Rood marmer: de gedurfde en opvallende eigenschappen en toepassingen

Red Marble: The Bold and Striking Qualities and Uses

Rood marmer genereert een krachtig en gedurfd designstatement in huisruimtes. De opvallende kleur en patronen van rood marmer zorgen voor dynamische beweging en levendigheid bij gebruik op zowel spaarzame als meeslepende manieren. Rood marmer wordt gekenmerkt door opvallende kleuren en levendige bewegingen.

Red Marble: The Bold and Striking Qualities and Uses

Ontwerpers en architecten gebruiken rood marmer voor werkbladen, badkamertegels, wandbekleding, omlijstingen van open haarden en meubilair met marmeren blad. Het gebruik van rode marmeren accenten is een manier om wat spanning aan uw interieur toe te voegen en tegelijkertijd de elegante en verfijnde schoonheid van dit natuurlijke materiaal in uw huis te integreren.

Wat is rood marmer?

Rood marmer is een natuurlijk voorkomende steen die wordt gevormd uit verwarmde en samengeperste kalksteenrots. De resulterende metamorfe steen is sterk en duurzaam met opvallende rode kleurtinten en patroonvariaties.

De tinten rood marmer variëren van roze marmer tot diep wijnrood. De kleur van lichtrood marmer is te wijten aan de aanwezigheid van ijzeroxide-onzuiverheden in de omringende grond. De vorming van dieprood marmer is afhankelijk van de aanwezigheid van serpentijn en rijk magnesium. Elke rode marmersoort bevat onderscheidende patronen die elke variant rood marmer een uniek karakter geven. Deze patronen zijn ontstaan tijdens het metamorfoseproces en variëren van nerven tot gespikkelde ontwerpen.

Populaire soorten rood marmer

Rood marmer varieert sterk in kleur en patroon. Sommige soorten rood marmer hebben een ingetogen kleur en stijl, terwijl andere opvallend zijn en een sterke beweging in de steen bevatten.

Rojo Alicante-marmer

Rojo Alicante MarbleMarmeren trend

Rojo Alicante is een licht oranjerood of roestkleurig roze marmer uit Italië. Dit marmer heeft overal een regelmatige kleurtoon met wijdverspreide witte nerven. Dit is een populair type rood marmer en daarom verkrijgbaar in vele vormen, waaronder tegels en platen. Dit marmer is geschikt voor buitengebruik omdat het bestand is tegen vriestemperaturen; toch vindt het primaire gebruik binnenshuis plaats.

Rosso Levanto-marmer

Rosso Levanto MarblePriester Carrara

Rosso Levanto is een diep bordeauxrood/bruin marmer dat in Italië wordt gewonnen. Dit marmer wordt gekenmerkt door zijn opvallende witte aderpatronen die door de steen lopen. Dit patroon is niet regelmatig; in plaats daarvan heeft het opvallende aderpatronen die het levendig en vol beweging maken. Rosso Levanto wordt verder verlevendigd door de verschijning van andere kleuren, waaronder bruin, zwart en grijs. Dit is een zeer duurzame steen die al sinds de oudheid wordt gebruikt in zuilen, beelden en Etruskische begrafenisartefacten.

Rosso Verona

Rosso VeronaMarmi di Carrara

Rosso Verona is een roestkleurig middentoon rood marmer dat wordt gewonnen in Italië, vlakbij de historische stad Verona. De algehele kleur is strakker en regelmatiger dan die van sommige andere rode knikkers met duidelijker aderpatronen.

Dit marmer kan zowel bruine als gele intrusies vertonen. De dichte aard van dit marmer betekent dat het een duurzaam buitenmateriaal is dat kan worden gebruikt op vloeren, trappen, sculpturen en monumenten. Door de opvallende kleurstelling van dit marmer is het ook een elegante toevoeging aan binnenruimtes.

Rouge Koninklijk Marmer

Rouge Royal MarbleMarmeren gids

Rouge Royal-marmer is een donker, felgekleurd rood marmer dat wordt gewonnen in België. Dit marmer heeft dramatische witte en grijze aderen. Het was een bijzondere favoriet van Lodewijk XIV van Frankrijk. Hij gebruikte het op grote schaal in veel van zijn paleizen, waaronder Versailles, zowel voor het meubilair als voor architectonische kenmerken zoals de omlijsting van open haarden. Dit is een populaire rode marmer voor werkbladen, badkamers, wandbekleding en vloeren.

Rosso Lepanto

Rosso Lepanto is qua patroon, kleur en naam vergelijkbaar met Rosso Levanto, dus deze marmersoorten worden vaak verward. Rosso Lepanto heeft een dieprode, bijna paarse kleur met dramatische dikke en dunne witte aderen. Rosso Lepanto is een dicht marmer dat geschikt is voor buiten- en binnengebruik, inclusief wandbekleding, vloeren, werkbladen, monumenten en zwembadtoepassingen. Dit marmer wordt gewonnen in Turkije.

Afwerkingsopties voor rood marmer

De afwerkingsoptie die u kiest voor uw rood marmeren element hangt af van het uiteindelijke gebruik ervan, aangezien de afwerking de duurzaamheid en het uiterlijk van het marmer kan beïnvloeden. Bepaalde afwerkingsopties zijn geschikter voor verschillende toepassingen en blootstelling aan weersinvloeden. Enkele van de meest voorkomende afwerkingsopties voor rood marmer zijn gepolijst, gezoet, leer, geborsteld en getrommeld.

Gepolijst – Door het marmer te polijsten ontstaat een glanzend en reflecterend oppervlak. Deze afwerking is typisch voor werkbladen, vloeren en decoratieve details. Door het marmer te polijsten komen de fijne details en schoonheid van het oppervlak naar voren, maar in sommige ruimtes kan dit problematisch zijn. Gepolijste vloeren zijn niet ideaal in doucheruimtes of sommige buitenruimtes, omdat deze glad zijn als ze worden blootgesteld aan water. Deze afwerking creëert het dichtste oppervlak en is dus het meest duurzaam in het weerstaan van water- en vlekschade. Gezoet – Een gezoet marmeroppervlak heeft een matte of satijnachtige kwaliteit. Fabrikanten creëren deze afwerking door het oppervlak bloot te stellen aan schuurmiddelen. Gezoet rood marmer is gebruikelijk voor vloeren en sommige aanrechttoepassingen. Deze afwerking legt de poriën van het marmer bloot. Maar experts beschouwen dit als een duurzame en resistente afwerking als deze regelmatig wordt afgedicht, omdat het etsen en vlekken door vloeistoffen verbergt. Leder – Ledermarmer heeft een matte glans met een minimaal gestructureerd oppervlak, vergelijkbaar met leer. Fabrikanten bereiken deze afwerking door het marmer bloot te stellen aan borstels met diamantpunten. Met leer bekleed rood marmer is gebruikelijk op werkbladen en achterwanden. Geborsteld – Geborsteld marmer heeft een matte glans met iets meer textuur dan lederen afwerkingen. Fabrikanten creëren een geborstelde afwerking door het marmer bloot te stellen aan draadborstels. Experts beschouwen dit als een goede afwerkingsoptie voor douchevloeren, omdat de textuur uitglijden helpt voorkomen. Getrommeld – Tuimelend marmer zorgt voor een verweerde en rustieke afwerking. Dit is een gebruikelijke afwerking voor marmeren tegels die worden gebruikt als vloerbedekking in druk bezochte of natte ruimtes zoals badkamers.

Rood marmer in huisontwerp

Rood marmer is een energieke en gedurfde optie voor woningontwerp in verschillende contexten.

Rood marmeren aanrecht

Red Marble CountertopstadshuisCOLLECTIEF

Vooral rood marmer is een compact en duurzaam materiaal en een haalbare optie voor werkbladen. Hoewel ze niet zo populair zijn als werkbladen van Carrara-marmer, hebben werkbladen van rood marmer veel te bieden op het gebied van schoonheid en veelzijdigheid. Aanrechtbladen van rood marmer zijn een opvallende optie voor interieurontwerp. In combinatie met licht hout en neutrale kleuraccenten zijn ze een manier om opvallende kleur toe te voegen aan uw keukenontwerp.

Rode marmeren badkamertegel

Red Marble Bathroom TileMirador-bouwers

Vanwege de alomtegenwoordigheid van witte badkamertegels zijn huiseigenaren en ontwerpers op zoek naar spannendere badkamertegelopties. Zowel rode als groene marmeren tegels zijn een meer haalbare optie geworden in het recente interieurontwerp. Omdat rood marmer een steeds populairdere keuze wordt onder huiseigenaren, kun je gemakkelijk marmeren tegels vinden, vooral van de varianten Levanto en Alicante.

Roodmarmeren open haard

Red Marble FireplaceDietz

Rood marmer is een verrassend veelzijdig materiaal dat past bij een breed scala aan stijlen en kleurenpaletten. Open haarden van rood marmer zijn gebruikelijk in historische panden, maar passen ook goed in moderne ruimtes. Combineer rood marmer met warm getextureerd hout om de stoere uitstraling van dit marmer te verzachten. Gebruik een roodmarmeren omlijsting van de open haard met een neutraal gekleurde kamer om een krachtig accent aan de ruimte te geven.

Roodmarmeren wandbekleding

Red Marble Wall CladdingSlimme ontwerpstudio

Niet ieder huis is geschikt voor roodmarmeren wandbekleding, maar als u de uitstraling van rijke luxe in huis wilt halen, is dit een ideale optie. Gebruik de opties Lepanto, Levanto of Rouge Royal rood marmer voor een rijke variatie in kleur en patroon. Roodmarmeropties zoals Alicante of Rosso Verona hebben een levendige, warme kleur met minder kleurvariaties en een strakker patroon met minder dramatische nerven.

Architectonische accenten van rood marmer

Red Marble Architectural AccentsHBD-systemen

Roodmarmeren accenten in uw huis kunnen krachtig, dramatisch en opvallend zijn. Denk eens aan het gebruik van rood marmer om het eiland af te werken in deze keuken van HBD Systems. De roodmarmeren bekleding trekt de aandacht en verlevendigt het eigentijdse, neutrale keukenontwerp.

Rode marmeren vloeren

Red Marble FlooringGary Raesz aangepaste vloeren

Rood marmer is niet zo gebruikelijk in Amerikaanse huizen, maar het is een veelgebruikt vloermateriaal in heel Europa, vooral in Italië, waar een groot deel ervan wordt gewonnen. Roodmarmeren vloeren hebben het voordeel dat ze vuil en stof verbergen. Rood marmer geeft het statische vloeroppervlak een dynamische kwaliteit.

Rood marmeren meubilair

Red Marble FurnitureCB2

Rood marmer is een avontuurlijk materiaal dat misschien niet in alle woonomgevingen past. Een manier om rood marmer aan uw ruimte toe te voegen, is door meubels met een rood marmeren blad te vinden. Overweeg opties zoals dressoirs of tafels met rood marmeren blad om dit opvallende natuurlijke materiaal in uw huis te brengen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook