Standaard plafondhoogte in de 21e eeuw

Standard Ceiling Height In 21st Century

De standaard plafondhoogte in de 21e eeuw is cruciaal. Metingen vormen immers uw woning. Eén verkeerde meting kan tot ernstige problemen leiden.

Je moet het plafond meten. Als u niet weet hoe hoog uw plafond moet zijn, is het een goed idee om een standaard plafondhoogte aan te houden.

Wat is de standaard plafondhoogte?

Standard Ceiling Height In 21st CenturyKuth Ranieri Architecten

De standaard plafondhoogte is vergelijkbaar met de gemiddelde plafondhoogte. Het verschil is dat de standaard plafondhoogte de standaard plafondhoogte is die de meeste mensen gebruiken, terwijl de gemiddelde plafondhoogte alle cijfers omvat en het gemiddelde daarvan uitrekent.

Wanneer dit gebeurt, zullen degenen met hoge plafonds de “gemiddelde plafondhoogte” verhogen. Daarom gebruiken we vaker de standaard plafondhoogte. De standaard plafondhoogte is ongeveer drie meter, geven of nemen.

Plafonds van 2,5 meter hoog zijn echter gebruikelijk omdat de meeste planken en materialen in stukken van 2,5 meter worden geleverd. Dit kan binnenkort veranderen in drie meter hoog, maar dat zal niet meteen gebeuren, dus plafonds van twee meter hoog zijn nog steeds relevant.

Geschiedenis van de standaard plafondhoogte

History Of The Average Ceiling HeightGroep3

De gemiddelde plafondhoogte is door de jaren heen veranderd. De gemiddelde hoogte is nog steeds afhankelijk van uw regio, maar niet zo veel als vroeger. De eerste plafonds waren laag vergeleken met vandaag.

Omdat de eerste plafonds niet alleen met de hand werden gebouwd, maar alleen om praktische redenen werden gebouwd. Pas in de middeleeuwen hebben we een goed beeld van de standaard plafondhoogte, die veel hoger was dan nu.

In het Victoriaanse tijdperk waren de plafonds korter dan in de jaren daarvoor. Maar tegen de tijd dat de twintigste eeuw aanbrak, krompen de plafonds opnieuw, waardoor we plafonds van anderhalve meter hoog kregen.

Sindsdien zijn de plafondhoogtes veranderd, van 2,5 meter naar 3 meter en 2,5 meter waar ze nu nog steeds staan. Het was een hobbelige rit, maar de meeste aannemers en architecten zijn het erover eens dat we een geweldige middenweg hebben gevonden.

Waarom standaard plafondhoogte belangrijk is

Why Ceiling Height MattersAvante interieurs

Plafondhoogte is om veel redenen belangrijk. De grootte van alles in uw huis is immers van belang, van de vierkante meters tot de muuroppervlakte die u heeft.

Waarom sommige dingen er op de lange termijn niet zoveel toe doen, afgezien van hoe je ze ziet: de plafondhoogte doet er altijd toe. Maar je vraagt je misschien af waarom.

Dit zijn de belangrijkste seizoenen waarin de plafondhoogte van belang is:

Standaard plafondhoogte maakt optimaal gebruik van de ruimte

U moet de juiste plafondhoogte verkrijgen. Korte plafonds kunnen werken, maar ze zorgen ervoor dat uw ruimte krap aanvoelt en dat er geen ruimte overblijft voor uw meubels. De meeste kledingkasten zijn ongeveer 1,80 meter hoog.

Sommige meubelstukken zijn groter, dus alles onder de 2,5 meter beperkt je mogelijkheden. Om nog maar te zwijgen: korte plafonds zorgen ervoor dat kamers er erg klein uitzien en de doorstroming van uw kamer belemmeren.

Accommodatie

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers de ruimte hebben om zich thuis te voelen. Het is niet ongebruikelijk dat iemand anderhalve meter lang is. Als je niet lang bent, kan het moeilijk zijn om te begrijpen hoe het is om huizen binnen te gaan met plafonds van twee meter hoog, of zelfs plafonds van twee meter hoog.

De kosten zijn van invloed op de standaard plafondhoogte

Hoe hoger het plafond, hoe duurder het zal zijn. Als u plafonds van twee meter hoog wilt in plaats van acht of negen, kan het meer kosten. Elke plank moet worden gesneden zodat hij op zeven voet past.

De goedkoopste plafonds zijn 2,5 meter hoog omdat de meeste planken op 2,5 meter worden gesneden. Hierdoor heb je geen extra kosten voor het zagen of trimmen van planken. Ze kunnen allemaal zo neergezet worden.

Atmosfeer

Hoge plafonds geven een betere sfeer dan lage plafonds. Maar te hoog en dingen kunnen te veel opengaan en muf aanvoelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hoge plafonds moeilijk schoon te maken zijn.

Superhoge plafonds dragen met verlichting en decoratie bij aan de sfeer van uw huis. Huizen met een open concept zijn beter met lofts als het plafond op de lagere verdiepingen zichtbaar is.

Standaard plafondhoogte heeft goede verlichting nodig

Maak ruimte voor verlichting. Je zult geen kroonluchter zien in plafonds van twee meter hoog. U moet ervoor zorgen dat de verlichting die u kiest, past bij de plafondhoogte die u kiest. Controleer dit voordat u verlichting koopt. Als u inbouwverlichting heeft, kunt u kortere plafonds hebben.

Soorten plafonds

Types of ceilings 1024x682Droomkeukensmi.

De gemiddelde hoogte voor elk plafond is anders. Elk ervan heeft een minimumnorm waaraan u zich moet houden.

Laten we eens kijken naar enkele verschillende soorten plafonds, zodat u erachter kunt komen wat voor soort u in uw huis wilt hebben.

Lieskluis

De naam is misschien niet zo aantrekkelijk, maar kruisgewelfplafonds zijn van zeer hoge kwaliteit. Er ontstaat een kruisgewelf met kruispunten loodrecht op twee tongewelven. Het dankt zijn naam aan de vorm van de hoeken die op poten lijken.

De hoogste delen van deze plafonds zijn over het algemeen vrij hoog. Het hangt allemaal af van de hoek van de curve. Over het algemeen zijn de wanden recht omhoog en eindigen ze op de gemiddelde plafondhoogte.

Loop

Loft standard ceiling height

Dit is een onderdeel van het kruisgewelf, maar is ook een soort plafond. Ze hebben gebogen planken en zien eruit als een doormidden gesneden vat.

Tonplafonds zijn als kathedraalplafonds. De muren gaan recht omhoog en eindigen wanneer deze begint te buigen. De curve begint nooit voordat het plafond een goede standaard plafondhoogte heeft bereikt. Anders zouden de deuren te laag zijn.

kathedraal

Kathedraalplafonds lopen aan weerszijden schuin af, waardoor er bovenaan een punt overblijft. Ze worden vaak gezien in kathedralen en daar danken ze hun naam aan. Het kortste deel van het plafond heeft de standaard plafondhoogte.

Kathedraalplafonds zijn in elke hoek verkrijgbaar. Ze passen bij de hoek van het dak, dus als het dak een hoek van 70 graden maakt, zal het plafond dat ook zijn. Hierdoor is er ruimte voor een zolder aan één kant of een hoog plafond voor de hele woning.

Schuur

Een schuurplafond was aan één kant een schuin dak. De lage kant is de standaard plafondhoogte en loopt vanaf daar omhoog. Het lijkt op de helft van een kathedraalplafond, maar meestal zonder steile helling.

Het wordt een schuurplafond genoemd omdat het meestal op schuren wordt aangetroffen. Schuren hebben dit type plafond en vaak dakkapellen, die op schuren of op huizen kunnen worden geplaatst om licht en ventilatie toe te voegen.

Blootgestelde straal

Wood beams ceiling designJohn Bynum Custom Homes, Inc

Bij zichtbare balken heeft u twee opties. Je kunt ze bevestigen aan het gesloten plafond of aan zichtbare balken, het zichtbare plafond. Dit laatste werkt alleen op lagere niveaus, niet op dakniveaus.

U kunt een balkenplafond creëren met hergebruikte balken of bielzen. Dit zou het beste werken in een boerderij vanwege het noodlijdende hout.

Verzonken plafonds

Cassetteplafonds hebben kleine zakken. De bekleding eromheen komt vaak overeen met kroonlijsten. Van veraf zien de koffers eruit als vierkanten van een boter-kaas-en-eierenspel, waardoor het plafond er onberispelijker uitziet. De plafonds kunnen een uitdaging zijn om schoon te maken. Het plafond heeft hoeken en gaten die moeilijk te bereiken zijn.

Is de standaard plafondhoogte geschikt voor u?

Nadat je de lengte en prijs van het gezin/bezoeker hebt overwogen, heb je het meeste werk gedaan. U bent klaar om uw plafondhoogte in te stellen. De meeste mensen kiezen voor acht of negen voet, maar er is geen verkeerde manier om dit te doen.

Als de plafonds minimaal 2,5 meter zijn, zul je niet veel problemen ondervinden, omdat dit een standaard plafondhoogte is. Hierna kunt u plezier beleven aan het ontwerpen van het interieur van uw huis.

Vergeet niet om verlichting toe te voegen en uw kamer met aantrekkelijke kleuren te schilderen. Bekijk online meubelkringloopwinkels voor de beste deals voor de meest unieke vondsten.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Wat is de minimale plafondhoogte voor een Tiny House?

De International Residential Code (IRC) bepaalt dat bewoonbare ruimtes en gangen in kleine huizen een plafondhoogte van niet minder dan 1,80 meter moeten hebben. Badkamers, toiletruimtes en keukens kunnen zo laag zijn als 1,80 meter, maar eventuele obstakels, zoals balken, kanalen of verlichting, mogen niet onder deze minimumwaarden komen.

Wat is de minimale plafondhoogte voor een gang?

De International Residential Code (IRC) stelt dat bewoonbare ruimtes en gangen een minimale plafondhoogte van niet minder dan 2,5 meter moeten hebben.

Wat is de minimale plafondhoogte voor badkamers en wasruimtes?

Volgens de International Residential Code (IRC) moeten badkamers en wasruimtes een minimale plafondhoogte hebben van niet minder dan 1,80 meter.

Wat is de meest voorkomende overtreding van de plafondhoogtecode?

Als uw woning ouder is dan 1980, bestaat de kans dat het plafond in uw trappenhuis te laag is. De minimale plafondhoogte voor een trappenhuis is 1,80 meter.

Gemiddelde kosten om een plafond te verhogen?

Het verhogen van een plafond kost $ 60 per vierkante meter. De gemiddelde landelijke kosten om een plafond te verhogen bedragen $19.200.

Conclusie standaard plafondhoogte

Bij plafondontwerp gaat het niet alleen om het uiterlijk. Wat doet een plafond voor uw woning? Nu u de verschillende plafonds kent waaruit u kunt kiezen, zou het geen probleem moeten zijn om er een te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook