Leuke ontwerpideeën om een speelkamer spannender te maken

Fun Design Ideas To Make A Playroom More Exciting

Vraag uw kinderen om ontwerpideeën voor de speelkamer en zij zullen u gekke antwoorden geven. Maar misschien ben je op de goede weg. Je moet een beetje gek zijn bij het ontwerpen van een speelkamer, zodat je het leuk kunt maken voor de kinderen. maar er moet aan alles een goed doordacht plan en een praktische kant zitten. Hier zijn een paar ideeën waarmee u deze perfect in balans kunt brengen.

Leuke vloerdecoratie.

Fun Design Ideas To Make A Playroom More ExcitingPlaats het favoriete spel van de kinderen in het midden, zodat ze eromheen kunnen verzamelen

Traditional playroom design fun carpetNiet te gek maar niet saai ether, stippen zijn een mooie optie

Kinderen houden er niet altijd van om tijdens het spelen op de bank of de stoel te zitten, dus brengen ze veel tijd op de grond door. Daarom moet de speelkamer een gezellig vloerkleed hebben. En aangezien dat een must is, waarom zou je het dan niet leuk maken en voor een kleurrijk ontwerp kiezen? Je vindt vloerkleden en tapijten met allerlei leuke prints.

Thematische decors.

Fairy land themed playroomAls je voor een op de natuur geïnspireerd thema kiest, kun je nepgras en zelfs een boom gebruiken
Lego playroom themedEen kamer met een Lego-thema is eigenlijk heel praktisch
Playroom seating area featuring muralsTransformeer de speelkamer in een leuke ruimte zonder dat deze er cartoonachtig uitziet

door David H. Ramsey

Kies een thema en ga ermee aan de slag. Afhankelijk van wat de kinderen leuk vinden, heb je verschillende keuzes. Probeer iets dat is geïnspireerd door hun favoriete tekenfilm of personage, iets dat is geïnspireerd door de natuur, door een boek of iets algemener. Wees creatief en plan alles van tevoren.

Speelkamers met glijbanen.

Playhouse tower slideEen stapelbed met glijbaan maakt de ochtend een stuk leuker

door Collectieve Beeldfotografie

Small playhouse with slide insideDe glijbaan kan worden bevestigd aan een klein speelhuisje dat je in de hoek kunt plaatsen

door Sarah Greenman

Kinderen zijn dol op glijbanen. Volwassenen doen dat ook, maar ze zijn te oud om ze te gebruiken. Een glijbaan in de speelkamer houdt de kinderen bezig en blij en geeft ze een reden om meer te bewegen. Maar zorg ervoor dat de dia er niet misplaatst uitziet en gebruik hem in combinatie met andere functies.

Combinaties van speelkamer/logeerkamer.

Double function for a playroomKies modulair meubilair dat dubbele functies kan hebben
Playroom guest bedroomHet bed is uitschuifbaar en de lades zijn ideaal voor het opbergen van speelgoed

Dit klinkt misschien als een vreemde combinatie van functies, maar het hebben van een twee-in-één speelkamer en logeerkamer is eigenlijk slim. Hiermee bespaart u ruimte en kunt u beide functies in één ruimte hebben. Het ontwerp moet echter uitgebalanceerd zijn, dus zorg ervoor dat het er niet te cartoonachtig uitziet.

Pastelkleuren in de meisjesspeelkamer.

Pastel colors for playroomMaak een pastelkleurige speelkamer compleet met een elegante kroonluchter

Sommige kleuren en nuances zijn gendergericht. Als je bijvoorbeeld de speelkamer van een meisje ontwerpt, moet je pastelkleuren gebruiken in plaats van donkere, dramatische tinten. Geef de kamer een harmonieuze en delicate uitstraling en gebruik accessoires die bij de stijl passen.

Vergeet het plafond niet.

Colorful ceiling fanDe ventilator combineert alle hoofdkleuren die in de kamer worden gebruikt

Het plafond wordt vaak over het hoofd gezien bij het decoreren, maar aangezien het de speelkamer is waar we het over hebben, moet je je creatieve denkwijze uitbreiden om ook dit gebied te bestrijken. Er zijn veel leuke opties. Verf het plafond, beplak het met stickers, fluorescerende sterretjes of maak het af met een kleurrijke plafondventilator of hanglamp.

Muurstickers.

Wall decals for playroomOverweldig de kamer niet met grote emblemen. Gebruik ze als accentversieringen

Muurstickers zijn een uitstekende manier om kleur aan een kamer toe te voegen en deze ook karakter te geven. Ze zijn bovendien heel praktisch, makkelijk aan de muur te bevestigen en makkelijk te verwijderen. Met andere woorden: met stickers kunt u de manier waarop een kamer eruit ziet binnen enkele minuten veranderen.

Hangende stoelen.

Attic playroom with a hanging chairHet schuine dak maakt het midden van de kamer ideaal voor het ophangen van een stoel

Je zou willen dat je als kind een hangstoel in je kamer had staan, en met goede reden. Met een hangstoel is het alsof je een schommel in je kamer hebt. Het is leuk, comfortabel en vermakelijk. Hang hem aan het plafond, in de hoek van de kamer of waar je ook een geschikte ruimte vindt.

Kleurrijke opbergruimte.

Colorful storage containers for playroomVerf de muur achter de planken in een opvallende tint voor contrast

door Pat Sudmeier

Colorful containers for toysZorg ervoor dat de kinderen gemakkelijk bij de bakken en planken kunnen

door Sarah Greenman

Kinderen raken niet echt enthousiast over opbergruimte. Maar je kunt slim zijn en het leuk voor ze maken om de kamer schoon te maken en hun speelgoed te ordenen als je kleuren en labels gebruikt. Het is praktischer om open planken en kleurrijke containers te hebben, in tegenstelling tot traditionele kasten, kasten of laden.

Krijtbord tafel.

Low chalkboard tableNaast een krijtbordtafel kun je ook krijtbordwanden hebben

Tekende jij als klein kind niet met krijt op de meubels? Dan heb je veel plezier gemist. Als ouder zou het natuurlijk veel praktischer zijn om de kinderen een krijtbordtafel te geven, zodat ze niet de hele kamer door hoeven te rennen met hun krabbels.

Geef kinderen wat privéruimte.

Create an alcove splaceBouw een leeshoekje met comfortabele stoelen en planken

door Doug Snower Photography

Playhouse design for a playroomEen speelhuisje zou ook leuk zijn als de indeling van de kamer dat toelaat

door DC Photography

Kinderen vinden het, net als katten, leuk om zich in kleine ruimtes te verstoppen. Ze vinden het heerlijk om hun eigen kleine ruimte te hebben waar ze kunnen lezen, tekenen, kleuren of gewoon kunnen ontspannen. Bouw ergens in de kamer een privéhoekje of zorg voor een tent.

Lage krijtbordmuur en zitje.

Chalkboard finish wall low designLaat een van de muren meubelvrij en geef deze een krijtbordafwerking
Mattress on the floorJe kunt het matras direct op de vloer plaatsen voor een gezelliger en ongedwongener gevoel

Alles wat je in de kamer opneemt, moet op de juiste hoogte worden geplaatst en de juiste afmetingen hebben. Als je wilt dat de kinderen een schoolbord hebben waarop ze kunnen tekenen en krabbelen, moet het laag genoeg zijn om er bij te kunnen, anders kunnen ze er niet bij. Ik gebruik stoelen en krukken, wat niet zo veilig is. De zitplaatsen moeten ook op een comfortabel niveau zijn.

Klimmuren.

Pipes to make a climbing leatherMaak van buizen een klimladder voor de hoogslaper
Climbing wall for playroomPlaats een klimmuur aan één kant van het speelhuis

Een ander leuk onderdeel van een speelkamer is een klimmuur. In combinatie met een speelhuisje en een glijbaan werkt het heel goed. Een andere optie kan zijn om stapelbedden met ladders te plaatsen, zodat het voor de kinderen wat interessanter wordt.

Geheime schuilplaatsen.

Tiny small door blue wallsEr is iets met kleine deuren waardoor ze erg mysterieus lijken
Playroom tower castelEen geheime deur onder de hoogslaper zou het decor compleet veranderen

Creëer geheime ruimtes die de kinderen kunnen gebruiken als ze verstoppertje spelen of als ze gewoon wat meer privacy willen. Je kunt kleine deurtjes in de muren hebben die de ruimtes in de kamer scheiden, of geheime deuren achter boekenkasten of onder de trap.

Verborgen bedden.

Hidden bed into the floorVerberg het bed in een geheim compartiment onder de vloer om de ruimte te maximaliseren

Probeer zoveel mogelijk vloeroppervlak in de meubelboom van de kamer vrij te laten, zodat kinderen meer ruimte hebben om te spelen. Je hoeft niet per se belangrijke stukken zoals het bed op te geven. Je kunt ze eenvoudig verbergen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opklapbed of kun je het matras onder de vloer verbergen.

Stoere gestreepte muren.

Striped walls for playroomGebruik kleuren die goed bij elkaar passen of sterke contrasten creëren
Wall colorful stripes playroom designDe strepen lopen hier door tot aan het plafond en zelfs tot op de vloer

Verf gedurfde en kleurrijke strepen op de muren om de kamer een dynamischere en leukere uitstraling te geven. Strepen zijn klassiek, maar je kunt ze op allerlei manieren personaliseren. Ze kunnen bijvoorbeeld ook doorlopen tot aan het plafond en hoeven niet eens symmetrisch te zijn.

Wandverdelers met opbergruimte.

Low wall divider storage insideGebruik scheidingswanden om de verschillende ruimtes in de kamer af te bakenen

Het kan handig zijn om de ruimtes in de speelkamer af te bakenen. Je kunt gebruik maken van wandverdelers met interessante en leuke vormen, waarbij je ook kunt kiezen voor ingebouwde opbergers. Een praktische oplossing met twee zeer nuttige functies.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook