12 herfsttrends voor woondecoratie om seizoensstijl weer te geven

12 Autumn Home Decor Trends to Display Seasonal Style

Met de komst van fris herfstweer is het tijd om na te denken over inspirerende herfsttrends voor woondecoratie, zodat u de komst van het nieuwe seizoen met stijl kunt verwelkomen. Het herfstseizoen nodigt ons uit om onze huizen te transformeren in gezellige toevluchtsoorden waar we kunnen genieten van de schoonheid en eenzaamheid van deze tijd van het jaar.

12 Autumn Home Decor Trends to Display Seasonal Style

Of je nu op zoek bent naar manieren om je woonruimte te transformeren met wat accenten in de kleuren van het seizoen, of gewoon een paar herfstaccenten wilt toevoegen om je gezin enthousiast te maken voor de komende feestdagen, een van deze chique herfstideeën zal je zeker bekoren. werk voor jou.

12 herfsttrends voor woondecoratie

De beste herfsttrends voor woondecoratie zijn niet gebonden aan een bepaalde stijl, omdat een klassieke inrichting past in alle soorten interieurontwerp.

1. Gebruik warme herfstkleuren

Incorporate Warm Autumn ColorsMadison moderne woning

Bekende rijke herfstkleuren zoals gebrande sienna, levendig rood, rijk oker en schemerig bruin zijn verbazingwekkend veelzijdig en met slechts een klein beetje kom je al een heel eind. U hoeft niet uw hele kleurenschema te veranderen; Zoek in plaats daarvan manieren om deze kleuren op te nemen in uw permanente kleurenschema. Herfstkleuren zijn prachtig in contrast met andere aardetinten zoals blauw en groen en voegen een vleugje levendigheid toe met neutrale kleurenschema's.

Dus ga je gang en voeg een paar decoratieve kussens, een kunstwerk aan de muur of een plaid in herfsttinten toe. Deze toevoeging van warme kleuren is precies wat uw huis nodig heeft om de komende koude maanden door te komen.

2. Gezellige texturen

Cozy TexturesDecoupeerzaag interieurarchitectuur

Op het noordelijk halfrond markeert het herfstseizoen het naderen van kouder weer, dus het grootste deel van onze tijd tijdens dit seizoen brengen we binnenshuis door. Het integreren van een aantal zachte texturen zoals fluweel, nepbont, wol en dikke breisels in onze kamers voegt warmte en comfort toe aan ons huis.

Gebruik deze texturen in slaapkamers op bedden en om leeshoekjes en banken op te warmen. Voeg fluwelen kussens toe aan je bank en plaats er een mand met plaids van imitatiebont in. Je koude tenen zullen je dankbaar zijn.

3. Op de natuur geïnspireerd decor

Nature-Inspired DecorBouw van de Noordbaai

Het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur zorgt voor een tijdloze en veelzijdige look die het hele herfstseizoen lang meegaat. Het combineren van natuursteen, hout, bamboe en leer is niet alleen prachtig, het helpt ook om de schoonheid van de natuur naar binnen te halen terwijl je binnen opgesloten zit.

Gebruik kamerplanten, vazen met takken, sisaltapijten en geweven manden om de textuur en kleuren van de natuur naar voren te brengen. Simpele details, zoals een kleine vaas met herfstbloemen, kunnen in een mum van tijd een herfstdecor in een woon- of slaapkamer brengen voor een etentje of een huisgast.

4. Dek een glorieuze tafel

Set a Glorious TableNicole Morell Interieurs

Tijdens het herfstseizoen worden onze ritmes meer naar binnen gericht. Tijd maken voor speciale diners met familie en vrienden is passend nu we de hectische zomerdagen achter ons laten.

Omarm de herfsttrends op het gebied van interieurdecoratie op je tafel door deze te dekken met amberkleurig glaswerk, rijkgekleurde borden en prachtige herfstbloemen, bessen en minipompoenen. Ga een stap verder en gebruik handgeperst tafellinnen om uw gasten te laten zien hoeveel u hun gezelschap waardeert.

5. Pompoenen en kalebassen

Pumpkins and GourdsJennifer Grey Kleurspecialist

Pompoenen en kalebassen zijn typisch herfstachtig. Gebruik ronde oranje pompoenen om uw seizoensgebonden jack o'lantern uit te snijden, maar varieer de selectie voor gebruik op binnenmantels en tafels.

Er is een verbazingwekkende verscheidenheid aan pompoenen en kalebassen om uit te kiezen, waaronder blauwe, witte, groene en gele soorten, allemaal met unieke texturen en vormen. Plaats ze in manden of urnen, plaats ze samen met kaarsen tegen een spiegel of maak vormsnoeien om je entree in te kaderen. De verscheidenheid aan manieren waarop u pompoenen en kalebassen in uw interieur kunt gebruiken, wordt alleen beperkt door uw verbeeldingskracht.

6. Voeg wat plaid toe

Add in Some PlaidHistorische concepten

Als je wilt dat je herfstdecor tot het uiterste gaat, zoek dan plekken waar je plaids aan toe kunt voegen. Plaid is het ideale patroon om van de herfst naar de winter te gaan. Sommige geruite patronen en kleuren zullen duidelijker naar de herfst of de winter neigen, maar sommige plaids zijn neutraal en zorgen voor een overgang door de seizoenen heen.

Geruite kussens en dekens zijn een gemakkelijke manier om dit patroon in uw ruimte te brengen. Of ga voor een plaid op een grotere manier met een gestoffeerd stuk dat elk jaar in september in je huis verschijnt en verdwijnt als het weer warmer wordt.

7. Kaarsen en kandelaars

Candles and Candle HoldersSarah St. Amand interieurontwerp

Kaarsen zijn een manier om omgevingslicht en een gezellige sfeer in je ruimte te brengen. Groepeer conische en stompkaarsen voor een eclectische look of combineer soortgelijke kaarsen voor een meer formeel ontwerp. De kandelaar zelf kan nog een seizoenslaag aan het ontwerp toevoegen. Gebruik kandelaars van messing, hout, natuursteen of amberkleurig glas om het herfstontwerp op uw tafel of mantel te accentueren.

8. Zachte verlichting

Soft LightingWerkkamer C

Door in een kamer verschillende soorten verlichting te gebruiken, maak je de ruimte bruikbaarder en veelzijdiger. Lampen zijn een uitstekende manier om de verlichting in een kamer in laagjes te brengen. Enkele van de populaire lampentrends van dit jaar zijn throwback-stijlen, zwarte en kopertinten en natuurlijke texturen die prachtig passen bij herfstdecoratietrends.

Verwerk lampen met geplooide lampenkappen, gestructureerde lichamen en kleurrijke patronen in uw kamerontwerp. Voorzie ze van warmwitte lampen die vriendelijker zijn voor het gezicht dan koele witte tinten.

9. Maak een veranda-display

Create a Front Porch DisplayGreenhaven-landschappen

Het tentoonstellen van seizoensdecoratie op uw veranda of bij uw ingang is een goede manier om uw vrienden en buren in de stemming te brengen voor de herfst. Kies een eenvoudige weergave van seizoensbloemen of een meer uitgebreide creatie met pompoenen, kalebassen, maïsstengels en herfstbladeren.

Wat uw ontwerp ook is, u creëert de ideale basis voor een rustig kopje thee met vrienden of een locatie voor het verwelkomen van trick-or-treaters die binnen een mum van tijd klaar kunnen zijn.

10. Geuren van het seizoen

Scents of the SeasonYummi-kaarsen

Het herfstseizoen belichaamt heerlijke geuren zoals kaneel, appel en pompoen. Geuren zijn een manier om het ontwerp in je huis te benadrukken, in plaats van het te beperken tot wat je kunt zien en voelen. Als de traditionele geuren niet bij je smaak passen, zoek dan naar andere die spreken van gezellige warmte, zoals leer, sandelhout en patchouli.

Wat uw voorkeur ook is, er zijn manieren om uw huis te voorzien van geuren, van kaarsen tot diffusers en kamersprays die de geuren van het seizoen belichamen.

11. Seizoensgebonden gekleurde tapijten

Seasonal Colored RugsStadslevensstijl

Het toevoegen van zacht textiel in seizoenskleuren is een gemakkelijke manier om een herfstdecor aan elke kamer toe te voegen, maar beperk jezelf niet tot kussens en dekens. Het toevoegen van een vloerkleed is een manier om herfstkleuren toe te voegen aan ruimtes met harde oppervlakken waar andere stoffering moeilijk te integreren is. Het is ook een manier om een dramatische kleurverandering te creëren.

Een vloerkleed met seizoenskleuren zoals gedempte sinaasappels, rood en bruin is een uitstekende keuze om je door de sombere wintermaanden te loodsen. Stop dit vloerkleed in de lente weg voor een ander vloerkleed met zachte lente- en zomerkleuren. We garanderen dat je blij zult zijn om je herfsttapijt te zien als september weer aanbreekt.

12. Voeg een vintage stuk toe

Incorporate a Vintage PieceJessica Moran Interieurs

Kijk uit naar vintage stukken die je aan je ruimte kunt toevoegen om het ontwerp op te warmen. Stukken zoals oude kisten om je spelletjes in op te bergen of een comfortabele leren stoel zijn perfect om tijdens de herfst in huis te nestelen.

U kunt besluiten dat u deze stukken mooi vindt in uw kamerinrichting en ze het hele jaar door kunt bewaren. Als ze compact genoeg zijn, kunt u ze tijdens de warme maanden opbergen en naar buiten halen als het weer begint te veranderen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook