Inspirerende kantoorvergaderruimtes onthullen hun speelse ontwerpen

Inspiring Office Meeting Rooms Reveal Their Playful Designs

Vergaderen is niet bepaald iets om naar uit te kijken als je op kantoor werkt, ook al is dit een relatieve situatie. Het creëren van een prettige vergaderomgeving en een kantoorinrichting waarin iedereen zich prettig voelt, heeft veel te maken met de manier waarop een vergadering verloopt en hoe deze wordt ervaren. Sommige kantoren hebben besloten om een speelse draai te geven aan dit specifieke gebied en de ontwerpen die ze nu aanbieden behoren tot de meest inspirerende die je kunt vinden.

Red Bull-kantoor.

Inspiring Office Meeting Rooms Reveal Their Playful Designs

De medewerkers van het Red Bull-kantoor in Mexico-Stad geven de bijeenkomst een informele sfeer. Hun ontmoetingsruimte heeft schommels en zitzakken en wordt bepaald door een kunstgrastapijt. Dit is eigenlijk een heel verfrissende plek, verbonden met de rest van de werkruimtes en ook prima te gebruiken als hangplek. Deze speelse vergaderruimte is ontworpen door SPACE.

Ontslagmedia.

Meeting room with colorful chairs

Sommige vergaderruimtes op kantoor kunnen er vrolijk uitzien zonder dat er onconventionele voorzieningen nodig zijn. Dat is het geval bij het Resignation Media bureau van Chioco Design. Het kantoor is gevestigd in Austin, Texas en beschikt na een volledige renovatie van het gebouw over een lichte en open vergaderruimte rond een lange tafel omringd door stijlvolle fauteuils in verschillende kleuren.

Zamness-kantoor.

Zamness nook office designed for meetings

Het Zamness-kantoor in Barcelona beslaat een oppervlakte van 300 vierkante meter en is grotendeels ontworpen als open ruimte. De glazen gevel vult alle ruimtes met natuurlijk licht en creëert een heldere en geschikte werkomgeving. Als accentkleur is gekozen voor geel. Je ziet het op sommige muren in de vergaderruimte, waar het het gedurfde karakter van het decor benadrukt. Het ontwerp was een project van Nook Architects.

Airbnb.

AirBnB Dublin Heneghan Meeting Room

AirBnB Dublin Heneghan Meeting Room Picture

Bij het ontwerpen van de Airbnb-kantoren in Dublin koos architect Henegan Peng ervoor om de ruimte in verschillende hoekjes en pods te verdelen. De individuele pods die als vergaderruimtes worden gebruikt, zijn ontworpen om allerlei interessante functies van over de hele wereld te integreren. Ze hebben elk aan twee zijden glazen wanden, waardoor ze verbonden zijn met de rest van het kantoor.

Fairphone-hoofdkantoor.

Fairphone Head Office Meeting box room

Duurzaamheid is erg belangrijk voor het bedrijf Fairphone, hun hoofdkantoor in Amsterdam was een project van Melinda Delst Interior Design en weerspiegelt dit detail zeker. Het kantoor heeft een oppervlakte van 1300 vierkante meter en biedt een prachtig uitzicht, een open indeling en een verscheidenheid aan gerecyclede en milieuvriendelijke materialen. Zo vormen hergebruikt hout en glas de kubusvormige ontmoetingsruimte.

Autogasco-hoofdkantoor.

Autogasco Headquarters Meeting Room

Een opvallend ontwerp kan worden bereikt met behulp van zeer eenvoudige strategieën. Het Autogasco-hoofdkantoor van Nicolas Maino Gaete is gevestigd in Chili en beschikt over een vergaderruimte van metaal en glas, ontworpen als een apart volume in de open ruimte. De glazen wanden zijn versierd met een willekeurig geometrisch patroon van elkaar kruisende lijnen.

Autodesk.

Autodesk Workshop Meeting Room - Hanging Chairs

Het belangrijkste meubelstuk in de vergaderruimte van Autodesk's Pier 9 Workshop in San Francisco is een op maat gemaakte tafel met een metalen frame waarin ook zes stoelen zijn verwerkt. Door de afgeronde basis kan dit hele stuk als grote schommel worden gebruikt. Dit ongebruikelijke idee werd hier toegepast door Lundberg Design.

We werken.

WeWork London Meeting Room

Het creëren van een uitnodigende en comfortabele werkomgeving lijkt de focus te zijn geweest in het geval van het door Oktra ontworpen WeWork-kantoor in Londen. Het hele kantoor, inclusief de vergaderruimte, heeft een zeer ongedwongen en huiselijke uitstraling. Al het hout, de karpetten en het gebruik van vintage accenten dragen bij aan een algehele gastvrije en warme sfeer.

Drieënvijftig Inc.

Fifty three inc by add

De vergaderruimte is een ruimte waar creativiteit en inspiratie de overhand moeten krijgen, een ruimte waar nieuwe ideeën worden geboren en waar concepten werkelijkheid worden. Het ontwerp en de inrichting van deze ruimte moeten allemaal mogelijk en natuurlijk zijn. Het Fifty Three-kantoor in New York van ADD maakt gebruik van notenhout, zwart staal en beton, een combinatie die in dit geval lijkt te werken. De vergaderruimte heeft ook lange gordijnen die privacy bieden wanneer dat nodig is.

IS-kantoor.

Isis Australian Glass Meeting Rooms

Toen IIs zich hun kantoor in Melbourne voorstelde, wilde deze ruimte hun waarden en karakter weerspiegelen. Als gevolg hiervan illustreerde ontwerpbureau Kannfinch al deze details met behulp van verschillende methoden. Zo weerspiegelen de transparante vergaderzalen de transparantie van het bedrijf in de bedrijfsvoering. Het ontwerp van deze ruimtes is eenvoudig en elegant, met glazen wanden, witte scheidingswanden, houten vloeren en rechthoekige vloerkleden die het centrum bepalen.

Yandex.

Box kazan Yandex meeting room

Het grootste it-bedrijf Yandex heeft een vertegenwoordigingskantoor in Kazan. Het kantoor, gelegen op de 16e verdieping van het zakencentrum Suvar Plaza, is verdeeld in een reeks functionele zones, waaronder aparte werkruimtes, een collegezaal en twee vergaderzalen. Een vergaderhoek kan door zijn aangename en frisse inrichting dienen als privé-ontspanningshoek.

Dropbox.

Dropbox HQ meeting room with chalk paint

Dropbox HQ interview spaces

Dropbox office meeting room

Het Dropbox-kantoor in San Francisco was een project van Boor Bridges Architecture en Geremia Interior Design. Hun doel was om een frisse werkomgeving te creëren, doordrenkt met groene kenmerken en ontworpen om de functionaliteit te maximaliseren. De vergaderzalen zijn eenvoudig en meestal gecentreerd rond een thema als Back To The Future of ingericht met krijtbordwanden.

Groep CP.

Grupo CP Meeting Room Design

Grupo CP Meeting Room Design Boxing

Grupo CP Meeting Room Design Boxed

Een kleurrijke geometrische benadering werd door het team van SPACE gebruikt bij het ontwerpen van het Grupo CP-kantoor in Maxico City. Het kantoor is verdeeld over drie niveaus en omvat een vestibule, een lobby, een reeks open ruimtes, privékamers, conferentieruimtes, eetgedeeltes en informele vergaderruimtes. Elk van deze ruimtes heeft een eigen ontwerp en maakt gebruik van verschillende kleuren en definiërende geometrische vormen.

Jakarta Lof Gemeenschapskerk.

Jakarta Praise Community Church meeting room design

Jakarta Praise Community Church Meeting room

Kleur speelt ook een belangrijke rol in het ontwerp van het Jakarta Praise Community-kantoor. Het project werd in 2013 uitgevoerd door Sidharta Architect en was bedoeld als een ruimte voor vergaderingen, zowel van formele als informele aard. Het ontwerp moest veelzijdig zijn, maar ook opvallen. Als gevolg hiervan werden overal verschillende kleuren, materialen en texturen gebruikt.

Leo Burnett-hoofdkantoor.

Leo Burnett HQ meetin area

Leo Burnett HQ small meeting area

Leo Burnett HQ Dry erase walls

Voor het hoofdkantoor van Leo Burnett in Hong Kong zou het beste woord om het interieur te beschrijven ‘eenvoudig’ zijn. Het ontwerp is gemaakt voor Bean Buro en maakt gebruik van industriële kenmerken in zijn voordeel. De ontmoetingsruimte heeft in dit geval een vrij formeel ontwerp. Dit maakt het echter niet onuitnodigend. Het geeft de ruimte juist een elegante allure.

CDS-kantoren.

CDS Offices Design

CDS Offices Meeting Room

CDS Offices Inside meeting room

Met het oog op een verfijnde en elegante uitstraling bedacht het team van Bakoko een uniek ontwerp voor de vergaderhoek voor de CDS-kantoren in Tokio. De ronde centrale vergaderruimte is voorzien van een houten frame dat eromheen wikkelt en spiraalvormig naar het plafond loopt, wat drama aan de ruimte toevoegt. In het midden van de kamer staat een ronde tafel.

Bloedbureaus van het Rode Kruis.

Australian Red Cross Blood Service Melbourne Processing Centre Meeting area

Het Melbourne Processing Centre voor de Bloedverwerkingsdienst van het Rode Kruis, gehuisvest in de schil van een pakhuis uit de jaren 20, verjongt het gebouw met zijn moderne en stijlvolle ontwerp. Door voor dit project een oud gebouw te gebruiken, kon de organisatie een duurzaam ontwerp volgen. Transparantie is ook belangrijk. Gebieden zoals de vergaderruimte hebben glazen wanden waardoor ze uitzicht hebben op de laboratoria en de rest van de ruimtes. Dit alles was een project van At Design Inc.

Zendesk.

Zendesk meeting area design room

Bij Zendesk is gastvrijheid een bepalend kenmerk. Hun hoofdkantoor in San Francisco wordt voorgesteld als een grote residentie waar iedereen zich als een familie voelt. De ruimte is ontworpen door Blitz Architecture, waarbij de begane grond de receptie bevat en het souterrain een reeks individuele werkhoekjes en informele vergaderruimtes herbergt. Een verticale moswand verbindt de twee verdiepingen.

Gensler Chicago-kantoor.

Inspiring quote for meeting rooms

Een inspirerende quote is soms alles wat je nodig hebt om de klus te klaren. Het Gensler Chicago Office weet hoe dit idee werkelijkheid zou worden. De vergaderzalen zijn hier vrij eenvoudig. Ze gebruiken neutrale kleuren en bevatten geen opvallende kenmerken, behalve de tekst op de glazen wanden.

Walmart.

Walmart meeting room in orange

In 2013 ontwierp Estudio Guro Requena het Walmart-kantoor in Sao Paulo. Het ontwerp is tot stand gekomen na het uitvoeren van onderzoek en interviews om de waarden, behoeften en verwachtingen van de medewerkers in kaart te brengen. Elk van de vijf verdiepingen gebruikt een andere houtsoort en voelt gastvrij, comfortabel en informeel aan. Geel, oranje, blauw en groen zijn de accentkleuren die overal worden gebruikt.

Echt gek kantoor.

Truly Madly Office Meeting room

Truly Madly Office Small Meeting Room

Voor de ontmoetingsruimte in het Trully Madly Office creëerde het team van Studio Wood drie vergaderruimtes, elk met een eigen karakter. Eén daarvan is een semi-informele vergaderruimte met witte muren, een blauwe vloer en een frame van hout en glas waardoor de open ruimte open blijft en het licht en luchtig blijft.

VIL.

Vil Domaen Office Room for meetings

Project VIL is ontwikkeld door Domaen en betreft de transformatie van een bestaand magazijn voor Conscious Minds tot een modern kantoor. De klant vroeg om een zeer flexibele ruimte die meerdere teamconfiguraties mogelijk maakte. Dit vertaalde zich in een eenvoudig en transparant ontwerp met informele vergaderruimtes gehuld in hout en glas.

Zolder.

Loft office interior meeting area

Het mooiste aan de vergaderruimte in de Loft Office van Jvantspijker is de daktuin. Het kantoor bevindt zich in Rotterdam en de vergaderruimte waar we het over hebben is een transparante glazen doos met een licht en helder ontwerp en een trap aan de buitenkant die naar de groene tuin leidt.

Hudson Rouge New York.

Hudson Rouge NYC Small Meeting Room

Hudson Rouge NYC Small Meeting Room - Dry erase wall

Hudson Rouge NYC Small Meeting Room - Glass Box

Een ruimte waar je op de muren kunt schrijven en er dingen op kunt prikken, dat is hoe een vergaderruimte eruit moet zien als je wilt dat deze inspiratie biedt en de creativiteit stimuleert. Het reclamebureau Hudson Rouge in New York heeft een kantoor dat precies dit idee weerspiegelt. Deze vergaderruimte kan niet mooier zijn. Dit was een project van M Moser Associates.

Mediastorm.

String rope for meeting area

Een contrast van kleuren, materialen en afwerkingen is wat de vergaderruimte in het Media Storm-kantoor doet opvallen. Deze ruimte is ontworpen door DHD Architecture and Design en combineert het koele karakter van blauw met de warmte van natuurlijk hout en fluweel. Het plafond is een ingewikkelde verzameling kruisende lijnen met bolvormige hanglampen die boven de tafel hangen.

Toepassingsgebied kantoor.

Meeting room behind the curtain

DEU, Walldorf, SAP Büro , Architekten: Scope , Fertigstellung: Jan 2012 , DIGITAL 100 MB 8 Bit. - ©Zooey Braun; Veroeffentlichung nur gegen Honorar, Urhebervermerk und Beleg / permission required for reproduction, mention of copyright, complimentary copy, FUER WERBENUTZUNG RUECKSPRACHE ERFORDERLICH!/ PERMISSION REQUIRED FOR ADVERTISING!

Softwarebedrijf SAP wilde hun kantoor in Walldorf, Duitsland modern hebben en werkte daarvoor samen met de ontwerpers van Scope Office. Het resultaat was een minimalistische en zeer chique werkomgeving met elegante kenmerken zoals lange gordijnen die de vergaderruimtes scheiden, strakke witte muren en zachte rondingen overal en een vleugje warmte in de vorm van houten meubilair.

Heavybit-industrieën.

Heavybit Industries – San Francisco Offices Meeting Room

Bij het kantoor van Heavybit Industries in San Francisco is het plafond het middelpunt van de aandacht. Het kantoor is ontworpen door Iwamotoscott. De uitdaging was om een voormalig pakhuis om te toveren tot een werkruimte. De opdrachtgever wilde het industriële karakter van het gebouw behouden en tevens de vintage accenten benadrukken. Dit werd gedaan door te spelen met contrasten en het ontwerp van het plafond is de beste eigenschap om dit te beschrijven.

Hoofdkantoor van Fujitsu Oceanië.

Fujitsu Oceania Headquarters Meeting area

Het hoofdkantoor van Fujitsu Oceania bevindt zich in Sydney en is een ruimte van 9.000 vierkante meter verdeeld over negen verdiepingen, ontworpen door Woods Bagot. In het hele kantoor wordt op subtiele wijze verwezen naar de Japanse erfenis van het bedrijf door middel van elementen zoals gevouwen grafische motieven of de gelaagdheid van hout. De vergaderzalen zijn ontworpen met een bekleding van gerookt eikenhout en hebben een grafische vormgeving.

Microsoft.

Microsoft Studio 415

Het kantoor van Microsoft in San Francisco werd ontworpen in samenwerking met Fennie MEHL Architects en de rol ervan in die tijd was om te dienen als een ruimte waar de vernieuwers van het bedrijf met specialisten konden samenwerken om nieuwe en onverwachte productontwerpen te creëren. De uitdaging was het transformeren van een bakstenen en houten gebouw tot het inspirerende samenwerkingskantoor dat je hier ziet.

Conde Nast Entertainmentbureau.

Condé Nast Entertainment Offices Meeting Area

Condé Nast Entertainment Offices Meeting Area Small

Er zijn verschillende soorten vergaderruimtes in het Conde Nast Entertainment Office. Het kantoor, gevestigd in New York en ontworpen door TGP Architecture, beschikt over meer dan twintig vergaderzalen verdeeld over drie verdiepingen, elk met hun eigen stijl en karakter, variërend van moderne elegantie uit het midden van de eeuw tot speelse eigentijdse charme.

Decom-kantoor.

Decom – Venray Offices - White Meeting Room

Het contrast tussen de frisse witte muren en de aardse kleuren van de houten tafel en stoelen maakt deze vergaderruimte in het Decom-kantoor in Venray zo bijzonder. De ruimte is ontworpen door Nu interieur|ontwerp. Hun doel was om voor alle afdelingen comfortabele ruimtes te creëren en te werken met designklassiekers en vintage accenten.

Punaise hoofdkwartier in San Francisco.

Dropbox Headquarters Architect: Boor Bridges Architects; Designer: Geremia Design Location: San Francisco, California

Dropbox Headquarters Architect: Boor Bridges Architects; Designer: Geremia Design Location: San Francisco, California

Dropbox Headquarters Architect: Boor Bridges Architects; Designer: Geremia Design Location: San Francisco, California

Boor Birdges Architecture stond voor een interessante uitdaging toen hem werd gevraagd het hoofdkantoor van Thumbtack San Francisco te ontwerpen zonder het op een kantoor te laten lijken. De klant wilde een ruimte die meer als een thuis zou aanvoelen. Als gevolg hiervan moest het team op maat gemaakte meubels gebruiken en creatief en onconventioneel zijn. Een representatieve ruimte voor dit kantoor is de vergaderruimte die oogt als een informele huiskamer.

u2i-kantoor.

U2i meeting room framed dry erase tables

Gelegen in Krakau, Polen en ontworpen door Morpho Studio, weet de vergaderruimte van het u2i-kantoor absoluut stijlvol te zijn. De schoonheid van deze ruimtes komt voort uit het gebruik van het behang, de mooie aardse kleur van het tapijt en de combinatie van donkergroene en gele bureaustoelen rond de witte tafel. De ingelijste whiteboards brengen het hele ontwerp samen.

D

DBcloud office meeting room

Het gebruik van hout in een interieurontwerp om een warme, aangename en uitnodigende sfeer te creëren is een gangbare praktijk en een strategie die ook door Evoke International Design werd gebruikt bij de ontwikkeling van de nieuwe kantoren in Vancouver van het D

Schlaich Bergermann en Partnerkantoor.

Headquarter schlaich bergermann und partner

Er valt veel te zeggen over de elegante vergaderruimte in het kantoor van Schlaich Bergermann and Partner in Stuttgart. De ruimte is ontworpen door Ippolito Fleit Group en combineert een verscheidenheid aan stijlen op een zeer harmonieuze en elegante manier. Het plafond, de lamp, de gordijnen en vrijwel al het andere zijn perfect gesynchroniseerd.

Dentsu-kantoor.

Dentsu Office Meeting area

Grootte is niet noodzakelijkerwijs wat een ruimte doet opvallen, en dat is precies wat deze kleine vergaderruimte in het Dentsu Office laat zien. Het kantoor is gevestigd in India en is ontworpen door Praxis. De gestructureerde stenen muur en de kromming ervan geven de kamer karakter, terwijl het ingelijste kunstwerk deze door middel van kleur verbindt met de rest van het kantoor.

Dropbox New York.

Dropbox Offices New York

Een soortgelijke ontwerpstrategie werd gebruikt in het geval van de Dropbox-kantoren in New York City. Dit was een project van STUDIOS waarbij gebruik werd gemaakt van zichtbare bakstenen en houten vloeren. De vergaderruimte is georganiseerd als een informele ruimte, vergelijkbaar met een woonwoonkamer.

Skyscanner.

Skyscanner office Bold Meeting Area

Skyscanner office Bold Meeting

Toen Skyscanner naar een nieuw kantoor in Boedapest, Hongarije verhuisde, wilde de ruimte de originaliteit ervan weerspiegelen. Ze werkten samen met Madilancos Studio in een poging om het een fris ontwerp te geven dat het bedrijf tot in het kleinste detail weerspiegelde. Het gebruik van gedurfde kleuren en artistieke afbeeldingen is een bepalend kenmerk, vooral voor de vergaderzalen.

Pinterest.

Pinterest meeting room

Het Pinterest-hoofdkantoor in San Francisco is een enorme en inspirerende ruimte. Het was een project van Schwartz en Architectuur in samenwerking met All of the Above en First Office. Het combineert nonchalantheid met functionaliteit op een geweldige manier, met behulp van neutrale kleuren, opvallende accenten en contrasterende materialen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook