Miksi mustavalkoinen taide sopii huoneeseen tyylistä riippumatta

Why Black and White Art is Right for a Room No Matter the Style

Mustavalkoinen on klassinen yhdistelmä, paletti vanhoille elokuville ja sellainen seinätaide, joka parantaa tilaasi sisustuksen tyylistä riippumatta. Enemmän kuin vain piirustuksia, taiteilijat käyttävät perusmustavalkoisuutta luodakseen kaikenlaisia teoksia, jotka voivat lisätä tilaan paljon syvyyttä. Oletko vielä epävarma, että mustavalkoiset seinätaideideat sopivat kotiisi? Tässä on viisi syytä harkita mustavalkoisten taideteosten lisäämistä sisustukseen.

Vapautus väreistä ja kuvioista

Monet mustavalkoiset taideteokset ovat varoja tai rohkeita tavalla, joka ei kilpaile huoneessa jo olevien kalusteiden ja tekstiilien kanssa. Olipa taide viivapiirros, graafinen lause tai geometrinen sommittelu, mustavalkoinen taide antaa silmälle tauon kirkkaista väreistä tai kiireisemmistä kuvioista. Joskus hiljainen seinätaide on kaikki mitä tarvitaan alueen tasapainottamiseen.

Why Black and White Art is Right for a Room No Matter the StyleVaraviivat antavat silmälle tauon.

Tämä venezuelalaisen taiteilijan Annette Turrillon teos on hyvä esimerkki varateoksesta, joka todella tarjoaa visuaalisen tauon eloisaan tilaan. Turrillon teokset luovat "huollon ja mysteerin ilmapiirin, joka kutsuu vierailijan vuorovaikutukseen osallistujana, ei pelkästään tarkkailijana". Tämäntyyppiset teokset sopivat ihanteellisesti huoneisiin, joissa on jo paljon kuvioita.

Large graphics are a good contrast to lots of color.Suuret grafiikat ovat hyvä kontrasti monille väreille.

Graafiset lauseet ovat toinen vaihtoehto mustavalkoisille seinätaideideoille. Tämäntyyppisillä taideteoksilla on suuri vaikutus, mutta ne voivat silti tasapainottaa monimutkaisempia ja värikkäämpiä kuvioita. Lauseilla ja sanoilla voi olla rohkea merkitys, ne voivat olla inspiroivia tai vain kutsua keskusteluun. Joka tapauksessa ne ovat ihanteellisia vastakohtana elävämpään ympäristöön. Tämän nimenomaisen teoksen on tehnyt Mel Bochner, joka tunnetaan 1960- ja 1970-luvun New Yorkin käsitteellisen taiteen kehittämisen johtajana ja tunnetaan uraauurtavasta kielenkäytöstään kuvataiteessa.

Large-scale geometrics are eye-catching without being distracting.Laajamittainen geometria on katseenvangitsija, mutta ei häiritse.

Geometrinen taide on toinen loistava valinta antaa silmälle tauon. Lineaarinen tarkennus toimii hyvin muuntyyppisten taideteosten ja käytännössä minkä tahansa sisustuksen kanssa. Tämä on B/W XIV, jonka on luonut vuonna 1968 amerikkalainen taiteilija Al Held, joka tunnetaan tämäntyyppisten "konkreettisten abstraktioteosten" käynnistämisestä.

Lisätty rakenne ja mitat

Mustavalkoinen seinätaide voi myös lisätä tilaan paljon tekstuuria ja ulottuvuutta, varsinkin jos se on täynnä enemmän tai vähemmän "tasaista" taidetta. Teokset, jotka ovat veistoksellisia, sisältävät tekstuureja kankaalle tai ovat kollaaseja eri materiaaleista, voivat nostaa tilan mielenkiintoa helposti.

Wall sculptures can add a great deal of texture and dimension.Seinäveistokset voivat lisätä paljon tekstuuria ja ulottuvuutta.
The details add dimension to the art.Yksityiskohdat lisäävät taiteeseen ulottuvuutta.

Tämä on herkkä veistoksellinen seinätaide, joka lainaa paljon muutakin kuin vain tekstuuria ja ulottuvuutta. Anita Groenerin, hollantilaissyntyisen taiteilijan, nykyään Dublinissa, Irlannissa, luoma teos kutsuu tarkastelemaan tarkasti ja luo mielenkiintoisia varjoja, jotka lisäävät teokseen monimutkaisuutta. Citizen-niminen se sopii täydellisesti rakennusseinään, koska se lisää huoneeseen ulottuvuutta.

Art on a flat canvas can still add texture.Taide litteällä kankaalla voi silti lisätä tekstuuria.

Richard Longin nimeämätön teos on tehty kiinalaissavesta pellavalle puulle, mikä lisää ulottuvuutta muuten tasaiselle kankaalle. Tällaiset taideteokset sopivat ihanteellisesti yhteen värikkäiden kappaleiden kanssa, joilla ei ehkä ole paljon teksturoitua.

Playing up negative space adds dimension to a wall.Negatiivisen tilan pelaaminen lisää seinään ulottuvuutta.

Francisco Salazarin teokset ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka negatiivinen tila lisää ulottuvuutta taideteokselle ja huoneelle. Leikkaukset lisäävät teoksiin myös varjoa ja avointa elementtiä. Salazar tunnetaan yksivärisistä valkoisista pahvitöistään, joita hän on luonut 1950-luvulta lähtien. Hänen teoksensa toimivat valon ja varjon kanssa manipuloidakseen tilaa ja valoa.

Artworks with mixed materials always ad dimension to a feature wall.Taideteokset, joissa on sekamateriaaleja, lisäävät aina ulottuvuuden piirreseinään.

Kanvaasit, joissa on enemmän kuin vain pigmenttiä pinnalla, ovat toinen tapa lisätä ulottuvuutta mustavalkoisen taiteen ideoilla. Tämä kreikkalaisen taiteilijan Jannis Kounelliksen teos on tyypillinen hänen teoksilleen, jotka sisältävät ei-taidemateriaaleja, kuten tekstiilejä, lasipulloja, nokea ja monia muita.

Monochrome art can be used for added depth and interest.Yksiväristä taidetta voidaan käyttää lisäämään syvyyttä ja mielenkiintoa.

Yksiväriset teokset kuihtuvan valkoisena tai mustana voivat lisätä paljon ulottuvuutta yksivärisestä tarkennuksesta huolimatta. Amerikkalainen taiteilija Louise Nevelson sai kiitosta puuveistoksistaan, jotka luotiin poisheitetyistä puukappaleista, jotka hän joko löysi tai hänelle annettiin. Yhdistämällä eri kappaleita vain mustaksi renderoiduksi tekstuurimaisemaksi saadaan teoksessa runsaasti ulottuvuutta, joka sopii mainiosti piirreseinään.

Ylimääräistä draamaa

Värin puutteesta huolimatta tämäntyyppiset taideteokset voivat lisätä tilaan suuren annoksen draamaa joko jonkinlaisen monimutkaisuuden tai rohkeuden kautta. Abstrakteista maalauksista valokuvataiteeseen oikeasta teoksesta voi tulla dramaattinen keskipiste missä tahansa talon huoneessa.

Large abstract pieces add a great deal of drama.Suuret abstraktit palat lisäävät paljon draamaa.

Daniel Marinin abstrakti teos on suuri injektio draamaa mihin tahansa tilaan. Vaikka on olemassa harmaan sävyjä ja ripaus ruskeaa, se on silti pääasiassa mustavalkoinen taideteos. Maalauksen villi luonne herättää erittäin huomiota ja hallitsee huonetta.

Art made with unusual techniques is a dramatic addition to a room.Epätavallisilla tekniikoilla tehty taide on dramaattinen lisä huoneeseen.

Valokuvat ovat toinen upea seinätaiteen idea draaman lisäämiseksi. Kuvat voivat olla dramaattisia monella tapaa, sekä perinteisellä valokuvauksella että muilla tyyleillä. Tämä Nick Veaseyn teos on dramaattinen hänen oman taiteensa luomiseen käytetyn prosessin vuoksi. Brittivalokuvaaja työskentelee röntgenkuvauksella luotujen kuvien kanssa ja kehittää tämän kaltaisia kuvia klassisella Volkswagen Beetlellä ja surffilaudalla.

Minimalist black and white pieces can still be dramatic.Minimalistiset mustavalkoiset kappaleet voivat silti olla dramaattisia.

Michael Krebberin minimalistinen teos on toinen esimerkki dramaattisesta taiteesta, joka perustuu rohkeisiin linjoihin ja niukkaan grafiikkaan. Se, että kankaalla on vähemmän pigmenttiä, ei tarkoita, että teos olisi vähemmän draamaa – päinvastoin.

A combination of textures and patterns is attention-getting.Tekstuurien ja kuvioiden yhdistelmä herättää huomion.

Dalmation No 7 on 26-vuotiaan Floridassa syntyneen taidemaalarin Vaughn Spannin dramaattinen teos, joka osoittaa, kuinka monet mustavalkoiset kuviot ja tekstuurit ovat dramaattinen yhdistelmä. Tällaiset teokset perustuvat ilmaisuun sekä tekstuuriin ja tunteisiin luodakseen dramaattisen tunnelman, joka kohentaa välittömästi huoneen tyyliä.

Subtle texture plays up the drama of this stark piece.Hienovarainen tekstuuri toistaa tämän jyrkän teoksen dramaattisuuden.
A closer look shows the detailing.Tarkempi tarkastelu paljastaa yksityiskohdat.

Abstraktit ovat aina dramaattisia valintoja seinätaidetta varten, ja niillä on suuri vaikutus rohkeiden viivojen tai suurten pigmenttiviivojen ansiosta. Gwythian on Janis Pozzi-Johnsonin öljy-kankaalle tehty teos, joka herättää huomiota paitsi suurilla mustavalko-osuuksilla, myös koko teoksessa näkyvällä epätavallisella visuaalisella tekstuurillaan. Tämänkaltainen dramaattinen taide on upea kontrastina roiskeille ja eloisille teoksille.

Tunteiden painotus

Taiteilijan ei tarvitse käyttää paljon värejä vedotakseen katsojien tunteisiin ja itse asiassa mustavalkoiset teokset herättävät usein syvemmän tunteen. Lämmittääksesi tilaa, jossa ei ehkä ole persoonallisuutta tai joka tuntuu hieman steriililtä, valitse mustavalkoinen kappale, joka vetää katsojat puoleensa ja luo tunnelman.

A traditional style of a still life focuses on details and creates emotion.Perinteinen asetelmistyyli keskittyy yksityiskohtiin ja luo tunteita.
Black and white art can help evoke serenity.Mustavalkoinen taide voi auttaa herättämään tyyneyttä.

Hieman perinteisempi Laura Greensteinin asetelma käyttää varjoja ja valoa kankaan laskoksissa ja verhoissa tunteiden luomiseen. Tällainen suuri ja mieleenpainuva teos houkuttelee katsojia ja lisää luonnetta kaikkein steriilimpiinkin huoneisiin. Ei ole väliä mikä taiteen aihe on, tunne tulee varjon ja tilan leikistä, joka on luotu taiteilijan taidolla.

Kaikkien tunteiden ei tarvitse olla vahvoja ja rohkeita. Joskus kaipaa tilaan pehmeämpää tunnelmaa ja Purume Hongin mustavalkoinen taide sopii varmasti asiaan. Mielenkiintoisinta At This Moment -nimisessä teoksessa on se, kuinka rohkeilla vedoilla voi luoda teoksen, joka luo seesteisen fiiliksen. Näin on usein silloin, kun aihe sisältää vettä. Rauhallinen taide sopii tiloihin, joissa tunnelman pitäisi olla rauhallisempi, kuten olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai toimistoon.

Like those depicting water, artworks with clouds have a calming appeal.Vettä kuvaavilla taideteoksilla on rauhoittava vaikutus.

Taivaaseen keskittyvät teokset ovat myös hyvin rauhoittavia, kuten muut Hongin teokset osoittavat. Paperipapereiden muste on osa At This Moment -sarjaa, ja niiden pyöreä muoto ja dramaattiset pilvien toistot tekevät niistä erittäin mieleenpainuvia.

Abstracts can also create a lot of emotions in viewers.Abstraktit voivat myös herättää katsojassa paljon tunteita.

Tietysti jotkut pitävät rohkeista ja vahvoista tunteista, jotka voidaan helposti vetää esiin energisillä, graafisilla linjoilla. Alexis Hayèren puutaideteoksen akryyliväri on nimeltään Peinture sculptée N°4, ja se saa aikaan vahvan, motivoituneen tunteen, joka saattaa jopa saada ajattelemaan lentämistä. Siitä huolimatta voimakas valkoisten viivojen käyttö mustalla, epäsäännöllisen muotoisella taustalla luo voimakkaan tunteen.

Keskity yksityiskohtiin

Neutraali mustavalkoinen paletti antaa katsojan – samoin kuin taiteilijan – keskittyä yksityiskohtiin. Tällaisten taideteosten sisällyttäminen huoneeseen lisää mielenkiintoa ja kutsuu vierailijat tutustumaan teokseen ja keskustelemaan siitä. Olivatpa nämä yksityiskohdat piirustuksen monimutkaisia viivoja, pieniä mutta kiehtovia geometrisia tai graafisia renderöityjä, teos lisää visuaalista monimutkaisuutta. Jos tila on täynnä värikkäitä abstrakteja tai eloisia moderneja töitä, yksityiskohtainen mustavalkoinen taideteos tarjoaa monipuolisuutta.

Large scale, detailed works make wonderful focal pieces.Suuret, yksityiskohtaiset työt tekevät upeista keskipisteistä.

Tämä Ugo Rondinonen muste-paperipiirros on monimutkaisin ja mukaansatempaava teos, jossa ei ole puutetta yksityiskohdista. Kaikkien elementtien joukossa on paljon nähtävää ja voit viettää tunnin tarkastelemalla piirustuksen eri osia. Rondinone tunnetaan laajimmin kirkkaanvärisistään abstrakteista installaatioistaan ja veistteistään, mutta hänellä on myös tällaisia piirustuksia sisältävä teos. Teokset ovat mukaansatempaavia ilmeikkäiden ja vaativien yksityiskohtiensa ansiosta, jotka teoksen suuren koon ohella sopivat täydellisesti ominaisuusseinän luomiseen.

Text in black and white puts the focus on the words.Mustavalkoinen teksti keskittyy sanoihin.

Graafisia esityksiä löytyy kaikenlaisissa väreissä, mutta mustavalkoisina ne ovat erityisen houkuttelevia, koska niiden sisällä olevat yksityiskohdat tekevät suuren vaikutelman. Yhdessä sanat muodostavat taideteoksen, mutta jyrkkä mustavalkoinen antaa katsojan keskittyä tekstiin. Nykyaikaisessa tilassa Xaviera Simmonsin kaltaiset graafiset kappaleet, nimeltään Velvet, tulevat keskipisteeksi tekstin luoman yksityiskohdan ja kankaalle sijoittamisen ansiosta.

Mosaic styles with unexpected materials draw attention to each tiny element.Mosaiikkityylit odottamattomilla materiaaleilla kiinnittävät huomion jokaiseen pieneen elementtiin.
A closer look at the dice.Noppia tarkemmin.

Mosaiikkien yksityiskohdat ovat olleet suosittuja vuosisatoja, ja modernit taiteilijat omaksuvat konseptin, soveltavat sitä nykyaikaisiin materiaaleihin ja luovat yksityiskohtaisia taideteoksia, jotka lisäävät tilaan valtavasti mielenkiintoa. Trio Lontoossa asuvat taiteilijat, jotka työskentelevät Troika-nimen alla, luovat nopista tehtyjä mosaiikkeja, joissa on teknistä, Pacman-tunnelmaa läheltä. Tällaisten teosten yksityiskohdat lisäävät huoneen monimutkaisuutta ja ovat kiehtovia käytetyn materiaalin vuoksi. Sinun olisi vaikea löytää henkilöä, joka ei astuisi lähemmäksi taidetta, mikä lisää minkä tahansa tilan houkuttelevuutta.

Art based on math or science focuses on the details.Matematiikkaan tai tieteeseen perustuva taide keskittyy yksityiskohtiin.

Taiteilija Jennifer Bartlett loi tämän teoksen, jossa on geometrisia ruudukoita, jotka on järjestetty itse ruudukoksi. Hänet tunnetaan työstään, joka on "lyyrinen keskustelu matemaattisen abstraktion ja maalauksellisen figuraation välillä". Matemaattisilla käsitteillä leikkivä työ on monimutkaista ja lisää taideseinään sellaisen tason ja tyylin yksityiskohtia, joita muut tyypit eivät tee. Ihanteellinen moderniin tilaan tai toimistoon, erityisesti niille, jotka arvostavat matematiikkaa ja luonnontieteitä, tämäntyyppiset taideteokset luovat paitsi kiehtovan sisustuksen seinän myös selkeän keskustelun aloittajan.

Minimalist art can also play on a small detail.Minimalistinen taide voi leikkiä myös pienellä yksityiskohdalla.

Jyrkästi vastakohtana aikaisempien teosten monimutkaisille yksityiskohdille tämä Liliana Porterin teos on pääasiassa abstrakti, ja siinä on yksi yksityiskohtainen elementti. Spartalainen mustavalkoinen kangas kiinnittää huomion yläosassa olevaan hahmoon. Minimalististen teosten fanit pitävät tätä mielenkiintoisena sen yksinkertaisen mutta kiehtovan luonteensa vuoksi. Porter tunnetaan absurdin rajalla, mutta juuri tämä houkuttelee. Yksittäinen yksityiskohtainen elementti on niin vakuuttava, että se herättää heti huomion. Se olisi hieno pala sisällytettäväksi huoneeseen, joka kaipaa kiinnostusta lisäämättä väriä.

Tästä hillitystä paletista löytyy lukemattomia kaikentyylisiä töitä, mikä tarkoittaa, että on mahdollista valita kodin sisustukseen sopiva kappale, joka tekee samanaikaisesti suuren taiteellisen ja muotoilullisen vaikutuksen. Nämä mustavalkoiset taideideat ovat vain jäävuoren huippu, eikä ole juurikaan tilaa, joka ei hyötyisi tämäntyyppisestä taiteesta. Joten seuraavalla kerralla ohita kirkas ja rohkea ja valitse mustavalkoinen draama.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook