Zwart-wit badkamerontwerp: schoonheid en eenvoud

Black and White Bathroom Design: Beauty and Simplicity

Het zwart-witte badkamerontwerp belichaamt verfijning en een tijdloze esthetiek die een moderne uitstraling combineert met vintage charme. Dit iconische kleurenschema heeft duidelijke voordelen ten opzichte van andere; het voelt helder en schoon aan en zorgt voor eindeloze veelzijdigheid in stijlen, van strak eigentijds tot retro.

Het contrast tussen wit en zwart in de badkamer creëert een visueel opvallende omgeving die kan worden aangepast aan veelzijdige voorkeuren en smaken.

Of u nu kiest voor een minimalistisch en strak ontwerp of voor opvallende patronen en texturen, zwart-witte badkamers zijn een ontwerpkeuze die voor u kan werken.

Zwart-wit badkamerontwerp

De combinatie van zwart en wit in de badkamer biedt onbeperkte ontwerpmogelijkheden en stelt u in staat deze tinten aan uw voorkeuren aan te passen.

Zwart-witte tegelbadkamer

Black and White Bathroom Design: Beauty and SimplicityAfbeelding door Thedesignchaser

De mix van de zwarte zeshoekige tegelvloer en de witte metrotegelwanden is een gedurfde ontwerpkeuze die een moderne maar toch eenvoudige stijl biedt. Het ontwerp hield de andere elementen van de kamer ingetogen, zodat de contrasterende tegels centraal stonden. De enige andere textuurelementen in de kamer zijn de organische texturen van hout en groen.

Witte en zwarte badkamer met natuurlijke accenten

Timeless bathroom with black and white decorAfbeelding door alisonkistinteriors

Witte badkamers hebben het voordeel dat ze licht en helder zijn, maar ze kunnen ook overdreven hygiënisch overkomen. Met de toevoeging van het zwarte bad en de grijze voegenlijnen doorbreekt de ontwerper van deze badkamer het witte thema. De badkamer heeft een meer toegankelijke stijl dankzij de op de natuur geïnspireerde elementen die contrasteren met het wit.

Eigentijdse zwart-witte badkamer

Modern freestanding bathtub and pedestalOntwerp van het Stella Collectief

Zwart-witte badkamers zijn erg populair in hedendaagse ontwerpen. Moderne badkamers leggen vaak de nadruk op strakke lijnen en minimalistische elementen. Voor de meest effectieve moderne stijl kiest u voor eenvoudige armatuurlijnen en vormen. Vermijd sierlijke details en rommel, omdat deze afbreuk doen aan de eenvoud van de stijl.

Zwart-witte tegelvloer in vintage-stijl

Black and white bathroom decor with chevron tilesAfbeelding door Jean Stoffer Design

Een zwart-witte tegelvloer met kleine vormen zoals zeshoeken, ronde of vierkante tegels roept klassieke en tijdloze elegantie op. Dit is een geweldige manier om een nostalgisch tintje toe te voegen aan een zwart-witte badkamer. Zwart-witte tegelopties in vintage-stijl omvatten vierkante schaakbordtegels, encaustische zwart-witte tegels, tegels met geometrische en bloemmotieven en witte tegelvloeren omzoomd met een zwart patroon.

Compacte zwart-witte badkamer

Simple black and white bathroom decor

Zwart en wit in een kleine badkamer is een slimme manier om de visuele impact van de ruimte te maximaliseren en tegelijkertijd de uitstraling te verbeteren. De ontwerper van deze badkamer besloot geen voeglijnen te gebruiken om de visuele ruimte te verdelen en gebruikte in plaats daarvan zwarte panelen langs de muren. Ze kozen er ook voor om een eenvoudig maar praktisch ontwerp te behouden. In badkamers als deze is het van cruciaal belang om het beschikbare licht te maximaliseren, wat deze ontwerper deed door de toevoeging van een groot raam.

Zwart-wit behang

Black and white wallpaperMiddenwesten huis

Als het gaat om het toevoegen van persoonlijkheid en een onderscheidende esthetiek aan een badkamer, kan het gebruik van zwart-wit behang een gedurfde en modieuze keuze zijn. Om schade door vocht te voorkomen, moet u op zoek gaan naar waterdichte behangopties als u van plan bent dit in een badkamer met douche of bad te gebruiken. Overweeg klein zwart-wit behang met patronen voor kleine kamers en schaal het op voor grotere badkamers.

Armatuurafwerkingen in zwart-witte badkamerontwerpen

Black and white bathroom wallpaper

Armaturen en andere kleine details vallen vooral op in zwart-witte badkamers vanwege hun minimalistische kleurenschema. Zilver, messing en zwart zijn slechts enkele van de armatuurafwerkingen die goed bij dit palet passen. Vooral gouden of koperen armaturen geven minimalistische badkamerontwerpen een sfeer van verfijning en luxe. De helderheid en zuiverheid van zwart en wit contrasteren prachtig met de warmte van goud.

Zwart-witte Encaustic-tegels

Black and white bathroom with skylight

Encaustische tegels geven witte en zwarte badkamers een eclectische esthetiek en een opvallende artistieke flair. Moderne cementtegels kunnen ook van keramiek worden gemaakt, hoewel traditionele cementtegels nog steeds van cement worden gemaakt. De ingewikkelde gedrukte patronen op alle soorten encaustic-tegels variëren in complexiteit en kleur. Je kunt interessante en gevarieerde patronen creëren door zwart-witte encaustic-tegels met verschillende ontwerpen te combineren.

Witte Tegel Met Zwarte Voeg

Bathroom with black fixtures accentsAfbeelding door Thomas Alexander

Het gebruik van witte tegels met zwarte voeg is een gedurfde ontwerpkeuze die resulteert in een duidelijk rasterpatroon. Dit rasterpatroon heeft een moderne en stedelijke esthetiek die populair is in modern design. Zwarte of donkergrijze voegen hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van witte voegen, omdat ze vuil en roet beter verbergen. Het vestigt ook meer aandacht op de vorm van de tegels. Deze combinatie ziet er prachtig uit met veel verschillende soorten witte tegels en verbetert het patroon van metro-, visgraat- en ingewikkelde mozaïektegels.

Zwart-witte marmeren tegels

Beautiful inspired black and white bathroom decorBetsy Burnham

Een klassiek designelement dat de uitstraling van elke badkamer naar een hoger niveau tilt, zijn de ingelegde zwart-witte marmeren tegels. Deze uitvoerig ontworpen zwart-witmarmeren vloer weerspiegelt de gebogen houten lijst en spiegelvorm in deze badkamer in Marokkaanse stijl, waardoor deze een exotisch gevoel krijgt. Zwarte Nero Marquina en witte Carrara-marmervariëteiten worden gebruikt in de meest voorkomende zwart-witte marmeren tegelontwerpen.

Zwarte Shiplap-muren

Black beadboard bathroom and white grey marble topAfbeelding van IG Studio McGee

Lambrisering kan een verfijning en textuur toevoegen aan de badkamermuren. Het kan ook een mate van duurzaamheid aan badkamers toevoegen, omdat deze wandbekleding beter bestand is tegen slijtage en vocht dan standaard gipsplaat. Shiplap is een soort lambrisering gemaakt van horizontale houten planken. Studio McGee schilderde de brede scheepsluik in deze badkamer vlak zwart. Deze lambriseringstijl en -kleur geven de badkamermuren een subtiele textuur in plaats van een voor de hand liggende.

Zwart-witte 3D-kubusmozaïektegels

Beautiful bathroom with black and gold accentsAfbeelding door houseofbrinson

Veel badkamers in Victoriaanse stijl worden gekenmerkt door rijke en gevarieerde kleurenschema’s, maar je kunt nog steeds een vintage badkamerstijl creëren met een zwart-wit kleurenpalet. Ontdek de mogelijkheden van een historische badkamer opnieuw door het uiterlijk te vernieuwen door sierlijke armaturen te combineren met grafische zwarte, witte en grijze 3D-kubusmozaïekvloertegels.

Zwarte badkamermuren en plafond

Black bathroom renovation DIYZwijmelend

Een eenvoudige manier om wat flair toe te voegen aan een badkamer met effen witte tegels is door het plafond en de muren zwart te schilderen. Deze stijl werkt het beste als er voldoende natuurlijk licht is. Je kunt ook textuur en andere kleuren toevoegen om het geheel interessanter te maken, zoals kunst aan de muur, groen en warme houtelementen.

Zwart-witte badkamers met gekleurde muren

Black and white bathroom accented by green floral wallpaperAfbeelding van Cmnaturaldesigns

​​Het ontwerpen van een zwart-witte badkamer met felgekleurde elementen kan een dynamische en visueel interessante ruimte creëren. De klassieke combinatie van zwart en wit dient als neutrale achtergrond waardoor de kleurrijke muren het middelpunt van het ontwerp worden.

Badkamervloeren met zwart-wit patroon

Modern black and white floor tiles - bathroomAfbeelding door stylehausinteriors

Grootschalige patroonvloeren zijn een uitstekende manier om een badkamer met dynamische beweging te creëren. Er zijn veel opties voor vloerpatronen die bij de stijl van uw badkamer passen, waaronder geometrische patronen, arabesque-ontwerpen, extra grote bloemen of unieke abstracte patronen. Hoewel zwart-witpatronen het meeste contrast bieden, kun je ook patronen met vergelijkbare tinten kiezen, zoals grijs, om de contrasterende tinten te verzachten.

Zwart-witte marmeren platen

Black and white marble

Door zwart-witte marmeren platen in uw badkamerontwerp te gebruiken, creëert u een vloeiende en elegante achtergrond. In tegenstelling tot tegels, die gescheiden zijn door voeglijnen, zorgen platen voor een doorlopende ruimte en geven ze de badkamer een weelderiger en verfijnder uiterlijk. Wit marmer domineert dit badkamerontwerp, met een opvallende zwartmarmeren wand bestaande uit platen die elkaar spiegelen.

Zwart-witte badkamer met gemengde tegels

Black and white bathroom decor

Effectieve badkamerontwerpen omvatten vaak een verscheidenheid aan badkamertegelformaten en -vormen. Deze zwart-witte badkamer heeft drie verschillende soorten tegels: grote zeshoeken op de vloer, metrotegel op de muren en centtegels op de douchevloer. Dit is een geweldige manier om de badkamer interessanter te maken en tegelijkertijd elke ruimte aan te passen aan uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Om verwarring met de voeglijnen te voorkomen, heeft de ontwerper van deze badkamer voor elk tegeltype een soortgelijk gekleurde voeg gekozen. Bovendien gebruikten ze één tegeltype om elk specifiek badkamergedeelte duidelijk af te bakenen.

Zwarte accenten in een witte badkamer

Black frame wall shower designAfbeelding door Roost Interiors.

Het gebruik van zwarte accenten, zoals armaturen of decor, in witte badkamers zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Wit marmer, witte kasten en witte muren dienden als achtergrondoppervlakken voor dit badkamerontwerp. Dit ontwerp bevat zwarte armaturen met een vleugje goud om warmte en glamour aan de badkamer te geven. Als je van deze stijl houdt, kun je een volledig witte badkamer ontwerpen en deze vervolgens van accessoires voorzien met zwarte douchekoppen, kranen, hardware, zwarte verlichtingsarmaturen en kunst aan de muur.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook