Top 7 Organiseer uitdagingen die uw huis eindelijk in vorm zullen brengen

Top 7 Organizing Challenges that’ll Finally Whip Your Home Into Shape 

Met een nieuw jaar komt de belofte van een nieuwe start en, voor velen, de wens voor een schoon en opgeruimd huis. Uit een onderzoek uit 2012 door het Center on Everyday Lives of Families van de UCLA bleek dat overtollige rommel een diepgaand effect heeft op de stressniveaus van leden van het huishouden, vooral moeders die hun rommelige huizen vaak omschrijven als ‘chaotisch’ en ‘niet leuk’.

Top 7 Organizing Challenges that’ll Finally Whip Your Home Into Shape 

Degenen die jarenlang of een heel leven aan rommel, overtollige kleding of kinderspeelgoed hebben, voelen zich misschien te overweldigd om aan het opruimen te beginnen. Gelukkig bieden deze tien organisatie-uitdagingen een gemakkelijke manier om de thuisorganisatie aan te pakken.

1. Ruim 100 dingen op in 100 dagen (makkelijkst)

Degenen die op zoek zijn naar een gemakkelijke organisatie-uitdaging, zouden moeten overwegen om 100 dingen in 100 dagen op te ruimen. Zoals de titel van de uitdaging suggereert, hoef je alleen maar elke dag minstens één ding te vinden om van af te komen, totdat je in totaal 100 items hebt verzameld.

Het is van cruciaal belang om onmiddellijk om te gaan met de spullen die je weggooit: gooi spullen die in verval zijn in de prullenbak en bewaar een donatiebox voor de rest. Geef de donatiebox af bij de dichtstbijzijnde kringloopwinkel als deze vol is.

2. Leef als een minimalistische uitdaging (moeilijkste)

Als je meer van extremen houdt, probeer dan een maand lang als een minimalist te leven. Hoewel deze uitdaging meer werk vergt, is het een echte test van waar je wel en niet zonder kunt.

Dit is hoe het werkt:

Kies een kamer (bijvoorbeeld de keuken) Pak een paar grote bakjes en doe alle dubbele spullen en niet-essentiële spullen in de bakje (voorbeelden: extra houten lepels, snuisterijen, decor, dubbele braadpannen, spatels, ovenwanten, voldoende borden/kopjes voor elk gezinslid, enz.) Bewaar alleen het hoogst noodzakelijke.

Als je een artikel gedurende de maand nodig hebt, haal het dan uit de doos, maar laat de rest opgeborgen. Na dertig dagen kun je beslissen of die extra items de moeite waard zijn om te bewaren.

3. Achterwaartse kleerhanger Kleren opruimen uitdaging

Draai alle kleerhangers in je kast naar achteren. Als je een kledingstuk draagt, hang het dan zo op dat het in de juiste richting wijst. Verwijder na 30 dagen alle kledingstukken die nog op een achterhanger hangen.

4. Snel opruimen in de zevendaagse uitdaging

Boek de meeste vooruitgang in een kort tijdsbestek door een week vrij te nemen van je werk of zeven dagen lang elke dag een paar uur vrij te nemen. Kies de zeven meest gebruikte kamers in uw huis en ruim er dagelijks één op.

Ga methodisch te werk. Begin met een grote vuilniszak en loop door de kamer, waarbij je al het afval en kapotte spullen weggooit. Pak dan een donatiebox en begin deze te vullen met spullen die je niet langer gebruikt, nodig hebt of waar je niet meer van houdt. Geef de doos af bij het dichtstbijzijnde donatiecentrum als deze vol is.

5. Doe mee aan een Reddit Declutter Challenge voor verantwoording

Sluit je aan bij de subreddit r/declutter voor maandelijkse uitdagingen op het gebied van opruimen, vind verantwoordelijkheid en deel de voortgang. Aan het begin van elke maand plaatsen leden nieuwe uitdagingen waaraan u kunt deelnemen.

6. Wis de uitdaging voor het aanrecht

Rommel aan het oppervlak zorgt ervoor dat de meeste huizen er slordig uitzien. Door uw aanrecht schoon te maken, verhoogt u uw productiviteit en de uitstraling van uw keuken, waarschijnlijk de meest gebruikte kamer in uw huis.

Dit is wat u moet doen: Berg alles op het aanrecht in de keuken op, behalve de kleine apparaten die u dagelijks gebruikt, zoals het koffiezetapparaat of de broodrooster. Na dertig dagen opnieuw beoordelen.

7. Consolidatie-uitdaging

Als je ooit naar iets in je huis hebt gezocht, het niet hebt kunnen vinden en extra hebt moeten kopen, dan is de consolidatie-uitdaging iets voor jou. Het doel is om soortgelijke items te combineren. In plaats van dat u haarspullen door het hele huis verspreidt, kunt u ze bijvoorbeeld allemaal in één badkamer bewaren, zodat u weet waar u moet zoeken. Doe hetzelfde voor alle items, inclusief batterijen, benodigdheden voor aan de muur, zaklampen, kaarsen of aanstekers, gloeilampen, gereedschap, nagelknippers, enz.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook