Soorten lichtschakelaars om dingen te veranderen

Types Of Light Switches To Switch Things Up

Hoe zou je de verlichting aandoen zonder lichtschakelaars? Omdat er veel soorten lichtschakelaars zijn, vormen ze een essentieel onderdeel van elk huishouden. Tegenwoordig blijft de traditionele lichtschakelaar een over het hoofd geziene noodzaak.

En hoewel de lichtschakelaar een dagelijkse rol speelt in ons leven, is het er een waar niemand over praat.

Types Of Light Switches To Switch Things Up

De lichtschakelaar is een geniale uitvinding die niet genoeg lof krijgt. We zullen kijken naar populaire lichtschakelaars en wat de toekomst in petto heeft voor lichtschakelaartechnologie. Maar eerst een beetje achtergrond.

Geschiedenis van de lichtschakelaar

Thomas Edison heeft de gloeilamp uitgevonden. Vijf jaar later, in 1884, vond de Engelse elektrotechnisch ingenieur John Henry Holmes de allereerste lichtschakelaar uit. Sindsdien blijft de overstap evolueren.

Druk op de knop

Lichtschakelaars met drukknoppen waren gebruikelijk vanaf het einde van de 19e tot de 20e eeuw. De vraag naar de schakelaars was groot omdat het moeilijk was om in het donker een lichtschakelaar te vinden.

In Victoriaanse huizen waren individuele lichtschakelaars voor elke gloeilamp de standaard. De schakelaars zijn vandaag de dag verkrijgbaar en zijn populair onder huiseigenaren die historische flair aan hun interieur willen toevoegen.

Schakel de lichtschakelaar in

In 1917 verving de tuimelschakelaar de drukknopschakelaar. Ruim 100 jaar later is de tuimelschakelaar nog steeds populair. Het voordeel van de tuimelschakelaar is dat deze wordt bediend door een verlengde hendel. Latere ontwerpen hadden een lampje in de hendel, waardoor het zicht 's nachts gemakkelijker werd.

Dimmer knop

In 1959 vond Joel S. Spira de dimmerlichtschakelaar uit. Via een diode en een afgetakte autotransformator konden mensen energie besparen door de hoeveelheid licht van gewone gloeilampen te verminderen.

DIY-lichtschakelaarinstallatie in 7 eenvoudige stappen

Als u vertrouwd bent met het werken met elektriciteit en over het juiste gereedschap beschikt, is het vervangen van een lichtschakelaar eenvoudig.

Basisstappen voor het vervangen van een lichtschakelaar:

Schakel de zekering uit die is aangesloten op het verlichtingscircuit in de stroomonderbrekerkast voor de lichtschakelaar die u wilt wijzigen. Als u een spanningstester heeft, kunt u deze gebruiken om te controleren of de stroom is uitgeschakeld. Verwijder de schakelplaat. Trek de schakelaar uit de doos en verwijder de oude draden. Sluit de draden opnieuw aan op de nieuwe schakelaar. Zorg ervoor dat de zwarte draad overeenkomt met de koperen schroef. De neutrale draad hoort bij de zilveren schroef. Sluit de aardedraad aan op de groene schroef aan de andere kant van de schakelaar. Duw de nieuwe schakelaar in de doos en zet deze vast met schroeven. Schroef de schakelaarplaat terug. Schakel de stroom in en test de verbinding.

Wat is een slimme lichtschakelaarbeschermer?

Slimme lichtschakelaarbeschermers beschermen slimme led-lampen. Slimme gloeilampen werken anders dan traditionele lampen. Een slimme lamp wordt aan- en uitgezet door de lamp te draaien. Hierdoor moet je de lichtschakelaar altijd aan laten staan.

Heb ik een elektricien nodig om alle soorten lichtschakelaars te vervangen?

Nee, u heeft geen erkende elektricien nodig om een lichtschakelaar te vervangen. U kunt het zelf doen, maar als u geen ervaring heeft, moet u een elektricien inhuren. Zij kunnen u laten zien hoe u het moet doen.

Veiligheidsproblemen voor alle soorten lichtschakelaars

Als je een warmlichtschakelaar hebt, moet je deze repareren. Een hete elektrische schakelaar is een rode vlag. Het betekent dat er iets mis is en dat u op een mogelijke elektrische brand zit.

Hier zijn vier veelvoorkomende scenario's voor warmlichtschakelaars:

Overbelaste lichtschakelaar

Lichtschakelaars hebben vermogenslimieten. Een schakelaar wordt heet als je er te veel stroom van vraagt. De meeste wandschakelaars hebben 15 ampère. Wanneer de schakelaar heet wordt, wijzigt u deze zodat deze overeenkomt met de stroombelasting.

Schakelstoring bij alle soorten lichtschakelaars

Wanneer lichtschakelaars oud worden, ontstaat er een vonk wanneer u het licht aan- of uitzet. Dit gebeurt omdat de contacten niet op de juiste manier vergaderen.

Defecte bedrading op alle soorten lichtschakelaars

Slechte bedrading veroorzaakt meer elektrische branden dan wat dan ook. Uw draden moeten veilig zijn. Losse of gebroken draden vormen een gevaar voor de veiligheid van uw huis. Wanneer elektriciteit tegen haar wil door een kleiner pad beweegt, kan onnodige hitte brand veroorzaken.

Dimmerschakelaars

Je kunt verwachten dat je dimschakelaars warm worden, en dat is oké. Wanneer een dimmerschakelaar echter te heet wordt, moet u een professional bellen.

Veilige bedradingsmethoden voor lichtschakelaars

Hoe 2 lampen op één schakelaar aansluiten?

Het aansluiten van meerdere lampen op één schakelaar is niet moeilijk. De twee meest gebruikelijke methoden voor het aansluiten van meerdere lampen op één schakelaar zijn via een serieschakeling of “home-run”-configuratie.

Voordat u begint, koppelt u de armaturen los die u niet wilt gebruiken.

Daisy-Chaining

Lampen in dezelfde serie hebben invloed op alle lampen. Als er één faalt, zullen ze allemaal falen. Bij serieschakelingverlichting staan de lampen evenwijdig aan elkaar.

Als u één lamp op een schakelaar aansluit, beschikt u over één stroomvoerende kabel met een zwarte, witte en blanke aardedraad in de armatuurkast. Sluit de zwarte draad aan op de zwarte draad van de lamp. Je moet ook de witte draad aansluiten op de witte draad op de lamp en vervolgens de blote draad op de aardedraad.

Wanneer u een extra armatuur toevoegt, heeft u mogelijk een extra kabel nodig in de doos voor het specifieke armatuur. Voeg de zwarte draad toe aan de twee bestaande zwarte draden. Herhaal dit proces met uw witte en aardedraden.

Home Run-schakelaarbedrading

Bij homerun-schakelaarbedrading wordt elke uitgaande hittedraad aangesloten op de belastingsterminal van de schakelaar. Om dit te doen, draait u de zwarte draden die in de armaturen gaan, samen met een zwarte draad van 15 cm.

Schroef een draadkap op de verbindingsverbinding. Sluit vervolgens de korte draad aan op de laadterminal. Doe hetzelfde om de aarddraden op de aardaansluiting aan te sluiten.

Als je bij de witte draden komt, heb je geen varkensstaart nodig. Je kunt ze in elkaar draaien en afdekken.

Hoe meerdere LED-lampen op één schakelaar aan te sluiten

Kies uw circuit – De seriemodus is het eenvoudigste circuittype voor LED-strips. De circuitstroom volgt een enkele route. Sluit het positieve uiteinde van de ene ledstrip aan op het negatieve uiteinde van de volgende en de serie gaat verder aan beide uiteinden van de ledstripsplitter. Sluit de stripsplitter aan op de hoofdstroombron van de muur. LED's aansluiten – Sluit de anode van de eerste strip aan op de kathode van de volgende totdat je geen strips meer hebt. Voordat u de strip aan zijn mannelijke tegenhanger bevestigt voor stroomvoorziening, sluit u de uiteinden aan op de vrouwelijke connector van 2,1 mm. Controleer het vermogen – Controleer het vermogen voordat u uw LED’s aansluit. De totale spanning die elke strip nodig heeft, omvat de benodigde hoeveelheid stroom. Als het stopcontact te sterk is, kunnen uw strips defect zijn. Plaatsing van LED-strips – Om uw verbindingen gemakkelijker te maken en het gebruik van te veel kabels te verminderen, moet u de stroombron dicht bij de strips houden. Eén enkele stroombron voorkomt dat uw snoeren in de knoop raken. Gebruik de dichtstbijzijnde stroombron. Met kortere verbindingen heb je minder kans op struikelen. Verbindingen controleren – Onderzoek elk knooppunt en controleer uw LED-strips op gebreken die problemen met hun ontwerp kunnen veroorzaken. Stroombron – Om een veilige verbinding te garanderen, heeft u de vrouwelijke connector van 2,1 mm en de mannelijke tegenhanger nodig. Steek de vrouwelijke helft in de mannelijke en kijk of je strips oplichten.

Voor een beter begrip kunt u op de link hier klikken.

De meest populaire soorten lichtschakelaars

Er zijn tientallen verschillende soorten lichtschakelaars en lichtschakelaarafdekkingen.

Hier zijn enkele van de meest populaire lichtschakelaars:

Enkelpolige schakelaar

Single-Pole Type Of Switch

Enkelpolige schakelaars zijn de meest voorkomende. Ze werken met 120 V stroom. Mogelijk heeft u dit type schakelaar in huis.

Ze zijn bedoeld voor lampen die ook de stroom naar een bepaald gebied kunnen uitschakelen.

Tuimelschakelaar

Toggle Type Of Light Switch

In 1916 werd de tuimelschakelaar uitgevonden door William J. Newton en Morris Goldberg. De tuimelschakelaar heeft een kleine metalen hendel die op en neer gaat.

De meeste soorten lichtschakelaars zijn op deze schakelaar geïnspireerd. Hoewel je het niet vaak zult zien, kun je het wel vinden in industriële ontwerpen.

Tuimelschakelaar

Rocker Switch Is A traditional Light switch

Tuimelschakelaars zijn veilig omdat ze plat zijn en niet blijven haken. In de VS staan de tuimelschakelaars bekend als decoratieve schakelaars.

Tuimelschakelaars zijn populair in Europa. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk te gebruiken.

Dubbelpolige schakelaar

Double Pole Switch

De dubbelpolige schakelaars werken tot 240 V, in tegenstelling tot enkelpolige schakelaars. Je vindt ze op grote apparaten en in fabrieken. Het zijn langere circuits met meerdere lampen.

Combo-schakelaarCombo Switch

Als u één stopcontactstekker nodig heeft, maar u heeft ook geen ruimte om zowel een schakelkast als een stopcontactdoos toe te voegen, dan is dit de oplossing. Dit is een geweldig ontwerp dat zowel een schakelaar als een plug-in in één doos combineert.

Een combinatieschakelaar heeft net als een badkamer één plug-in nodig. Het is echter belangrijk om een aardlekschakelaar te hebben.

Draaischakelaar

Rotary Switch

Een draaischakelaar regelt de helderheid van een lamp. De meeste lampen gaan alleen aan en uit. Maar met een draaischakelaar kunnen de lampen een gemiddelde intensiteit hebben in plaats van alleen maar aan en uit.

Knop lichtschakelaar

Button Light Switch

Een knoplichtschakelaar was een oudere lichtschakelaar. In de elektronica zijn stroombedieningen met drukknoppen gebruikelijk, maar dat is aan het veranderen.

Het knoplampje heeft verschillende toepassingen, zoals het openen van automatische deuren of het inschakelen van een deel van het huis. Magazijnen en bedrijven vinden ze leuk omdat ze niet opvallen.

Nabijheidslichtschakelaar

Proximity Light Switch

Nabijheidslichtschakelaars gebruiken sensoren om beweging te detecteren. Ze doen het licht aan als iemand de kamer binnenkomt en kunnen het licht uitdoen als mensen weggaan.

Als je vergeet de lichten uit te doen, dan is deze bewegingsgeactiveerde lichtschakelaar iets voor jou. Zelfs als je het niet vergeet, kan het nooit kwaad om die extra stap te zetten.

Schakelaars instellen

Setting type of light Switches

Dit is een soort lichtschakelaar die niet op een lamp is aangesloten. Ze hebben knoppen waarmee je verschillende modi of instellingen kunt kiezen. Je vindt ze op slimme apparaten waarbij de basisinstellingen op de schakelaar staan.

Sommige schakelaars hebben twee knoppen, terwijl andere er misschien vijf hebben, samen met draaiknoppen om ze te bedienen.

Optische lichtschakelaar

Optische lichtschakelaars zijn een uniek type lichtschakelaar die het lichtniveau in een ruimte detecteert. De lampen gaan automatisch uit wanneer er voldoende natuurlijk licht beschikbaar is, waardoor ze ook buiten gebruikelijk zijn.

De schakelaars kunnen handmatig worden bediend, maar meestal kunnen ze goed achterhalen wanneer de zon ondergaat en inschakelen. Als de zon opkomt, gaan ze uit, waardoor u geld bespaart.

Klepel lichtschakelaar

De lichtschakelaar was een paar decennia geleden populair, maar de magie blijft bestaan. Tegenwoordig zijn ze niet zo populair. Ze gaan soms uit of aan wanneer een geluid ervoor zorgt dat het reageert. Als je een rustig huis hebt, is de klepel ideaal.

Verlichte schakelaar

Illuminated Switch

Als je het over de jaren 50 hebt, moet je naar verlichte schakelaars kijken. In de jaren 50 waren deze populair omdat LED-lampen ook nieuw waren en de lichtschakelaar LED-lampen gebruikt om op te lichten in het donker.

Ben je bang in het donker of heb je in het donker moeite met het zien van de lichtschakelaar, dan is dit perfect. De schakelaar zelf licht op, zodat je niet hoeft te werken om de lichtschakelaar te vinden als deze uit staat.

Australische tuimelschakelaars

Australian Rocker Switches

Dit type lichtschakelaar zie je niet in Amerika, maar ze zijn de standaard voor Australië en Oceanië in het algemeen. De Australische tuimelschakelaar heeft meerdere kleine tuimelschakelaars, meestal behoorlijk rond.

Ze zijn compact en eenvoudig, waardoor ze in elke ruimte prachtig staan. De Australische tuimelschakelaar is een goede keuze als je veel lampen op één plek wilt hebben, omdat er maximaal zes tuimelschakelaars op één plaat kunnen staan.

Vandalismebestendige schakelaar

Vandal Resistant Switch

Ja, dat is de officiële naam voor dit type schakelaar. Deze schakelaars worden gebruikt in kruispunten en andere openbare ruimtes waar vandalen toegang toe hebben. Ze zijn zo ontworpen dat ze bijna onoverwinnelijk zijn.

Vandaalbestendige schakelaars zijn gemaakt van staal en zelfs goed gecamoufleerd zodat ze geen vandalen aantrekken. Hoewel de palen eromheen schade kunnen oplopen en niet bestand zijn tegen vlekken, blijft de schakelaar zichtbaar.

Mercury-schakelaar

Types Of Light Switches

Kwikschakelaars zijn in veel staten illegaal omdat ze kwik bevatten, wat giftig is. Ze zijn gemaakt om stil te zijn, om niemand wakker te maken of te storen.

Ze worden gebruikt voor militaire vliegtuigen en ander niet-commercieel gebruik. U zult dit soort lichtschakelaars niet vinden bij uw plaatselijke bouwmarkt, tenzij het een privéwinkel is.

Kettingschakelaar

Chain Switch

Van alle soorten lichtschakelaars is deze geen schakelaar, maar een alternatief. Je kunt alles op zijn plaats houden en je hebt geen extra snoerschakelaar of draden nodig.

Aan de lamp is een metalen ketting bevestigd, waaraan je trekt om de lamp aan en uit te zetten. Dit werkt goed voor plafonds van 3 meter hoog.

Raak schakelaar aan

Touch Types Of Light Switches

Aanraakschakelaars zijn elektronisch en worden geactiveerd wanneer u de schakelaar lichtjes aanraakt. Dit werkt als een aanraakkraan waarbij je de hendel moet aanraken en niet hoeft te draaien of een schakelmechanisme hoeft te bedienen.

Deze zijn geweldig voor reinheid, waarbij u een hygiënisch deel van uw hand kunt gebruiken om de schakelaar aan te raken. Er is geen schakelaar, maar een scherm dat je aan en uit kunt zetten, waardoor je het makkelijk schoon kunt maken.

Slimme lichtschakelaar

Modern Types Of Light Switches

Je kunt slimme lichtschakelaars bedienen met je smartphone, Alexa of andere met technologie. Dit is de toekomst van lichtschakelaars.

Dit is een schonere en eenvoudigere manier om uw slimme verlichtingsarmaturen te bedienen. Als hij niet via Bluetooth werkt, kun je hem vanaf grote afstanden bedienen.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Hoe ver moet een lichtschakelaar van een deur verwijderd zijn?

Er bestaat geen nationale wet die de afstand tussen een lichtschakelaar en een deurkozijn voorschrijft. Er zijn echter lokale en staatswetten die dit probleem aanpakken, en dat geldt voor alle soorten lichtschakelaars.

Hoeveel kost het om een lichtschakelaar te installeren of te verplaatsen?

De gemiddelde kosten voor het verplaatsen van een schakelaar liggen tussen €100 en €200. Voordat een schakelaar wordt verplaatst, zaagt een elektricien een gat waar er nog geen was. Hiervoor kan gipsplaat- of gipsplaatreparatie nodig zijn. De gemiddelde overstap kost tussen de $ 10 en $ 20. In mooiere huizen met hoogwaardige technologie kan de klus $ 200 kosten voor een slimme schakelaar of een speciale dimmerschakelaar.

Hoeveel kosten dimmers?

Dimmerschakelaars kosten tussen $ 10 en $ 35. Als je de helderheid vanaf twee locaties wilt regelen, heb je een driewegschakelaar of vierwegschakelaar nodig. Dimmers hebben ook een lager wattage.

Moeten alle soorten lichtschakelaars overeenkomen met de muurkleur?

Ja, lichtschakelaars moeten bij de muur passen. U kunt de wandschakelaarplaten in de kleur van uw muur verven. Als je samenwoont met iemand met een visuele beperking, kan het een goed idee zijn om de schakelaars met felle kleuren te beschilderen.

Wat is lijn en belasting op alle soorten lichtschakelaars?

Als elektrische apparaten met elkaar zijn verbonden, verwijst een lijn naar de draden die deze vanaf het paneel voeden. Ondertussen verwijst een belasting naar apparaten op hetzelfde circuit die zich stroomafwaarts bevinden.

Soorten lichtschakelaars Conclusie

De lichtschakelaar zal zijn evolutie voortzetten terwijl hij zich aanpast aan de moderne wereld. Of voordat je het weet, verdwijnen ze misschien. Nu groene technologie en bouwen de standaard worden, kunnen we alle soorten lichtschakelaars uit huishoudens zien verdwijnen. Je moet er dus van genieten zolang je kunt.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook