Slimme manieren om wijnglasrekken toe te voegen aan de inrichting van uw huis

Clever Ways Of Adding Wine Glass Racks To Your Home’s Décor

Waar bewaar jij je wijnglazen? Is het een hangend wijnglazenrek, een kast, een van die traditionele wijnglashouders of iets heel anders waar jouw voorkeur naar uitgaat? De mogelijkheden en opbergoplossingen zijn divers en hebben elk hun eigen bepalende kenmerken die ze speciaal maken. Het kiezen van een bepaald type heeft te maken met veel details, waaronder de bestemming van de ruimte, de grootte en het type inrichting of stijl.

Aan het plafond gemonteerde rekken

Clever Ways Of Adding Wine Glass Racks To Your Home’s Décor

Het integreren van een wijnglazenrek in de keuken kan een probleem zijn, meestal vanwege ruimtegebrek. Er zijn echter bepaalde typen speciaal gemaakt om dit probleem te omzeilen, zoals deze die aan het plafond hangt, boven het keukeneiland dat ook als bar dient. {Te vinden op geweldige buurthuizen}.

rustic-metalic-wine-glass-hanging

Een rustiek wijnglazenrek kan van hout worden gemaakt en met metalen kettingen aan het plafond worden bevestigd. Het kan een eenvoudig doe-het-zelf-project zijn en het zou er prachtig uitzien in een industriële of rustieke ruimte, met een houten plafond, zichtbare balken en ruwe afwerkingen. {Te vinden op colliescustomdesigns}.

lighting-fixture-over-dining-table-with-wine-glass-rack

Dit hangende wijnglazenrek is buitengewoon interessant. De manier waarop het samenwerkt met de verlichtingsarmaturen is intrigerend. De twee functies lijken onderdeel te worden van hetzelfde ingewikkelde ontwerp. Het rek hangt boven de eettafel en is toegankelijk voor iedereen die daar zit. {Te vinden op designservicesnw}.

Rekken onder kasten

under-cabinets-wine-glass-rack

Wijnglazenrekken onder de kast zijn ook praktisch en ruimtebesparend. Ze kunnen worden gecombineerd met een wijnrek en worden geïntegreerd in het keukenmeubilair. De glazen kunnen boven de gootsteen worden geplaatst, waardoor je ze gemakkelijk kunt wassen en drogen.

wine-glass-storage-under-counter

Dit type wijnrekken bevestig je eenvoudig aan de onderzijde van de keukenkastjes. Het zijn eenvoudige accessoires die je kunt toevoegen, zelfs nadat het hele meubilair is ontworpen en geïnstalleerd. Het kan onderdeel zijn van een verbouwing.

kitchen-with-wine-lover-corner-and-glass-storage

In het geval van een wijnglazenrek onder de kast kan de module er direct boven uit een reeks open planken bestaan of een glazen deur hebben. Deze ruimte zou dienen als wijnrek voor de flessen. Het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. {Te vinden op richlandrenovations}.

wine-glass-rack-part-of-the-kitchen

Als het glazenrek vanaf het begin deel uitmaakt van het keukenmeubel, kan het in de kasten worden geïntegreerd en op een hoger niveau worden geplaatst, zodat de glazen perfect aansluiten op de onderkant van de andere kasten en een rechte lijn vormen.

wine-rack-and-glasses-space-for-storage

Meestal wordt de voorkeur gegeven aan een combinatie tussen een wijnrek en een glazenrek. De twee gaan hand in hand en maken vaak deel uit van hetzelfde ontwerp. Het wijnglazenrek wordt in dit geval aan de onderkant van de wijnrekkast bevestigd. {Te vinden op Hugheskitchens}.

wine-cellar-design-room-with-glass-wine-rack

In het geval van een wijnkelder kan het wijnglazenrek in een hoekje tussen de planken worden geperst die zijn ontworpen om de flessen op te bergen. {Te vinden op revelcellars}.

Plankrekken.

wood-shelf-that-hold-glass-wine-and-glasses

Om een eenvoudige en casual uitstraling te behouden, kun je kiezen voor een eenvoudige wandplank met daaronder een ingebouwd wijnglazenrek. Houd de flessen op de plank en de glazen bij de hand. De plank kan op de achterwand van de keuken worden gemonteerd. {Te vinden op importtile}.

washed-kitchen-furniture-wine-glass

Dit is een soortgelijk idee, behalve dat de plank en het glazen rek aan twee grote kasten zijn bevestigd en aan weerszijden worden ondersteund. Een tweede plank die erboven is gemonteerd, zorgt ervoor dat het hele arrangement er natuurlijk en samenhangend uitziet. {Te vinden op naubuilders}.

Aan de muur gemonteerde rekken

how-to-build-a-wine-bottle-rack

Aan de muur gemonteerde wijnglasrekken kunnen vele vormen aannemen. Deze is heel eenvoudig en kan worden gemaakt van teruggewonnen hout of van een houten pallet. De grootte kan worden aangepast aan persoonlijke behoeften en voorkeuren.

another-rustic-pallet-wine-rack-with-glasses

Op dezelfde manier heeft dit rek een eenvoudige en rustieke constructie. Hij is gemaakt van hergebruikt hout en heeft een vak voor de flessen en een glazen rek eronder. De bovenste plank is een mooie tentoonstellingsruimte voor decoraties.

Wine Bottle and Glass Holder

Dit rek bootst de vorm van een wijnvat na. Het gebogen hout geeft het een heel interessante uitstraling. Er zijn drie gaten ontworpen voor drie flessen en zes ruimtes voor wijnglazen op de bovenste en onderste planken. Beschikbaar voor $ 119.

Wall-Mount-Wine-Rack-with-6-Glass-Slot-Holder

Gezien hoe eenvoudig deze ontwerpen zijn, kunnen ze gemakkelijk worden omgezet in doe-het-zelf-projecten en worden getransformeerd en aangepast. Deze heeft een industriële uitstraling en is gemaakt met metalen buizen en hout. Het heeft zes sleuven voor glazen en een plank die plaats biedt aan maximaal zes flessen. Beschikbaar voor $ 125.

wine-stem-rack

Dit aan de muur gemonteerde rek is eenvoudig en ongecompliceerd en ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook ruimtebesparend en zeer veelzijdig. Dankzij de beperkte afmetingen kan hij vrijwel overal worden geplaatst. Het heeft een ingebouwd rek voor glazen op voet en een plank voor flessen. Verkrijgbaar voor $ 50.

another-rustic-wine-pallet-rack

Dit rek is gebouwd met teruggewonnen hout van pallets en heeft een donkere afwerking. Het beschikt over vier sleuven voor flessen waardoor ze horizontaal worden geplaatst en ruimte voor vier glazen op voet in het midden. Een klein plankje biedt ruimte voor decoraties of voor meer flessen. Verkrijgbaar voor $ 75.

complex-wine-rack-storage

Er zijn ook andere, meer complexe ontwerpen zoals deze. Het hele ontwerp is eigenlijk niet zo ingewikkeld en kan ook worden omgezet in een doe-het-zelf-project. De flessen worden schuin bewaard en de glazen eronder.

wine-rack-storage-with-glasses-holder

Maar als u op zoek bent naar een heel eenvoudige oplossing en niet iets verfijnds of bijzonder elegants wilt, dan is een dergelijk ontwerp wellicht precies wat u nodig heeft. Het is het type wijnglazenrek dat in elke keuken kan worden geïnstalleerd. {Te vinden op appartementtherapie}.

symmetry-through-wine-shelving-rack-storage

Het kunstwerk in deze woonkamer past heel goed bij de twee aan de muur gemonteerde wijnglazenrekken. Alle drie de elementen zijn decoraties voor de muur, waardoor dit hele oppervlak een centraal punt wordt. {Te vinden op marrokal}.

Anderen

glass-wine-holder-inside-the-cabinet

Een andere oplossing is om de wijnglasrekken in een kastmodule te verbergen. Dit komt in dit geval uitstekend uit omdat de keuken open is en het rek in de hoekkast tegenover de woonruimte wordt geplaatst. Het is gemakkelijk toegankelijk zonder de keuken te bezetten.

6 Ft Boat Wine Rack Glass Holder

Maar als u echt wilt dat uw wijnrek opvalt, overweeg dan iets heel anders. Deze is gemaakt door een boot opnieuw te gebruiken. Het werd een vrijstaand rek voor wijnflessen en glazen en het is een sculpturaal stuk dat in een hoek past of ergens anders neergezet kan worden. Hoe dan ook, het zal opvallen en een blikvanger in de kamer worden. Verkrijgbaar op Etsy.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook