Schuine dakideeën en architectonische wonderen

Sloping Roof Ideas And Architectural Wonders

Een helling verwijst naar de helling van een dak. Huizen met schuine daken zijn gebruikelijk in woonwijken in de VS. Er zijn tal van ideeën voor schuine daken en architectonische wonderen om te overwegen.

Sloping Roof Ideas And Architectural Wonders

De meeste huizen hebben schuine daken. Een helling verwijst naar het aantal centimeters dat een dak stijgt voor elke 12 centimeter diepte. Een steil dak heeft een hogere helling.

Het dak van een schuurhuis is vanwege de naam gemakkelijker voor te stellen. Dergelijke daken met een combinatie van platte en schuine dakconstructies vind je in woonwijken. Een zadeldak is wat je op schuren aantreft. Gambrel-daken hebben aan weerszijden twee hellingen en zijn te vinden op schuren en huizen.

Wat is een schuin dak? Verschillen tussen hellende daken en hellende daken? Voordelen van een hellend dak Materialen voor laag hellende daken Materialen voor steile hellende daken Isolatievereisten Huizen met hellende daken van getalenteerde architecten Veelgestelde vragen

Wat is een schuin dak?

What Is A Sloping Roof?

Een schuin dak is niet zomaar een dak met een helling. Waar we het vandaag over hebben is een dak met enkele hellingen die bovenaan niet samenkomen.

Een huis met twee steile hellingen is een A-frame huis. Een dak met vier hellingen is een mansardedak.

Wat zijn de verschillen tussen hellende daken en hellende daken?

Schuine daken en schuine daken zijn niet hetzelfde. Veel mensen denken dat ze op elkaar lijken, maar dit is een veel voorkomende misvatting.

Het meten van schuine daken

De toonhoogte verwijst naar de helling van een dak ten opzichte van de overspanning, weergegeven als een breuk. De overspanning van een dak is de lengte van de bovenplaat van de ene muur tot de bovenplaat van een andere muur en bestrijkt de gehele lengte van het dak.

Schuine daken meten

Een helling meet de hoogte van het dak ten opzichte van de helling, met centimeters per voet. De run is het gebied vanaf de buitenkant van de bovenplaat van een muur tot een punt onder het midden van de nok. De helling van een dak is bedoeld voor woningbouw, terwijl hellingsmetingen voor daken zijn.

Voordelen van een schuin dak

Benefits Of A Sloping Roof

Een laag hellend dak is een plat dak. Huizen met platte daken zijn populair in droge klimaatgebieden zoals New Mexico en Arizona. Bovendien hebben de meeste commerciële gebouwen lage schuine daken.

Laag hellende dakmaterialen

De meest voorkomende materialen voor laaghellende daken zijn TPO en metaal. ISO-platen zijn ook gebruikelijk omdat ze voor extra isolatie zorgen. De planken zorgen ervoor dat uw dak langer meegaat en geen voortdurend onderhoud vereist.

Daken met een lage helling zijn bestand tegen harde wind. In gebieden met hevige regenval zal een dak met een lage helling waterschade oplopen, omdat het langer duurt voordat het water van het oppervlak is weggelopen.

Thermoplastisch polyolefine (TPO) is een enkellaags kunststofmembraan. De naden zijn hittegelast voor intense duurzaamheid. In warme klimaten kunt u kiezen voor wit TPO, dat uw huis koel houdt. Het biedt ook bescherming tegen hagel. Polyvinylchloride (PVC) is een goede vervanger voor teer- en grindsystemen. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van TPO komt voort uit het vermogen om een groter aantal chemicaliën te weerstaan. PVC is populair bij openbare eetgelegenheden die sterkere ventilatiesystemen voor hun keukens nodig hebben. Ethyleen-propyleen-dieen-terpolymeer (EPDM) is de beste keuze voor platte daken. Het materiaal is bestand tegen extreem warme en koude klimaten. EPDM is bovendien bestand tegen de meeste chemicaliën. EPDM is ook het beste in hagelomgevingen. kan het beste met hagel omgaan. Atactisch polypropyleen (APP) – bekend als gemodificeerd bitumen of kortweg ‘mod bit’, het materiaal is asfalt. Hoewel goedkoper dan plastic en rubber, gaat het niet lang mee. Modbit is verkrijgbaar in vele kleuren. Bitumen biedt meer mogelijkheden om bijvoorbeeld een schuine verandaoverkapping te matchen met dakshingles. Bebouwde dakbedekking – ook wel teer en grind genoemd, dit materiaal wordt al meer dan een eeuw gebruikt. Het heeft lagen versterkt vilt, of gaas dat is gestold met heet vloeibaar asfalt. Als laatste stap gebruiken teer- en grinddaken erwtengrind voor UV-bescherming.

Steil hellende dakmaterialen

Water stoot water af van een dak met een steile helling vanwege de helling. In tegenstelling tot zijn tegenhanger op lage hellingen is hij kwetsbaar voor windschade. Dakmaterialen voor steile hellingen kosten meer, maar gaan langer mee.

Metaal – is een favoriete keuze voor dakbedekking. Metalen daken zijn niet-brandbaar, energiezuinig en recyclebaar. Het is ook erg licht. Asfaltshingles zijn tegenwoordig het meest populaire dakbedekkingsmateriaal. De dakspanen zien eruit als hout en leisteen, maar het enige verschil is dat ze goedkoper zijn. Clay Tile gaat het langst mee van alle dakbedekkingsmaterialen. Het is duurzaam en heeft een lage wateropname. Ook bij slechte weersomstandigheden behouden ze hun originele kleuren. Betontegels zijn goedkoper voor degenen die kleitegels willen, maar niet zoveel geld willen uitgeven.

Isolatievereisten voor hellende daken

De isolatie voor schuine daken biedt thermisch comfort, geluidsisolatie en brandwerendheid. In koudere klimaten verliest uw huis zonder goede isolatie warmte. Voordat u begint met het isoleren van een schuin dak, dient u de plaatselijke bouwvoorschriften en -vereisten te controleren.

De beste manieren om schuine daken te isoleren:

Zorg voor nauwkeurige metingen van het gebied dat u isoleert. Inspecteer balken en elektrische bekabeling. Zorg voor waterdichtheid en dat de ruimte tijdens de bouw kan ademen. Zorg voor ventilatie tijdens de bouw.

Hellende daken van getalenteerde architecten

Bekijk voor inspiratie deze geweldige onafhankelijke huizen van enkele van 's werelds beste architecten.

Het Keepershuis

The Keeper's House

Dit kunstwerk is The Keeper's House van L.Oberlaender Arquitectos. Lichtbeukvensters bieden een esthetische aantrekkingskracht terwijl ze worden omgeven door natuurlijke elementen. Het verschil hier is dat het huis twee verschillende dakstijlen heeft.

Het huis, gelegen in Bogotá, Colombia, is een huwelijk van landelijk en modern design. Het beschikt over een unieke en eclectische blauwdruk voor het huis en moderne materialen.

Gerelateerd: de nieuwste comeback van het mansardedak en zijn ongebruikelijke voordelen

North Lake House schuin dak

The North Lake House Wenatchee

Het North Lake House Wenatchee van DeForest Architects in de staat Washington is rustiek en elegant. Het is ontworpen om ‘twee werelden met natuurlijk gemak te overbruggen’. In klimaten met zware sneeuwval wilt u een nieuw dak, zodat lekkage wordt voorkomen.

De Zolder

The Loft by ALT Architectuur

The Loft van ALT Architectuur biedt gemak en stijl. Als open concept heeft het een middenmuur die de andere kamers met elkaar verbindt. De woning beschikt over een zolder die tevens dienst doet als kantoor en slaapkamer.

Virginia boerderij schuin dak

Contemporary Renovation For A Virginia Farmhouse

Door lezer

Huis op de heuvel

Hillside House

Dit Belgische huis van Lava Architecten heeft bijna een plat dak. Het ziet er misschien niet zo uit, maar het dakbedekkingssysteem voor moderne huizen is misschien wel hun meest geavanceerde kenmerk. De ruimte direct onder de woning fungeert als overdekte parkeergarage.

Het Hog Pen Creek-huis

Hog Pen Creek Residence by LakeFlato

De Hog Pen Creek, in Austin, Texas, ligt aan Lake|Flato en is een scherp huiswonder. Lake Austin heeft veel woonhuizen met de nieuwste civieltechnische ontwerpen. De helling van het dak maakt het beter geschikt voor zware regenomstandigheden.

Gerelateerd: voor- en nadelen van een huis met metalen dak

Wetenschapscomplex Piemonte Hills

Piedmont Hills Science Complex

De Piedmont Hills High School-gebouwstructuur van LPA is een wetenschapscentrum met een dak in een lichte hoek. De middelbare school beslaat meer dan 177.000 vierkante meter. De buitenmuren van de bouwconstructie hebben een moderne industriële uitstraling. Deze California Bay Area-school is een eerbetoon aan nieuwe daktechniek.

De Glazen Boerderij

The Glass Farmhouse by Olson Kundig Architects

De glazen boerderij van Olson Kundig Architects. Moderne huizen zoals deze hebben een schuin dak met een lip die regen en sneeuw opvangt. Daken met een steile helling zijn ideaal voor hergebruik van regenwater en houden uw huis veilig en warm tijdens de winter.

Casa Almudena Schuin dak

Casa Almudena

Casa Almudena is een huis van Jesús Perales in Els Boscos, Spanje. Moderne huizen die zo nieuw zijn, krijgen niet veel aandacht, maar deze is te geavanceerd om te negeren. Het huis heeft steilere hellingen en steunmuren. De bovenste verdiepingen zijn voorzien van opslagruimtes.

Een hellend dak bouwen

Voor moderne huizen met een steil hellend dak moet u de hulp van een professionele aannemer inroepen, zodat u gerust kunt zijn. Weet eerst welk type dak u wilt en kunt bouwen. Ken de plaatselijke regelgeving en ontdek wat u wel en niet mag bouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Wat is een Skillion-dak?

Een skillion-dak is een schuurdak of afdak. Het is een enkel, schuin dak dat aan een hogere muur is bevestigd. Het is de helft van een schuin dak. Dit type dak is goed voor woningen die een aanbouw aan uw woning willen toevoegen.

Wat is het verschil tussen een warm hellend dak en een koud hellend dak?

Een warm hellend dak beschermt in vergelijking met andere stijlen gebouwen tegen vriestemperaturen. Het dak is voorzien van een isolatielaag boven de dakspanten en onder het dakbedekkingsmembraan.

Een koud hellend dak is een type dak met isolatie tussen of onder en tussen de spanten of op plafondbalkniveau. Dit type isolatiesysteem kan desgewenst geventileerd worden.

Wat is een schuin huisdak?

Een huis met een schuin dak is een mansardedak. De dakvorm heeft vier schuine zijden. Het is ook een vierzijdig gambreldak, wat betekent dat het aan alle kanten een helling heeft. Een huis met een gambrel-dak heeft een zolderruimte. De onderste helling heeft een steilere hoek en de bovenste helling heeft een grotere hoek.

Kan ik asfaltshingles op een laag hellend dak plaatsen?

Of u de gordelroos kunt gebruiken, hangt af van uw omgeving. Normale dakshingles op laaghellende daken zullen lekken als het regent. U kunt extra viltlagen op het dakoppervlak aanbrengen en meer dakbedekkingscement aanbrengen om uw woning te beschermen.

Hoe bepaal je de dakhelling van een schuur?

De steek wordt berekend als de hoogte, of stijging, voor een dakhelling van meer dan 12 inch horizontaal. Als uw dak bijvoorbeeld boven de 10 cm uitsteekt over een horizontale lengte van 12 inch, dan is uw dakhelling 4:12.

Wat is een zadeldak?

Een zadeldak heeft twee schuine zijden die een nok met elkaar verbinden. Het heeft eindwanden met een driehoekige verlenging bovenaan.

Wat zijn de beste materialen voor mansardedaken?

Een mansardedak heeft synthetische dakspanen of cederhouten dakspanen. Synthetische gordelroos is gerecycled plastic. U betaalt meer voor synthetische gordelroos, maar op de lange termijn is dit de moeite waard.

Wat is een muurplaat op een dak?

Een muurplaat is een dragend horizontaal constructiedeel dat wordt opgenomen in het houtskelet.

Conclusie schuin dak

De voordelen van een schuin dak zijn de kosten waard. Een dakhelling zorgt ervoor dat regen en sneeuw eraf glijden. Het is een effectief dakontwerp, omdat water van een schuin dak gemakkelijker kan wegvloeien dan van een plat dak. Het is zijn eigenschap die ervoor zorgt dat uw dak langer meegaat dan een dak dat niet schuin staat.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook