20 erilaista taideideaa veistoksia varten, jotka lisäävät huoneen ulottuvuutta

20 Different Art Ideas for Sculptures That Will Add Dimension to a Room

Taidetta harkitessaan monet ihmiset ajattelevat heti maalauksia, piirustuksia ja muita seinälle ripustavia asioita. Entä veistos? Se on taidemuoto, joka lisää huoneeseen niin monia ulottuvuuksia, että sitä voi olla vaikea mitata. Veistos voi myös olla provosoiva tai keskustelua herättävä teos.

Ainakin se saa kotisi vierailijat puhumaan siitä. Olemme koonneet yhteen 20 mahtavaa esimerkkiä, jotka ruokkivat mielikuvitustasi ja inspiroivat ajatuksiasi siitä, millaiset veistokset voisivat toimia kotonasi.

Poliittisesti painava

20 Different Art Ideas for Sculptures That Will Add Dimension to a Room

Jos olet sitoutunut asiaan – oli se sitten mikä tahansa – voit todennäköisesti löytää taideteoksen, joka tukee tehtävääsi. Ei ole dramaattisempaa tapaa ilmaista mielipiteesi kuin valita veistokselle taideidea, joka antaa vahvan poliittisen tai yhteiskunnallisen kannanoton. Tämä Jack Piersonin teos keskittyy sosiaaliseen tavoitteeseen auttaa vähemmän onnekkaita, mikä on suosittu mielipide.

Kierrätetyt materiaalit

Upcycled Materials

Kierrätetyistä materiaaleista saadaan erittäin mittaisia ja kiehtovia veistoksia. Puolalainen Galerie Foksal esitteli tämän teoksen, joka välittää paljon tunnetta ja tunnetta, vaikka hahmo onkin hieman abstrakti ja rakennettu kierrätettyjen materiaalien sekamelskasta. Muodot, materiaalit ja kokoonpano ovat erittäin taiteellisia ja tarjoavat paljon tutkittavaa ja pohdittavaa.

Funky ja realistinen

Funky and Realistic

Realistiset veistokset vetoavat moniin ihmisiin, varsinkin kun asetelma tai hahmon asettelu on hieman omituista. Tämä naismuoto on pukeutunut mielikuvitukselliseen mutta omituiseen asuun ja näyttää olevan osittain tehty vaaleanpunaisesta ja violetista kuorruteesta pään ja kaulan ympärillä. Silti pitkät värilliset punokset roikkuvat hänen vaaleanpunaisella päällään. Veistoksia koskevien taideideoiden joukossa oman pienen installaation luominen kotona on dramaattinen näyttövaihtoehto.

Hopeaa ja kiiltävää

Silver and Shiny

Joskus hopea ja kiiltävä on oikea tapa, ja taideideoita on myös paljon metallipintojen veistoksia varten. Tämä veistos on asennettu kattoon ja se muistuttaa hieman pitkiä ilmapalloja, jotka on kiedottu ympäri ja ympäri. Muoto on abstrakti ja heijastava, joka lisää paljon kiiltoa.

Neon!

Neon

Neon poistui kauan sitten ulkokylttien valtakunnasta ja alkoi näytellä veistoksia. Taiteilijat käyttävät tätä välinettä viestien välittämiseen sekä taiteellisten teosten luomiseen, jotka leikkivät valolla, joskus yhdessä heijastavien materiaalien kanssa. Toisinaan he käyttävät sitä toisena elementtinä suuremmassa veistoksessa, kuten tässä maailmanpyöräkappaleessa.

Suloinen ja hauska

Alexandra Murguia Scultpure

Veistos on myös vaihtoehto, jolla voit lisätä hieman ovelaa tai kieli-in-poskeen viittausta, joka nauraa vakavammalle konseptille. Nämä Alexandra Murguian veistokset ovat söpöjä ja hauskoja, ja jokaisessa on kirkas, värikäs elementti. Pieni zaftig-hahmo esiintyy useimmissa hänen töissään, jotka kaikki on tehty eri asennoissa.

Musiikillisesti taipuvainen

Musically Inclined

Milloin soitin ei ole musiikki-instrumentti? Kun se muuttuu taiteilija MVillasierran kiehtovaksi veistokseksi. Viulun siluetti on halkaistu auki näyttämään sisäistä toimintaa, joka tässä on kokoelma hampaat mielikuvituksellisessa asetelmassa, jota ei koskaan löydy todellisen instrumentin sisältä. Suuri osa hänen työstään keskittyy tulkintaan ja taiteelliseen uudelleenkäyttöön instrumenttien, joskus maalattu ja kiinnitetty kankaalle sekä itsenäisiä veistoksia.

Väritutkimus

A Study of Color

Tämä veistoksellinen taideidea ei vain käytä odottamatonta muotoa rakentamisessaan – kertakäyttöistä sytytintä – vaan se tarjoaa myös kirkkaan värin. Itse asiassa taiteilija Matt Johnsonin teos on nimeltään Spectrum Analysis, ja se on kaikki valmistettu maalatusta pronssista, ei varsinaisista muovisytyttimistä. Suuri osa hänen työstään metallin parissa liittyy esineiden uudelleenluomiseen, joita ei tavallisesti ole valmistettu metallista.

Yhdistetty media

Combined Media

Kun joku viittaa sekamediaan, hän viittaa yleensä seinätaideteos tai veistos, jossa yhdistyvät eri mediat. Täällä Marlborough Gallery esitteli ainutlaatuisen teoksen, jossa abstrakti maalaus ja maalattu ihmishahmo yhdistyvät yhdeksi teokseksi. Se on erilainen taideidea veistokselle, ja se olisi kaunis ilmeinen installaatio suureen, avoimeen sisäänkäyntiin tai olohuoneeseen.

Abstrakti

Abstract tall sculpture

Abstraktit veistokset eivät ole uusi käsite, mutta Aaron Curryn Cosmic Bather on moderni tulkinta, joka yhdistää ja tasapainottaa outoa kokoelmaa muotoja ja komponentteja, kaikki mattamustalla viimeistelyllä. Curry, joka seuraa kosmista teemaa myös maalauksissaan, on "tunnettu abstrakteista maalaustroppeistaan, joissa on viittauksia kehoon ja popkulttuuriin", sanoo LA Times. Lehti kertoo, että kevyet teokset osoittavat edelleen kunnioitusta vakaville teoksille, kuten Alexander Calderin teoksille, mutta niissä on vain hieman omituisempaa hauskanpitoa.

Värikäs ja funky

Sculpture can be really fun and very funky.Veistos voi olla todella hauskaa ja erittäin funkya.

Monet taiteilijat ovat luoneet kiehtovia uusia taideteoksia käytöstä poistetuista materiaaleista, olivatpa ne sitten teollisuuspihoilta, merestä tai esikaupunkien roskakasoista. Monet ovat muokanneet veistoksia pienistä massatuotetuista leluista, joita lapset saavat ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi. Nämä hylätään hyvin nopeasti, mikä lisää maailman roskaongelmaa. Kirkkaanväriset teokset ovat petollisen kevyitä ja ensisilmäyksiä, kunnes yhteiskunnallista teemaa ottaa huomioon. Siitä huolimatta tämä on veistos, joka lisää valtavan annoksen väriä eteiseen tai olohuoneeseen.

Graphic motifs make great subjects for sculptures.Graafiset aiheet ovat upeita aiheita veistoksille.

Graafiset elementit voivat olla myös upeita veistoksia, eikä ole parempaa esimerkkiä kuin taiteilija Robert Indianan teokset. Hänen ikoninen pop-taiteen LOVE-printti ja patsas on täällä renderoitu espanjaksi. Tämän kaltaiset värikkäät veistokset sopivat ihanteellisesti minimalistisiin tiloihin, joissa haluat väriä, mutta haluat säilyttää puhtaat linjat ja ilmapiirin, joka ei ole hämmentävää.

Add a touch of whimsy to your home with a colorful sculpture.Lisää kotiisi ripaus omituisuutta värikkäällä veistoksella.

Tietysti aina on paikka veistokselle, joka lisää huoneeseen mielijohteisuutta. Tämänhetkinen ranskalaisten macaronien jälkiruokahulluus tekee tästä trendikkään palan, joka tekee värikkäästä makeasta jättimäisessä, ylisuuressa muodossa. Kirkkaiden perusvärien valikoima tekee siitä ihanteellisen mihin tahansa tilaan, erityisesti sellaiseen, jossa on paljon valkoista. Se on valtava värien pop, jota kukaan ei voi sivuuttaa.

Ceramic sculptures go far beyond just vases.Keraamiset veistokset menevät paljon muutakin kuin maljakoita.

Keramiikka yhdistetään useammin maljakoihin ja muihin astioihin, mutta edesmennyt amerikkalainen taiteilija Viola Frey muutti tämän muovattavan materiaalin silmiinpistäviä ja monimutkaisia veistoksellisia töitä. Värisävy toistaa toisiinsa kietoutuvat muodot ja hahmot luoden eloisan keskustelukappaleen. Koko on vaatimattomampi kuin muutama aikaisempi teos ja toimisi hyvin pienemmässä tilassa, johon halutaan sisällyttää kirkkaampi veistos. Eklektinen tyyli tarkoittaa myös, että se toimii useiden sisustustyyppien kanssa.

Adding a colorful floor sculpture can transform a room.Värikäs lattiaveistoksen lisääminen voi muuttaa huoneen.

Itseoppinut kolumbialainen taiteilija William Barbosa luo suuria, minimalistisia veistoksia metallista ja myöhemmin pleksilasista. Tämä nimeämätön modulaarinen työ on edustava esimerkki, joka osoittaa värien eloisuuden ja kulmien vuorovaikutuksen. Tämä on erottuva kappale käytettäväksi keskipisteenä suuressa avoimessa tilassa, kuten eteisessä tai olohuoneessa. Vaikka se on abstrakti, se voidaan helposti yhdistää eri tyylisiin huoneisiin.

Try using sculpture in an unexpected location, such as in place of a console table.Kokeile veistoksen käyttöä odottamattomassa paikassa, kuten konsolipöydän sijasta.

Metalliromusta, autonosista ja teollisuusjätteistä muodistava taiteilija John Chamberlain luo teoksia, jotka keskittyvät materiaaliin ja viimeistelyyn. Vaikka hän työskentelee myös valokuvauksen ja maalauksen parissa, hänet tunnetaan parhaiten tämän tyyppisistä veistoksista. Valmiit teokset ovat karkeita, rosoisia ja niillä on brutaalia fiilistä. Tämäntyyppisten veistosten teollinen ilme sopii tiloihin, jotka ovat eklektisiä, moderneja tai tietysti teollisia. Kulmat, varjot ja elementtien välisten tilojen syvyydet yhdistyvät dramaattiseksi teokseksi, joka herättää monikerroksisia tunteita.

Interesting materials make sculptures a real conversation piece.Mielenkiintoiset materiaalit tekevät veistoista todellisen keskustelupalstan.

Myös metallisista teollisuusmateriaaleista tehdyllä Josh Garbenin veistoksella on täysin erilainen ilme. Solujen inspiroima Garber käyttää kaupallisesti valmistettuja metalliesineitä – nauloja, ruuveja, muttereita ja pultteja – luodakseen tämäntyyppisiä aaltoilevan muotoisia kappaleita. Tapa, jolla hän muuttaa nämä jäykät materiaalit palaksi, jolla on virtaava muoto, on hämmästyttävää. Tämän tyyppinen veistos olisi keskustelupalsta missä tahansa tilassa, ja sen ainutlaatuinen moniulotteinen metallinen ilme tekee siitä täydellisen mihin tahansa sisustukseen.

Bambu

What looks like metal or plastic is actually bamboo.Se, mikä näyttää metallilta tai muovilta, on itse asiassa bambua.

Ensi silmäyksellä on vaikea kuvitella, että tämä kierretty ja kihareva putkiveistos on todella valmistettu bambusta. Japanilainen taiteilija Watanabe Chiaki opiskeli muotoa ja taitoa bambun manipuloimiseksi ilmeikkäiksi kaareviksi muotoiksi, joista osa sisältää värejä. Neutraali ilme, ainutlaatuinen materiaali ja kohtalainen koko tekevät tästä veistoksen, joka on helppo lisätä mihin tahansa tilaan, jossa haluat esitellä upean työn. Se voidaan näyttää pöydällä tai taidejalustalla sen mukaan, mikä on järkevin ja vaikuttavin tilassasi.

Taitettu ja hienostunut

Metallic sculptures can also have a very luxe appeal.Metalliset veistokset voivat myös olla erittäin ylellisiä.

Metallin ei tarvitse tarkoittaa teollista tai taklattua. Tämä viuhkainen ja taitettu veistos on hienostunut eleganssissaan ja metallipisteissään. Kiiltävä musta viimeistely vain korostaa kultaisia täpliä, jotka keskittyvät teoksen keskelle, jossa käännettyjen päiden suunta muuttuu. Tämän kaltainen veistos sopii täydellisesti ylelliseen ympäristöön, jossa kullatut elementit ovat yleisempiä ja jossa kiiltävä musta on ihanteellinen näkökohta, joka kiinnittää huomiota.

Reflective pieces change their nature depending on where they are placed.Heijastavat osat muuttavat luonnettaan riippuen siitä, mihin ne on sijoitettu.

Samoin bulgarialaissyntyinen taiteilija Rado Kirov käyttää peilattua ruostumatonta terästä saavuttaakseen veistoksissaan erittäin heijastavan ja viettelevän viimeistelyn. Kirov manipuloi teräslevyä käsin heijastavaan 3D-pintaan, jota hän kutsuu Mercury Effectiksi. Kutsut sitä miksi tahansa, kiilto parantaa veistosta ja heijastaa tilassasi olevia elementtejä ja värejä tehden siitä ainutlaatuisen missä tahansa asetat sen. Tällainen teos täydentää mitä tahansa sisustustyyliä ja on minkä tahansa huoneen keskipiste.

Odottamattomat muodot

Sculpture that disrupts a basic form is very eye-catching.Perusmuodon rikkova veistos on erittäin katseenvangitsija.

Kuten jo mainitsimme, keramiikkaa käytetään yleisemmin maljakoissa ja astioissa, mutta tässä ne saavat uuden käänteen, aivan kirjaimellisesti. Taiteilija Michael Boroniec ottaa normaalin heiton muodon ja purkaa sen tavalla, joka laajentaa astiaa ja avaa sisätilat katseltavaksi. Niiden neutraali väri keskittyy suoraan muotoon, ei mihinkään koristeluun. Nämä keraamiset veistokset lisäävät mielenkiintoa mihin tahansa kodin tilaan ja ovat varsin mukaansatempaavia tutkia ja pohdiskella. Lisäsimme ne olohuoneeseen tai kirjastoon, jossa voisimme tuijottaa niitä pidempään.

Nämä kymmenen mahtavaa veistosta ovat vain muutamia ideoita kaikista erilaisista veistostaideideoista kotiisi. Kuten minkä tahansa taiteen kanssa, on tärkeää, että se vetoaa sinuun. Taide on jotain, jota haluat katsoa päivittäin ja tulla kuljetetuksi toiseen paikkaan tai kiehtomaan jollain tasolla. Tutustu verkkoon ja alueesi taidemessuihin. Saatat yllättyä siitä, mitä voit löytää!

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook