Hoeveel kost een grindoprit? (2023)

How Much Does a Gravel Driveway Cost? (2023)

De gemiddelde kosten voor grind op de oprit variëren tussen $ 300 en $ 4.500, inclusief arbeid en installatiemateriaal. Het nationale gemiddelde ligt rond de $ 1.500. Omdat grind goedkoper is dan asfalt en beton, is het een populaire bestratingskeuze voor opritten. Laten we de kosten opsplitsen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat u verbeteringen aan uw huis doorvoert.

How Much Does a Gravel Driveway Cost? (2023)

Hoe u de kosten van een grindoprit kunt berekenen

Het grind dat u nodig heeft voor een oprit wordt meestal per vierkante meter berekend. De gemiddelde kosten voor een grindoprit per vierkante meter bedragen ongeveer $ 1 tot $ 3. Houd er rekening mee dat je minimaal drie lagen gemalen grind nodig hebt. Elk ervan moet 4 tot 6 inch diep zijn.

Als u van plan bent om aan een grindoprit te werken, kunt u een online kostencalculator voor grindopritten gebruiken om in te schatten hoeveel grind u nodig heeft in volume en gewicht.

Kosten van grindopritten per materiaal

De totale kosten voor een grindoprit zijn afhankelijk van de soorten stenen of andere materialen die u selecteert.

Rotskiezels

Dit type steen kost ongeveer $ 1,50 per vierkante voet. Steenkiezels hebben een verscheidenheid aan kleuren en een gladde textuur. Ze worden niet glad als ze nat zijn. Ze kunnen echter wel gevoelig zijn voor verschuiven, wat niet ideaal is voor de toplaag van de oprit.

Geplette graniet

De kosten van gebroken graniet bedragen ongeveer $ 0,50 per vierkante voet. Met uitgebreide en fijne stukken gecombineerd, compacteert graniet en geeft het de oprit een stevig oppervlak.

Erwtengrind

De kosten van erwtengrind per vierkante voet bedragen ongeveer $ 0,80. Het is veelzijdig en heeft drainagevaardigheden.

Steenslag / Kalksteen

Gebroken kalksteen is een gesteente dat ongeveer $ 2,00 per vierkante voet kost. Kalksteen is verkrijgbaar in verschillende tinten en is zeer duurzaam en aantrekkelijk. Voor het afvoeren van regenwater is het aan te raden.

Verpletterde schelp

De gemiddelde kosten van gebroken schaal per vierkante voet bedragen ongeveer $ 0,60. Het is een milieuvriendelijk materiaal. Het zorgt voor een stabiel opritoppervlak, omdat ze bij elke rit in kleinere stukken uiteenvallen.

Caliche

Dit gemalen mineraal heeft een gemiddelde prijs van $ 0,45 per vierkante voet. Het is een populaire keuze voor goedkope opritten. Het kan ook worden gebruikt als onderlaagmateriaal.

Kostenverdeling voor grindopritten

De kosten voor het installeren van een grindoprit zijn onderverdeeld in verschillende variabelen en processen. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de indeling van de oprit van uw huis, de totaalprijs hoger kan uitvallen dan gemiddeld.

materiaal type

De prijzen van grind kunnen variëren afhankelijk van de bron en het type materiaal, de kosten van de leverancier en het minimumgewicht dat zij aan u of een aannemer zullen verkopen. De prijs van gebroken schelpen kan bijvoorbeeld variëren, omdat het in sommige delen van het land niet gemakkelijk te verkrijgen is.

Grootte van de oprit

Gemiddelde opritten hebben een afmeting die varieert van 12 tot 48 voet breed en 20 tot 36 voet lang. Het aantal geparkeerde auto's berekent meestal de breedte. Hier is een schatting van de meest voorkomende opritmaatregelen:

Afmeting oprit van 20 meter. De prijs varieert van $ 480 tot $ 1.920. Het laagste bedrag geldt voor één auto, het hoogste voor vier auto's. Afmeting oprit van 36 meter. De prijs varieert van $ 860 tot $ 3.500. Het laagste bedrag geldt voor één auto, het hoogste voor vier auto's.

Werk

De gemiddelde prijs voor de installatie van een grindoprit bedraagt ongeveer $ 40 per uur. U kunt verwachten dat u tussen de $ 20 en $ 60 betaalt voor het installatiepersoneel. De totale installatietijd is afhankelijk van de grootte van uw oprit. Over het algemeen duurt de installatie niet meer dan twee uur.

Afwatering

Het installeren van een goede drainage op uw grindoprit, zoals een laag oppervlak dat kraait, kost gemiddeld $ 100. Als u in een gebied met hevige regenval woont, heeft u een betere afvoer nodig. Je voegt een extra laag grind toe. Dit kan tussen de $ 2.000 en $ 5.000 kosten.

Vergunningen

De kosten van een vergunning voor een grindoprit zijn afhankelijk van uw geografische locatie, belastingtarieven en prijzen in het gebied. Het gemiddelde voor een vergunning ligt rond de $ 500 en $ 2.000. De kosten zijn echter lager als u een kleine verbetering of reparatie wilt uitvoeren. Het varieert tussen $ 45 en $ 90.

Extra kosten om te overwegen

De benodigde materialen voor een grindoprit zijn goedkoper dan die voor een betonnen of asfaltoprit. Aanvullende diensten kunnen echter de uiteindelijke kosten van een grindoprit verhogen.

Landvoorbereidingen

Het installeren van een grindoprit kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de grond van uw huis.

Het aanleggen van een lange weg of oprit kost $ 400 per uur als uw huis geen duidelijke toegang heeft. Het verwijderen van een betonnen oprit kan tussen de €2 en €6 per vierkante meter kosten als je er al een hebt. Het kan zijn dat uw oprit een boomverwijderingsservice nodig heeft. De gemiddelde prijs voor het verwijderen van bomen varieert tussen $ 150 en $ 500 voor bomen tot 9 meter hoog. Voor bomen tussen 30 en 60 voet ligt de prijs tussen $ 300 en $ 1.000. De prijzen voor bomen van meer dan 60 voet variëren van $ 650 tot $ 2.000.

Opnieuw hellend

De gemiddelde kosten voor het opnieuw hellen van het land bedragen ongeveer $ 400 en maximaal $ 5.000. Het nationale gemiddelde ligt rond de $ 1.900. Opnieuw hellen is van vitaal belang omdat het water wegleidt van de fundering van uw huis.

Bezorgkosten

Materiaalbedrijven berekenen hun bezorgkosten afhankelijk van hoe lang ze het grind vervoeren en hoeveel het is. De gemiddelde prijs voor bezorging ligt tussen $ 50 en $ 100. Hoe verder je er vandaan woont, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Kortom

Naast hun betaalbare installatie zorgen grindopritten voor een stabiele weg naar de ingang van uw huis. Ze zijn poreus en zullen de problemen veroorzaakt door hevige regenval verzachten. Door grind kunnen kleine autowielen gemakkelijk rollen en het gewicht van zware voertuigen weerstaan. Het verkrijgen van een gemiddelde prijs of de installatie van een grindoprit is eenvoudig als u over alle materiaalmaten beschikt en weet wat uw landvereisten zijn.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Hoe weet ik of ik een nieuwe grindoprit nodig heb?

Grindopritten hebben onderhoud nodig als ze een oneffen oppervlak, kale plekken en waterplassen hebben. Het kan zijn dat u geen nieuw grind nodig heeft, maar een beter gekroond drainagesysteem. Overweeg om uw grind elke 2 tot 4 jaar te vervangen.

Is een grindoprit goedkoper dan een betonnen oprit?

Ja, grind is goedkoper dan beton. Terwijl het gemiddelde grind op de oprit tussen de $300 en $4.500 kost, varieert het beton van $1.885 tot $6.475.

Wat is het goedkoopste grind voor een oprit?

Het goedkoopste grind voor een oprit is caliche. Het kost ongeveer $ 0,45 per vierkante voet, $ 25 per kubieke meter en $ 32 per ton. Het materiaal is zo sterk als kalksteen en bevat gefossiliseerde klei en zand. Om geld te besparen, kunt u overwegen om het in bulk te kopen en de bezorging over te slaan.

Hoe schat u een grindoprit in?

U moet de ruimte op uw oprit berekenen om de kosten voor het aanschaffen van een grindoprit te schatten. Houd er rekening mee dat je minimaal drie lagen gemalen grind nodig hebt. Om de hoeveelheid grind in kubieke voet te berekenen, vermenigvuldigt u de diepte van de lagen met het oppervlak van de oprit. Dit proces is eenvoudiger met een online kostencalculator voor grindopritten. Houd rekening met factoren als het type materiaal dat u gaat gebruiken, vergunningen, arbeid, bezorgkosten en landvoorbereiding.

 

 

 

 

 

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook