Stijlvolle zitopstellingen met ingebouwde boekenkasten

Stylish Seating Arrangements With Built-In Bookcases

Degenen die van lezen houden, kunnen zeker een goed geplaatste boekenkast of een plank waarderen waarop ze een favoriet boek kunnen opbergen, dichtbij een comfortabele stoel of bank. Maar u hoeft niet zo ingenieus te zijn als er anderen zijn die dit voor u willen doen. we hebben het over creatieve ontwerpers die nieuwe en innovatieve manieren vinden om deze twee functies te combineren: boekenopbergruimte en zitplaatsen. We zullen enkele van de unieke functies verkennen die ze bieden, evenals enkele manieren waarop u ervan kunt profiteren.

Stylish Seating Arrangements With Built-In Bookcases

Een goed voorbeeld van modern design dat meerdere functies kan integreren, is dat van de OFO-stoel van Solovyov Design Studio. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is een echt interessant meubelstuk. We noemen het een hybride omdat het zowel een stoel als een boekenkast is.

Ransa Chair Reading Younes Design

De Ransa-bank, ontworpen door Younes Duret, is opnieuw een voorbeeld van hoe eenvoud multifunctioneel en veel complexer kan zijn dan eerder werd verwacht. Met de bank kan de gebruiker schijnbaar zweven boven de boeken die op een platform net onder de stoel zijn opgeslagen.

Bucefalo 6

We zijn een beetje onzeker over hoe we dit stuk moeten noemen. Het is een soort strakke, langwerpige boekenkast die tevens dienst doet als stoel, alhoewel geen van deze twee functies op een traditionele manier wordt weergegeven. Dit minimalistische stuk heet Bucefalo en is ontworpen door Emanuele Canova.

Backseat1 17lnP 24431

Deze simplistische stoel, genaamd Fishbol, biedt opbergvakken voor een boekencollectie en is een stuk dat gebruikt zou kunnen worden in bibliotheken of leeshoeken. Hij valt niet op door zijn design, maar maakt wel indruk door zijn functionaliteit.

Cul sofa eCTig 24431

Marcial Ahsayane kwam met een interessant ontwerp voor een stuk genaamd de CUL Sofa. Ik denk dat het best gaaf is om zo’n ingenieus uitziend meubelstuk in huis te hebben. Het valt eigenlijk niet zo op, maar het heeft zeker veel karakter.

Luxury Club Library Bookcase Chair

Het ontwerp van de Luxury Club bibliotheekboekenkaststoel is niet zo ongebruikelijk, maar dit betekent niet dat het stuk niet in het oog springt. Door de diepe zitting is de stoel een zeer comfortabel meubelstuk, perfect om een goed boek te lezen en te ontspannen, terwijl het geïntegreerde opbergvak perfect is voor het opbergen van leesmateriaal. Verkrijgbaar op Etsy.

Sunflower bookcase seating

De Sunflower Chair is gemaakt door He Mu en Zhang Qian en raad eens? Het lijkt op een zonnebloem. Maar het is geen erg suggestieve gelijkenis, maar eerder een abstracte. De stoel heeft een ronde zitting omlijst door een reeks kleine opbergvakken voor boeken. Het is alsof er een boekenkast strak omheen is gewikkeld.

Bookworm Bookshelf

Een ander zeer interessant stuk is de Bookwork stoel van Atelier010. Het heeft een unieke vorm die het gedenkwaardig maakt en de gebruiker in staat stelt comfortabel te zitten en tegelijkertijd een flink aantal boeken op te bergen. Deze combinatie van functies geeft de stoel een bijzonder aantrekkelijke uitstraling.

Bibliochaise

U hoeft geen ruimte te verspillen met een boekenkast of met aan de muur gemonteerde planken als u een leeshoekje in uw huis wilt creëren. Het enige wat je nodig hebt is de Bibliochaise, een stoel met ingebouwde opbergruimte voor je favoriete boeken. Het is alsof je op een stapel boeken zit en het comfort hebt dat een stoel biedt.

Bookcase and chair in the same time

Het ontwerp van de Paciocco stoel is heel anders dan alles wat we tot nu toe hebben genoemd. De stoel is gemaakt van massief essenhout en kan eenvoudig worden gemonteerd zonder gebruik van schroeven of lijm. De stoel is opgehangen en lijkt geïnspireerd op een hangmat en de ruimte eronder wordt gebruikt als opbergruimte voor boeken maar ook voor andere objecten. {Te vinden op behance}.

Library Chair

Studio TILT bedacht het ontwerp voor een moderne stoel met opbergsystemen voor boeken en tijdschriften. Houd uw favoriete boeken aan uw rechterhand en uw tijdschriften en kranten aan uw linkerhand. Alles is georganiseerd, gemakkelijk vast te pakken en slim geïntegreerd tot een zeer comfortabel en mooi meubelstuk.

Another armchair with storage for books

Bij het ontwerpen van deze boekenplankstoel werd een enigszins vergelijkbare aanpak gevolgd. Het concept is niet ongezien, maar het ontwerp is een beetje anders dan waar we tot nu toe naar hebben gekeken. De stoel ziet er eenvoudig uit, waardoor hij veelzijdig is en geschikt is voor veel verschillende stijlen en omgevingen.

Cube chair with bookcase

Tatik is een hybride stuk, net als alle andere hier. Het is een combinatie tussen een fauteuil en een boekenkast en is zo ontworpen dat de gebruiker comfortabel kan zitten tijdens het lezen en dat de boeken in de stoel kunnen worden ingebed. {Gevonden op tembolat}.

Custom designed circular window space for books

Dit is een op maat ontworpen ruimte en de ronde boekenkast is als een groot frame voor het raam. En wat is een betere manier om hier een gezellig en uitnodigend leeshoekje van te maken dan door een eigenzinnig ogende stoel toe te voegen, zoals die hier?

Cave Bookcase

Als je het leuk vindt om omringd te zijn door je favoriete leesmateriaal, dan is een stuk als de Grotboekenplank misschien een goede aanvulling op je huis. Het is ontworpen door Sakura Adachi en heeft een dosis mysterie en onverklaarbare charme waardoor zowel kinderen als volwassenen er van kunnen houden.

Simple curved chair with bookcase

Daarover gesproken: kinderen lezen ook graag, zelfs meer dan sommige volwassenen. Dit schattige ontwerp van een leeshoekje maakt deze activiteit een stuk leuker. De ongebruikelijke vorm en de manier waarop de boeken zijn georganiseerd, maken het stuk echt aantrekkelijk. Ter plaatse beschikbaar.

Funky shaped furniture with bookcase

Kinderen zijn dol op meubels met grappige vormen en dit is een feit dat u kunt gebruiken als u een bepaalde activiteit aangenamer voor hen wilt maken. Misschien zouden ze bijvoorbeeld meer van lezen houden als ze zo'n schattige stoel hadden. Het is niet zomaar een stoel. Er is ook opbergruimte voor boeken in het frame ingebouwd. Die ruimte zou uiteraard ook gevuld kunnen worden met speelgoed.

Window seating bench with storage for books

Zeker, al deze stukken zijn interessant en het is moeilijk om er een te kiezen waarvan je denkt dat die goed zou staan in je eigen huis. Het is niet zo gemakkelijk. Alles moet synchroon lopen, zoals deze combinatie tussen een boekenplank en een bank die zich rond deze woonkamer wikkelt en op een heel harmonieuze manier samenwerkt met alles eromheen.

Favorite corner reading with natural light

Een ander goed voorbeeld van een goed geplaatst meubelstuk is deze trapoverloop. Het heeft een comfortabele raambank met opbergruimte eronder en een reeks boekenplanken aan de aangrenzende muur. De combinatie maakt dit tot het perfecte leeshoekje.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook