Kuinka valita paras matto portaille

How to Pick the Best Carpet for Stairs

On olemassa muutamia näkökohtia valittaessa parasta portaiden mattoa. Takuut, tahrankesto, materiaalit ja paksuus vaihtelevat mattomerkin mukaan. Parhaat portaiden matot eroavat myös hinnaltaan ja kestävyydeltään.

How to Pick the Best Carpet for Stairs

Miksi asentaa matto portaisiin?

Maton asentamisella portaisiin on etunsa. Tässä ovat tärkeimmät syyt maton asentamiseen portaisiin.

Turvallisuus: Portaiden matot estävät lapsia, lemmikkejä ja vanhempia aikuisia liukastumasta ja putoamasta. Ne tarjoavat paremman otteen kävellessä portaissa ylös ja alas. Heikkoniveliset asunnonomistajat saavat vaimennusta putoamisen vaikutuksesta. Estetiikka: Useimmat porrasmatot ovat saatavilla tyyleinä ja kuvioina, jotka sulautuvat erilaisiin sisustusmalleihin. Ne koristavat kotisi ja tekevät siitä tyylikkään. Parempi eristys: Talvella porrasmatot vangitsevat lämpöä ja lämmittävät kotiasi. Ne tarjoavat myös paremman iskunvaimennuksen ja tuntuvat mukavalta jalkojen alla.

Mitä etsiä portaiden matosta

Portaikkomattoa ostaessa kannattaa ottaa huomioon muutama seikka. Vaikka kestävyys ja takuut ovat tärkeitä, oikea porrasmatto riippuu budjetistasi ja tarpeistasi.

Maton materiaali

Mattojen materiaaleja on erilaisia. Maton materiaali määrää sen kokonaispituuden. Nailon on kestävin materiaali, kun taas villamatot ovat paras luonnollinen vaihtoehto.

Useimmat asunnonomistajat valitsevat nailonmatot, koska ne ovat halvempia ja homeenkestäviä. Muita mattomateriaaleja, joita haluat harkita, ovat polyesteri, triexta ja olefiini. Jokaisella mattomateriaalilla on hyvät ja huonot puolensa.

Tahrankestävyys

On parasta valita tahraa hylkivä porrasmatto, jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä. Nailon on likaa hylkivin mattomateriaali. Se ei päästä roiskeita maton kuitujen läpi. Voit myös valita tummemman värin. Tummemmat matot sopivat ihanteellisesti portaikkoihin, koska vilkkaasti liikennöidyillä alueilla kerääntyy likaa ja roskia.

Matto kasa

Portaiden matot tulevat erityyppisissä mattopinoissa. Yleisimmät ovat silmukkapino ja leikattu nukka. Silmukkapinoisissa matoissa on langat, jotka eivät ole näkyvissä, joten ne kestävät pidempään. Tästä syystä ne ovat ihanteellisia vilkkaaseen liikenteeseen, kuten portaikkoihin.

Maton tiheys

Tiheys viittaa siihen, kuinka lähellä kuidun säikeet ovat maton pohjassa. Kuitujen kokonaismäärä määrää myös kokonaistiheyden. Matot, joiden tiheys on suurempi, toimivat yleensä paremmin paineen alaisena. Vähintään 5 000 mattotiheyden pitäisi riittää alueilla, joilla on paljon kävelyä.

Takuut

Kannattaa verrata eri porrasmattomerkkien takuuehtoja. Maton takuun tulee taata laatu, ulkonäkö ja tekstuurin säilyminen. Laadukkaiden porrasmattojen valmistajat voivat tarjota rajoitetun elinikäisen takuun.

Sen pitäisi kattaa myös asiat, kuten epänormaali kuluminen ja tahrankestävyys. Jotkut merkit eivät välttämättä peitä portaisiin asennettuja mattoja. Tarkista, onko takuu voimassa, kun matto on asennettu vilkkaaseen liikenteeseen.

Parhaat mattomerkit portaille

1. Anderson Tuftex

Anderson Tuftexin porrasmatoilla on luotettavat takuut. Brändi myy myös lemmikkieläinten kestäviä mattoja. Siinä on kestäviä mattovaihtoehtoja eri hintaluokissa. Nailonkuitumatto on tiukasti kudottu kestämään kovaa kävelyä.

Tuftexissa on käytetty 6,6-nylonia, joka sopii kaikille porrastyypeille. Valittavana on monia suunnittelutyylejä ja värejä. Voit valita neutraaleista väreistä, jotka sulautuvat kaikkiin sisustusmalleihin.

Anderson Tuftex -matot tunnetaan myös lämmönkestävyydestään. Ne säilyttävät lämpimän sisäilman paljon pidempään. Tämän merkin matot kestävät lemmikkien karvoja ja ovat haalistumattomia.

2. Mohawk-lattia

Mohawkin SmartStrand-matto on ihanteellinen portaisiin. Mohawk väittää, että sen matot kestävät kolme kertaa pidempään kuin muiden merkkien nailonvaihtoehdot. SmartStrand-matot ovat helposti puhdistettavia, hajunkestäviä ja niissä on sisäänrakennettu tahrasuoja.

Ne sopivat myös kotiomistajille, joilla on lemmikkejä. Maton kuidut on valmistettu maissisokerista, mikä tekee niistä ympäristöystävällisiä. SmartStrandin mukana tulee All Pet Protection

Takuu takaa tahrankestävyyden roiskeilta. Tyylistä riippuen Mohawk-matot maksavat 1,50–8,00 dollaria neliöjalkaa kohden. Niiden vahva tahrojenkestävyys tekee niistä arvokkaan vaihtoehdon portaisiin.

3. Newton

Newton myy valikoituja riippumattomia jälleenmyyjiä lattiaratkaisujaan. Sen matot ovat matala-VOC-sertifioituja, ja valittavana on yli 150 lajiketta. He ovat myös CRI Green Label Plus -sertifioituja. Joitakin mattotyyppejä ovat leikattu ja silmukka, silmukka, friisikierre, kudottu ja tuftattu.

Suurin osa Newtonin matoista on valmistettu liuosvärjätystä polyesteristä. Materiaali kestää haalistumista ja tahroja. Newton-matot ovat saatavilla kilpailukykyiseen hintaan. Ne maksavat 2,00–3,75 dollaria neliöjalkaa kohden.

Liuosvärjätyt polyesterimatot sopivat portaisiin, koska niissä on tiheitä kuituja. Vaikka tuotemerkki tarjoaa edullisia mattovaihtoehtoja, se ei tee kompromisseja laadusta.

4. Proximity Mills

Proximity Mills myy erilaisia mattoja ja mattolaattoja. Jokaisessa mattomallistossa on noin 5-10 eri tyyliä. On helppo löytää porrasmatto, joka sulautuu sisustukseen.

Kuten Newton, kaikki sen mattovaihtoehdot ovat vähä-VOC-sertifioituja. Proximity Mills käyttää 6,6-nylonia tehdäkseen matoistaan kestäviä. Materiaali tuntuu pehmeältä jalkojen alla ja pomppii takaisin jatkuvan puristuksen jälkeen. Proximity Millsin matot ovat likaa hylkiviä.

Voit valita leikattu nukka-, kuviollinen, silmukka-, silmukka-, asuin- tai kaupallinen matto. Brändi myy myös liuosvärjättyjä polyesterimattoja, jotka kestävät paremmin haalistumista. Proximity Mills -matot maksavat 3,00–8,00 dollaria neliöjalkaa kohti jälleenmyyjästä ja tyypistä riippuen.

Seinästä seinään ulottuvat matot vs. portaat

Mattojen juoksija auttaa sisustamaan tilaa, jos sinulla on kovapuulattia. Portaikiskot on helpompi asentaa, kun taas seinästä seinään ulottuvat matot vaativat ammattimaisen asennuksen. Luksusmatot ovat halvempia, jos budjettisi on tiukka.

Ne myös lisäävät väriä ja harmonisoivat kotisi sisustusta. Seinästä seinään ulottuvat matot vaimentavat paremmin melua ja luovat lämpimän, kodikkaan tunnelman. Niitä on saatavana myös monissa kuituvaihtoehdoissa, mukaan lukien nailon, villa, polyesteri ja polypropeeni.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) Usein kysytyt kysymykset

Mikä maton väri peittää lian parhaiten?

Tummanruskea on yksi parhaista mattoväreistä lian piilottamiseen. Se peittää lian ja puuterin paremmin kuin vaaleanruskea. Maanläheiset sävyt ovat sen arvoisia, jos haluat hohtavan väriä piilottaen samalla pinttyneet tahrat ja lian.

Mikä maton tiheys on paras portaille?

Maton, jonka tyynyn tiheys on vähintään 6 lb, pitäisi riittää. Harkitse myös maton asentamista, jonka paksuus on enintään 7,16 tuumaa.

Mikä mattopino sopii parhaiten vilkkaaseen liikenteeseen?

Matalapintaiset matot sopivat erinomaisesti vilkkaaseen liikenteeseen. Ne voidaan valmistaa kaikista kuitutyypeistä. Sen tulee olla tiheä, jos haluat sellaisen, joka piilottaa lian ja roskat.

Vilkasliikenteisille alueille sopivan porrasmaton valitseminen on turvallista. Saatavilla on monia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat sekoituksen mukavuutta ja kestävyyttä. Asuinrakennusten porrasmatot ovat myös eri tyylejä, joten ne sopivat helposti sisustukseen.

Valitse synteettinen vaihtoehto villan sijaan, jos etsit tiheää mattoa. Tarkista lisäksi, onko valmistaja ilmoittanut, sopiiko matto parhaiten vilkkaaseen liikenteeseen.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook