Hoe zich te ontdoen van stinkdieren

How To Get Rid Of Skunks

Stinkdieren zijn prachtige wezens en spelen een belangrijke rol in ons ecosysteem. Hoe geweldig ze ook kunnen zijn voor dieren in het wild, niemand wil een stinkdier in hun tuin. Ze stinken, pesten en maken huisdieren en kinderen ook bang. Als je leert hoe je van stinkdieren af kunt komen, krijg je een beter begrip van deze wezens.

How To Get Rid Of Skunks

Dus wat doen we daaraan? Er zijn tal van manieren om van stinkdieren af te komen, maar er zijn ook methoden die niet zo eenvoudig zijn als alleen het gebruik van stinkdierafweermiddelen.

Hoe herken je een stinkdier?

How To Recognize A Skunk

Je denkt misschien dat stinkdieren gemakkelijk te herkennen zijn, maar sommige mensen zullen ze verwarren met wasberen, opossums en andere dieren. Sommigen zullen zelfs zweren dat ze een stinkdier hebben gezien, terwijl ze in werkelijkheid een kat zagen. Voordat je begint te leren hoe je stinkdieren kunt verwijderen, is het belangrijk om meer te weten te komen over hun unieke kenmerken, waardoor ze gemakkelijk te identificeren zijn.

De witte streep

Als je denkt dat je een stinkdier hebt gezien, controleer dan voor de zekerheid zijn voorhoofd. Er zal een dunne witte streep zijn die zich over zijn rug en staart uitstrekt. Waar je wel naar moet kijken, is de dunheid van de streep op zijn kop.

Hoewel dun, is de witte streep gemakkelijk te herkennen. De streep is helderwit en niet grijs zoals bij andere dieren. Een stinkdier heeft een borstelige staart, een dasachtig gezicht en een laag bij de grond liggend lichaam.

Holen

Burrows skunk

Stinkdieren graven niet om een plek te vinden om te wonen, althans niet in de open lucht. Stinkdieren graven zich in om voedsel te zoeken. Ze houden van insecten en graven ondiepe gaten in je tuin terwijl ze op zoek zijn naar voedsel.

Onder portieken en dekken

Stinkdieren graven om een thuis te vinden als er al een plek onder de grond, oppervlakken of constructies op hen wacht. Inspecteer de gebieden onder veranda's en dekken op tekenen van holen.

De geur

Deze is duidelijk. Stinkdieren stinken niet noodzakelijkerwijs van nature. Maar hun spray is verschrikkelijk. Als je het ruikt, is het onmiskenbaar. Of dat dacht je toch. Andere dieren, zoals wilde zwijnen, hebben ook een natuurlijke stinkdiergeur.

Varkens zijn veel gevaarlijker dan stinkdieren, dus wees ook op je hoede als je een stinkdierlucht in je tuin ruikt.

Waar komen stinkdieren vandaan

Stinkdieren leven meestal aan de randen van bossen, maar ze kunnen ook hun thuis vinden in graslanden en woestijnen. Ze zijn behoorlijk lui als het om hun huizen gaat en leven vaak in verlaten holen of uitgeholde boomstammen.

Als ze hun huis bouwen, creëren ze kleine holen voor zichzelf in de grond, het gras of het struikgewas. Stinkdieren leven voornamelijk in Noord- en Zuid-Amerika.

Wat stinkdieren aantrekt

What Attracts Skunks

Het vervelende aan stinkdieren is dat ze alleseters zijn en vrijwel alles eten wat hen geen kwaad kan doen. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om lokstoffen weg te houden. Maar je kunt het altijd proberen!

Dierenvoeding

Als u voedsel voor huisdieren op uw veranda of in een schuur achterlaat, zullen stinkdieren het opsnuiven. Ze staan er niet boven om het voer van uw huisdier te eten en zullen blijven terugkomen als ze ontdekken dat het voer er altijd zal zijn.

Insecten

Insecten zijn over het algemeen de belangrijkste voedselbron van een stinkdier. Hoewel je niet alle insecten weg kunt en mag houden, kun je wel op insecten spuiten. Huur een professional in of gebruik een insectenwerend middel voor tuinen.

Tuinen

Zoals bij de meeste wilde herbivoren en alleseters zal een tuin stinkdieren aantrekken. Ze zijn op zoek naar voedsel en fruit en groenten zullen het prima doen. Om nog maar te zwijgen: insecten worden ook aangetrokken, wat een andere voedselbron is.

Kippen

Geloof het of niet, stinkdieren eten graag kippen. Niet alleen dat, maar ze kunnen in één nacht een heel kippenhok uitschakelen. Ze stelen eieren of gaan rechtstreeks op de kippen af. Kippen hebben weinig tot geen verdediging tegen stinkdieren.

Afval

Net als wasberen worden stinkdieren aangetrokken door afval en afval. Als je het niet op een plek bewaart waar ze het niet kunnen ruiken, komen ze zeker elke avond langs voor een buffet. Probeer een pin voor de blikjes te maken, zodat hij weet dat hij je afval niet kan bereiken.

Schuilplaats

Zoals de meeste dieren voelen stinkdieren zich aangetrokken tot veilige plaatsen. Als je een veranda of een ander gebied hebt waar ze onder kunnen klimmen, zullen ze het waarschijnlijk als nieuw huis gebruiken.

Hoe u kunt voorkomen dat ze gaan spuiten

How To Keep Them From Spraying

De reden dat stinkdieren meer gevreesd worden dan wasberen of opossums, is dat stinkdieren kunnen spuiten, waardoor je hele week verpest wordt. Maar het is niet zo moeilijk om te voorkomen dat ze gaan spuiten. Het enige wat u hoeft te doen is de reden achter de spray te achterhalen.

Dag en nacht

Stinkdieren zijn nachtdieren, wat betekent dat ze overdag slapen en 's nachts wakker zijn. Overdag zijn ze te zien, maar 's nachts zijn ze veel actiever. De kans is dus groter dat u 's nachts wordt besproeid.

Andere dieren

Stinkdieren sproeien eerder andere dieren dan mensen. De meeste mensen vormen van verre geen bedreiging. Maar dieren hebben een natuurlijk instinct om zichzelf aan te vallen of te beschermen.

Hoe stinkdieren af te weren

Stinkdieren afweren is de enige manier om van ze af te komen, tenzij je bereid bent ze in de val te lokken. Maar we zullen het later hebben over het vangen van stinkdieren. Voor nu concentreren we ons op de verschillende manieren waarop je stinkdieren kunt afstoten en weghouden.

Afweersystemen

Een afweersysteem is een van de meest trefzekere manieren om stinkdieren af te weren. Het kan werken voor alle soorten dieren en ongedierte. Het werkt meestal elektronisch en kan tussen de €10 en €300 kosten, afhankelijk van het systeem dat u kiest.

Zelfgemaakte insectenwerende middelen

Zelfgemaakt afweermiddel is de goedkoopste manier om van stinkdieren af te komen. Je kunt een mengsel van jalapenosap, cayennepeper en andere pittige ingrediënten gebruiken en dit op de probleemgebieden spuiten. Of u kunt roofdierurine in dezelfde gebieden spuiten.

Felle lampen

Stinkdieren verachten fel licht. Het zijn tenslotte nachtdieren. Door tuinverlichting te gebruiken om te schijnen op plekken waar je stinkdieren hebt gezien, kun je voorkomen dat ze terugkeren. Ze gaan terug naar hun natuurlijke habitat, waar het donker is als ze wakker zijn.

Hekken

Een hekwerk is een voor de hand liggende keuze, maar niet altijd betaalbaar of haalbaar. Voor sommige accommodaties gelden beperkingen. Maar als je een hek kunt krijgen, zou het perfect moeten werken, zolang het maar is goedgekeurd voor stinkdieren.

Het verwijderen van lokstoffen

Een andere goede manier om van stinkdieren af te komen is door lokstoffen te verwijderen. Dit zou op de lijst staan waar we het eerder over hadden. Je kunt ze misschien niet allemaal verwijderen, maar je kunt in ieder geval een goed begin maken door voedsel en afval voor huisdieren te verwijderen.

Stinkdieren uitlokken en vangen

Baiting And Trapping Skunks

Het is niet aan te raden stinkdieren te lokken, tenzij dit door een professional wordt gedaan. We proberen ze tenslotte kwijt te raken, niet om ze aan te trekken. Maar als je besluit ze te lokken, weet je nu tenminste wat hen aantrekt.

Weet dat als je een stinkdier vangt, het onmiddellijk zal spuiten, en waarschijnlijk kort nadat het je ziet. Na de eerste zes keer sprayen zal hij een paar dagen kwetsbaar zijn, dus laat het luchten voordat je hem probeert op te halen.

Dingen op een humane manier doen

Het is belangrijk om stinkdieren geen kwaad te doen. Dit betekent dat er geen vergif of dodelijke vallen aanwezig zijn. In tegenstelling tot insecten en ander ongedierte kun je in de problemen komen als je een stinkdier pijn doet, dus wees voorzichtig en bel een professional voordat je je toevlucht neemt tot drastische maatregelen.

Is het tijd om een professional te bellen?

Als je stinkdieren niet kunt bestrijden zonder schadelijke vallen te zetten, bel dan een professional. Maar probeer het ongeveer een week nadat je lokstoffen hebt verwijderd of insectenwerende middelen hebt aangebracht, te geven. U wilt de dierenbescherming niet te vroeg bellen, waardoor u hun tijd en uw geld verspilt.

Hoe zich te ontdoen van stinkdiergeur

How To Get Rid Of Skunk Smell

Als je toch door een stinkdier wordt besproeid, probeer dan niet in paniek te raken. Het belangrijkste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat het niet in uw ogen of open wonden terechtkomt. Als je dit kunt, ben je veilig. Dan blijft er alleen die vieze geur over.

Over-the-counter-producten

Er zijn vrij verkrijgbare ontkalkingsproducten die voor u en uw hond werken. Als u veilig wilt zijn, kunt u online bestellen voordat u wordt gespoten en deze bij de hand houden voor geval van nood.

Zelfgemaakt mengsel – Honden

Het is belangrijk om rubberen handschoenen te dragen en dit nooit van tevoren te mengen. Het kan gevaarlijk zijn als het ondergaat of als het te warm of te koud wordt. Nadat u uw hond heeft gewassen, zorg ervoor dat u de vloeistof veilig weggooit.

1 liter waterstofperoxide van 3 procent 1/4 kopje zuiveringszout 1 theelepel vloeibaar afwasmiddel

Een baking soda-bad

Een veiligere manier om u en uw hond te wassen is door een warm bad met zuiveringszout te nemen. Je kunt wassen met een spons of 15 minuten laten weken. Zuiveringszout is een effectieve geurverwijderaar en kan zelfs stinkdiergeuren verwijderen.

Bijten stinkdieren?

Een stinkdier zal bijten, afhankelijk van of het hondsdol is. Een normaal stinkdier zal niet bijten, tenzij hij wordt bedreigd. Zelfs dan zal het waarschijnlijk spuiten. Een hondsdol stinkdier zal echter bijten. Zorg ervoor dat uw huisdieren altijd op de hoogte zijn van hun opnames.

Wat u betreft: als u door een wild dier wordt gebeten, kunt u het beste onmiddellijk naar de dokter gaan of uw zorgverlener bellen en vragen wat ze moeten doen. Hondsdolle stinkdieren zijn vrij gemakkelijk te herkennen omdat ze agressief zijn.

Maar het beste is om zoveel mogelijk uit de buurt van wilde zoogdieren te blijven. Houd afstand, en zij zullen waarschijnlijk ook de hunne houden.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook