Hoeveel kost het schoonmaken van de dakgoot?

How Much Does Gutter Cleaning Cost?

De gemiddelde prijs voor dakgootreiniging varieert van $75 tot $390, met een landelijk gemiddelde van $163. Het reinigen van de dakgoot is een proces dat per seizoen moet worden uitgevoerd om vuil, zoals bladeren en twijgen, te verwijderen en op schade te inspecteren.

How Much Does Gutter Cleaning Cost?

Factoren die van invloed zijn op de kosten voor dakgootreiniging

De totale kosten van dakgootreiniging omvatten veel variabele factoren. Sommigen daarvan omvatten de indeling van uw huis en het type en de omstandigheden van de goot.

Aantal verhalen

Het aantal verdiepingen van uw huis is een belangrijk budgetteringselement. Hier is een schatting van de prijzen voor dakgootreiniging op basis van 200 strekkende voet dakgoten:

Voor een huis met één verdieping: $70 – $100 Voor een huis met twee verdiepingen: $95 – $225 Voor een huis met drie of meer verdiepingen: $170 – $425

Lengte van de goot

De gemiddelde lengte van goten is ongeveer 125 tot 200 strekkende meter. Aannemers hebben echter de neiging om de beelden van het huis te meten in plaats van de lengte van de goot. De gemiddelde prijs per vierkante meter is $ 0,40 voor de eerste verdieping van het huis. Voor een tweede verdieping bedragen de gemiddelde kosten $ 0,80 per vierkante meter.

Goot voorwaarden

De omstandigheden van de dakgoot kunnen de totale prijs van de reiniging verhogen. Huiseigenaren zouden 10% tot 50% meer van een gemiddeld budget kunnen betalen als de dakgoot binnen twee of drie jaar niet is schoongemaakt. Dit gebeurt wanneer kanalen obstakels zoals takken of rotsen hebben. Het wegwerken ervan kan ingewikkelder zijn en langer duren dan een gemiddelde schoonmaakbeurt.

Goottype

Het type goot kan de kosten aanzienlijk beïnvloeden. Gefelste of sectionele goten hebben de neiging om een ophoping van vuil te hebben op hun verbindingen met de naden. Ze kosten 10% tot 25% meer dan de gemiddelde prijs om te reinigen dan naadloze dakgoten.

Helling

De helling van het dak waar de dakgoten zich bevinden, heeft invloed op de totale kosten van het reinigen van de dakgoot. Een steilere helling kan de uiteindelijke prijs met 15% meer verhogen dan een gemiddelde. De prijs gaat omhoog omdat de schoonmaakploeg voorzichtig op het schuine oppervlak moet komen.

Toegankelijkheid

Als uw huis één verdieping en één verdieping heeft, kunt u een prijs verwachten die in de buurt van het gemiddelde minimum ligt. Hoe meer verdiepingen en voeten het huis heeft, hoe meer tijd en moeite de aannemer nodig heeft om bij de complexe delen te komen.

Arbeid en uitrusting

De arbeidskosten zijn afhankelijk van de plaatselijke arbeidskosten en de indeling en lengte van de goot. Het wordt ook beïnvloed door het seizoen. De materialen van de aannemer voor een standaard dakgootreinigingsservice kunnen ongeveer $ 20 tot $ 50 kosten. Wanneer u zelf de dakgoten reinigt, zijn de materiaalkosten hoger. Het kopen van een uitschuifladder kan bijvoorbeeld ongeveer €300 tot €400 kosten.

Goot bewakers

Het installeren van dakgootbeschermers kan ongeveer $ 6 tot $ 8 per lineaire voet kosten. Een gescreend systeem van 60 meter heeft een gemiddelde prijs tussen $ 1.200 en $ 1.600.

Dakgootbeschermers verminderen het aanzienlijke deel van het puin. Ze verlengen de levensduur van de goot. Omdat ze niet al het afval verwijderen, moeten ze periodiek worden geveegd. Mogelijk moet u schermen aan uw dakgoten toevoegen als u in een gebied met veel puin woont.

Extra kostenfactoren waarmee u rekening moet houden

Extra add-ons en diensten bij het reinigen van dakgoten kunnen schade en vuilophoping voorkomen. Ze kunnen de uiteindelijke kosten van het reinigen van de dakgoot verhogen, maar kunnen u op de lange termijn helpen geld te besparen door voor uw dakgoten te zorgen.

Frequentie

Goten moeten elke twee tot drie jaar worden schoongemaakt. Als u ze niet regelmatig schoonmaakt, zal het werk langer duren en meer inspanning vergen. Aannemers moeten ze misschien zelfs met de hand schoonmaken. Hiervoor kunnen huiseigenaren tot 10% tot 50% meer betalen.

Goteninspectie

Sommige aannemers moeten uw dakgoten inspecteren om er zeker van te zijn dat de dakgoten correct werken en dakgootreparaties of -vervangingen aanbevelen. Als uw huis het nodig heeft, kost het vervangen van de goot ongeveer $ 4 tot $ 30 per lineaire voet.

Reiniging en installatie van regenpijpen

Het schoonmaken van de regenpijp brengt gemiddelde extra kosten van $ 50 tot $ 100 met zich mee. Ze maken zichzelf schoon als de schoonmaakploeg de goten doorspoelt. Ze kunnen echter verstopt raken en hebben speciale zorg nodig. Regenpijpen zijn belangrijk voor de dakgootsystemen omdat ze het regenwater wegvoeren van het huis.

Seizoensgebondenheid

De piekseizoenen voor dakgootreiniging zijn het najaar en het voorjaar. In de herfst verstoppen vallende bladeren de dakgoten. Terwijl in de lente smeltende sneeuw het puin in de goten duwt. Het inhuren van een dakgootreinigingsploeg tijdens het hoogseizoen kan 10% tot 50% meer kosten.

Reiskosten

Sommige opdrachtnemers houden rekening met de afstand en brengen reiskosten in rekening. Als u in een landelijk gebied buiten het servicegebied van de aannemer woont, kunt u verwachten dat u iets meer dan de gemiddelde prijs voor de service betaalt.

Kosten voor dakgootreiniging: doe-het-zelf versus het inhuren van een professional

Veel huiseigenaren laten het schoonmaken van de dakgoot zelf doen als hun huis één verdieping en één verdieping heeft. Als de lay-out echter ingewikkelder is, omvatten sommige kosten het betalen voor een uitschuifladder (ongeveer $ 300 en $ 400). Om nog maar te zwijgen van de mogelijke ongelukken.

Het inhuren van een professionele dakgootreinigingsdienst bespaart tijd en zorgt ervoor dat het werk goed wordt gedaan. De aannemer zal de staat van de goot inspecteren of enkele add-ons voorstellen. Ze hebben ervaring met het gebruik van ladders op ingewikkelde plaatsen en het correct reinigen van dakgoten en regenpijpen.

Dakgootreiniging is een betaalbare service voor uw dak en uw hele huis. Door uw dakgoten schoon te maken, vermindert u het aantal muggen, knaagdieren en ander ongedierte dat liever in stilstaand water leeft. Het stopt ook het overstromen en voorkomt waterschade. Als u de dakgoten van uw huis wilt reinigen, neem dan contact op met de beste dakgootreinigingsdiensten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vragen de meeste mensen om de dakgoten schoon te maken?

De gemiddelde prijs voor dakgootreiniging varieert van $75 tot $390, met een landelijk gemiddelde van $163. Aannemers budgetteren een dakgootreinigingsservice, afhankelijk van de lokale arbeidskosten, de indeling van het huis (beeldmateriaal, aantal verdiepingen en verdiepingen), de lengte van de dakgoot en het seizoen. En als de dakgoot twee of drie jaar niet is schoongemaakt, stijgt de prijs vanwege de hoeveelheid puin. Add-ons zoals het schoonmaken van de regenpijp zorgen ook voor een gemiddelde extra kost van $ 50 tot $ 100.

Wat is de goedkoopste manier om dakgoten schoon te maken?

De goedkoopste manier om dakgoten schoon te maken is doe-het-zelf. U kunt echter wel wat kosten voor materialen vinden en de kans op een ongeval vergroten. Zorg ervoor dat u ze buiten het hoogseizoen huurt (niet in de herfst of lente). Het installeren van dakgootbeschermers is een aanzienlijke langetermijninvestering die zal helpen bij het opruimen van het puin en het verlagen van de arbeidskosten.

Hoe vaak moeten dakgoten worden schoongemaakt?

Goten moeten elke twee tot drie jaar worden schoongemaakt. Twee jaar is een goede tijd, zelfs als u in een gebied woont met veel seizoensgebonden afval.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook