Metal Stud Framing: maten, gebruik en installatietips

Metal Stud Framing: Sizes, Uses, and Installation Tips

Metal studs zijn vanwege hun sterkte en duurzaamheid geschikt voor elk type gebouw, van huizen tot commerciële gebouwen. Metal stud framing is een constructiemethode waarbij sporen, metal studs en andere elementen worden gebruikt. De inlijstingsmethode is het beste voor scheidingswanden, plafonds en het structureren van binnenmuren.

Het is een kosteneffectief en eenvoudiger te installeren frame. Bovendien is de metal-studconstructie lichter in gewicht dan stalen frames of hout. Er zijn specificaties die moeten worden gevolgd bij het installeren van een metal-stud-frame. U kunt de metal-stud-framing zelf installeren met de juiste gereedschappen en technieken.

Wat zijn metalen noppen?

Metal Stud Framing: Sizes, Uses, and Installation Tips

Een metal stud is een structureel onderdeel dat bouwers gebruiken om binnenmuren en plafonds te bouwen. De meeste metalstudframes zijn gemaakt van aluminium of gegalvaniseerd staal. Ze zijn stevig, lichtgewicht, duurzaam en komen veel voor in de commerciële of industriële bouw.

Gerelateerd: Stud-calculator

Naast het inlijsten van wanden en plafonds versterken metalstuds ook bestaande constructies. Metalen beugels of clips verbinden de noppen met elkaar, terwijl schroeven en bouten ze vastzetten. Metal studs zijn effectief bij het ondersteunen van bedrading, leidingen en gipsplaatisolatie.

De voordelen van het gebruik van metalen studs

Metal studs hebben enkele voordelen, waardoor ze geschikter zijn dan houten of gegalvaniseerde stalen frames.

Kosteneffectief: hun installatiegemak en lichtgewicht ontwerp maken ze goedkoper dan houten frames. Metalen noppen zijn recyclebaar; Daarom zijn ze milieuvriendelijker dan andere opties. Betere geluidsisolatie

Metal studs zijn ook geschikt voor gebieden die gevoelig zijn voor aardbevingen en omgevingen met veel vocht of wind. Ze vereisen na verloop van tijd minder onderhoud.

Duurzaam: Metalen noppen bieden een duurzamere, duurzamere structuur dan houten frames. Door een juiste installatie en afdichting zijn ze minder gevoelig voor scheuren of kromtrekken. Door hun weerstand tegen rot of schimmelgroei blijven ze intact. Veelzijdig: Metal-stud-frames zijn ideaal voor verschillende bouwbehoeften. Het omlijst wanden, ondervloersystemen en plafonds. Metal studs zijn ook geschikt voor verschillende industriële projecten. Ze versterken zowel binnen- als buitenmuren.

Afmetingen voor Metal Stud-wanden

Metal studs zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogtes. Het is de moeite waard om vóór aankoop de juiste maat voor uw muren te kennen.

De standaardbreedtes voor metal studs zijn 2 ½ en 3 ⅝, maar aangepaste afmetingen zijn op aanvraag verkrijgbaar. De hoogte van een metal stud is afhankelijk van het installatiegebied. Metal studs zijn ook verkrijgbaar in verschillende diktes.

De afstand tussen de metalen noppen heeft invloed op de sterkte en het gewicht dat het kan dragen. De meeste bouwers plaatsen metalen noppen op een afstand van 16 inch van het ene midden naar het andere. Andere ontwerpplannen maken het mogelijk om de metalen noppen 24 inch in het midden te plaatsen.

Een constructeur moet de afstand bepalen om een goede gewichtsverdeling te garanderen. De flens- en lipgrootte zijn ook het overwegen waard bij het installeren van de metal studs.

Gereedschap voor het inlijsten van metalen noppen

Hier is een lijst met gereedschappen die u mogelijk nodig heeft voor het inlijsten van metalstuds:

Hamer Waterpas Utility mes Meetlint Schroevendraaiers Zaag Accuboormachine Poolschuurmachine Metaalschaar Stud finder Getande troffel Handzaag

Metal Stud-maten

Metal studs zijn verkrijgbaar in verschillende maten, breedtes, flenzen, uitbreekopeningen en diktes.

Standaard Metal Stud-maten

De standaard metal stud maten zijn:

2 1/2 inch 3 5/8 inch 4 inch 6 inch 8 inch 10 inch 12 inch 14 inch

Deze maten hebben betrekking op de breedte van de nop. De dikte van het metaal kan variëren, waarbij de meest voorkomende 25 gauge en 20 gauge zijn.

Nominale maten metalen noppen

Nominale maten worden gebruikt om metal studs te identificeren. Maar dit zijn niet de werkelijke afmetingen van de noppen.

2✕3 2✕4 2✕6

Flens maten

De zijdelen (flenzen) van metalstuds variëren in breedte.

1 ¼ inch 1 ⅜ inch 1 ⅝ inch 2 inch 2 ½ inch 3 inch 3 ½ inch

Hoe Metal Stud-maten te lezen

De meeste fabrikanten labelen hun metalen noppen in een reeks cijfers. Bijvoorbeeld 300 S 162 43. De eerste drie cijfers vertegenwoordigen de webgrootte in 100 inch. S staat voor stud, dus het is een metalen flens van 3 inch.

De volgende drie cijfers tonen de metaaldikte in 100 inch. In dit geval vertaalt 162 zich naar 1 ⅝ inch. Het laatste cijfer, 43, vertegenwoordigt de minimale dikte van het basismetaal in mils. Bovendien zou de metalen nop 0,043 inch dik zijn.

Hoe u de juiste Metal Stud-maat voor uw project kunt bepalen

Drywall framing with metal sutds

Framedikte

Metalen framenoppen bieden verticale ondersteuning aan een muur. Ze variëren van 2-14 inch breed. 3 ⅝-inch brede noppen zijn het meest gebruikelijk voor commerciële deuren en raambokken.

Laat bij het installeren van metalen noppen op deuren een opening van 3 inch vrij. Door de opening kunnen 2✕4 houtblokken worden vastgemaakt voor het ophangen van de deur. Metal studs met een lagere maat zijn gemaakt van dikker staal.

Dragende vereisten

Dragende buitenmuren hebben metalen noppen van 16 of 18 gauge nodig. Ze ondersteunen het gewicht van het dak en verdelen de belasting gelijkmatig over de fundering en de grond. Volgens de International Residential Code (IRC) mogen dragende muren een maximale tussenruimte van 24 inch hebben. Binnenste dragende muren moeten minimaal 8 inch dik zijn.

Lokale bouwvoorschriften en voorschriften

Lokale gemeenschappen hebben bouwvoorschriften om een sterke structurele integriteit te garanderen. De codes beschermen de bewoners van het gebouw tegen natuurrampen en extra schadekosten.

Gemeenschappen werken de codes vaak bij, dus het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven. Via InspectToProtect kunt u de bouwvoorschriften in uw regio leren kennen voordat u metal studs installeert.

Prijs

Metal stud-framing kost gemiddeld $ 9 tot $ 13 per vierkante voet. Metalen noppen met een lagere maat kosten meer dan typen met een hogere maat, omdat ze dikker zijn. Ook de arbeidskosten, de grootte van het gebouw en het type metal stud hebben invloed op de uiteindelijke kosten.

Maat

Standaard metal stud-maten zijn 1 ⅝, 2 ½, 3 ⅝, 4 en 6 inch. Ze variëren ook in dikte, van 14 tot 26 gauge. Houd rekening met de grootte van het gebouw voordat u de ideale grootte kiest. Voor het bouwen van een grote constructie zijn dikke metalen noppen met een breed webformaat nodig. Voor kleine constructies en niet-dragende muren zijn dunnere noppen voldoende.

Aanbevelingen van de fabrikant

Fabrikanten maken structurele en niet-structurele metalen noppen. Terwijl structurele noppen worden gebruikt voor dragende muren, zijn niet-structurele noppen geschikt voor plafonds, binnenwelvingen en niet-dragende muren. Fabrikanten helpen aannemers bij de keuze en het installatieproces van de noppen. Ze adviseren ook over de ideale maat van de sluiting en de afstand tussen de noppen.

Ontwerpplannen en architectonische specificaties

Voor de scheiding van kantoren en appartementen wordt gebruik gemaakt van een noppenwand. Een scheidingswand met dubbele noppen is essentieel bij het creëren van een dikke muur met isolatie. Metalen noppen creëren het hoofdframe van een huis volgens het architecturale plan.

Studs zijn ook handig als je in de toekomst meer scheidingswanden nodig hebt. Bouwers gebruiken noppen op gebouwen met meerdere verdiepingen. Studs personaliseren ook garages en halve muren.

Hoofdcomponenten van een Metal Stud-wandframe

De drie belangrijkste componenten van een metal-stud-wandframe zijn:

Rups: de rupsen fungeren als boven- en bodemplaat. Zoolplaten bevestigen het frame aan de vloer, terwijl bovenplaten de noppen aan het plafond bevestigen. Bovenplaten worden aan de plafondbalken of noggins bevestigd als de balken ongelijkmatig zijn gepositioneerd. Stud: tussen de boven- en zoolplaten zijn verticale noppen aangebracht. Ze vormen de binnen- en buitenomlijsting van het huis. Metalen noppen zijn duurzaam en sterk. Ze kunnen kasten, deuropeningen, deurkozijnen enz. omhoog houden. Noggins: noggins zijn kleine stukjes die tussen de rails worden bevestigd. Bij een metalen noppenframe wordt één rij noggins gebruikt, omdat deze stijver zijn dan hout.

Gauge grafiek met metalen noppen

Graadmeter Dikte (mil) Kleur
25 18 Helder (geen verf)
22 27 Zwart
20 33 Wit
18 43 Geel
16 54 Groente
14 68 Oranje
12 97 Rood
10 118 Blauw

Fabrikanten plaatsen kleurmarkeringen op metalen noppen om de noppenmaat te helpen identificeren. Voor de werkelijke afmetingen van de metal studs kunt u een micrometer gebruiken.

Installatietips voor metalen noppen

Knip en buig metalen noppen met het juiste gereedschap

Gebruik een luchtvaartschaar om metalen noppen op de gewenste lengte te knippen. Knip beide kanten af met een kniptang en kerf een lijn aan één kant. Buig vervolgens de stijl heen en weer totdat deze uit elkaar valt.

Ook cirkel- en verstekzagen zijn prima alternatieven. Maar ze maken veel lawaai en laten metaalspaanders los. Draag bij het gebruik van een verstekzaag een veiligheidsbril en gehoorbescherming.

Gebruik een niveau om de juiste uitlijning te behouden

Gebruik waterpasgereedschap om nauwkeurige metingen van de metalen noppen te garanderen. De noppen moeten een opening hebben van minder dan ⅙ inch vanaf de boven- en zoolplaten. Als de openingen groter zijn, wordt het gewicht van de muren overgebracht op de schroeven. Het resulteert in een zwak frame dat in de loop van de tijd mogelijk niet standhoudt.

Lijn de voorgesneden gaten voor bedrading en loodgieterswerk uit

Elektrische kabels moeten langs de middenlijn van elke stijl lopen. Door de kabels met behulp van plastic kabelbinders vast te schroeven, worden ze samengebundeld en aan de noppen vastgezet. Voordat u de kabels doorvoert, steekt u een plastic kabeldoorvoer in de gaten. Het beschermt de draden en leidingen tegen wrijving tegen de scherpe randen van de noppen.

Laat wat ruimte tussen de noppen om de stabiliteit te verbeteren

Ruimtedragende metalen noppen op een hartafstand van 24 inch om de stabiliteit van de constructie te behouden. De noppen kunnen van midden tot midden 16 inch op een afstand van elkaar worden geplaatst voor binnenmuren. Door de afstand kunnen gipsplaten en plinten langs het frame worden geïnstalleerd. Installeer de tapeinden in dezelfde richting voor gemakkelijke bedrading.

Metalen noppen versus houten noppen: wat is beter?

Metal stud vs. wood framing

Metalen noppen zijn licht van gewicht en gemakkelijker te transporteren dan houten noppen. In tegenstelling tot metalen noppen is hout gevoelig voor buigen, kromtrekken en rotten in ruimtes met een hoog vochtgehalte. Metal studs zijn meer geschikt voor dragende muren en kozijnen. Ze hebben de neiging om meer materieel gewicht te ondersteunen.

De maten en breedtes van de metal studs zijn gestandaardiseerd en worden geleverd met uitsparingen voor bedrading en leidingen. Maar metalen noppen kunnen een uitdaging zijn om te installeren, omdat alleen gipsplaatschroeven erdoorheen dringen.

Hun ondoordringbaarheid maakt het moeilijk om decoratieve wandkleden na het inlijsten op te hangen. De aannemer installeert houtblokken in het metalen frame voor eventuele wandversieringen. De houtblokkering laat spijkers en schroeven door bij het bevestigen van keukenkastjes en andere voorwerpen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook