Onverwachte manieren om je stijl met een beperkt budget naar een hoger niveau te tillen: 10 creatieve IKEA-hacks

Unexpected Ways to Elevate Your Style on a Budget: 10 Creative IKEA Hacks

IKEA-hacks zijn creatieve en innovatieve manieren om de eenvoudige meubels en inrichting van IKEA unieker en persoonlijker te maken. IKEA is een bekend Zweeds woonmerk dat bekend staat om zijn goedkope meubels en woondecoratie.

Veel mensen hebben creatieve manieren ontdekt om IKEA meubels aan te passen aan hun specifieke behoeften, voorkeuren of esthetiek. Je kunt de hele dag zoeken naar de beste IKEA-hacks, of je kunt gewoon onze lijst bekijken. We hebben hard gewerkt om IKEA-hacks te vinden die resultaten van hoge kwaliteit opleveren.

Met een beetje hard werk en tijd kun je je IKEA-meubel omtoveren in iets dat beter bij jouw behoeften en stijl past.

Unexpected Ways to Elevate Your Style on a Budget: 10 Creative IKEA Hacks

Hoe u uw eigen IKEA-hacks kunt maken

In het volgende artikel wordt beschreven hoe anderen IKEA meubels hebben aangepast aan hun smaak en doeleinden, maar jij kunt hetzelfde doen. Bestudeer deze tips om je eigen creatieve sappen te laten stromen en hacks te ontwikkelen die goed werken in je eigen omgeving.

Verven en beitsen: Het veranderen van de kleur van een IKEA-meubel met verf of beits is een duidelijke en gemakkelijke manier om het uiterlijk te veranderen. Als je een meer gedurfde look wilt proberen, beperk jezelf dan niet tot effen kleuren. Experimenteer met stencils of vrije ontwerpen om iets echt unieks te maken. Hardware-upgrades: Het vervangen van de hardware van een IKEA-meubel, zoals de knoppen, handgrepen en grepen, is een gemakkelijke manier om het uiterlijk aan te passen en bij te werken. Het toevoegen van planken, verdelers en decoratieve afwerking is een goede methode om boekenplanken, planken en kasten aan uw specifieke behoeften aan te passen. Nieuwe stoffering: Bekleed IKEA stoelen, zitbanken en kussens opnieuw met interessante en opwindende stofkeuzes. Poten toevoegen: Door nieuwe poten toe te voegen aan items zoals kasten, dressoirs en boekenplanken, verandert de hoogte ervan en krijgen ze een meer gedefinieerde stijl. Onderdelen combineren: Je kunt meerdere items uit dezelfde IKEA-lijn combineren om een meer persoonlijke look te creëren, of je kunt verschillende lijnen combineren om iets geheel nieuws te creëren. Aanpassingen aan de verlichting: Het integreren van verlichting in planken, hoofdeinden en kasten kan de stijl naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd functionaliteit toevoegen. Wandmontage: Om ruimte te besparen en een zwevend effect te creëren, kun je IKEA onderdelen zoals planken, kasten en hoofdeinden aan de muur bevestigen. Hacks voor kinderkamers: Voeg luifels, tenten en sierlijsten toe aan IKEA kindermeubels om speelse kindermeubels te maken. Integratie van technologie: Door technologie toe te voegen aan je IKEA meubels, zoals laadstations en snoerbeheertools, kun je de functionaliteit voor jouw specifieke behoeften verbeteren.

Beste IKEA-hacks

IKEA-hacks variëren in het vereiste niveau van doe-het-zelfervaring. Als je een nieuwe doe-het-zelver bent, kies dan voor een eenvoudig project waarvoor je alleen maar hoeft te schilderen of wat hardware moet vervangen. Naarmate je je doe-het-zelfspieren ontwikkelt, kun je beginnen met het uitvoeren van ingewikkeldere IKEA-hacks.

Hemnes Dressoir Hack

Hemnes Dresser Hack

De Hemnes Dressoir is een ander populair product van IKEA. De hele lijn Hemnes-stukken is gemaakt van massief grenen. Hemnes-dressoirs, nachtkastjes, bijzettafels en bedden hebben een strakke, rechte stijl die gemakkelijk te transformeren is met verf, beits of uniek hardware. Dit is een goede plek om te beginnen als je aan je doe-het-zelf-reis wilt beginnen.

Amanda, uit Liefde

Billy boekenplankhack

Billy Bookshelf Hack

De Billy-boekenplank van IKEA werd in 1979 geïntroduceerd en is nog steeds een van hun best verkochte artikelen. Ze schatten dat er elke vijf seconden ergens ter wereld een Billy-boekenplank wordt verkocht. Dit is een eenvoudige boekenkast met zes planken die ruim 1,80 meter hoog is. De zes planken kunnen worden herschikt om plaats te bieden aan de objecten die u wilt tentoonstellen.

Het Sommer Home gebruikte sets Billy-planken bovenop IKEA Oxberg-deuren om een ingebouwde muur van boekenplanken te creëren. Dankzij een valse kop- en voettekst lijken de planken in de muur te zijn ingebouwd. De boekenkasten zijn wit geschilderd en voorzien van gouden, verstelbare arm scones die glanzen tegen de achtergrond. Het beste van alles is dat ze u door het proces leiden en een handige lijst met benodigdheden en hulpmiddelen bevatten, zodat u deze zelf kunt repliceren.

Malm Nachtkastje Hack

Malm IKEA HACK

De Malm-lijn van IKEA is een populaire lijn om te hacken, vanwege de rechte lijnen. Het nachtkastje bestaat uit een verticale, rechthoekige doos die op de grond staat en heeft twee lades met platte fronten. Mensen gebruiken veel methoden om hun Malm-nachtkastje te transformeren, van schilderen tot het toevoegen van nieuwe hardware en het geven van textuur aan de buitenkant.

Melanie Jade Designs doorloopt het proces van het transformeren van de Malm-nachtkastjes tot een boho-glamour-ontwerp. Ze schildert de tafels diepgroen en voegt houtstructuur toe aan de lades. De gouden hardware en poten geven het geheel een finishing touch. Dit is geen moeilijke hack, maar het zal enige tijd duren. Gelukkig is het voltooide project iets waar je nog jaren van kunt genieten.

Hauga kabinethack

Hauga Cabinet Hack

De IKEA Hauga kast met glazen deuren heeft alle kenmerken van Scandinavisch design. Het heeft strakke, rechte lijnen, een eenvoudig ontwerp en uitstekende functionaliteit. Deze kast heeft vier planken en glazen deuren om stof buiten te houden. Als je Type-A bent, vereisen de glazen deuren dat je alles binnen netjes en overzichtelijk houdt. Door de glazen deuren af te dekken, kunt u een pauze nemen van het constante schoonmaken en organiseren.

De Navage Patch biedt ons een briljante manier om de glazen deuren te bedekken en tegelijkertijd de lichte en onaangetaste Scandinavische stijl van de kast te behouden. Deze blog laat zien hoe je de deuren kunt bedekken met rieten spandoeken. Het eindresultaat is een verbluffende look die in elke kamer van het huis kan worden gebruikt, van een kinderkamer tot een elegante woonkamer.

Mosslanda Planken Hack

Mosslanda Shelves Hack

Mosslanda-planken zijn een populair product dat mensen hacken omdat ze allemaal gewoon een zwevende plank zijn, maar als ze gecombineerd worden, kunnen ze iets spectaculairs creëren. Ze kunnen worden gebruikt als minimalistische nachtkastjes of boekenkasten. Kleed ze aan of laat ze naar de achtergrond verdwijnen door ze zo te schilderen dat ze bij je muren passen. Er zijn teveel mogelijkheden om op te noemen.

At Home With Ashley geeft de Mosslanda-planken een geheel nieuwe look voor de slaapkamer van haar zoon. Ze splitst houten ballen doormidden, schildert ze in regenboogkleuren en plakt ze aan de voorkant van de planken. Het resultaat is speels en leuk, perfect voor de kinderkamer.

Ivar kabinethack

Ivar Cabinet Hack

Het strakke ontwerp van de Ivar-kasten maakt ze ideaal voor hacken. De Ivar kast is rechthoekig van vorm en heeft verticale, vlakke paneeldeuren. Het is gemaakt van onbehandeld, massief grenen. Er zijn talloze manieren om deze kast aan te passen, van schilderen of beitsen tot het toevoegen van interessante hardware of een nieuwe bekledingstextuur.

We houden van het creatieve hackidee van Christina Muscari van Pretty Distressed. Ze gebruikt eenvoudige materialen om een prachtige glamourkast uit het midden van de eeuw te creëren. De blog begeleidt u uitstekend stap voor stap door het proces, zodat u dezelfde resultaten behaalt. Je kunt ook inspiratie putten uit haar ideeën om je eigen Ivar kaststijl te creëren.

Beckvam-krukhack

Beckvam Stool Hack

IKEA heeft veel prachtige krukjes, zowel van hout als van metaal, die je naar eigen smaak kunt aanpassen. De Beckvam is een van de beste krukopties. De Beckvam is een eenvoudige houten opstapkruk die op verschillende manieren kan worden aangepast. Gebruik gewoon verf of beits om beter bij uw interieur te passen. Als je kleine kinderen hebt, is het maken van een peuterleertoren met de Beckvan kruk een goede tijdsbesteding.

Een peuterleertoren is bedoeld om kleine kinderen veilig te laten staan tijdens het uitvoeren van eenvoudige keuken- of badkamertaken. Bekijk de methode van Laura Gummerman voor het maken van de Beckvan-trapkruktoren op A Beautiful Mess. Haar gedetailleerde instructies helpen u het proces te begrijpen en het naar wens aan te passen.

Rast-dressoir-hack

Rast Dresser Hack

Omdat het is gemaakt van massief hout en een ongecompliceerde vorm heeft, is het Rast-dressoir een andere populaire IKEA meubeloptie voor hackers. Er zijn talloze voorbeelden van hoe mensen dit dressoir hebben gebruikt om een stijlvol nachtkastje te maken.

De Rast-dresser-hack van Entertain the Idea heeft alle elementen van de beste hacks. Het presenteert een eenvoudig proces met enkele aanpasbare stappen die resulteren in een prachtig product. Let eens op onze persoonlijke favoriete eigenschap: de prachtige ‘houten’ gedetailleerde ladetrekkers.

Vittsjo-plankhack

Vittsjo Shelf Hack

Metalen en glazen planken, een bijzettafel, een salontafel en een bureau maken allemaal deel uit van de Vittsjo collectie. Deze stukken hebben een eenvoudige metalen structuur die gemakkelijk met verf kan worden aangepast. Ga nog een stap verder door houten plankbladen aan de mix toe te voegen.

Yellow Brick Home laat zien hoe ze multiplex gebruikten om hun planken een persoonlijker uiterlijk te geven. Dit versterkt niet alleen de planken, maar verzacht ook de industriële stijl van het originele ontwerp.

Ingo eettafelhack

Ingo Dining Table Hack

Boerentafels kunnen duur zijn, dus het is verstandig om te proberen er zelf een te maken. Hier kan de Ingo eettafel goed van pas komen. De Ingo tafel is gemaakt van grenenhout. Het heeft de ideale vorm om een solide basis te creëren voor een grotere tafel.

Overweeg dit idee van East Coast Creative. Ze gebruikten de Ingo-tafel als basis. Ze maakten een groot tafelblad van houten planken. Deze vergrootten de tafel en gaven hem een rustieker uiterlijk dan een Scandinavische. Maak er uw eigen kleur van door een houtbeits te kiezen die past bij de houttinten in uw huis.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook