Drafty Windows -korjaus

How to Fix Drafty Windows

Vetoikkunoiden korjaaminen parantaa mukavuutta ja vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia. Yhdysvaltain energiaministeriön mukaan vuotavat ikkunat ja ovet aiheuttavat jopa kolmanneksen kodin energiahäviöstä.

How to Fix Drafty Windows

10 luonnollista ikkunaratkaisua

Testaa vuodot kynttilällä, suitsukkeella, sytyttimellä tai savukynällä liikuttamalla sitä hitaasti ikkunan poikki ja ympäri. Savu ja liekki ovat erittäin herkkiä ilman liikkeille ja välkkyvät helposti paineen muuttuessa.

Useimmat vetoisten ikkunoiden korjaukset ovat helppoja ja edullisia tee-se-itse-projekteja.

1. Lukitse Windows

Ikkunoiden lukot auttavat pitämään varkaat poissa. Ne on myös suunniteltu pitämään kylmän ilman poissa. Ikkunoiden lukot pakottavat puitteet tiukasti säälistaan. Liukuikkunoissa ne auttavat lukittumaan kunnolla. Varmista, että kaikki lukot ovat kiinni ikkunassa ja markiisiikkunoissa positiivisen tiivisteen luomiseksi.

Suuret kaksoisikkunat ovat usein ongelmallisia, koska raskaat yläpuitteet liukuvat alas jättäen yläosaan rakon. Tai yksi lukko keskellä voi kallistaa puitteet, jolloin lukot eivät toimi, lukitsee tehottomia. Lisää ylimääräisiä lukkoja noin neljän tuuman jokaisesta kulmasta.

2. Tiivistä ulkokehykset

Tiivistä ikkunan ulkoverhoilu ikkunan karmiin ja ulkopintaan – olipa kyseessä sivuraide, stukko, kivi tai tiili. Käytä hyvää ulkotiivistettä. Tarkista vanha tiiviste huolellisesti ja valmistaudu kaapimaan se pois. Se voi näyttää hyvältä, mutta se on voinut kuivua ja vetää pois yhdeltä pinnalta. Varmista, että kaikki pinnat ovat puhtaita ja kuivia hyvän tarttuvuuden varmistamiseksi.

3. Eristä ikkunakehykset

Irrota kotelo ikkunan ympäriltä. Leikkaa kaikki tiivisteet huolellisesti, jotta seinä ei vaurioidu. Poista vanha eristys ikkunan karmin ja seinäkehyksen välisestä raosta. Suihkuta noin tuuma vähän laajenevaa ikkunan eristävää vaahtoa ulkolistan takaosaa vasten. Voimakkaasti paisuva vaahto voi heikentää ikkunan mainetta. Täytä loput ontelosta lasikuidulla vaahdon kovettumisen jälkeen. Älä pakkaa sitä tiukasti. Vaihda ikkunakotelo.

Jos rako on liian pieni vaahtoapplikaattorin asettamiseen, tiivistä halkeama akustisella tiivisteellä. Akustinen tiivistys ei kuivu ja tarttuu karmiin ja seinäkehykseen liikkeestä huolimatta. Tiivistä kotelo uudelleen sekä seinään että ikkunan karmiin.

4. Lasi ikkunat uudelleen

Monet vanhat ikkunat ovat puukehyksisiä yksiruutuisia lasia. Lasi pysyy paikallaan ikkunakittillä – joka lopulta kuivuu ja putoaa. Puhdista lasi ja puurunko. Poista kaikki vanha kitti. Levitä uusi kitti valmistajan ohjeiden mukaan. Vaihda rikkoutuneet lasit samalla.

5. Asenna Exterior Storm Windows

Ulkopuolisissa myrskyikkunoissa on valmiiksi lävistetty evä, joka voidaan asentaa ikkunan ulkoverhoukseen. Niitä on saatavana useissa vakiokokoissa, ja ne voidaan myös tilata mittatilaustyönä. Vakiokokoonpanot sisältävät yksi-, kaksi- ja vaakasuorat liukusäätimet, jotka mahdollistavat ikkunoiden avaamisen lämpiminä päivinä.

Myrskyikkunat ovat yksilasillisia. Yhdessä ulkopuolisten kehysten uudelleentiivistämiseen ja sisäpuolisten kehysten eristämiseen ne poistavat vedolliset ikkunat. Tilaa ne ajoissa välttääksesi pitkittyneet toimitusajat. Ikkunayhtiöt tai suoraan valmistajalta ovat parhaat vaihtoehdot. Suuret laatikkokaupat eivät näytä kantavan niitä enää.

6. Asenna sisäikkunan eristyssarjat

Ikkunan eristyssarjat ovat kirkasta muovia, jotka peittävät koko ikkunan sisäpuolen. Kiinnitä kaksipuolinen teippi koteloon. Kiinnitä muovikalvo teippiin ja kutista se tiukasti hiustenkuivaajalla.

Sarjat ovat yksi ja valmiita. Ne eivät ole uudelleenkäytettäviä. Varmista, että ikkuna on puhdas ennen muovin asentamista. Ikkunaa ei voi avata ilman peitteen poistamista.

7. Vaihda Window Weatherstripping

Ikkunoiden tiivistys vaihtelee suuresti – alumiiniripoista mohairiin puristusvaahtoon. Osta vastaavia osia verkosta tai rautakaupoista. Ikkunoiden osiin ja tiivistämiseen erikoistuneet verkkokaupat ovat paras vaihtoehto vanhemmille ikkunoille, jotka eivät ole enää tuotannossa. Joillakin valmistajilla, kuten Pella, on patentoituja osia, mukaan lukien sääsuojat.

Jotkut vinyyli-ikkunan suojalistat on hitsattu karmiin eikä niitä voi vaihtaa. Voit yleensä ratkaista tämän ongelman kiinnittämällä itseliimautuvan puristusvaahtomuovinauhan puitteeseen tai runkoon. Varmista positiivinen tiiviste, kun puite on suljettu ja lukittu.

8. Käytä ikkunakäärmeitä

Ikkuna- tai ovikäärmeet ovat halkaisijaltaan kaksi tai kolme tuumaa pitkiä putkia, jotka on täytetty hiekalla tai riisillä. Aseta ne ikkunalaudalle puitetta tai lasia vasten vedon estämiseksi. Ikkunoiden pohja tuntuu aina vedolta, koska mahdollinen kylmä ilma "putoaa" alas ikkunan edessä ja ohjautuu huoneeseen kynnyksen kautta.

Käärmeitä on saatavana verkosta tai kodinhoitoliikkeistä. Tai tee omasi käyttämällä vanhaa housunlahkea tai sukkaa ja täyttämällä se hiekalla tai riisillä. Voit muokata kokoa ja täyttötiheyttä.

9. Asenna raskaat ikkunanpäällysteet

Paksut raskaat verhot estävät vedon – tai ainakin ohjaavat viileää ilmaa lattialle. Ylimääräinen raskas peitto tai peitto suorittaa saman asian. Ne ovat nopeampia asentaa ja yleensä maksavat vähemmän. Erittäin kylminä öinä raskaat ikkunaverhoilut aiheuttavat usein jäätymistä ikkunoihin rajoitetun ilmavirran vuoksi.

10. Vaihda Windows

Ikkunoiden vaihto on äärimmäinen vetokorjaus. Niissä on parempi lasi korkeammalla R-arvolla. Uudet ikkunat korjaavat myös monet yllä mainituista ongelmista. Oikein asennettuina ne on suljettu ulkopuolelta, eristetty ja viimeistelty sisältä sekä lukittu ja tiivistetty.

Ikkunoiden vaihtokustannukset vaihtelevat noin 500,00 – 1500,00 $ toimitettuna ja asennettuna. Joskus enemmän – koosta, tyylistä ja sijainnista riippuen.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook