Kuinka paljon maalata talo vuonna 2023?

How Much to Paint a House in 2023?

Kodin ulkomaalauksen keskimääräinen hinta on noin 3 000 dollaria, mutta se voi vaihdella 1 800 – 5 200 dollarin välillä. Kotisi ulkopinnan maalaaminen parantaa sen ulkonäköä, suojaa sitä elementeiltä, pidentää sen käyttöikää ja mahdollisesti lisää sen markkina-arvoa. Kuitenkin monet tekijät määräävät maalauskustannukset, sen koosta sen yleiskuntoon ja työn tuntihintoihin.

How Much to Paint a House in 2023?

Talon ulkomaalauksen kustannuksiin vaikuttavat tekijät

Kotisi ulkoneliöt, työvoiman hinnat, kerrosten määrä ja kokonaiskunto ovat merkittävimpiä, mutta on myös muita, joita sinun kannattaa harkita.

Ulkoinen Square Footage

Mitä isompi kotisi on, sitä enemmän sen ulkopinta-alaa on ja sitä enemmän maalaus maksaa. 1 000 neliömetrin kodin maalaus maksaa noin 1 000–4 000 dollaria, kun taas 3 000 neliömetrin koti maksaa 3 000–10 000 dollaria.

Ainoa tapa tietää tarkasti kotisi ulkoasu on mitata sen pinta-ala mittanauhalla. Urakoitsijan tulee pystyä mittaamaan kotisi ulkopinta-ala ja antamaan sinulle tarjous sen perusteella. Voit myös saada karkean arvion kotisi ulkopinta-alasta mittaamalla sen kehän ja kertomalla sen kotisi korkeudella.

Muista lopuksi, että kokonaisneliöpinta-alasi eroaa kotisi "maalattavasta" alueesta (maalattava sivuraide). Maalattavan alueen saamiseksi sinun on vähennettävä mahdollisten ulko-ovien ja ikkunoiden pinta-ala. Maalattava pinta-ala on aina pienempi kuin ulkopinnan kokonaisneliö.

Tarinoiden määrä

Kaksi- tai kolmikerroksisten talojen ulkopinta-ala on todennäköisesti keskimääräistä suurempi, mikä lisää maalauskustannuksia. Yksikerroksisen kodin maalaus maksaa noin 1 500–3 500 dollaria, kun taas kolmikerroksisen kodin maalaus maksaa noin 4 500–10 000 dollaria tai enemmän. Lisäksi talot, joissa on enemmän tarinoita, vaativat tikkaat tai rakennustelineitä maalattavaksi, mikä lisää projektin aikaa ja asennusta, mikä lisää kustannuksia.

Työvoimaa

Ammattimaalarit veloittaa yleensä kiinteän hinnan, joka perustuu arvioituun aikaan, henkilöstöön, materiaaleihin ja tarvittaviin työkaluihin.

He veloittavat noin 2–7 dollaria neliöjalolta ulkoprojekteista. Se on 2 000–7 000 dollaria 1 000 neliömetrin maalaamiseen. Työkustannukset ovat noin 80–85 prosenttia kotisi ulkopinnan maalaamisen kokonaiskustannuksista.

Kotisi kunto ja korjaukset

Jos kotisi on hyvässä kunnossa eikä siinä ole räikeitä puutteita, jotka vaikeuttavat työtä, sinun ei välttämättä tarvitse maksaa mitään ylimääräistä korjauksesta.

Toisaalta, jos ulkopinnassa on mätää, halkeamia, hilseilevää maalia, vaurioituneita vesikouruja tai muuta epätäydellisyyttä, sinun on ensin korjattava se tai maksettava korjaukset. Sen korjaaminen voi maksaa noin 350–1 423 dollaria sivuraidetyypistä riippuen. Yleisiä korjauksia ovat homeen poisto, halkeamien ja reikien täyttö, vesivahinkojen korjaaminen, lahojen poisto ja kolhujen korjaaminen.

Valmistautuminen

Olettaen, että kotisi ei tarvitse lisäkorjauksia, valmistelutyöt ovat kaikki mitä sinun on tehtävä ennen kuin voit maalata. Yhteinen valmistelutyö sisältää:

Hionta, maalin raapiminen ja maalin poistaminen: 0,50–1,50 dollaria per neliöjalka Painepesu: 0,35–0,75 dollaria neliöjalkaa kohti

Sivuraide tyyppi

Sivuraidetyyppi vaikuttaa merkittävästi maalauskustannuksiin. Jotkin sivuraidetyypit ovat halvempia maalata kuin toiset johtuen niiden huokoisuudesta (huokoisempi, enemmän maalia), tarvittavasta pohjamaalista, maalityypistä ja maalin peittävyydestä (neliöjalkaa per gallona).

Sivumateriaalia Maalauksen arvioitu hinta neliöjalkaa kohden Noin maalauskustannukset jokaista 1 000 neliöjalkaa kohden.
Tiili 2,40–4,20 dollaria 2400–4200 dollaria
Betoni 1,20–2,75 dollaria 1200–2750 dollaria
Suunniteltu puu $1 – $2 1000–2000 dollaria
Kuitusementti 1,20–3,20 dollaria 1200–3200 dollaria
Metalli $1 – $4 1000–4000 dollaria
Teräs 1,50–2,50 dollaria 1500–2500 dollaria
Kivi 2,40-5 dollaria 2 400 – 5 000 dollaria
Stukki 3–5,50 dollaria 3000–5500 dollaria
Vinyyli $1 – $3 1000–3000 dollaria
Puu $1 – $3 1000–3000 dollaria

Maalin laatu, pohjamaali ja maalipinta

Talon ulkomaali maksaa noin 20–80 dollaria gallonaa kohden. Kivun tyyppi vaikuttaa hintaan, lateksi ja akryylilateksi maksavat jopa 50 dollaria gallonaa kohti ja öljy jopa 80 dollaria gallonaa kohden.

Kotisi sivuraidetyyppi määrittää käytettävän maalityypin. Esimerkiksi akryylilateksi sopii hyvin vinyylille, kun taas tiili hyötyy erityisesti muuraukseen suunnitellusta maalista.

Pohjamaali tiivistää ja esittelee pinnan ennen maalausta. Se antaa lisäsuojaa sivuraidellesi ja parantaa tarttuvuutta, mikä johtaa pidempään kestävään maalikerrokseen. Se maksaa noin 10–150 dollaria gallonaa kohden, mutta useimmat alukkeet ovat 15–80 dollaria.

Lopuksi myös maalin viimeistely vaikuttaa hintoihin, mutta ei paljoa. Useimmat pinnat (munankuori, tasainen, kiiltävä jne.) ovat 20–110 dollarin välillä.

Trimmata

Maalausverhoilu maksaa yleensä 1–3 dollaria lineaarista jalkaa kohti, mutta se voi maksaa jopa 6 dollaria. Olemme maininneet sen arvioidaksemme kotisi ulkopinta-alaa. Vähennät ovien ja ikkunoiden pinta-alan kokonaisneliömetristä. Voit kuitenkin myös maalata ovien ja ikkunoiden verhoilut antaaksesi niille raikkaan ilmeen.

Kausiluonteisuus

Kausi voi vaikuttaa projektin kustannuksiin. Kesä on yleensä vuoden paras aika vähäisemmän sateen ja selkeän taivaan vuoksi. Tämän seurauksena urakoitsijoiden on ruuhka-aika, ja sinulla voi olla ongelmia projektin varaamisessa.

Maalaus sesongin ulkopuolella, kuten talvella, helpottaa projektin varaamista ja saatat jopa maksaa vähemmän, koska jotkut urakoitsijat tarjoavat kausiluonteisia erikoistarjouksia lomien aikaan. Tietenkin on vaikeampaa määrittää oikeaa säätä maalaamiseen, joten sinun on määritettävä, onko kompromissi sen arvoinen.

Huomioon otettavat lisäkustannukset

Perusasioiden lisäksi nämä ovat muita kustannuksia, jotka voivat nostaa talosi maalausprojektin kokonaishintaa.

Sovellustyyppi

Maalaus ruiskulla telojen ja siveltimien sijaan voi säästää aikaa ja rahaa. Suihkeen käyttö maksaa noin 30–50 dollaria tunnissa, kun taas telat ja harjat maksavat noin 40–60 dollaria tunnissa. Sinä tai urakoitsijasi voit peittää suuret tasaiset alueet suihkeella ja käyttää rullia ja harjoja pienempiin ja monimutkaisempiin yksityiskohtiin, kuten koristeisiin ja koristeisiin.

Luvat

Ulkopuolen maalaus ei vaadi lupaa, mutta sivuraidekorjaukset, joiden kustannukset ylittävät tietyn kynnyksen, tarvitsevat sellaisen. Joillakin lainkäyttöalueilla kaikki sivuraide korjaukset ja vaihdot edellyttävät lupaa. Luvat maksavat 200–300 dollaria, ja myöhempi tarkastus maksaa 100–200 dollaria.

Laitteet

Jos teet itse tämän projektin, odota kuluttavasi noin 500 dollaria ja 1 200 dollaria laitteisiin ja materiaaleihin. Tässä ovat keskiarvot yleisimmistä maalauslaitteista:

Harjat: 14 dollaria Kauhat: 11 dollaria Tiivistys: 6 dollaria liinat: 15 dollaria peittoteippi: 10 dollaria Telat: 15 dollaria Tikkaat: 150 dollaria Painepesuri: 200 dollaria Kaavin: 8 dollaria Hiekkapaperi: 7 dollaria Pohjustus: 42 dollaria (tarvitset noin 8 kappaletta) (tarvitset noin 8 kappaletta) 2 dollaria tarvitaan noin 10)

Jos palkkaat urakoitsijan, he voivat tehdä yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa ostaakseen laitteita paljon kuluttajahintoja halvemmalla.

Talon maalauskustannukset: tee-se-itse vs. ammattilaisen palkkaaminen

Tee-se-itse-maalaus voi olla huomattavasti halvempaa. Sen ei pitäisi maksaa yli 1 000 dollaria jokaista laitetta ja materiaalia kohden.

Sen tekeminen kestää kuitenkin kauemmin, etkä välttämättä pääse helposti käsiksi tiettyihin laitteisiin, kuten toisen tai kolmannen kerroksen rakennustelineisiin. Jos sinulla on maalauskokemusta, tiedät jo, mitä voit tehdä. Mutta jos sinulla ei ole sellaista, saattaa olla viisaampaa jättää se ammattilaisten tehtäväksi, ellei kyseessä ole suhteellisen pieni projekti ja olet motivoitunut oppimaan.

UKK

Kuinka paljon maalia tarvitsen 2000 neliöjalan talon ulkopintaan?

Gallona maalia kattaa yleensä 350 neliöjalkaa. Laskeaksesi, kuinka monta gallonaa tarvitset 2 000 neliöjalan talon ulkopinnalle, jaa neliömetri gallonan kattavuudella seuraavasti:

2 000 / 350 = 5,71 gallonaa maalia

Tämän laskelman perusteella tarvitset 6 gallonaa maalia 2 000 neliöjalan talon ulkopinnalle. Ollaksesi tarkempi, tutki käytettävän maalin peittokykyä ja jaa kotisi ulkopinta-ala tällä numerolla.

Miten arvioin talon maalauskustannukset?

Arvioi kotisi ulkopinta-ala ja kerro se työvoimakustannuksilla neliöjalkaa kohti. Jos kotisi maalattava ulkopinta (sivuraidepinta-ala miinus ovien ja ikkunoiden pinta-ala) on 1 000 neliöjalkaa ja työ maksaa 2–7 dollaria neliöjalkaa kohti, projekti maksaa sinulle 2 000–7 000 dollaria.

Kuinka kauan 1500 neliömetrin talon ulkopinnan maalaaminen kestää?

Jos palkkaat ammattimaalareita, 1500 neliömetrin ulkopinnan maalaus kestää todennäköisesti neljä päivää.

Vaihtelevatko talon maalauskustannukset sijainnin mukaan?

Joo. Lähinnä siksi, että työvoimakustannukset voivat vaihdella missä tahansa välillä 50–90 dollaria tunnissa asuinalueesi mukaan.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook