Visgraatvloeren waar iedereen van kan houden

Herringbone Flooring That Everyone Can Love

Visgraatvloeren hebben een opvallend patroon dat elke ruimte onmiddellijk verfijnt. Het visgraatpatroon heeft een duidelijke V-vorm of zigzagpatroon dat lijkt op het skelet van de haringvis. Visgraatvloeren hebben een lange geschiedenis en zijn zelfs terug te vinden in oude Romeinse wegen en middeleeuwse kloosters en kastelen.

Herringbone Flooring That Everyone Can LoveAfbeelding door Dennebos Vloeren

Visgraatvloeren zijn prominent aanwezig in stijlvolle, historische Parijse appartementen en de chique woonkamers van oude huizen. Hoewel visgraat een historische vloerstijl is, is het een patroon dat vandaag de dag nog steeds voorkomt.

Het visgraatpatroon heeft een archetypische V-vormige opstelling die vergelijkbaar is met een ander zigzagpatroon dat de chevron wordt genoemd. Toch is het visgraatpatroon iets anders. Het visgraatarrangement bestaat uit stukken met uiteinden die in een hoek van 90 graden zijn gesneden, in plaats van de uiteinden in het chevronpatroon die in een hoek van 45 graden zijn gesneden.

Visgraatvloeren vereisen precisie en nauwgezette aandacht voor detail en worden daarom geassocieerd met elegante en op maat gemaakte ruimtes.

Soorten visgraatvloeren

De oudste en meest populaire visgraatvloeren zijn gemaakt van hout. Er zijn echter ook prachtige voorbeelden van tegels, laminaat, baksteen en marmeren visgraat.

Visgraat houten vloeren

Houten visgraatvloeren zijn het meest klassieke voorbeeld van visgraatvloeren. Het maakt deel uit van een grotere groep houten vloeren met patronen, bekend als parket. Houten visgraatvloeren zijn gemaakt van massief hout, samengesteld hout of laminaat.

Massief houten vloer: Het is moeilijk om de look en feel van houten vloeren te vervangen. Eikenhout wordt gebruikt voor de meeste massieve visgraatvloeren. Ze bevlekken hout in afwerkingen variërend van traditioneel tot modern van kleur. Massief houten vloeren zijn niet goed bestand tegen vloeistoffen, dus dit is geen goede optie voor badkamers. Bewerkte houten vloer: Een samengestelde houten vloer is een soort vloer. Het heeft een massief houten toplaag bevestigd op een ondergrond zoals hoogwaardig multiplex. Parketvloer: Parket is een soort houten vloer die bestaat uit kleine stukjes hout die in een geometrisch patroon zijn gerangschikt. Visgraat is een populair parketpatroon.

Laminaat visgraatvloer

Als je het uiterlijk van houten vloeren leuk vindt, maar niet zoveel geld wilt uitgeven als een massief houten vloer kost, zijn er opties voor laminaatvloeren. Laminaat is synthetisch, maar heeft wel een kern die gemaakt is van houtproducten.

Laminaat heeft een aantal voordelen ten opzichte van massief houten vloeren. Natuurlijk is het goedkoper dan massief houten vloeren. Het wordt ook geleverd met garanties dat het bestand is tegen morsen, krassen en deuken in het huishouden. Installeer het bovendien op plaatsen zoals kelders of badkamers waar hardhouten visgraatvloeren problematischer zouden zijn.

Tegelvisgraatvloer

Tegelvisgraatvloeren zijn populair omdat dit patroon het uiterlijk van standaardtegels naar een hoger niveau tilt. De twee belangrijkste soorten tegels die voor visgraatvloeren worden gebruikt, zijn keramiek en porselein. Keramische vloeren bieden duurzaamheid en weerstand tegen vocht. Porselein lijkt op keramiek, maar is nog dichter. Ze zijn dus nog duurzamer en ongevoelig voor water.

Luxe vinyl planken visgraatvloer

Luxe vinylplanken (LVP) visgraatvloeren zijn gemaakt van synthetische materialen, maar zijn ontworpen om de uitstraling van hardhout na te bootsen. Het is gemaakt om waterbestendig te zijn en bestand tegen zware slijtage, waardoor het een geschikte optie is voor veel omgevingen.

Bamboe visgraatvloer

Bamboevloeren kunnen in een visgraatpatroon worden gelegd. Bamboe is een milieuvriendelijke en duurzame vloeroptie met een uniek, recht nerfpatroon. Bamboevloeren staan bekend om hun hardheid en duurzaamheid.

Natuurstenen visgraatvloer

Natuurstenen visgraatvloeren bieden een luxueuze en tijdloze esthetiek. Er worden veel soorten natuursteen gebruikt voor visgraatvloeren. Enkele populaire soorten zijn marmer, leisteen, travertijn, kalksteen, graniet en zandsteen. Natuurstenen vloeren vereisen een goede afdichting en onderhoud om hun natuurlijke schoonheid te behouden.

Inspiratie voor visgraatvloeren

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van verschillende soorten visgraatvloeren en kijken of deze u niet inspireren om iets nieuws te proberen.

Massief houten visgraat

Solid Wood HerringbonePartners gevonden

Dit overgangskantoor van Found Associates heeft een middelgekleurde massief houten vloer. De visgraatstijl past goed bij de moderne traditionele stijl, die het historische karakter van de kamer combineert met moderne elementen zoals de kroonluchter.

Donkere visgraatvloer

Dark Herringbone Floorbreezegiannasio

Vloeren met donker hout zijn een van de meest dramatische looks op visgraatvloeren. Overweeg deze keuken van Breeze Giannasio. De klassieke uitstraling van de donkere houten vloeren met visgraatmotief vormt het perfecte contrapunt voor het moderne ontwerp van de rest van de keuken.

Wit eiken visgraatvloer

White Oak Herringbone Floor

In dit project van Glickman Schlesinger Architects gebruiken ze wit eiken visgraatvloeren om een moderne ruimte te creëren. De witte eiken basis past goed bij de zachtgrijze lambrisering. Het ontwerp vestigt de aandacht op de elementen die de aandacht in de kamer moeten vasthouden: de warmgekleurde zitbanken en de modernistische gouden hanger.

Visgraat bamboevloeren

Bamboe visgraatvloeren bieden een massief houten visgraatvloer die vergelijkbaar is met massief houten vloeren zoals eikenhout. Bamboevloeren hebben een mooie diepe kleur en een massief houtgevoel, maar zijn toch goedkoper dan eikenhout. Ook het strakke nerfpatroon van bamboe is vergelijkbaar met dat van eikenhout.

Visgraat parketvloeren

Herringbone Engineered Wood Flooring

Deze speciaal ontworpen visgraat heeft een gewassen houten afwerking die goed past bij een modern design. De gebruikte planken zijn kort en breed, wat een stijlvolle uitstraling geeft en een aanvulling vormt op de eenvoudige, gestructureerde muren.

Visgraat laminaatvloer

Herringbone Laminate Flooring

Deze laminaatvloer is een bonte greige die goed past bij de bosgroene kasten. De kleur van de vloer combineert de warme houten elementen met de koele zwarte armaturen.

Vinyl visgraatvloer

Vinyl Herringbone FloorKeukens van Eileen

Deze overgangskeuken van Kitchens by Eileen maakt gebruik van een vloerindeling van vinyl visgraatpatroon. De vloer heeft een mooie structuurafwerking die opvallend oogt met de blauw-witte kasten en de gouden armaturen. Visgraatvinylvloeren zijn een goede keuze als u een vloeroptie nodig heeft die water- en hittebestendig is.

Visgraat bakstenen vloer

Herringbone Brick FloorTimmerman

Baksteen is slijtvaster dan hout, dus in gebieden met veel voetverkeer is baksteen een uitstekende vloeroptie in vergelijking met hout. Beschouw dit bericht van Carpenter eens

Zwarte tegelvisgraatvloer

Black Tile Herringbone FloorAudino Bouw, Inc.

Visgraattegels zijn een uitstekende manier om een klassieke look toe te voegen met een moderner en duurzamer materiaal. Deze instapfundering is een visgraattegel van zwarte leisteen. Wanneer deze visgraatvloertegel wordt gecombineerd met lichte neutrale wanden en de eenvoudige houten trap, combineert hij een traditionele stijl met een moderne keuze tot een naadloos ontwerp.

Visgraat marmeren tegelvloer

Herringbone Marble Tile FloorLloyd Architecten

Deze visgraat marmeren vloertegel geeft de badkamer een klassiek design. Deze badkamer heeft een algehele witte tint; de lichte bonte kleuren van de marmeren badkamervloer met visgraattegels brengen echter de kleuren van de kamer in evenwicht en verzachten de grimmige witte tinten.

Witte visgraat tegelvloer

White Herringbone Tile FloorVuurklei tegel

De tegel in deze moderne keuken in Austin, Texas, is een antislipvariant die praktische waarde heeft in de keuken.

Grijze visgraat tegelvloer

Grey Herringbone Tile Floor

Deze badkamer van Rachel Savage Design Management LLC heeft een grijsmarmeren tegelvloer in een visgraatpatroon. Het patroon tilt de eenvoudige vorm van de metrovloertegel naar een hoger niveau.

Moderne visgraatvloer

Herringbone Marble Tile Floor

Je kunt ook grote tegels gebruiken om een visgraatpatroon te creëren. De Kitchen Studio van Glen Ellyn creëert een moderne uitstraling met traditioneel design.

Visgraat keukenvloer

Herringbone Kitchen Floor

De keuken is de ideale plek om een niet-houten vloer te gebruiken vanwege alle activiteiten en mogelijke lekkages. Deze vloer komt uit een Italiaanse collectie. Het is een vulkanische basalttegel die het perfecte tegenwicht biedt aan het witte keukenontwerp van David Armor Architecture.

Leisteen visgraat tegelvloer

Slate Herringbone Tile Floor

Leisteen is een fijnkorrelig gesteente met een zachte zwarte kleur met hints van groen, blauw en paars. In deze modderkamer van Hartley en Hill Design worden zwarte leistenen tegels gebruikt. Een visgraat leistenen vloer voegt een mooie textuur toe aan elke kamer.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook