet maken: zwarte weduwen en de bruine kluizenaar. Spinnenbeten veroorzaken normaal gesproken huidirritatie en jeuk, iets erger dan muggenbeten.

WebMD stelt dat artsen de term anafylaxie gebruiken om een allergische reactie op een insectensteek of -beet te beschrijven. Zeldzame ernstige reacties worden anafylactische shock genoemd; een situatie die onmiddellijke medische aandacht vereist. Iedereen die vatbaar is voor deze reactie, moet epinefrine bij de hand hebben in de vorm van een auto-injectorpen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook