Hoeveel kost een klein huis?

How Much Does A Tiny House Cost?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel een klein huis kost? Nu de trend van kleine huizen niet meer weg te denken is, is de vraag: wat voor soort klein huis moet je kopen?

Landelijk staat de nichemarkt voor kleine huizen centraal. Het lijkt erop dat de toekomst van het moderne, luxe leven eerder om kleine dan om grote en grandioze ruimtes gaat.

How Much Does A Tiny House Cost?

Of u nu een klein huis bouwt of koopt, u moet weten hoeveel het kost.

Kosten voor kleine huizen

A tiny home can cost between $10,000 and $100,000

Een klein huis kan tussen de $ 10.000 en $ 100.000 kosten. De nationale gemiddelde verkoopprijs is $ 45.000. Veel eigenaren van kleine huizen kopen een hectare en gebruiken deze voor hun kleine huis.

Houd er rekening mee dat het vinden van land om te kopen en van te leven niet eenvoudig is. Dichtbevolkte gebieden hebben strikte bestemmingsplannen. Als u land koopt, kan dit ook gepaard gaan met achterstallige belastingen en pandrechten. Zelfs het kopen van land van een familielid kent regels die u moet volgen. Sommige staten hebben zelfs een bouwmoratorium.

Bovendien hebben de meeste staten wetten die eengezinswoningen verplichten tot 1.000 vierkante meter.

Hier zijn de duurste en goedkoopste staten per hectare in de continentale VS:

Top 5 duurste Amerikaanse staten om land te kopen

New Jersey – $196.410 Rhode Island – $133.730 Connecticut – $128.824 Massachusetts – $102.214 Maryland – $75.429

Top 5 goedkoopste Amerikaanse staten om land te kopen

Wyoming – $1,558 New Mexico – $1,931 Nevada – $2,116 Zuid-Dakota – $2,135 Montana – $2,28

Wat voor soort Tiny House wil jij?

What Kind Of Tiny House Do You Want?

Afhankelijk van uw smaak en levensstandaard bedragen de gemiddelde kosten van een klein huis, als u het wilt bouwen, $ 45.000.

Type

De meeste eigenaren van kleine huizen denken dat het goedkoper is om te bouwen dan een kant-en-klaar huis te kopen. Je kunt er een op wielen kopen, waarvan de prijzen beginnen bij $ 8.000. Vijf jaar geleden bedroeg de gemiddelde prijs van een klein huis op wielen $ 45.000. De prijs is exclusief trailerkosten die $ 9.000 of meer extra bedragen.

Als u er een op een stichting wilt kopen, betaalt u mogelijk meer dan $ 150.000, afhankelijk van de locatie. Woningen op fundering worden op dezelfde manier behandeld als traditionele huizen, wat betekent dat u hetzelfde belastingtarief betaalt als alle anderen.

Maat

Een tiny house is tussen de 100 en 400 vierkante meter groot. Kleine huizen kosten gemiddeld tussen de $ 100 en $ 200 per vierkante meter. Er is geen nationale organisatie die hun omvang reguleert.

Stichtingskosten

Het bouwen van een klein huis kost meer dan $ 8.000 aan extra kosten. Bovendien kunnen er kosten voor de Vereniging van Eigenaren (VvE), bouwvergunningen en bestemmingsplannen worden aangepakt.

Materialen

Bij het ontwerpen van je kleine huis kun je verwachten dat je €15.000 tot €50.000 betaalt, afhankelijk van of je meer aangepaste materialen wilt toevoegen. Bij het ontwerpen van uw kleine huis kunt u, afhankelijk van uw smaak, tussen de €15.000 en €50.000 betalen.

Tiny House-verzekering

De gemiddelde kosten voor een huiseigenarenverzekering voor een kleine huisverzekering bedragen $ 600. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en stijl van de woning. Als u zonnepanelen heeft, heeft dit ook invloed op de kosten. En als hij op wielen staat, heb je een camper- of stacaravanverzekering nodig.

Voor veel eigenaren van kleine huizen heeft u bij het bouwen van uw huis een speciale verzekering nodig, de zogenaamde Builder's Risk Insurance, tijdens de bouw.

Verhuurders die hun tiny house willen verhuren, hebben een verhuurdersverzekering nodig.

Wat is een klein huis?

What Is A Tiny House?Sol Haus

Een tiny house kan op wielen staan of op een kleine fundering. Hoewel er geen officiële grootte is, zijn de woningen gemiddeld tussen de 40 en 500 vierkante meter.

De grootte is ook afhankelijk van of het huis op wielen staat. Vanwege de verkeersregels zijn de woningen tijdens het rijden nog kleiner per vierkante meter.

Klein huis op wielen

Een klein huis op wielen is een recreatievoertuig. De meeste staten hebben wielvoorschriften en wetten tegen parkeren op privéterrein.

Verwant: Hoe om te gaan met een Tiny House-badkamer – 12 inspirerende ontwerpideeën

Stichting Tiny House

Bij het leggen van de fundering voor een klein huis moet deze kleiner zijn dan 400 vierkante meter. Alles groter en het zou een klein huis zijn. De stichting hanteert aparte regels. Omdat je er niet mee kunt rijden, zijn er verschillende codes die je moet volgen, maar deze zijn ook vergelijkbaar met traditionele huizen.

Waarom bouwen mensen kleine huizen?

Why Do People Build Tiny Houses?Klein Tack-huis

Er zijn veel redenen waarom mensen een klein huis willen. De kosten van een tiny house zijn lager dan die van andere woningopties. De woningen bieden voordelen en zijn bovendien mooie investeringen gebleken. Ze hebben ook minder huisverbeteringszorg en lagere energiekosten nodig.

Goedkopere huisvesting

Een tiny house is een goedkope vorm van alternatieve huisvesting, wat misschien wel de voornaamste reden is waarom ze populair zijn. Uiteraard verlagen minder materialen en andere factoren de totale kosten.

Maak verbinding met de natuur

Met een klein huis op wielen kun je reizen. Je kunt geld besparen door op het platteland te wonen. De nichemarkt spreekt mensen aan die terug willen naar de natuur. Milieuvriendelijke huizen op zonne-energie zijn populaire keuzes.

Evalueer de prioriteiten opnieuw

Degenen die meer tijd met hun gezin willen doorbrengen of van hun bezittingen af willen, worden verliefd op kleine huizen. Deze mensen vinden een doel, passie en een nieuw leven door een minimalistische levensstijl te omarmen die traditionele huizen niet bieden.

Gerelateerd: 20 slimme microhuisontwerpideeën die de ruimte maximaliseren

Tiny houses passen goed bij minimalisme. Marie Kondo, een expert in minimalisme, neemt de trend door het dak.

Het systeem verslaan

Veel bouwers van kleine huizen hebben mazen in het systeem ontdekt waardoor ze hun huis kunnen afschrijven als een camper, een ‘gebouw’ of iets anders, om zo belastingen, plaatselijke bestemmingsplannen, vergunningen en andere banden met de overheid te ontduiken.

Mazen in de wet worden niet aanbevolen. Dingen openlijk houden en door professionals laten gebeuren, is de beste route. Raadpleeg iemand die de wetten op het gebied van het bouwen van kleine huizen kent.

Hoeveel kost een klein huis om te kopen?

How Much Does A Tiny House Cost To Buy?Het kleine project

Om een klein huis te kopen, heb je een makelaar nodig of bezoek je plaatsen zoals Tiny House Marketplace. Voor een tweedehands klein huis van 200 vierkante meter zal de projectprijs tussen de $ 25.000 en $ 50.000 liggen.

Als u een nieuw klein huis wilt kopen dat speciaal voor u is gebouwd, kunt u ervan uitgaan dat u minstens 30% meer betaalt dan wanneer u een tweedehands huis zou kopen. Hoe groter en gedetailleerder het huis is, hoe meer u per vierkante meter betaalt.

Hoeveel kost een klein huis om te bouwen?

How Much Does A Tiny House Cost To Build?Robert Edson Swain Architectuur en design

Het bouwen van een klein huis kan zowel goedkoper als duurder zijn dan het kopen van een klein huis. Omdat u meer vrijheden heeft, kunt u meer sparen of uitgeven. Je kunt overal kleine bezuinigingen doorvoeren en uiteindelijk veel besparen.

De meeste kleine huizen kosten tussen de €10.000 en €60.000 om te bouwen terwijl je je best doet. Sommige gezinnen ontdekten echter manieren om de bochten op de juiste manier af te snijden. Dit echtpaar betaalde $ 8.000 voor hun kleine huis. Er zijn ook doe-het-zelfpakketten voor degenen die van de Tiny House-beweging houden.

De prijs bedraagt 300 dollar per vierkante meter. De kosten van een gewoon huis bedragen $ 150 per vierkante meter.

De kleine huiskosten, elke centimeter is belangrijk. Je compacteert alles in een kleine ruimte. In een groter huis gemiddeld je de prijs. Het midden van de woonkamer kost niet zoveel als de hoek waar elektriciteit op dezelfde manier wordt geïnstalleerd in een traditionele woning.

Arbeid en materialen

De twee grootste kosten zijn arbeid en materialen. Je kunt materiaal besparen als je weet hoe je moet winkelen. Houd rekening met uw ruimte per vierkante meter, zodat u niet te veel uitgeeft.

Andere kosten zijn onder meer vergunningen en parkeertarieven voor campers die van toepassing zijn op kleine huisjes op wielen. Het is slim om alle kosten goed in kaart te brengen en op te schrijven voordat je begint met de bouw van een tiny house.

Leuke Tiny House-ideeën

Cute Tiny House Ideas

Als je overweegt een klein huis te kopen, dan heb je inspiratie nodig. Door naar plannen, interieurontwerpen en kostenstructuren voor kleine huizen te kijken, kunt u uw droomhuis verwezenlijken. Bekijk deze unieke ideeën voordat je gaat bouwen.

Boxcar Tiny House op wielen

Boxcar Tiny House On WheelsTiny Homes van Timbercraft

Containerwoningen zijn populaire soorten kleine huizen. Je kunt heel goedkoop een metalen container krijgen en deze inbouwen. Dit verlaagt de prijs van uw huis aanzienlijk, aangezien de buitenkant duur is.

Er is een show genaamd 'Container Homes', waar aannemers zeecontainers ombouwen tot leefbare ruimtes voor hun klanten. Als je een fan bent van kleine huizen, zul je het leuk vinden om de transformatie van containerwoningen te zien.

Klein huisje van teruggewonnen hout

Reclaimed Wood Tiny HouseKrownlab

Als je een klein huis gaat bouwen omdat je iets goedkoper wilt, overweeg dan hergebruikt hout. Als je het goed doet, kun je voor een geweldige prijs teruggewonnen hout uit schuren of andere buitengebouwen vinden.

Kijk rond, neem contact op met boerderijen en andere eigendommen voor materialen. Velen zullen je dingen laten hebben van gebouwen die ze gesloopt willen hebben, als je ze kunt helpen.

Poppenhuis Tiny House

Dollhouse Tiny HouseMindy Nicole Fotografie

Als je ervan hebt gedroomd om in een poppenhuis te wonen, dan is dit ontwerp perfect. Je kunt een huisje kopen en het in de leukste kleur schilderen. Misschien voel je je weer een kind, en op de beste manieren.

U kunt een huisje bouwen dat het toppunt van elegantie is. Er zijn twee soorten huisjes. Grillige huisjes en klassieke huisjes met een aardse uitstraling.

Tiny House-zolder

Tiny House LoftJessica Helgerson interieurontwerp

Een klein huis heeft een zolder nodig om de ruimte te benutten. Een zolderkamer kan worden gebruikt als slaapkamer, opslagruimte of als toevluchtsoord. Je kunt meer dan de helft van het kleine huis toevoegen, alles of alleen het uiteinde.

Voor meer informatie, ideeën en inspiratie, bekijk deze gids over zolderkamers. Daar vind je alles wat je moet weten over de beste vriend en noodzakelijke metgezel van het kleine huis.

Tiny House-kantoor

Tiny House OfficeChibi Moku – architectonische cinema

Dat je een tiny house wilt bouwen, betekent niet dat je erin moet wonen. Je kunt er een rustige kantoorruimte van maken, die gebruikt kan worden als afschrijving, of zelfs een leuk speelhuisje voor de kinderen.

Hobbit Hole klein huisje

Hobbit Hole Tiny HouseHouten wonderen

Nou, hobbithuizen zijn klein, dus nu is het tijd om een klein huis te bouwen. Dug-outs zijn geweldig, maar je hebt er geen nodig om een hobbithuis te bouwen.

Ouderwets klein huis

Old-Fashioned Tiny HouseRichardson Pribuss-architecten

De meeste huizen zijn wat we vandaag de dag als kleine huizen zouden beschouwen. Daarom is het bouwen van een traditionele geschikt. Het is het beste om scheepslap, natuurlijke kleuren en versleten meubilair te gebruiken.

Een klein huis gaat over geld besparen en rekening houden met wat belangrijk is.

Kleine woningbouw

Bouwvoorschriften beschermen u tegen gevaarlijke leefomgevingen. Als je een tiny house op een fundering wilt bouwen, moet je een bouwvergunning aanvragen en een professionele bouwer inhuren.

Per definitie is een klein huis 80 tot 400 vierkante meter groot. Vanwege de omvang hebben sommige staten geen bouwvergunning nodig. Als de camper op wielen is gebouwd, moet u mogelijk voldoen aan de lokale wetgeving inzake recreatievoertuigen en vereisten voor camperparken. Neem contact op met uw plaatselijke bouwafdeling en vraag welke vergunningen nodig zijn om een klein huis te bouwen.

Off-the-grid leven

Off the grid leven is het ultieme in je eigen tiny house. Sommigen vinden echter dat de ironie van groen gaan is hoe duur het kan zijn. Het redden van de planeet is een hobby geworden voor degenen die het zich kunnen veroorloven. Maar de meeste kleine huizenbouwers zullen toegeven dat de kleine huizen de moeite waard zijn. Eén ding is waar: als je buiten het elektriciteitsnet bent, is het leven eenvoudig.

Water

Als je zoet water wilt, moet je een put boren, water uit een externe bron halen of afhankelijk zijn van de opvang van regenwater.

Regenwateropvang

Om regenwater op te vangen heb je een opvanggebied nodig. Het stroomgebied van een dak zal niet groot genoeg zijn om genoeg water op te vangen waar je een jaar van kunt leven.

U kunt vierkante meters aan uw dak toevoegen door een andere structuur toe te voegen. Een andere optie is het opvangen van regenwater uit een externe bron.

Nadat je water hebt verzameld, heb je een plek nodig om het op te slaan.

Water opslag

Voor wateropslag is een stortbak nodig. Afhankelijk van waar u woont en de hoeveelheid jaarlijkse regenval die u ontvangt, wordt de grootte van uw reservoir bepaald die nodig is om uw water vast te houden.

In gebieden met weinig regen heb je een groter reservoir nodig, zodat het grote hoeveelheden regenwater kan opvangen. Om het water uw huis binnen te laten komen, heeft het druk nodig, zodat het uw huis en via uw kranen kan binnendringen.

Professionele bouwers zullen u vertellen dat verhoogde watertanks essentieel zijn. De tanks moeten hoger zijn dan de hoogste uitlaat van uw huis, wat hoogstwaarschijnlijk de douchekop zal zijn. Door middel van pompen wordt druk gecreëerd. En voor niet-verhoogde waterberging is een regenwaterkussen de beste optie.

Stroomvoorziening

Off-the-grid kleine huizen kunnen gebruik maken van zonne- of windenergie. Eerst moet u berekenen hoe groot het systeem is dat u nodig heeft om uw huis van stroom te voorzien. U kunt contant betalen voor panelen om geld te besparen. Het plaatsen van zonnepanelen levert voldoende stroom op voor twee personen.

Internet en kabel

Er zijn een paar manieren om internet te krijgen. Draadloos en satellietinternet is beschikbaar op afgelegen locaties, maar de internetsnelheden zijn traag en onbetrouwbaar.

Klein huisriolering

Riolering is een van de belangrijkste problemen bij kleine huizen. Als u uw eigen kleine huis bouwt of een tweedehands huis koopt, mag u het rioleringssysteem niet over het hoofd zien of verwaarlozen.

Tiny Home grijswatersysteem

Als het om off-grid afvalwater of rioolwater gaat, moet u rekening houden met de bron. Grijswater is de term voor douche- of gootsteenwater en wordt op een andere manier behandeld dan toiletafval, ook wel zwart water genoemd.

Grijswater kan vaak in de grond worden geloosd. Dit gebeurt door gebruik te maken van een Franse drain bestaande uit een gat in de grond gevuld met stenen en kiezelstenen.

Tiny Home Blackwater-systeem

Zwartwater is moeilijker te hanteren. Als je een tiny house bouwt, kun je een compost- of verbrandingstoilet gebruiken. Het afval van je toilet wordt omgezet in aarde of as.

Een andere optie als u voor langere tijd niet van plan bent uw huis te verhuizen, is het installeren van een septisch systeem voor afvalwater. Een septisch systeem zorgt ervoor dat afvalwater in de grond wordt opgenomen. Het systeem is groter en heeft grotere kamers om vast afval vast te houden, waardoor het de tijd krijgt om af te breken en te ontbinden.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Kan ik een hypotheek krijgen op een Tiny Home?

Voor de meeste kleine huiseigenaren bieden kleine huizen een hypotheekvrije levensstijl. De gemiddelde hypotheek van een klein huis is echter $ 600. Het hangt af van waar u woont of u onroerendgoedbelasting moet betalen.

Hebben Tiny Homes een verkoopwaarde?

Kleine huizen zijn als auto's bij het investeren. Zodra je er een koopt, daalt de waarde ervan. Hoewel de markt verandert naarmate de vraag toeneemt, is een klein huis niet dezelfde investering als het kopen van een klein of normaal huis.

Voor degenen die een gewone woning met hypotheek kochten, is deze nu eigenaar van een woning. Hun investeringen zijn met zo'n 70 procent gestegen.

Hoe groot is een klein huis?

Het typische bereik voor een klein huis ligt tussen de 400 en 1.000 vierkante meter.

Hoeveel kosten prefab Tiny Houses?

Gemiddeld kost een prefab klein huis $ 45.000. Een basis prefabpakket kost $ 4.500. De prijs is exclusief voorzieningen zoals apparaten of lichte elektrische armaturen. Als u een allesomvattend prefabmodel met ultramoderne voorzieningen wilt, kunt u een prijs van meer dan $ 200.000 verwachten.

Moet ik een verzekering afsluiten voor een Tiny Home?

Als je al een tiny house hebt, ben je wettelijk niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Wanneer u via een bank de aankoop van een huis financiert, verlangt de bank dat u een verzekering afsluit, net zoals u dat zou doen bij de aankoop van een traditioneel huis. Als u een klein huis bouwt, heeft u tijdens de bouw een speciale verzekering nodig, de zogenaamde Builder's Risk Insurance.

Zijn Tiny Houses giftig?

Een tiny house is net als elk ander traditioneel huis en vereist ventilatie- en koelsystemen. Als het niet op de juiste manier wordt behandeld en verzorgd, zal schimmel een probleem vormen. Vraag een professionele bouwer om een systeem aan te bevelen.

Hoe lang gaat een Tiny Home mee?

Het hangt af van de materialen die worden gebruikt om een klein huis te bouwen en andere factoren. Tiny homes gaan gemiddeld tussen de zeven en tien jaar mee. Mooiere modellen gemaakt van duurzame, op maat gemaakte materialen kunnen echter wel 50 jaar meegaan.

Hoeveel kan een Tiny Home verdienen op Airbnb?

In Californië variëren kleine huizen tussen $ 1.000 en $ 7.000 per maand, of meer. In andere staten zijn ze doorgaans goedkoper, maar variëren afhankelijk van de locatie en de vierkante meter ruimte.

Zijn Tiny Homes veilig voor inbrekers?

Tiny houses hebben sterkere ramen en deuren dan traditionele huizen, waardoor het moeilijker is om in te breken. Door hun formaat ben je geen fortuin kwijt aan een uitgebreid beveiligingssysteem. Het probleem met kleine huizen is dat ze geen doelwit zijn voor dieven of woninginbraken. Degenen die in kleine huizen wonen, bewaren er geen waardevolle bezittingen in. Er is niet genoeg vierkante meter voor waardevolle opslag.

Hoeveel kost een Tiny House Conclusie

Tiny homes zijn een betaalbare optie, maar er zijn dingen waar je rekening mee moet houden, zoals bouwmaterialen. De onderhoudskosten kunnen uit de hand lopen. Als u uw kleine huis niet goed bouwt, dwingt een kleine fout u om meer geld uit te geven aan reparaties.

Bouwers van kleine huizen geven vooraf meer geld uit, omdat de huizen geweldige investeringen zijn. Nu is het tijd om te kopen. De trend wordt steeds warmer en je wilt niet te laat komen voor de wedstrijd.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook