Hoeveel kost het om een betonplaat te storten?

How Much Does It Cost to Pour a Concrete Slab?

Het installeren van een betonplaat kost gemiddeld €4 tot €8 per vierkante meter. Voor een plaat van 900 vierkante meter kunt u verwachten dat u tussen de $ 3.600 en $ 7.200 betaalt.

Betonplaten zijn vlakke, horizontale constructies gemaakt van beton die dienen als basis of fundering voor gebouwen, vloersystemen in huizen en kantoren, schuren, veehouderijen en opslagruimtes, waardoor buitenruimtes worden gecreëerd zoals patio's, looppaden en opritten.

Of u nu nieuwe betonplaten wilt installeren of uw bestaande betonplaten wilt versterken, hier vindt u een overzicht van wat u voor een project kunt verwachten.

How Much Does It Cost to Pour a Concrete Slab?

Factoren die de kosten van een betonplaat beïnvloeden

Als u van plan bent om aan uw oprit of terrasvloer te werken, houd er dan rekening mee dat veel factoren de totale kosten voor het installeren van betonplaten kunnen beïnvloeden.

Grootte van de plaat

Betonplaten zijn er in verschillende maten; hoe groter ze zijn, hoe duurder. Hier is een lijst met plaatafmetingen, hoeveel vierkante meter ze beslaan en hun gemiddelde prijs:

8×8 (64 vierkante voet) ― $422 10×10 (100 vierkante voet) ― $600 20×20 (400 vierkante voet) ― $2.400 30×30 (900 vierkante voet) ― $5.400 40×40 (1600 vierkante voet) ― $10.560

Voorgegoten platen versus ter plaatse gegoten platen

Prefab platen zijn op locatie vervaardigde betonplaten. Ze kosten gemiddeld tussen de $ 20 en $ 30 per vierkante voet. Omdat ze in een gecontroleerde omgeving worden vervaardigd, hebben ze een uitstekende weerstand en kwaliteit. Prefabplaten kunnen snel worden geïnstalleerd doordat ze alleen op de bouwplaats worden geplaatst en vastgezet.

Bij ter plaatse gestorte betonplaten wordt direct op de bouwplaats beton gestort en uitgehard. De gemiddelde kosten van dit proces bedragen ongeveer $ 6 per vierkante meter, inclusief arbeid. Dit is een kosteneffectieve keuze voor kleinere projecten of projecten met unieke vereisten, omdat hiermee de transportkosten die gepaard gaan met geprefabriceerde platen worden geëlimineerd.

De dikte van de plaat

Dikkere platen hebben meer beton nodig om het grotere volume te bedekken. Omdat beton een belangrijk onderdeel van de projectkosten is, leidt een toename van de dikte tot een hoger materiaalverbruik en bijgevolg tot hogere kosten. Hier is een lijst met gemiddelde prijzen op basis van de dikte van de platen:

2 inch: $4 – $5 per vierkante voet 4 inch: $5 – $6 per vierkante voet 5 inch: $5,50 – $6,50 per vierkante voet 6 inch: $6 – $7 per vierkante voet 8 inch: $7 – $8 per vierkante voet

Betonkwaliteit

De betonkwaliteit meet de sterkte en kwaliteit van het materiaal. Beton wordt beoordeeld met de letter M, gevolgd door een cijfer van M5 tot M70. Hoe hoger het getal, hoe meer aggregaat in het mengsel, en hoe groter de duurzaamheid en hogere kosten.

Betonmengsels met een hoge sterkte, tot M70, worden doorgaans gebruikt voor commerciële doeleinden en zijn duurder dan opties van lagere kwaliteit. Bij de meeste residentiële projecten wordt echter beton M10 tot M25 gebruikt.

Verbeteringen

Als u upgrades of extra functies voor uw betonplaat nodig heeft, zoals decoratieve afwerkingen, stempels, kleuren of bepaalde patronen, kunnen deze de totale kosten van het project verhogen.

Arbeidskost

De arbeidskosten voor het plaatsen van betonplaten bedragen ongeveer $ 2 tot $ 3 per vierkante voet. De arbeidskosten worden voornamelijk beïnvloed door de complexiteit van de installatie, waaronder de grootte en vorm van de plaat, hellingen of oneffen terrein, ingewikkelde ontwerpen of patronen en extra versterking of structurele elementen. Complexere installaties vereisen geschoolde arbeidskrachten, extra tijd en gespecialiseerde apparatuur, waardoor de totale kosten kunnen stijgen.

Berekenen hoeveel beton u nodig heeft

Om de hoeveelheid beton te bepalen die nodig is voor uw plaatproject, moet u het benodigde betonvolume berekenen. Het betonvolume wordt berekend door de lengte, breedte en dikte van de plaat te vermenigvuldigen. U kunt uzelf helpen met een betoncalculator.

Op maat

Hier is een lijst met gemiddelde kostenramingen op basis van verschillende maten en diktes van betonplaten:

Plaat van 200 vierkante voet, 4 inch dik: $800 – $1.600 Plaat van 500 vierkante voet, 6 inch dik: $1.500 – $3.000 Plaat van 1.000 vierkante voet, 8 inch dik: $2.000 – $4.000

Per project

Hoewel de grootte en dikte van betonplaten kunnen variëren, wat van invloed kan zijn op de totale kosten van het project, kan het budget voor de meest voorkomende bouwprojecten worden geschat. Hier is een lijst met enkele projecten en hun gemiddelde prijs voor het installeren van een betonplaat:

Schuurbasis (80 tot 300 vierkante voet) – $480 Oprit (160 tot 400 vierkante voet) – $3.000 Patioplaat (100 tot 144 vierkante voet) – $3.100 Garagevloer (240 tot 400 vierkante voet) – $3.460

DIY-kosten

Huiseigenaren kunnen verwachten gemiddeld $ 2,55 per vierkante meter te betalen als ze de betonplaten zelf installeren. Als u geld wilt besparen op uw project, is doe-het-zelf de juiste keuze, vooral als het een klein project is met eenvoudige platen en geen ingewikkelde ontwerpen.

Als het echter een groter project betreft waarbij beton moet worden gestort, heeft u mogelijk hulp van een professional nodig.

Werken met beton is een langdurig proces dat het voorbereiden van de locatie, het vormen, mengen en gieten van het beton, het troffelen, afwerken en uitharden omvat. Door deze ingewikkelde processen aan een professional toe te vertrouwen, kunt u er zeker van zijn dat deze vakkundig worden afgehandeld met behulp van de juiste hulpmiddelen, wat resulteert in een tijdige voltooiing van het project.

Hoe u geld kunt besparen op de kosten van betonplaten

Beton wordt vaak beschouwd als een kosteneffectieve vloeroptie vanwege de duurzaamheid en lange levensduur. Het is relatief betaalbaar in vergelijking met andere vloermaterialen, vooral voor grotere oppervlakken. Bovendien kan beton veelzijdig zijn qua ontwerpopties en kan het worden gekleurd, gestempeld of gepolijst om verschillende esthetieken te bereiken.

Als u echter nog steeds geld wilt besparen op uw vloerproject, volgen hier enkele tips:

Werk met een betonmix: Gebruik lokaal beschikbare materialen en overweeg het gebruik van aanvullende cementachtige materialen (SCM's) zoals vliegas of slakken om het cementgehalte te verminderen. Optimaliseer de bekisting: Vermijd complexe vormen of overmatige bekisting die de arbeids- en materiaalkosten kunnen verhogen. Bereid de locatie voor: Een goede voorbereiding van de locatie is van cruciaal belang om later dure problemen te voorkomen. Maak het gebied vrij van puin, vegetatie en eventuele obstakels die het stortproces van beton kunnen verstoren. Wees voorzichtig met het te veel bestellen van beton: Bespreek met de leverancier om de meest kosteneffectieve batchgrootte en leveringsopties te bepalen.

Betonplaten bieden sterkte, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor ze populair zijn voor verschillende bouwprojecten. Hun vermogen om zware lasten te dragen, slijtage te weerstaan en een stabiel oppervlak te bieden, maakt ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen in zowel residentiële als commerciële omgevingen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook