Steenverwijdering: de beste manieren om ongewenste stenen kwijt te raken

Rock Disposal: Best Ways to Get Rid of Unwanted Rocks

Er zijn veel opties voor het verwijderen van stenen, of je er nu te veel hebt gekocht voor je nieuwste project of je oude landschapsstenen moet weggooien.

Hoewel je een stapel stenen niet bij het gewone afval kunt laten liggen, kun je wel een van de onderstaande opties proberen om gratis van je stenen af te komen. In zeer zeldzame gevallen moet u betalen voor het verwijderen van stenen.

Rock Disposal: Best Ways to Get Rid of Unwanted Rocks

Hoe zich te ontdoen van stenen: beste opties

De beste manier om jezelf te bevrijden van overtollige stenen is door ze weg te geven. Als dat niet werkt, kunt u ze naar een stortplaats brengen of door iemand laten ophalen.

Zet de rotsen aan het einde van uw oprit met een bord 'Gratis'

Zolang er op uw weg een matige hoeveelheid verkeer is, zal het plaatsen van de stenen aan het einde van uw oprit met een bordje 'gratis' ze waarschijnlijk binnen een paar dagen weg hebben.

Stenen zijn handig voor veel bouw- en landschapsprojecten. Dus of u nu een klein hoopje grind of grote stenen in uw tuin heeft, iemand zal ze ongetwijfeld oprapen.

Zet ze online (ideaal voor zware landschapsrotsen)

Als u zich niet op uw gemak voelt of uw stenen niet aan het einde van de oprit kunt plaatsen, vermeld ze dan online. Je kunt beginnen door erover te posten op je Facebook-profiel. Als er geen liefhebbers zijn, probeer dan een Facebook-groep, Freecycle of Craigslist.

Als u zware stenen voor landschapsarchitectuur heeft, geef dan aan of de ontvanger apparatuur nodig heeft om deze te verplaatsen of te laden.

Doneer ze aan een kringloopwinkel voor bouwmaterialen

Winkels voor hergebruik van gebouwen accepteren gebruikte bouwmaterialen in goede staat, inclusief materialen voor landschapsarchitectuur. Vind er een bij jou in de buurt door te zoeken naar 'winkel voor hergebruik van gebouwen bij mij in de buurt'. Neem dan contact op met het bedrijf om te zien of ze stenen accepteren.

Geef ze aan een hoveniersbedrijf

Tuinaanlegbedrijven kunnen de meeste soorten stenen gebruiken, van aggregaat tot erwtengrind tot grote rotsblokken. Als u de stenen niet aan iemand kunt geven, neem dan contact op met plaatselijke hoveniersbedrijven. Mogelijk kunnen zij uw stenen bij u thuis ophalen.

Recycle ze via een C

Bouw- en slooprecyclingcentra kunnen stenen recyclen zoals ze beton- en asfaltproducten recyclen. Ze verpletteren ze om er aggregaat van te maken of gebruiken ze voor wegenbouwprojecten.

Vind hier uw dichtstbijzijnde bouw- en slooprecyclingcentrum.

Neem contact op met Vrienden met Bosgebieden

Als je je afvraagt waar je gratis stenen kunt dumpen, neem dan contact op met je vrienden en familieleden met bosrijke gebieden. Mogelijk hebben ze stenen nodig om modderige paden of kreekbedden te omlijnen.

Natuurlijk mag u uw stenen nooit in een willekeurige bosrijke omgeving of zonder toestemming dumpen.

Sleep de rotsen naar de stortplaats

Hoewel u stenen niet bij uw gewone afval kunt laten liggen, kunt u ze in de meeste gevallen wel naar de vuilstort brengen. De stortplaats brengt kosten in rekening per pond of per kubieke voet. Het kost ongeveer $ 40 per ton, dus als je maar een kleine hoeveelheid stenen kwijt wilt, hoef je geen hoge rekening te betalen.

Huur een afvalcontainer

Als u aan een grote tuinklus werkt, huur dan een bouw- en sloopafvalcontainer voordat u begint. Terwijl u werkt, kunt u stenen en ander puin inladen. Als u klaar bent (of na een week), zal het afvalcontainerbedrijf uw afval ophalen en afvoeren.

Geef aan welk soort materiaal u weggooit voordat u de afvalcontainer huurt.

Huur een rommelvervoerder in

Een plaatselijke rommel- of puinvervoerder kan uw stenen inladen en naar de stortplaats of het recyclingcentrum brengen, afhankelijk van wat er in uw regio beschikbaar is. Maak gebruik van deze optie als het je niet is gelukt om de stenen gratis weg te ruimen en je niet over een vrachtwagen beschikt of niet de mogelijkheid hebt om de stenen zelf te vervoeren.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook