Indeksointitilan kapselointi

Encapsulating a Crawl Space

Kapselointi on tapa laajentaa kodin eristystä ja höyrysulkua sisältämään ryömintätilan. Oikein tehtynä kapselointi suojaa yläpuolella olevaa lattiaa kosteudelta, mätänemiseltä ja tuholaistartunnalta.

Encapsulating a Crawl Space

Mitä indeksointitilan kapselointi oikein on?

Kapselointi tiivistää ryömintätilan ulkopuolelta puhdistamalla, tiivistämällä, lisäämällä höyrysulkua ja eristämällä seiniä. Tuloksena on puhtaampi kuivausalue, joka kestää kosteutta, hometta, hometta, mätää ja tuholaisia.

Ryömintätilan kapselointia ja ryömintätilan eristystä käytetään usein vaihtokelpoisina. Ne eivät ole sama prosessi. Kapselointi tiivistää koko alueen. Eristys koskee vain yläpuolella olevan lattian alaosaa.

Plussat:

Ryömintätilan kapseloinnin edut ovat monia ja erilaisia.

Rakenne. Estää mätää ja hyönteisten vaurioita kehyksissä. Kosteus. Pitää koko tilan kuivana. Tuholaiset. Poistaa tuholaiset, kuten termiitit ja rotat. Mukavuus. Asuinalue pysyy lämpimänä. Muotti. Poistaa homeen ja homeen kasvua. Energiakustannukset. Pitää kylmänä ja säästää energiakustannuksia. Varastointi. Tarjoaa lämpimän kuivan säilytystilan. Omaisuuden arvo. Nostaa jälleenmyyntiarvoa.

Haittoja:

Ainoa merkittävä kapseloinnin haittapuoli on hinta. Se on kalliimpaa kuin ryömintätilan eristys. Saatat joutua palkkaamaan urakoitsijoita hoitamaan sähkö-, putki- tai LVI-korjauksia tai muutoksia. Jotkut lainkäyttöalueet vaativat luvan ryömintätilan kapseloimiseen. Lupa liittyy yleensä tavanomaisen ryömintätilan ilmanvaihdon poistamiseen, ja sen tulee olla alle 250,00 dollaria.

Indeksointitilan kapseloiminen

Ennen työn aloittamista tarkasta koko ryömintätila mätänemisen, homeen, veden, rakojen, halkeamien ja reikien varalta. Suunnittele käsitteleväsi kaikki nämä ongelmat ensin.

Puhdista ja sinetöi

Useimmat ryömintätilan lattiat ovat likaa. Niiden tasoittamiseksi ei juurikaan huolehdita. Usein sisälle putoavat roskat vain jätetään sinne. Asunnonomistajat heittelevät tavaroita sisään ja unohtavat sen. Puhdista kaikki pois – myös kaikki vanhat eristeet yläkerroksen alta. Et halua eristää lattiaa, kun kapseloit ryömintätilaa.

Lattian tulee olla mahdollisimman kuiva ennen työn aloittamista. Jos seisovaa vettä on paljon, kaivaa reikä, johon se valuu, ja pumppaa se pois. Jos lattia on vain kostea, asenna tuuletin kuivaamaan se. Harkitse öljypohjapumpun asentamista, jos pohjavesi on aina korkealla tai jos asut alueella, joka on alttiina tulville.

Käytä vähän laajenevaa suihkevaahtoa tölkissä ja/tai tiivisteessä jokaisen löytämäsi aukon ja halkeaman täyttämiseen ja tiivistämiseen. Täytä kaikki seinä- ja puulattian läpiviennit. Sisältää putkityöt, sähköt ja ilmanvaihdon. Asenna puristussuojalista pääsyyn ja varmista, että se tiivistyy ja lukittuu tiukasti suljettuna.

Tasoita lattia

Tee lattia mahdollisimman tasaiseksi. Käytä lyhytvartista lapiota tasoittaaksesi kohoumat ja täyttääksesi syvennykset. Polyn asentaminen sileälle ja tasaiselle pinnalle on helpompaa. Se tiivistyy paremmin ja repeytyy vähemmän.

Eristä vanteen palkki

Vannepalkit ovat puukappaleita, jotka sulkevat lattiapalkkien päät. Yleensä se on OSB-levyä tai massiivipuuta. 1 ½” havupuun R-arvo on R-1,41. Vannepalkkien eristys on välttämätöntä ryömintätilaa kapseloitaessa.

Asenna 2 tuuman suulakepuristettu polystyreeni (R-5,0 tuumaa kohti) vanteen palkkia vasten. Tiivistä raot ruiskuvaahdolla purkissa tai akustisella tiivistyksellä. Vaihtoehtoisesti voit ostaa DIY-suihkuvaahtosarjan ja levittää vaahtoa vanteen palkkiin ja kynnyslevyyn. Suihkevaahto tiivistää paremmin, mutta maksaa enemmän. Se tarjoaa erinomaisen ilmansulun.

Molemmat eristystyypit muodostavat höyrysulun, jos ne ovat 2 tuumaa paksuja tai enemmän. Tiivistä kynnyslevy kohtaan, jossa se kohtaa betoniperustuksen.

Asenna höyrysulku lattialle

Likalattiat ovat lähes poikkeuksetta kosteuden lähde ryömintätiloissa. Tukkeutuneet vesikourut, lyhyet syöksyputken valumat ja väärin kalteva maisemointi edistävät veden kerääntymistä perustusta vasten ja ryömintätilan lattian kastumista. Varmista, että ratkaiset nämä ongelmat ennen höyrysulun asentamista lattialle.

Rullaa lattialle raskaaseen käyttöön tarkoitettu polyesteri. Kuusi mil poly on vähintään; kaksitoista mil on parempi. (Yksi mil = tuhannesosa tuumasta.) Raskas polyesteri kestää kauemmin ja kestää repeytymistä kävellessä. Käytä maisemointikangasniittejä kiinnittääksesi muovin likalattiaan. Liitä polylevyt vähintään 6" päälle ja teippaa ne höyrysulkuteipillä.

Jätä 6" ylimääräistä polyesteriä laajentaaksesi kaikkia seiniä. Suorita raskas akustinen tiiviste noin 5” lattiasta ja upota poly siihen. Tiivistys pitää polyn paikoillaan ja muodostaa tiivisteen.

Eristä seinät

Leikkaa ja asenna 2” ekstrudoitua polystyreeniä (XPS) jäykkää eristelevyä. Liimaa ne seinään vaahtolevyliimalla. Vedä XPS vähintään 2" seinään kiinnitetyn lattian yli. Neljä tuumaa on parempi. Tasainen lattia helpottaa seinien eristämistä. Kaikki osat voidaan leikata samankokoisiksi. Kahden tuuman vaahto toimii höyrysulkuna. Tiivistä kaikki vaahdon väliset raot ruiskuvaahdolla. (Akustinen tiivistys toimii myös hyvin, mutta ei koskaan kuivu.) XPS on R5,0 tuumaa kohti.

Toinen erinomainen vaihtoehto on käyttää suihkevaahtoa peittämään koko seinän kahden tuuman paksuus. Tee-se-itse-suihkesarjojen käyttö lisää kustannuksia. Suihkevaahtourakoitsijan palkkaaminen voi maksaa enemmän työn koosta johtuen.

Asenna ilmankuivain

Riippumatta siitä, kuinka hyvin ryömintätila on kapseloitu, kosteus pääsee lopulta sisään. Kosteus lisää lattian ja kehyksen lahoamisen todennäköisyyttä. Se aiheuttaa kondensaatiota LVI-kanaviin, mikä voi muodostaa lätäköitä polylattiaan – mikä saattaa houkutella homeen ja homeen kasvua.

Tilan suositeltu kosteus on 30–60 %. Asenna erillinen ilmankuivain tai laajenna tuuletusaukko ryömintätilaan, jos sinulla on jo koko talojärjestelmä.

Indeksointitilan kapseloinnin kustannukset

Ryömintätilan kapseloimiseen tarvittavan materiaalin tulee maksaa alle 1500,00 dollaria ilman ilmankuivaajaa. Kapselointi on melko yksinkertainen mutta työvoimavaltainen tee-se-itse-projekti. Vaurioituneen tai mätäneen kehyksen korjaaminen vie enemmän aikaa ja rahaa. Se voi myös vaatia ammattilaista.

Urakoitsijan kapselointi voi maksaa niin vähän kuin 1500,00 dollaria ja jopa 15 000,00 dollaria. Keskimääräinen hinta on noin 5500,00 dollaria. Korkeammat kustannukset sisältävät yleensä esimerkiksi kehyskorjauksia, homeen poistoa, tuholaisten poistoa jne.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook