Hoeveel kost een doucherenovatie? (2023)

How Much Does a Shower Remodel Cost? (2023)

De gemiddelde kosten voor het renoveren van een douche bedragen ongeveer $ 3.100 en $ 10.000, met een landelijk gemiddelde van $ 6.500. Door uw douche te verbouwen, kunt u uw badkamer een nieuwe look geven en de ruimte comfortabeler maken.

How Much Does a Shower Remodel Cost? (2023)

Kostenfactoren voor doucherenovatie waarmee u rekening moet houden

Veel factoren zullen de totale kosten van een doucherenovatie beïnvloeden. Meestal zal dit afhangen van de omvang van het project.

Douchegrootte en -type

Bij een nieuw type douche zijn veel factoren betrokken die van invloed zijn op de totale prijs van de verbouwing. Sommige van deze factoren hebben te maken met de kwaliteit van de materialen (of je nu voor betaalbare of luxe gaat) en de vorige indeling van je badkamer.

Geprefabriceerde douche. Prefab-douches hebben een gemiddelde prijs tussen $ 200 en $ 8.000. Deze modellen zijn geprefabriceerde kits die de douche en de armaturen bevatten. Ze zijn een uitstekende optie voor goedkope verbouwingen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Inloopdouche. De kosten voor een inloopdouche bedragen ongeveer $ 400 en $ 8.500. Ze zijn gemakkelijk in en uit te navigeren, waardoor ze vriendelijk zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen. De gemiddelde prijs varieert van laag tot hoog, omdat aanpassingsmogelijkheden het mogelijk maken om betaalbare materialen te kiezen. Bad-en-douche-combinatie. Bad-en-douchecombinaties hebben een gemiddelde prijs van $ 3000. Een factor die hun prijs kan verhogen, is de locatie van het bad. Ook stijgt de prijs als u helemaal opnieuw begint, waarbij de kosten voor waterdichte gipsplaat en loodgieterswerk worden toegevoegd. Ombouw van badkuip naar douche. Een ombouw van bad naar douche kost gemiddeld $ 1.200 en $ 3.600. Deze prijzen kunnen stijgen vanwege de sloop van de oude badkuip.

Badkamer staat

De installateurs houden bij het budgetteren van de verbouwing rekening met de staat van de badkamer. Oudere badkamers verouderen en vertonen verouderde gegalvaniseerde of loden leidingen, waterschade of schimmel achter de muren. Als u rekening houdt met deze reparaties, zal de totale prijs stijgen als u in een huis woont dat 30 jaar of ouder is.

Materialen

De markt biedt een breed scala aan materialen voor het renoveren van badkamerdouches, elk variërend in prijs. De keuze die huiseigenaren maken, hangt af van hun specifieke badkamerproject en de specifieke behoeften van hun douches. Hier zijn enkele prijzen voor doucherenovatiematerialen:

Een douchekop – $20 tot $500 Een douchedeur – $475 tot $1.359 Douchetegels – $315 tot $6.000

Werk

De gemiddelde arbeidskosten voor een aangepaste douche-installatie variëren tussen $ 4.000 en $ 8.000. De totale kosten zijn afhankelijk van de omvang van het project en eventuele extra’s die voor het project in aanmerking komen. Veel professionals, zoals tegelzetters, aannemers, loodgieters en elektriciens, kunnen betrokken zijn bij het renoveren van douches. De prijs van hun arbeidsuur zal variëren.

Reikwijdte van het werk

Bij het verbouwen van een douche zijn er veel factoren die afhankelijk zijn van de omvang van het project. Deze reikwijdte varieert van het vervangen van de gordijnen tot deuren om de douche uit te breiden, het plaatsen van een badkuip of zelfs het helemaal opnieuw beginnen van een badkamer. Bij een complete badkamerrenovatie neemt de douche ongeveer 5% tot 25% van het totale budget in beslag.

Extra kosten om te overwegen

De belangrijkste factoren die de prijs van een doucherenovatie bepalen, zijn de grootte, de materialen en de arbeidskosten. Extra functies en aanpassingen kunnen ook van invloed zijn op de uiteindelijke kosten.

Vergunningen

Bij het verbouwen van een douche hebben sommige gemeenten hun eigen beleid met vergunningen. De vergunningen voor een badkamerrenovatie kunnen tussen de $ 175 en $ 2.000 kosten.

Reparaties

Eventuele reparaties die moeten worden uitgevoerd voordat de nieuwe douche wordt geïnstalleerd, zullen de totale prijs verhogen. Dit zijn de meest voorkomende bij het verwijderen van een oude douche:

Loodgieterswerk – $600 tot $1600 Schimmelproblemen – $1100 tot $3400 Waterverwarmer – $1300 tot $5500 Elektrische problemen – $100 tot $700

Armaturen en accessoires

Het toevoegen van functies en accessoires is een optie bij het verbouwen van de douche. De meest voorkomende douche-uitbreidingen zijn de volgende:

Stoomdouche – $4.000 tot $10.000 Regendouche – $25 tot $250 Dubbele glazen douchedeuren – $800 tot $2.000 Frameloze douchedeur – $900 tot $2.300 Dubbele douchekoppen – $100 tot $1.000

Oude douche verwijderen

Het verwijderen en weggooien van de bestaande douche kan ongeveer $ 70 tot $ 800 kosten. Dit proces omvat het strippen van de oude douche, het huren van een afvalcontainer en het betalen voor de verwijdering. Soms verwijderen aannemers de tegels voorzichtig, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt of doorverkocht. Hetzelfde geldt voor massieve gietijzeren buizen die hergebruikt kunnen worden.

Lay-outwijzigingen

Voor de installatie van de nieuwe douche kunnen verschillende indelingswijzigingen nodig zijn. Een daarvan is het verwijderen van muren, wat gemiddeld tussen de $ 500 en $ 2.000 kost. De bedrading kan $ 50 tot $ 130 per arbeidsuur kosten als u verlichting of elektriciteit installeert. Al deze veranderingen verhogen het budget door materialen, arbeidsuren en dagen aan het project toe te voegen.

Aanpassingen

Het aanpassen van douches kost gemiddeld $ 4.000 tot $ 8.000. De kosten kunnen hoger oplopen bij het toevoegen van meer functies of het kiezen van luxe materialen.

Bij een doucherenovatie kunt u bijna alles aanpassen. Het materiaal van de tegels varieert van keramiek, porselein en natuursteen tot glastegels. Afhankelijk van de esthetiek van de badkamer kunnen de prijzen van de douchearmatuur waarmee je deze moet matchen, variëren. Je kunt ook opbergoplossingen toevoegen, zoals ingebouwde nissen of planken.

Kosten voor het verbouwen van een douche: doe-het-zelf versus het inhuren van een professional

Er zijn veel kleine doe-het-zelf-functies waaraan u kunt werken voor het verwijderen van een doe-het-zelf-douche. Bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe tegels voor uw douche of het vervangen van uw badkuip- en douchearmaturen. Ze vereisen echter kennis en vaardigheden. Anders kunt u last krijgen van lekkages of problemen met de riolering.

Wanneer u professionele aannemers inhuurt voor het verbouwen van douches, zorgt u ervoor dat de verbouwingswerkzaamheden jarenlang meegaan. Professionele aannemers beschikken over de expertise en kennis om de materialen te hanteren en te installeren. Bovendien zijn ze bekend met de nieuwste industrienormen en bouwvoorschriften. Dit garandeert dat uw verbouwing aan alle noodzakelijke regelgeving en veiligheidseisen voldoet.

Kortom

Of u nu uw douche verbouwt of een badkamer helemaal opnieuw begint, de totale prijs van het project hangt af van de omvang, materialen en toevoegingen. Het lijkt misschien veel, maar er bestaan flexibele opties om een betaalbaar budget vast te stellen. Een doucherenovatie kan de waarde van uw huis verhogen en de veiligheid van uw badkamer verbeteren.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een hele douche te vervangen?

De gemiddelde prijs voor het renoveren van douches is $ 3.100 tot $ 10.000. Als u een hele douche vervangt, kunt u een prijs verwachten die dichter bij de hogere ligt. Het vervangen van een volledige douche omvat het verwijderen en weggooien van de oude douche, wat ongeveer $ 70 tot $ 800 kan kosten. Eventuele aanpassingen aan het sanitair kunnen ook ongeveer $ 600 en $ 1.600 kosten. Houd ook rekening met eventuele noodzakelijke reparaties of nieuwe functies of add-ons.

Wat is de minst dure manier om een douche opnieuw te doen?

De goedkoopste manier om een douche opnieuw uit te voeren is door op zoek te gaan naar de materialen met de laagste kosten. Dit betekent echter niet dat u hoeft te kiezen voor materialen van lage kwaliteit. U kunt uw budget in evenwicht brengen met luxe armaturen en armaturen van gemiddelde kwaliteit. De materialen zijn de meest flexibele items om geld te besparen tijdens het verbouwen van uw douche.

Het meest betaalbare type douche op de markt is de geprefabriceerde douche, met een gemiddelde prijs tussen €200 en €8.000. Een andere manier om de kosten te verlagen is door te bepalen welke taken u zelf kunt doen bij het verbouwen van uw badkamer.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een douche op maat?

Aangepaste douches hebben een gemiddelde prijs van $ 4.000 en $ 8.000. Aangezien bijna alles bij een doucherenovatie aanpasbaar is, kunnen de kosten hoger oplopen als u meer functies toevoegt of luxe materialen kiest.

Waarom is een doucherenovatie zo duur?

Het verbouwen van een douche kan duur zijn als er veel factoren een rol spelen. Als het loodgieterswerk of de muren bijvoorbeeld gerepareerd moeten worden, heb je meer materialen nodig en betaal je meer arbeidsuren. Als u hoogwaardige of luxe materialen kiest en functies zoals stoom- of dubbelgevouwen glazen douchedeuren overweegt, kunt u ervan uitgaan dat de prijs zal stijgen. Er zijn echter manieren om de kosten voor het renoveren van uw badkamer te verlagen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook