Wat is een huis in Cape Cod-stijl?

What Is Cape Cod Style House?

Het Cape Cod-huis is een populaire Amerikaanse bouwstijl. Gekenmerkt door zijn lage, brede structuur, zowel enkele als dubbele verdiepingen, heeft het een steil zadeldak, een prominente centrale schoorsteen en minimale versieringen.

De naam Cape Cod, bedacht in 1602 door Bartholomew Gosnold, is de negende oudste Engelse plaatsnaam in de VS. Timothy Dwight bedacht de term ‘Cape Cod House’ toen hij president van Yale was in 1800.

What Is Cape Cod Style House?

Puriteinen die in de 17e eeuw vanuit Engeland naar Amerika kwamen, begonnen houten huisjes te bouwen, de vroege vormen van Cape Cod-huizen. Het barre klimaat van New England dwong de vroege bouwers om aanpassingen aan te brengen aan de hal en het salonhuis, een lokale stijl die populair was in Engeland. Deze ambachtslieden maakten hun nieuwe huisjes lager en met een vierkante in plaats van een rechthoekige voetafdruk. De nieuwe stijl was een huis van anderhalve verdieping met dakspanen of dakspaanbeplating.

The Revival of the Cape Cod Style House

Bouwers gebruikten materialen die in heel New England gebruikelijk waren, waaronder grenen en eiken voor de omlijsting en vloeren en cederhout voor de dakspanen en gevelbeplating.

Bouwers hebben ook voorzieningen aangebracht die deze huizen tijdens de lange winters zouden verwarmen. Ze voegden grote centrale open haarden, schoorstenen en lage plafonds toe om warmte vast te houden. Ze voegden ook steile daklijnen toe om ze vrij te houden van sneeuw- en waterophopingen.

Cape Cod-huizen waren van het midden van de 17e eeuw tot het begin van de 19e eeuw de meest populaire stijl in heel New England. De meeste huizen in Cape Cod waren klein, tussen de 1.000 en 2.000 vierkante meter.

Bouwers hebben deze huizen afgewerkt met ongeverfde dakspanen, die door de zon verweerd zijn tot een grijze kleur. De raamgrootte varieerde voor huizen in Cape Cod, met de meeste van zes tot negen ruiten.

Vroege Cape Cod-huizen waren symmetrisch, met een voordeur in het midden van het huis en een grote centrale schoorsteen. De belangrijkste kamers bevonden zich op de eerste verdieping, met daarboven een onafgewerkte zolder. Bouwers voegden weinig versieringen toe, zoals dakkapellen en veranda's, aan de vroege huizen in Cape Cod.

De heropleving van het huis in Cape Cod-stijl

Na een afnemende belangstelling voor Cape Cods werd de stijl opnieuw populair als onderdeel van een koloniale heropleving in de architectuur van 1930-1950.

Bouwers hebben de huizen in Cape Cod-stijl aangepast tot decoratieve en grote huizen voor hun rijke klanten. Deze aanpassingen omvatten dakkapellen om licht toe te voegen aan de bovenste verdiepingen en grotere plattegronden.

Architecten als Royal Barry Wills veranderden Cape Cods in efficiënte en moderne huizen voor de opkomende middenklasse. Zijn aanpassingen omvatten moderne badkamers, keukens en garages.

Cape Cods werd na de Tweede Wereldoorlog een veel voorkomende stijl in de buitenwijken, ook in de iconische Levittown-gemeenschappen. Ontwikkelaars hebben de buitenwijken van Cape Cod gemodelleerd naar de eerste succesvolle Levittown-ontwikkeling in Long Island, New York, gecreëerd door William J. Levitt en zijn broer Alfred.

Moderne Cape Cods

In de loop der jaren zijn de huizen in Cape Cod veranderd van zeer eenvoudige vierkante gebouwen naar grotere woningen. Het was gebruikelijk om vleugels aan het vierkante basisframe toe te voegen, hetzij aan de zijkanten van de achterkant, om ruimte te bieden aan moderne voorzieningen zoals garages en grote eetruimtes.

Als een traditioneel Cape Cod-huis een slaapkamer op zolder had, zouden dakkapellen kunnen worden toegevoegd om de tweede verdieping meer ruimte en licht te geven. Misschien vindt u zelfs een veranda aan de voor- of achterkant van een moderne Cape Cod. Alle toevoegingen vergrootten de leefruimte van de woning zonder de charme weg te nemen.

Exterior Characteristics of Cape Cod Houses

Moderne bouwers hebben het huis in Cape Cod-stijl aangepast aan de behoeften van de hedendaagse gezinnen. Ondanks de moderne aanpassingen hebben de huizen van Cape Cod nog steeds een efficiënt ontwerp en een tijdloze stijl. Deze uiterlijke kenmerken helpen u historische en moderne huizen in Cape Cod te identificeren.

Symmetrische gevel – Veel huizen in Cape Cod hebben een symmetrische gevel met een centrale deur en aan weerszijden een gelijk aantal ramen en/of dakkapellen. Steile daklijn – Huizen in Cape Cod-stijl hebben steile daken, zodat sneeuw en regen zich niet ophopen en problemen met gewicht en vocht veroorzaken. Centrale schoorsteen – Een centrale schoorsteen was typerend voor de vroege huizen in Cape Cod voor verwarming en ventilatie. Dakkapellen – Dakkapellen zijn typerend voor Revival- en moderne Cape Cod-huizen om licht en ventilatie naar de tweede verdieping te brengen. Houten bekleding – Hout was goedkoop en overvloedig aanwezig in New England, dus cederhouten dakspanen en dakspanen waren standaard voor de buitenkant van Cape Cod. Hout is nog steeds het meest voorkomende type bekleding voor moderne huizen in Cape Cod. Bouwers lieten historische huizen ongeverfd achter en hadden een verweerde grijze afwerking. Bouwers schilderen en beitsen moderne Cape Cods om de integriteit van het hout te behouden. Luiken – Bouwers voegen luiken toe om het vensterglas te beschermen tijdens zware stormen. Veel van de luiken zijn tegenwoordig niet meer functioneel. Veranda's aan de voorkant – Historische Cape Cods hadden geen veranda's aan de voorkant. Revival en moderne Cap Cods hebben veranda's om de woonruimte uit te breiden en de buitenkant decoratiever te maken.

Cape cod home with small fence

Als een huis klein is, zoals sommige van de historische Kaaps, moet je goed nadenken over het exterieurontwerp. Natuurlijke gordelroos kan uw huis de stijl van weleer geven en voor een opvallend patroon zorgen.

Tri dormers cape cod

Vroeger draaiden capes allemaal om symmetrie. Houd hier rekening mee wanneer u uw Cape Cod-huis bijwerkt of bouwt. Omdat dakkapellen modern zijn, kan uw huis er twee of drie hebben, afhankelijk van de grootte.

Working wooden shutters cape cod home

De meeste Cape Cods zijn voorzien van luiken. De originele versies waren functioneel.

Blue accent window shutters 1

Natuurlijk zijn de meeste van onze luiken tegenwoordig decoratief. Je kunt je shutters vrolijk en vrolijk maken of voor een neutrale look gaan.

Natural landscape cape cod

Veel Kaapse huizen hebben prachtige tuinen met minimale gazons. Teken de omgeving waarin u woont en maak van uw voortuin een veld vol wilde bloemen. Hij zal niet alleen gedijen, maar uw tuin zal ook een veilige haven zijn voor de bijen en vlinders in de omgeving.

Cape cod bushes exterior

Als u de voorkeur geeft aan de meer ingetogen en klassieke voortuin, overweeg dan rozen.

Cape exterior picket fence

Er gaat niets boven een Cape Cod-huis met een wit houten hek. Of u nu op het platteland of in de stad woont, een houten hek geeft u een mooie rand om uw landschap af te bakenen.

Cape exterior front porch

Sommige huizen in Cape Cod-stijl hebben een veranda aan de voorkant, waardoor ze een boerderijgevoel krijgen. Omarm die ruimte en maak hem onderdeel van je woonruimte.

Cape exterior black accents

Misschien ben je op zoek naar een manier om een beetje moderne stijl in je oude Kaapse huis te brengen. Met zwart kun je nooit fout gaan. Wat zwart op de voordeur, luiken en eventuele sierlijsten rondom het huis geven de hele gevel een geheel nieuwe uitstraling.

Cape exterior retreat cottages

Als je wilt dat je Kaap het gevoel krijgt van een vakantieoord, zul je moeten samenwerken met de buren. Met soortgelijke gevelbeplating en enkele klimrozen ziet uw straat eruit als een vakantiegemeenschap, met of zonder strand.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Wat is een Cape Cod-huis?

Een Cape Cod-huis is een huisontwerp in klassieke stijl, gebouwd met één of anderhalve verdieping, met een hoog schuin dak, een centrale schoorsteen en een symmetrisch ontwerp. Ook gebruiken Cape Cods bouwmaterialen die goed bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals cederhouten shakes, met weinig decoratieve details.

Zijn Cape Cods goede huizen?

Zoals gezegd hebben Cape Cods een klassieke vorm en doorstaat hun ontwerp de tand des tijds. Cape Cods kunnen, net als alle andere huizen, worden gebouwd met bouwmateriaal van slechte of goede kwaliteit. Een historische Cape Cod zal materiaal van betere kwaliteit gebruiken dan nieuw gebouwde Capes.

Is een Cape Cod-huis een huisje?

Een klein huis wordt een huisje genoemd. Veel Kaapjes zijn huisjes in de zin dat ze klein zijn; Niet alle huisjes zijn echter Capes.

Hebben Cape Cods kelders?

De meeste moderne Cape Cods hebben kelders. De meeste historische kapen hebben echter geen kelder. In plaats daarvan beschikken ze over een gemetselde kruipruimte die ruimte biedt voor een paar moderne benodigdheden, zoals een boiler en een elektrisch paneel.

Zijn Cape Cods populair?

Huizen in Kaapstijl zijn door de geschiedenis heen populair geweest en zijn nog steeds populair. Het is een huis in klassieke stijl met weinig versieringen. Deze huizen kunnen dus worden aangepast aan veel verschillende geografische contexten. De veelzijdigheid ervan is een van de redenen dat het populair zal blijven.

Heeft een Cape Cod twee verdiepingen?

De meeste historische Kaapse huizen waren één verdieping; Veel moderne Capes hebben echter twee verdiepingen met dakkapellen ingebouwd in het dak om extra licht naar de tweede verdieping te brengen.

Hoe groot is Cape Cod?

Een Cape Cod varieert in grootte. Full Capes kunnen groot zijn met twee verdiepingen en veel kamers. De voorkant van een volledige Cape is echter symmetrisch van ontwerp. Veel halve Capes zijn de kleinste versies van deze woningen. Deze werden beschouwd als de startershuizen in het historische New England.

Deze stijlwoningen hebben geen symmetrische voorkant. Driekwart capes hebben ook geen symmetrische voorkant; ze hebben eerder twee ramen aan de ene kant van de deur en de andere aan de andere kant.

Soms hebben de namen vol, half en driekwart echter meer te maken met hun frontsymmetrie dan met hun grootte.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook