Tijdloze uitstraling: ontdek de 10 exterieurverfkleuren die blijven bestaan

Timeless Curb Appeal: Discover the 10 Exterior Paint Colors That Endure

Het kiezen van de juiste verfkleur voor de buitenkant van uw huis is een grote beslissing. In tegenstelling tot uw binnenmuren is het moeilijker en duurder om de gevelbeplating van uw huis opnieuw te schilderen.

Een buitenverfbeurt gaat vijf tot tien jaar mee, afhankelijk van uw klimaat. Door weerstand te bieden aan trends en te kiezen voor een klassieke kleur, zorg je ervoor dat je je huis niet beu wordt voordat het tijd is om opnieuw te schilderen.

Timeless Curb Appeal: Discover the 10 Exterior Paint Colors That Endure

Top 10 klassieke verfkleuren voor buiten

We hebben de top tien verfkleuren verzameld die nooit uit de mode raken en specifieke tinten van enkele van de meest populaire verfmerken.

Helderwit Crème Leigrijs Lichtgrijs Zachtblauw Taupe Aardgroen Greige Zachtgeel Rustiek Rood

1. Helderwit

bright house exterior paint

Helder wit kan een huis een fris gevoel geven, waardoor het opvalt. Je kunt deze kleur op bijna alle bouwstijlen gebruiken, van traditionele bakstenen huizen tot modernere stijlen. De helderwitte buitenkant van het huis past bij alle accentkleuren, hoewel zwart een van de beste keuzes voor sluiter- en bekleding is.

Het grootste nadeel van het schilderen van een huis helderwit is dat vuil en schimmel gemakkelijker zichtbaar zijn dan donkere kleuren. Wees bereid om de buitenkant van uw huis 2-3 keer per jaar te wassen om uw verfwerk er fris uit te laten zien.

Te overwegen verfkleuren: Sherwin-Williams Pure White SW 7005, Behr Ultra Pure White 1850 en Benjamin Moore Pure White OC-64

2. Romig wit

Creamy White

Crèmes en gebroken wit geven een warmere, meer antieke uitstraling dan een strak, helder wit. U kunt de buitenkant van een roomwit huis accentueren met een zwarte rand, of u kunt kiezen voor taupe, greige en andere warme bekledingskleuren. Crème past ook goed bij warme houtaccenten.

Crème heeft gele ondertonen en is verkrijgbaar in verschillende niveaus van lichtheid en donkerheid. Verfmonsters op uw huis om de perfecte tint te vinden voordat u begint.

Te overwegen verfkleuren: Benjamin Moore Creamy White OC-7, Sherwin Williams Alabaster SW 7008 en Behr Swiss Coffee 12

3. Leisteengrijs

slate gray house exterior paint

Slate Grey is een combinatie van antracietgrijs en blauw. Ook al is de kleur koeler, hij is nog steeds neutraal en past goed bij helderwitte gevelbeplating en afwerking. Leisteengrijs kan uw huis een sfeervollere sfeer geven of een modernere uitstraling geven, afhankelijk van de bouwstijl van uw huis.

Je vindt leigrijze tinten met verschillende niveaus van blauwe ondertonen. Als je wilt dat je huis meer naar grijs neigt, kies dan voor minder blauw.

Verfkleuren om te overwegen: Benjamin Moore Midnight Oil 1631, Sherwin Williams Wall Street 7665 en Behr Midnight in NY N440-7

4. Lichtgrijs

Light gray house paint exterior

Lichtgrijs verliest aan populariteit voor binnenafwerkingen, maar blijft een klassieke verfkleur voor buiten. Lichtgrijs kan uw huis er zacht uit laten zien zonder zoveel vuil te laten zien als echt wit. Je kunt het aanvullen met donkergrijze of witte accenten.

Als je een kleiner huis hebt, zal het lichtgrijs schilderen het groter laten lijken.

Verfkleuren om te overwegen: Benjamin Moore Stonington Gray HC-170, Sherwin Williams Agreeable Grey SW-7029 en Behr Silver Feature BWC-29

5. Zachtblauw

Soft Blue

Zachtblauw is veelzijdig en past in de meeste huizen, afhankelijk van de ondertoon. Het past goed bij baksteen, steenaccenten en natuurlijk hout of witte afwerking. Lichte, gedempte blauwtinten kunnen uw huis een rustgevend gevoel geven, terwijl middentonen tot donkere tinten drama toevoegen.

Een van de meest traditionele verfkleuren voor buiten is hemelsblauw, die kleur aan uw huis kan toevoegen zonder overweldigend te zijn. U kunt ook voor blauwgrijs kiezen als u de gevelbeplating van uw huis neutraler wilt laten aanleunen.

Te overwegen verfkleuren: Sherwin-Williams Dew Drop SW 9641, Behr Absolute Zero N940-1, Benjamin Moore Palladian Blue HC-144

6. Taupe

Taupe house exterior

Taupe zorgt voor een balans tussen midden- en donkergekleurde grijstinten en bruintinten. Het heeft meer koele tinten dan warm beige en is veelzijdig en past goed bij lichte en donkere accenten. Als huiskleur voor de buitenkant raakt Taupe nooit uit de mode. Het biedt meer warmte dan effen wit zonder stoer of trendy te zijn.

Taupe past goed bij aardse kleurenschema's zoals stenen gevelbeplating en baksteenaccenten. Het ziet er ook schoon en fris uit met helderwitte sierdelen.

Te overwegen verfkleuren: Sherwin-Williams Tony Taupe SW7038, Behr Perfect Taupe PPU18-13 en Benjamin Moore Pashmina AF-100

7. Aards groen

Earthy Green House paint Exterior

Van licht tot donker en alles daartussenin, aards groen past bij veel bouwstijlen. Donkergroen is de afgelopen jaren de trend, maar middentoon tot lichtgroen zorgt voor een meer klassieke look. Deze groentinten passen vooral bij vakwerkbungalows, huizen in de bergen en rustieke huizen in het bos.

Je kunt een aards groen huis aanvullen met zwarte of witte randen en luiken. Een donkerdere tint groen met dezelfde ondertoon werkt ook goed als accent.

Te overwegen verfkleuren: Sherwin-Williams Evergreen Fog SW9130, Benjamin Moore Lewiville Green 494 en Behr Muted Sage N350-5

8. Greige

Greige house exterior

Greige is het resultaat van een combinatie van warm beige met koel grijs. Het resultaat is een neutrale kleur die past bij warme of koele kleurenschema's. Greige is de perfecte tussenoplossing als je niet kunt kiezen tussen grijs of bruin als huiskleur. Het is minder warm dan taupe en is verkrijgbaar in verschillende intensiteiten.

Donkergrijs combineert goed met witte sierdelen voor een frisse uitstraling. Je kunt een lichte greige accentueren met wit, zwart, crème, bruin of warm antracietgrijs.

Verfkleuren om te overwegen: Sherwin-Williams Perfect Greige SW 6073, Behr Greige PPU24-11 en Benjamin Moore Revere Pewter HC-172

9. Zachtgeel

Soft Yellow Paint Exterior

Uit een onderzoek van Zillow uit 2018 bleek dat kopers gemiddeld €3.418 meer betalen voor gele huizen dan voor andere kleuren, maar je moet voorzichtig zijn welke kleur je kiest. Felle geeltinten kunnen te fel overkomen en hebben de neiging sneller te vervagen dan andere buitenverfkleuren. Een zachter geel is een veiligere keuze en past goed bij landhuizen, kleine huisjes en traditionele architectuur.

U kunt witte randen en houtaccenten gebruiken met een zachtgele buitenkant. Bewaar gedurfdere kleuren, zoals rood, voor de voordeur.

Verfkleuren om te overwegen: Benjamin Moore Cornsilk 198, Sherwin-Williams Pale Yellow SW 7691 en Behr Firefly P310-3

10. Rustiek rood

Rustic Red House Paint Exterior

Rood is een opvallende huiskleur die goed past bij huizen in oude landelijke stijl, ambachtslieden en rustieke architectuur. Warmere roodtinten werken het beste als klassieke exterieurkleuren en passen goed bij witte of donkere randen, afhankelijk van de tint.

Als je het idee van rood leuk vindt, maar nog niet klaar bent om je hele huis te schilderen, overweeg dan om het als accentkleur te gebruiken.

Verfkleuren om te overwegen: Sherwin-Williams Roycroft Copper Red SW-2839, Benjamin Moore Caliente AF-290 en Behr Firecracker AF-290.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook