Maak tafelideeën met opbergruimte en probeer uw creativiteit te organiseren

Craft Table Ideas With Storage Attempting To Organize Your Creativity

Je hebt dus de gewoonte om allerlei snuisterijen en handgemaakte ornamenten te maken. Dat is allemaal cool en mooi en je mag trots op jezelf zijn omdat je zo creatief bent, maar je hebt een knutseltafel nodig om alles netjes te houden.

Craft Table Ideas With Storage Attempting To Organize Your Creativity

Denk hier eens even over na: zou het niet juist zijn om een knutseltafel of eiland te hebben met opbergruimte voor al je knutselmaterialen, een ruimte waar alles zijn eigen plek heeft?

Inhoudsopgave

Wat is een knutseltafel?

what is a craft table

Voordat je er meteen in duikt en begint met het maken van je perfecte knutseltafel, vraag je je misschien af: wat is een knutseltafel? Een knutseltafel is een speciale ruimte in uw huis waar u al uw knutselideeën kunt verwezenlijken.

Met een tafel die speciaal is gemaakt voor handwerk, kunt u uw keukentafel vrij van rommel houden en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de gevolgen van het pauzeren midden in een groot project.

Je knutseltafel kan ook een creatieve ruimte zijn, een plek waar je gewoon heen gaat om iets te creëren, zelfs als je geen idee hebt als je gaat zitten. Zoals de meeste dingen in het leven, is er geen one-size-fits-all als het gaat om het selecteren van een knutseltafel die je wilt bouwen.

Kijk een beetje rond om het type en de grootte van de knutseltafel te ontdekken die geschikt is voor uw ruimte en de knutselprojecten die u wilt uitvoeren. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten knutseltafels die u kunt overwegen.

Knutseltafel met opbergruimte

Degenen met een klein huis zullen naar tafels willen kijken voor handwerk met opbergruimte. Zelfs als je huis groot is, wil je waarschijnlijk toch een knutseltafel met opbergruimte overwegen, omdat dit kan helpen om al je knutselbenodigdheden op één plek te bewaren.

Een knutseltafel met opbergruimte helpt ook om de rommel in je huis onder controle te houden, omdat je het project en de benodigdheden kunt opbergen als je je project halverwege moet pauzeren. Knutseltafels met opbergruimte kunnen lades, kasten of een combinatie van beide bieden om je spullen op te bergen.

IKEA Knutseltafel

IKEA, de Zweedse meubelwinkel, verkoopt veel verschillende tafels voor handwerk die in elk minimalistisch ontwerp passen. De Lagkapten-tafel is favoriet omdat deze een groot werkoppervlak heeft en tegelijkertijd een scala aan laden biedt die voldoende opbergruimte bieden.

Er zijn meerdere kleuren om uit te kiezen, en u kunt zelfs een tweekleurige knutseltafel selecteren. Het enige nadeel van deze tafel is dat hij te laag is voor wie liever staat en werkt, omdat hij op bureauhoogte staat.

Opvouwbare hobbytafel

Heb je helemaal geen ruimte voor een knutseltafel in huis? Overweeg een opvouwbare knutseltafel die aan de muur kan worden bevestigd en kan worden opgevouwen en uit de weg kan worden geklapt als je de ruimte nodig hebt.

Er zijn veel verschillende soorten klaptafels voor knutselen, waarvan sommige niet aan de muur zijn bevestigd en worden opgevouwen en achter een bank worden geplaatst als je deze niet gebruikt.

Het enige waar u bij dit soort knutseltafels rekening mee moet houden, is dat het lastig kan zijn om uw werk te pauzeren en veilig te houden als u midden in een knutselwerkje wordt weggeroepen.

craft table

Knutseltafel voor kinderen

Kinderen kunnen, nou ja, rommelig zijn. Dus waarom laat u ze niet hun eigen knutseltafels hebben die kunnen helpen lijm, verf en veren van uw keukentafel te houden.

Tafels die speciaal zijn gemaakt voor kinderen die knutselen, zijn doorgaans kleiner en goedkoper dan tafels voor volwassenen. Met kinderknutseltafels kunnen uw kinderen dus genieten van hun kunst en handwerk zonder zich zorgen te hoeven maken over het vernielen van uw meubels. Kindertafels die zijn gemaakt om te knutselen, kunnen opbergruimte hebben of kunnen worden opgevouwen, net als knutseltafels voor volwassenen. U wilt er een kopen of maken die geschikt is voor de lengte van uw kind.

Knutselkast met uitklapbare tafel

Heeft u een heleboel knutselspullen waarvan u niet weet wat u ermee moet doen? Als dit bekend klinkt, wil je investeren in een knutselkast met een uitklapbare tafel of deze maken.

Knutselkasten met uitklapbare tafels bieden veel meer opbergruimte dan een standaard knutseltafel en maken het gemakkelijk om te vinden wat je nodig hebt wanneer je het nodig hebt. Maar net als bij elk ander type tafel dat gemaakt is om te knutselen, bestaat er geen one-size-fits-all voor combinaties van een knutseltafel en kast.

Knutselkast Met Tafel

Sommige knutselkasten hebben een gemiddelde hoeveelheid opbergruimte en een tafel die je kunt uitklappen om aan te werken. Deze kasten kunnen aan de muur worden gemonteerd of op een standaard worden geplaatst, afhankelijk van wat u verkiest.

Ambachtelijke kasten met een tafel hebben doorgaans een kleiner profiel en werken goed in kleinere ruimtes. De tafel waarmee ze worden meegeleverd, kan in een specifieke positie worden bevestigd, of u kunt hem naar wens uit- en inklappen.

Ambachtelijke opbergkast met tafel

Een knutselkast met tafel is een grotere versie van de knutselkast, voor mensen die echt veel spullen moeten opbergen. Deze opbergkasten staan op de grond, zijn plafondhoog en hebben veel lades en planken voor al je spullen.

Ambachtelijke opbergkasten nemen wat ruimte in beslag, waardoor ze ideaal zijn als je een speciale knutselkamer in huis hebt. Ze zijn ook perfect voor het opbergen van naaibenodigdheden.

Bij een hobbykast staat de tafel meestal in een vaste positie, maar er zijn er ook die de opklapmogelijkheid bieden.

Ambachtelijke kast met uitklapbare tafel

Op zoek naar iets netter dan alleen een opbergkast? Probeer een hobbykast met een uitklapbare tafel.

Deze stukken zijn iets mooier dan hun tegenhangers in de kast en zijn ideaal als je een knutseltafel wilt die in je woonkamer kan worden geplaatst, maar kan worden opgeborgen als er gasten in de stad zijn.

Ambachtelijke kasten kunnen groot of klein zijn, maar het formaat dat u voor de buitenkant kiest, geeft het formaat van de uitklapbare tafel weer. Dus als je een lange tafel wilt, zul je waarschijnlijk een groter meubel moeten kiezen.

Een hobbykast past perfect in uw woonkamer, slaapkamer, keuken of logeerkamer.

craft table

Kun je een naaitafel maken?

Er is in de ambachtswereld veel discussie over de vraag of degenen die naaien baat kunnen hebben bij een knutseltafel, en dat kunnen ze absoluut ook. Het hebben van een knutseltafel speciaal voor uw naaibenodigdheden kan u helpen al uw benodigdheden op te bergen en een veilige ruimte te hebben om de werkzaamheden in uitvoering te zetten.

Omdat bij het naaien kleine voorwerpen betrokken zijn, zoals naalden, knopen en spelden, kunt u een knutseltafel met opbergruimte overwegen. Je kunt al je kleine spullen opbergen als je ze niet gebruikt, zodat je ze niet kwijtraakt.

Ook voorkom je dat kleine handjes weglopen met dat ene knoopje dat je nodig hebt om een jas af te maken.

Wanneer u naait, gebruikt u waarschijnlijk een machine. Daarom moet u een tafel bouwen waarop u comfortabel kunt zitten en die groot genoeg is zodat uw naaimachine er comfortabel op kan rusten.

Wat is de beste maat voor een knutseltafel?

De beste maat voor een knutseltafel hangt sterk af van waar je hem voor wilt gebruiken. Voor degenen die hun knutseltafel graag willen gebruiken om te naaien, is een zithoogte van 90 centimeter meestal het meest comfortabel.

Als je liever staat om te knutselen, wil je een tafel voor knutselen met een aanrechthoogte van ongeveer 36 inch.

Het is duidelijk dat u uw knutseltafel comfortabel voor u wilt maken, dus als u merkt dat u het prettigst werkt aan een tafel die 34 inch hoog is, dan is dit de hoogte die u moet bouwen.

Naast de hoogte moet je ook rekening houden met de oppervlakte van je knutseltafel. Om dit te beslissen, moet u rekening houden met de projecten waarvoor u de tabel wilt gebruiken.

Voor naaien is mogelijk alleen ruimte nodig voor een naaimachine, terwijl harsprojecten mogelijk meer ruimte nodig hebben als u de hars mengt en de projecten laat drogen.

Het beste advies is om een knutseltafel te kopen die iets groter is dan wat je denkt nodig te hebben, zolang je er maar de ruimte voor hebt in huis. Meer ruimte is beter dan niet genoeg.

Benodigdheden voor het maken van een doe-het-zelf-knutseltafel

Knutseltafels kunnen duur zijn, maar maak je geen zorgen, je kunt er zelf een maken. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u een aantal basisbenodigdheden bij de hand heeft. Afhankelijk van de knutseltafel die je uiteindelijk besluit te bouwen, heb je mogelijk meer specifieke benodigdheden nodig.

Benodigdheden voor een doe-het-zelf-knutseltafel:

Hout Houtlijmschroeven Tafelzaag Verstekzaag Boor Verf Houtbeits

Houd er rekening mee dat u mogelijk ook persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen en een veiligheidsbril nodig heeft als u met sommige van deze materialen werkt.

15 knutseltafels om extra opslagruimte aan uw huis toe te voegen

1. Knutseltafel voor vier personen met opbergruimte

Four-Person Craft Table with Storage

Een knutseltafel als deze zou perfect zijn voor de kinderen. Er is plaats voor vier personen, ieder met zijn eigen benodigdheden. Perfect voor gedeelde projecten die ze misschien leuk vinden om met vrienden te doen.

Je kunt er één op maat laten maken of er zelf één bouwen. Vier torens moeten het tafelblad ondersteunen, elk met planken en laden voor de benodigdheden.

2. Een praktisch knutseleiland

A Practical Craft Island

Dit is een ambachtseiland. Hij is praktisch, ziet er eenvoudig uit en heeft voldoende ruimte eronder voor opslag en weergave. Het is ideaal voor occasionele doe-het-zelf-projecten en als het niet voor het beoogde doel wordt gebruikt, kan het nog steeds een nuttig meubelstuk zijn.

Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken in de wasruimte waar hij goed van pas zou komen.

3. DIY-knutseltafel van boekenkasten

DIY Craft Table from Bookcases

Dit is een doe-het-zelftafel om te knutselen die eenvoudig te maken is met boekenkasten en holle deuren. Gebruik de boekenplanken als basis en de planken bieden handige opbergruimte voor alle benodigdheden en materialen.

De deuren kunnen het blad van de tafel vormen. Afhankelijk van de afmetingen die u verkiest, hoeft u de deuren misschien helemaal niet aan te passen. {gevonden op hometalk}.

4. Grote multifunctionele knutseltafel

large multifunctional table for crafts

Gezien hoe groot deze knutseltafel is, is het verstandig om hem multifunctioneel te maken. Misschien kun je hem ook als bureau gebruiken en in je thuiskantoor plaatsen.

Zoals je kunt zien, kan hij door twee personen tegelijk worden gebruikt, dus terwijl jij aan je kleine doe-het-zelf-projectjes werkt, kan iemand anders iets anders doen. En hoewel hij groot is, is hij eigenlijk eenvoudig te bouwen. {gevonden op infarrantlycreative}.

5. Knutseltafel met opbergkubus

storage cube

Wanneer je je tafel ontwerpt voor knutselwerkjes, moet je slim omgaan met opbergruimte. Deze heeft een basis gemaakt van een aantal opbergblokjes, in elkaar gezet als een puzzel.

Sommige zijn verborgen onder de tafel en je kunt die geheime compartimenten gebruiken om dingen te bewaren die je zelden gebruikt of dingen die je liever privé houdt.

6. Veelzijdige knutseltafel, werkruimte en bureau

versatile workspace and desk

Maar misschien heb je geen grote knutseltafel nodig en slechts een klein oppervlak en een paar planken. In dat geval kun je het beste een tafel kopen die een veelzijdig ontwerp heeft en meer dan één taak aankan.

Het kan ook uw werkruimte, bureau, salonhoek of bistrotafel zijn. Hoe het ook zij, het zal functioneren als een handig werkstation. Verkrijgbaar voor $ 229.

7. Boekenkast Craft Island

bookcase craft island

Als je in de stemming bent voor een Ikea-hack, dan is dit een idee: neem twee Expedit-boekenplanken en gebruik ze om de basis voor je knutseleiland te bouwen. Als je het groter wilt hebben, voeg dan aan één uiteinde een kleinere boekenplank toe. Neem dan een deur met massieve kern en gebruik deze als tafelblad.

Beits het om het de gewenste look te geven en breng de stukken vervolgens samen. Het is zo eenvoudig dat je dit in een dag kunt doen. Als je klaar bent met het bouwonderdeel, begin dan met het aanpassen van je knutseltafel zoals jij dat wilt. {Te vinden op dejongdreamhouse}.

8. Symmetrische doe-het-zelf-knutseltafel

Symmetrical DIY Craft Table

Er zijn talloze andere ontwerpen die u kunt gebruiken als u liever uw eigen knutseltafel bouwt. Maak hem in elke gewenste maat, in elke gewenste kleur en zorg voor zoveel opbergruimte als je nodig hebt.

Deze is supermakkelijk te maken. Het heeft een symmetrisch ontwerp, met twee boekenplanken aan weerszijden die de basis vormen en een stuk multiplex voor de bovenkant.

9. Middenstuktafel voor de hobbykamer

Craft Room Centerpiece

Als je je doe-het-zelf-projecten serieus neemt, wil je misschien een knutselkamer hebben. In dat geval zou de knutseltafel of het eiland in het midden van de kamer staan en zou je extra opbergruimte aan de muren kunnen hebben.

Gebruik opbergbakken, dozen of manden voor het eiland en je kunt lades voor de bovenkasten hebben.

10. Thuisschoolstation en knutseltafel

Home School Station

Hier is nog een op maat gemaakte tafel die speciaal is gemaakt voor handwerk en die eigenlijk is ontworpen als thuisschoolstation. Het is uitstekend geschikt voor gedeelde projecten, moedigt teamwerk aan en is iets dat u eenvoudig zelf kunt ontwerpen en zelfs bouwen.

11. Unieke knutseltafel met magnetisch schoolbord

Unique Craft Table with Magnetic Chalkboard

Unique Craft Table with Magnetic Chalkboard

Je kunt je knutseltafel ontwerpen met allerlei leuke functies. Deze heeft bijvoorbeeld een gat voor alle snoeren en een stekkerdoos die onder de tafel is bevestigd. Er zit ook een prikbord en een magnetisch krijtbord in.

De basis bestaat uit boekenplanken en is ideaal voor het opbergen van spullen die vaak gebruikt worden. {gevonden op craftsbyamanda}.

12. Eenvoudig ingebouwd doe-het-zelf-knutselbureau

Simple DIY Built-In Craft Desk

Als je het gevoel hebt dat sommige van de hierboven genoemde ontwerpen iets te luxe voor je zijn, overweeg dan dit eenvoudige ingebouwde knutselbureau van Practically Functional. Het blad van dit bureau is gemaakt van een volwaardige deur, waar bij voorkeur geen versiering op zit.

Het enige dat u hoeft te doen, is de deur schilderen en een paar stukjes aan elkaar schroeven, en u bent klaar om te gaan. Dankzij de kubusvormige opbergplanken vind je veel opbergruimte, waarin je manden met al je knutselspullen kunt opbergen.

13. Kleurrijke knuttafel

Colorful Crafting Table

Kinderen en tieners die van knutselen houden, zullen met veel plezier aan deze kleurrijke knutseltafel werken. Het is gemaakt op de perfecte hoogte voor kinderen, en een deur fungeert als ondergrond voor hun favoriete knutselwerkjes.

Er staan kubusorganizers aan het eind van de tafel, dus er is geen excuus dat de knutselmaterialen van uw kinderen overal verspreid liggen.

Je kunt deze tafel van Martha Stewart natuurlijk zo leuk en kleurrijk maken als je wilt door de deur in een levendige kleur te verven, passend bij je knutselkamer of de slaapkamer van je kind.

14. DIY-knutselstation voor kinderen

Kids DIY Station

Geef je kinderen hun eigen speciale knutselstation, dankzij dit doe-het-zelf-project van Handmade Charlotte. Het ophangbordpaneel dat in dit project wordt gebruikt, maakt het zo gemakkelijk om verschillende pennen en materialen op te bergen en voegt een funky en modern design toe aan je huis.

Draadmanden op ophangbord passen er gemakkelijk in, zodat uw kinderen na hun knutselsessie een plek hebben om alles op te bergen. Je zult ook genieten van hoe goedkoop dit project is om te voltooien, aangezien het hele ambachtsstation je minder dan $ 50 zou moeten kosten om te maken.

15. DIY-gemonteerd wandknutselbureau

DIY wall mounted desk

Als je weinig ruimte in huis hebt om te knutselen, dan zul je dit gemonteerde wandbureau van The Crafted Life geweldig vinden. Je zult merken dat je minimale ruimte in je huis nodig hebt om dit leuke ontwerp te creëren, en al je knutselbenodigdheden zullen een plekje aan de muur boven je bureau krijgen.

Voeg kleine kleuraccenten toe aan het ontwerp om een modern en leuk meubelstuk te creëren voor uw hobbykamer of thuiskantoor.

Hoe je een doe-het-zelf-knutseltafel maakt

Een doe-het-zelf-knutseltafel maken is helemaal niet moeilijk als je vertrouwd bent met houtbewerking. Hier is hoe je het doet.

DIY-knutseltafelbenodigdheden:

¾” Grenen Multiplex (of ander hout naar keuze) 1/8” Melamine Houtlijm Zakschroeven Tafelzaag Meetlint Verstekzaag Bovenfrees Oscillerend gereedschap Boor Houtverf Houtbeitsklemmen

Stap 1: Meet de ruimte

Meet de ruimte op waarin u de tafel wilt plaatsen om te knutselen. Schrijf deze cijfers op.

Stap 2: Snijd het hout

Neem de metingen uit stap één en trek daar tweemaal de dikte van het hout van af. Knip een lang stuk voor de boven- en onderkant, twee poten op de hoogte waarop je de knutseltafel wilt hebben, en snijd de rest in planken die tussen de twee poten passen.

Stap 3: Boor gaten in de zakken

Zodra je een idee hebt hoe alle stukken in elkaar passen, boor je de zakgaten op de plek waar de stukken hout in elkaar passen.

Stap 4: Bouw de bovenkant

Leg het blad van uw tafel plat op de tafel of op de vloer om te knutselen. Neem de poten en zet ze rechtop, met de zijkant van het zakgat op de bovenkant. Boor ze in deze positie samen. Doe hetzelfde met het andere been.

Stap 5: Installeer de planken

Voeg vervolgens alle planken toe. Het is het beste om deze stap ook uit te voeren terwijl de knutseltafel ondersteboven staat, omdat je dan gemakkelijker toegang hebt tot de zakschroefgaten die je hebt gemaakt.

Stap 6: Voeg de onderkant toe

Nadat alle planken op hun plaats zitten, bevestigt u uw zitvlak aan de tafel. U wilt de onderkant iets lager installeren dan het uiteinde van de poten. Mogelijk moet u het hout iets meer inkorten om dit mogelijk te maken.

Door de onderkant iets van de vloer te plaatsen, voorkom je dat de knutseltafel wiebelt.

Stap 7: Maak Cubbies

Als je extra stukken hout hebt, kun je deze tussen de planken plaatsen om er kastjes van te maken. Je kunt ook ruimte maken voor lades. De keuze is aan jou.

Stap 8: Verf of beits

Voordat je leuke knutselwerkjes op tafel kunt maken, moet je het hout schilderen of beitsen. Afhankelijk van de kwaliteit van uw hout kunt u het eventueel schuren. Laat het volledig drogen en installeer vervolgens alle laden die je hebt toegevoegd.

Stap 9: Lamineer de bovenkant

Een glad werkoppervlak is belangrijk voor een knutseltafel, dus lamineer het blad met een dikke laag houtlijm en welk laminaat je ook hebt gekozen. Klem dit op zijn plaats totdat het droogt. Schuur overtollige lijm weg, werk de verf bij en uw tafel, gemaakt om te knutselen, is klaar voor gebruik.

Kun je een werktafel op tegenhoogte bouwen?

Hoewel veel ambachtslieden het liefst zittend werken, geeft u er misschien de voorkeur aan om staand te knutselen. Wanneer dit het geval is, kunt u absoluut een werktafel op tegenhoogte maken.

Een werktafel op tegenhoogte kan het gemakkelijker maken om projecten te maken die enige kracht vereisen en voorkomt dat uw rug en schouders de hele dag vooroverbuigen.

Waar kun je een knutseltafel voor gebruiken?

Een knutseltafel is echt formidabel. Je kunt het voor allerlei soorten handwerk gebruiken, maar ook voor verschillende andere doeleinden.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren om een knutseltafel te gebruiken:

Naaien Tekenen/schetsen Schilderen vanuit huis Bureau Stof snijden Hars Knutselen Doe-het-zelf-projecten Kunstbenodigdheden opbergen Puzzels Vormgeven Planning Kinderprojecten Fotobewerking Sieraden maken

En nog veel meer. Wat u ook doet in uw vrije tijd, de kans is groot dat u baat kunt hebben bij een knutseltafel bij u thuis.

craft table

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Kun je een doe-het-zelf-knutseltafel voor kinderen maken?

Natuurlijk! Als je het beu bent dat je kinderen altijd de keukentafel overnemen met hun projecten, wees dan niet bang om hun eigen knutseltafel voor ze te maken. Zorg er wel voor dat het op een hoogte is waar ze gemakkelijk op kunnen werken.

Moet je een witte knutseltafel maken?

Knutseltafels zijn bedoeld voor rommelige knutselprojecten. Wanneer u dus een witte tafel kiest om te knutselen, moet u er rekening mee houden dat deze gebruikssporen kan vertonen, zoals verfspatten, naarmate u hem vaker gebruikt.

Om deze reden besluiten veel knutselaars hun knutseltafel te bedekken of een geheel andere kleur te kiezen.

Hoe hoog moet je een werktafel op tegenhoogte bouwen?

Voordat u begint met het bouwen van uw werktafel op aanrechthoogte, wilt u uw aanrechten opmeten zodat de hoogtes hetzelfde zijn. De meeste keukens hebben de standaard aanrechthoogte van 36 inch, maar deze kan variëren, daarom controleer je dit voordat je begint.

Kun je een kleine knutseltafel maken?

Als je een doe-het-zelf-tafel maakt die speciaal voor handwerk is gemaakt, kun je deze in elke gewenste maat maken. Maak hem klein genoeg om in de beschikbare ruimte te passen, of maak er een die kan worden opgevouwen zodat hij niet in de weg zit. De keuze is aan jou.

Telt tekenen als kunst en ambacht?

Absoluut, tekenen wordt als een kunst beschouwd. U kunt een knutseltafel maken met ruimte voor al uw tekenbenodigdheden, zodat u een plek heeft om te werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat er eten of drinken wordt gemorst op uw werk.

Klaar om te knutselen op je doe-het-zelf-knutseltafel?

Al deze knutseltafelideeën bieden geweldige opbergoplossingen voor iedereen die graag zijn vrije tijd doorbrengt met knutselen. Hier vindt u opties voor kleine en grote ruimtes, waarmee u kunt voorkomen dat uw spullen door het hele huis verspreid raken.

Als je kinderen of tieners hebt die graag knutselen, zullen ze het leuk vinden om een speciale ruimte voor zichzelf te hebben, waar ze hun projecten met gemak kunnen voltooien.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook