CMU:n seinät ja tuhkalohkojen tyypit

CMU Walls And Types Of Cinder Blocks

CMU-seinät ovat yksi yleisimmistä seinistä suurissa rakennuksissa ja pilvenpiirtäjissä. Ne ovat vahvoja, pitkäikäisiä ja yksi turvallisimmista seinätyypeistä modernissa arkkitehtuurissa. Ei siis ihme, että ne ovat niin suosittuja.

CMU Walls And Types Of Cinder Blocks

CMU-seinät on rakennettu betonilohkoista, joita kutsutaan tuhkalohkoiksi, ja niitä on niin paljon enemmän muotoja ja kokoja, että voit kuvitella. Ne ovat monipuolisempia ja halvempia kuin tiili, joka on myös yleinen teollisuusseinätyyppi.

Mikä on CMU-seinä?

CMU-seinä on seinä, joka on valmistettu CMU-elementeistä tai betonikivielementeistä. Näitä yksiköitä kutsutaan myös tuhkalohkoiksi, joita käytetään betoniseinien ja rakennusten rakentamiseen. Niitä ei usein käytetä asuinkodeissa, mutta voivat olla.

CMU:t voivat olla varsin hyödyllisiä asunnonomistajille, ja niiden kanssa voit tehdä monia projekteja. Tutustu näihin tuhkalohkoprojekteihin saadaksesi inspiraatiota ja ideoita, joita voit toteuttaa millä tahansa budjetilla.

CMU-tyypit

Types Of CMUs

Vaikka CMU:issa on erilaisia lasitteita, viimeistelyjä ja värejä, tärkein tapa lajitella ne on tyypin mukaan. Mikä olisi niiden muoto ja käyttötapa. Tutustu kaikkiin saatavilla oleviin CMU-tyyppeihin.

Muista, että tietää, mitä kukin tekee, ei ole tärkeää useimmille ihmisille. Koska muurarit tietävät jo jokaisen tyypin ja mihin ne on tarkoitettu, voit pyytää CMU-seinän asentajaa opettamaan sinulle niiden käyttötarkoitukset.

Paarit

Paarilohko on se, jota näet useimmin. Se on yksinkertainen tuhkalohko, jossa on neljä huulta. Kaksi tulee kummastakin päästä. Tämä antaa tilaa laastille niiden väliin, mikä tekee niistä vahvemman pidon. Ne ovat yleisin CMU-tyyppi.

Kerf

Uurrepala on samanlainen kuin paarit, mutta päät ovat tasaiset. Sen sijaan lohkon keskelle leikataan pieni rako ja kaikki kuusi sivua ovat täysin tasaisia. Kaksi suurta reikää näkyy edelleen sisäpuolella.

Double Corner

Kaksoiskulma näyttää aivan uurrepalkalta, mutta sen keskellä ei ole rakoa. Se on tasainen kauttaaltaan ilman ulkonemia tai reikiä lukuun ottamatta kahta suurta keskellä olevaa reikää, jotka antavat sille keveyden.

Yksi kulma

Yksittäinen kulmalohko on kuin kaksinkertainen kulmakappale, vain toisella puolella on paaripää. Tämä antaa sen ulkonemille toisella puolella, kun taas toinen puoli pysyy tasaisena. Kaksi suurta reikää ovat edelleen olemassa kuten aina.

Avoin loppu

Avopäätyinen CMU-lohko mahdollistaa pystysuoran vahvistuksen avaamalla toisen pään, mikä antaa tilaa erityyppisille vahvistuksille. Toinen pää on kuin uurrepala, kun taas toinen on auki, lohko näyttää A:lta ylhäältä.

Double Open End

Kaksinkertainen avoin lohko näyttää ylhäältä H:ltä ja siinä on kaksi avointa päätä. Se mahdollistaa myös pystysuoran vahvistamisen, mutta se ei ole rakenteellisesti yhtä vahva kuin suljetut lohkot tai edes yksi avoin pää.

Bond Beam

Kiinnityspalkki mahdollistaa vaakasuoran vahvistamisen, ja sen päällä on notko, ikään kuin joku juoksi jäätelökuuhalla yläosan läpi jättäen sivut rauhaan. Tämä antaa paljon tilaa vaakasuuntaisille vahvistuksille.

Knockout Bond Beam

Knockout-sidospalkkilohkot on tehty sopimaan yhteen liitospalkkien kanssa. Niissä on raot, joiden avulla muurari voi paikantaa vaakasuuntaiset vahvistukset katsomalla niitä rakojen läpi tai lyömällä tilat helposti pois.

U Lintel

AU-kama näyttää U:lta päästä katsottuna ja mahdollistaa paljon vaakasuuntaista vahvistusta. Mutta se ei ole rakenteellisesti yhtä vahva kuin sidospalkki, joten se ei ole täysin korvannut sidepalkkia, vaikka se antaa enemmän tilaa vahvistuksille.

Sash

Puitelohko on suosittu lohko, koska se mahdollistaa ovien ja ikkunoiden kehysten yhteisohjauksen. Molemmissa päissä on keskellä halkiot, jotka voit sijoittaa kehyksen viereen ja saada sen paikoillaan turvallisesti myös ilman laastia.

Bullnose

Bullnose-lohkoissa on yksi pyöristetty kulma, jota voidaan käyttää rakennusten kulmissa pyöreämmän ilmeen saamiseksi tai terävien kulmien aiheuttamien onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Ne näyttävät melko kauniilta verrattuna neliölohkoihin.

Tehty

Uurretuissa lohkoissa on viiltoja, jotka mahdollistavat turvallisemman kiinnittymisen laastilla tai mahdollistavat raudoituksen ja muiden materiaalien kiinnittymisen turvallisemmin. Pisteiden määrä vaihtelee muurarin tarpeiden mukaan.

Ribbed

Ribbistetyissä lohkoissa on viiltoja kuten pisteytetyissä lohkoissa, mutta niissä on aina useita rakoja, kun taas pisteytetyissä lohkoissa tarvitaan vain yksi, jotta niitä voidaan pitää pisteytyneinä. Uurretut CMU-lohkot antavat laastille paljon tilaa tarttua.

Sarake

Pylväslohkot ovat C:n muotoisia ylhäältä katsottuna ja niitä käytetään yleensä pylväiden valmistukseen. Ne asetetaan usein avoimet päät yhteen muodostamaan täydellisen neliömäinen betonilohko, kun laastia levitetään.

Pylväs Pilasterilla

Pilastereilla varustetut pylväät ovat kuin pylväspalikoita, joiden yläpuolella on neliö. Ne näyttävät P:iltä, joissa on C selkä vastakkain. Ne ovat hyvin ainutlaatuisia CMU:ita, joita käytetään rajoitetusti, vaikka ne voivat luoda upeaa arkkitehtuuria.

Kuinka CMU-seinät asennetaan

How CMU Walls Are Installed

CMU-seinät asennetaan pinoamalla lohkot yksitellen ikään kuin ne olisivat tiiliä ja kiinnittämällä ne toisiinsa laastilla. Tämä on aivan kuin LEGO-seinän rakentaminen lapsena suurilla LEGOilla. Vain jokainen CMU-tyyppi toimii eri tavalla.

Vaikka perinteisesti käytetään laastia, on olemassa tietyntyyppisiä lohkoja, kuten aiemmin mainittiin, jotka voivat lukittua toisiinsa ja toimia ilman laastia. Joka tapauksessa galvanoitua terästä käytetään yleensä tukemaan niitä sisältä.

Vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta, on tärkeää, että ammattimuurari asentaa CMU-seinät. Koska vaikka ne eivät olisi kantavia seiniä, voi olla katastrofaalista, jos joku kaatuisi ja murskasisi sen alla.

Miksi käyttää CMU-seiniä

https://www.istockphoto.com/photo/new-home-extension-gm181128234-25486850

CMU-seinät ovat yksi vahvimmista seintyypeistä, joita sinulla voi olla. Ne eivät myöskään vaadi paljon huoltoa ja kestävät useimmat myrskyt, mukaan lukien hurrikaanit. Puhumattakaan, ne ovat paljon halvempia kuin tiilet.

Tässä on täydellinen luettelo kaikesta, mitä rakastamme CMU-seinissä:

Hinta – betonilohkot ovat paljon halvempia kuin useimmat muut vastaavat rakenteet. Joten voit rakentaa CMU-seinän melko halvalla. Keskimäärin voit ostaa tuhkalohkon alle 5 dollarilla kappaleelta. Todennäköisesti paljon vähemmän. Vahvuus – ei ole paljon, mikä voi murtaa CMU-seinän. Ne ovat yksi vahvimmista seintyypeistä, ja ne sopivat täydellisesti alueille, joilla on vaarallinen sää. Myrskysuojat on usein tehty CMU:ista. Elinikä – koska ne ovat niin vahvoja, CMU-seinät voivat kestää vuosisatoja. Vaikka useimmat niistä eivät ole vielä niin vanhoja, ne kestävät todennäköisesti useita sukupolvia, varsinkin jos ne asentaa ammattilainen. Palonkestävät – CMU:t ovat tulenkestäviä ja toimivat erinomaisena paloesteenä suojaamaan perhettäsi laajenevilta tulipaloilta. Ne pystyvät pysäyttämään tulipalon lyhyesti, toisin kuin puuseinät, jotka kamppailevat jopa palonkestäviä käsittelyjä käytettäessä. Eristys – vaikka näyttää siltä, että CMU:n seinät johtavat lämpöä ja kylmää, ne toimivat itse asiassa hyvin huoneen eristämiseen paksuutensa vuoksi. Jos eristys lisätään seinää rakentaessasi, saat energiatehokkaan huoneen. Ympäristöystävällinen – CMU:t on yleensä valmistettu luonnollisista, haitattomista materiaaleista, joten ne ovat turvallisia ihmisille ja ympäristölle. Tätä ei voida sanoa kaikista rakennusmateriaaleista. Yksinkertainen asennus – vaikka CMU-seinät tulisi asentaa ammattilaisella, he voivat tehdä ne nopeammin kuin käytettäessä kiveä. Tämä johtuu siitä, että lohkot ovat suuria ja symmetrisiä.

Miksi ei käyttäisi CMU-seiniä

CMU-seinissä ei todellakaan ole niin paljon negatiivista. Mutta heillä on haittapuolensa. Ne esimerkiksi imevät kosteutta. Tämä voidaan estää kosteussululla, kun lohkoihin levitetään lasite.

CMU-seinät vievät myös paljon tilaa ja voivat olla melko isoja. Ne näyttävät myös modernilta tai teolliselta, joten ne eivät sovi kaikkiin suunnittelutyyleihin. Ja lopuksi, on vaikeaa tehdä muutoksia tai jopa asentaa ikkunoita CMU:n seiniin.

Puuseinillä voit purkaa ne tarvittaessa, mutta CMU-seinät on purettava, jotta voidaan tehdä muutoksia, jotka voivat vaikuttaa kodin rakenteeseen. Joten sen kanssa, minkä asennat, sinun on elettävä.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) Usein kysytyt kysymykset

Kuinka monen tyyppisiä tuhkalohkoja on olemassa CMU-seinille?

CMU:iden kaksi luokkaa ovat ontot ja kiinteät. Näistä on useita muunnelmia, mutta niitä on noin kuusitoista päätyyppiä, joista useimmat on lueteltu yllä kohdassa CMU-tyypit, joihin voit helposti viitata.

Kuinka rakennat CMU:n tukimuurin?

Meillä on itse asiassa joitain oppaita tukiseinän rakentamiseen, mukaan lukien CMU-lohkot, suosittu valinta. Toinen suosittu valinta, joka on vieläkin ainutlaatuisempi, on rautatieside tukiseinä, joka on söpö ja maalaismainen.

Kuinka paljon CMU-seinät maksavat?

CMU:t maksavat noin 3 dollaria per lohko. Jotkut voivat maksaa jopa 5 dollaria lohkolta tai niinkin alhaiseksi kuin 1 dollari lohkolta. Mutta keskiarvo on noin 3 dollaria. Tämä voi siis auttaa sinua laskemaan projektisi kustannukset, jos käytät CMU:ita rakennusmateriaalina.

Kuinka paljon laastia käytetään CMU-seiniin?

Oikean määrän laastia saaminen voi olla hankalaa. Keskimäärin käytät kaavaa, jossa kerrotaan thewa pinta-ala 0,02:lla. Tämä antaa keskimääräiseen CMU-seinään tarvittavan kuutiojaardin määrän.

Ovatko CMU-seinät sopivat minulle?

Tämä kaikki riippuu siitä, mitä etsit. Jos asetat etusijalle turvallisuuden myrskyiltä ja etsit pitkäikäisiä materiaaleja, CMU-seinät voivat olla täydellinen sinulle. Mutta jos välität enemmän estetiikasta, ne voivat olla parempia pelkästään myrskysuojaasi varten.

Vaikka jotkut ihmiset pitävät CMU-seinien ulkonäöstä, ne sopivat suunnittelutyyliisi. Ne sopivat joihinkin tyyleihin, mutta eivät yleensä toimi yhtä hyvin maalaistalo- tai rantamaisemissa ilmeissä. Mutta se ei tarkoita, etteikö voisi kokeilla!

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook